FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

tu i tamo
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la tu i tamo » 13 maj 2012, 10:09

a vi mene ufatili sad zahebavati sto sam se nacugo, bjezi tamo, :D
za sjaj u ocima koristite kozmetiku Heineken :lol: (naravno da nismo pili Heineken)

turbo1
Kontakt:

Post Postao/la turbo1 » 13 maj 2012, 10:15

tu i tamo je napisao/la:a vi mene ufatili sad zahebavati sto sam se nacugo, bjezi tamo, :D
za sjaj u ocima koristite kozmetiku Heineken :lol: (naravno da nismo pili Heineken)
Hvala bogu da niste,
vi drinkajte sarajevsko, mi tuzlansko ;)

Al kad vidim carsijanere pa pocnu izmisljat, turborg,hajneken uz pricu ne valja domace...prangiju i samo degeniciti

Fkr.87
Kontakt:

Post Postao/la Fkr.87 » 13 maj 2012, 10:21

turbo1 je napisao/la:
tu i tamo je napisao/la:a vi mene ufatili sad zahebavati sto sam se nacugo, bjezi tamo, :D
Hvala bogu da niste,
vi drinkajte sarajevsko, mi tuzlansko ;)

Al kad vidim carsijanere pa pocnu izmisljat, turborg,hajneken uz pricu ne valja domace...prangiju i samo degeniciti
BAVARIA 8-)
Za tvoje boje zivim ja, Sloboda Tuzla !!

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 13 maj 2012, 10:35

SaltCityAttack je napisao/la:ja sam reko jos kad nismo bili u poasnoj zoni, da se bolje borit za opstanak nego biti u sredini :).. razlog jer se raja nalozi dolazi na utakmice jer kad vrag odnese salu vise ne razmisljs o kojekakvim bojkotima, ebenim upravama i td :)... naravno pored opstanka u najboljem slucaju je ona borba za evropu :)...da me ne skontate pogresno ne zelim ja da se mi borimo za opstanak naravno, ali ebiga ovakve stvari nas nekako mnoge privuce nazad (mislim na one koji godinama bojkotuju utakmice)
Tacno je da je privuklo publiku(gledo sam malo protiv celika)
A koliko sad ono kosta ulaz na utakmicu zadnja 2-3 kola???

stomaklija
Kontakt:

Post Postao/la stomaklija » 13 maj 2012, 10:45

Tkanton je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:ja sam reko jos kad nismo bili u poasnoj zoni, da se bolje borit za opstanak nego biti u sredini :).. razlog jer se raja nalozi dolazi na utakmice jer kad vrag odnese salu vise ne razmisljs o kojekakvim bojkotima, ebenim upravama i td :)... naravno pored opstanka u najboljem slucaju je ona borba za evropu :)...da me ne skontate pogresno ne zelim ja da se mi borimo za opstanak naravno, ali ebiga ovakve stvari nas nekako mnoge privuce nazad (mislim na one koji godinama bojkotuju utakmice)
Tacno je da je privuklo publiku(gledo sam malo protiv celika)
A koliko sad ono kosta ulaz na utakmicu zadnja 2-3 kola???
Naravno da je dzaba ulaz zadnja 2,3 kola iz prostog razloga(ekonomska situacija)jer svijet nema novac za kartu. i 5KM je puno za ovako loš fudbal, ali to je već neka druga tematika.90%, svijeta sigurno teško živi. Nemamo mi keša kao neki u Tojšićima, Devetaku, Vukovijama i sl...

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 13 maj 2012, 10:51

A ti si onaj sto bi uveo pasose kod TE
Aha, ok pa se ja pitam jel narod privuklo sto je dzaba ili sto se borite za opstanak... u buduce trebaju svi klubovi primjenit tu taktitu da privuku narod da im dzaba dolaze na utakmice

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 maj 2012, 10:54

ma bili smo mi jos par puta ako nista barem malo slicnoj situaicji kao danas..jos smo jendom u zadnjem kolu osigurali opstanak...jos u te godine Fukare bojkotovale utkamice zbog uprave koja je nama oduzela tribinu protiv Celika i opet tad u onim utakmicama i FUkare su se vratile , a i publika je dolazila po 3-4 hiljade ... znaci ipak kad vrag odnese salu narod pocne dolaziti..istina sigurno je vise sto je djaba, ali vjerujem da u ovim kolima kojim trebamo pobjedu bilo bi gledalaca sigurno 3.000,,,ja da sam umjesto nasih u upravi ja bi naplacivao i nebi pustao ovo..ja znam da je potrebna podrska, ali valja i plate igracima dati :).... toliko dugova, a djabalame ove 2-3 utakmice.. pa barem po 2km su rebali staviti ulaznice ebiga
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Fkr.87
Kontakt:

Post Postao/la Fkr.87 » 13 maj 2012, 10:57

SaltCityAttack je napisao/la:ma bili smo mi jos par puta ako nista barem malo slicnoj situaicji kao danas..jos smo jendom u zadnjem kolu osigurali opstanak...jos u te godine Fukare bojkotovale utkamice zbog uprave koja je nama oduzela tribinu protiv Celika i opet tad u onim utakmicama i FUkare su se vratile , a i publika je dolazila po 3-4 hiljade ... znaci ipak kad vrag odnese salu narod pocne dolaziti..istina sigurno je vise sto je djaba, ali vjerujem da u ovim kolima kojim trebamo pobjedu bilo bi gledalaca sigurno 3.000,,,ja da sam umjesto nasih u upravi ja bi naplacivao i nebi pustao ovo..ja znam da je potrebna podrska, ali valja i plate igracima dati :).... toliko dugova, a djabalame ove 2-3 utakmice.. pa barem po 2km su rebali staviti ulaznice ebiga
Ma po 1KM da stave to je 4-5 hiljada KM :D

stomaklija
Kontakt:

Post Postao/la stomaklija » 13 maj 2012, 11:00

Tkanton je napisao/la:A ti si onaj sto bi uveo pasose kod TE
Aha, ok pa se ja pitam jel narod privuklo sto je dzaba ili sto se borite za opstanak... u buduce trebaju svi klubovi primjenit tu taktitu da privuku narod da im dzaba dolaze na utakmice
1. Naravno, pasoš pod obavezno :lol:
2. Prije 7,8 god. karta je isto bila petica-pun Tušanj. Ali tada je bio kvalitetniji fudbal. Ovu mladost treba ispoštovati i u nedjelju abd da dobijemo Velež pa onda Jovo-nanovo. Btw, koliko ulaz "u" vas???

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 13 maj 2012, 11:02

Fkr.87 je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:ma bili smo mi jos par puta ako nista barem malo slicnoj situaicji kao danas..jos smo jendom u zadnjem kolu osigurali opstanak...jos u te godine Fukare bojkotovale utkamice zbog uprave koja je nama oduzela tribinu protiv Celika i opet tad u onim utakmicama i FUkare su se vratile , a i publika je dolazila po 3-4 hiljade ... znaci ipak kad vrag odnese salu narod pocne dolaziti..istina sigurno je vise sto je djaba, ali vjerujem da u ovim kolima kojim trebamo pobjedu bilo bi gledalaca sigurno 3.000,,,ja da sam umjesto nasih u upravi ja bi naplacivao i nebi pustao ovo..ja znam da je potrebna podrska, ali valja i plate igracima dati :).... toliko dugova, a djabalame ove 2-3 utakmice.. pa barem po 2km su rebali staviti ulaznice ebiga
Ma po 1KM da stave to je 4-5 hiljada KM :D
Slazem se u potpunosti, i jos nedaj boze da ste kiksali protiv celika, kakvih je sve debila bilo, hebali bi igracima sve od A do Z. a u ovakvim trenutcima svaka marka je bitna, i sa 2 KM bi bilo ovako svijeta... jedino ko sto neko rece juce da se nije neki Seik pojavio--- ko zna, u bosni je sve moguce :D

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 13 maj 2012, 11:06

stomaklija je napisao/la:
2. Prije 7,8 god. karta je isto bila petica-pun Tušanj. Ali tada je bio kvalitetniji fudbal. Ovu mladost treba ispoštovati i u nedjelju abd da dobijemo Velež pa onda Jovo-nanovo. Btw, koliko ulaz "u" vas???
Bolje viza da se vadi, danas pasos nista neznaci...

E nije rijec prije 5 godina vec sad, a znas li ti koliko je bilo 5 maraka prije 5 godina, uzmi samo koliko si mogo goriva nasut za 5 maraka, kutija obicne drine marka bila, prije 5 g i danas 5 maraka nije isto

Kod nas 5 maraka ulaz evo vec nekih 5-6 godina sta god igrali nemijenja se, jos spiker kaze to pomazemo za izgradnju stadiona, dodjite nam opet :D

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 13 maj 2012, 11:10

Hvala svima na cestitkama i podrsci u ovih par sedmica koje su teske za nas klub ;)

Bem ti ostao sam bez patike sinoc,ko glupan necu da vezem jee.. :lol:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

stomaklija
Kontakt:

Post Postao/la stomaklija » 13 maj 2012, 11:15

Tkanton je napisao/la:
stomaklija je napisao/la:
Bolje viza da se vadi, danas pasos nista neznaci...

E nije rijec prije 5 godina vec sad, a znas li ti koliko je bilo 5 maraka prije 5 godina, uzmi samo koliko si mogo goriva nasut za 5 maraka, kutija obicne drine marka bila, prije 5 g i danas 5 maraka nije isto

Kod nas 5 maraka ulaz evo vec nekih 5-6 godina sta god igrali nemijenja se, jos spiker kaze to pomazemo za izgradnju stadiona, dodjite nam opet :D
Bravo majstore za tebe, baš zato 5KM je veoma teško izdvojiti za fudbal-ne do bog nikome. Prije lakše-sada teže. Bolje uzeti 2 kutije puha nego loš meč. Ali šta je tu je, da se novci slivaju za plate igrače i stadion, zašto da ne?? Ovako genge idu mom komšiji ex-golmanu, legendi kluba koji je donedavno bio prezidente. Kuća na 4 sprata :oops: 3 auta i tako to......

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 13 maj 2012, 11:18

MOra covjek od neceg zivjet :D

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 13 maj 2012, 11:20

Mislim da je juce 90 % ljudi u BiH koji prate fudbal odusevila pobjeda Slobode. Ipak se zna sta je Sloboda.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 13 maj 2012, 11:44

Forza velez je napisao/la:.Jedan od prvih incidenata na stadionima bivše domovine, koji je u medijima dobio veliki publicitet i čak nazivan Yugo-Hejselom, vezan je za Red Army i dogodio se 1987. godine u Tuzli, na utakmici Sloboda - Velež. To je bilo zadnje kolo koje je sve odlučivalo. Veležu je pobjeda trebala za titulu, a Slobodi za opstanak u društvu najboljih. Čak 3 - 4000 pripadnika Red Army je otišlo u Tuzlu.
Kada je na utakmici Velež poveo, nastala je prava ludnica. Ograda se tresla, a ljudi su letjeli preko nje. Nešto kasnije, očigledno dobro plaćeni sudija iz Klisa je izmislio dva penala za Slobodu i ona je povela sa 2:1. Velež je bio šampion samo 13 minuta!. Tada su navijači Veleža počeli gadjati pomoćnog sudiju, a uprava Slobode je pozvala specijalce u akciju. Počeli su preskakati ogradu i udarati. Stadion u Tuzli je imao vrlo usku kapiju. Tri hiljade navijača je tada krenulo kroz nju, a drotovi su i dalje tukli bez milosti. Nisu gledali ni koga ni gdje udaraju. Počela je opsta tuča i Red Army su bili izbačeni sa stadiona. To je bio ujedno i kraj utakmice, a tek početak haosa po gradu. Veležovi tifozi su tada rušili sve pred sobom. Razvalili su robnu kuću i usput sve lomili, a stradali su i obični gradjani.
nije istina cojk koji je pogodio za dva jedan dao je gol koji nije bio iz penala i a taj igrac je djedovic skojim gotovu svaki mjesec posjedim i kojeg sam slucajno upozno a da nisam ni znao da je igro za nasu Slobodu, on je modricanin a sada zivi blizu mene daleko od Tuzle i Modrice cak kada sam to cuo poklonio sam mu od mene i moj jedini sal Slobode koji sam imao, nije istina da su bila dva penala, meni je zao Veleza sto nije tada bio prvak, ali mi smo se morali boriti za opstanak, ja bih volio da smo mogli pustiti Velezu tada jer ipak ja volim Velez to je nas BIH klub pravi sa dusom, a kada je ta utakmica bila ja sam imao samo godinu dana a sada uzivam da slusam price o toj utakmici od ljudi kao i od Djedovica koji je tada zabio gol zlata vrijedan za Slobodu
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

NK/RK Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la NK/RK Krivaja » 13 maj 2012, 12:03

neroazzuro je napisao/la:Mislim da je juce 90 % ljudi u BiH koji prate fudbal odusevila pobjeda Slobode. Ipak se zna sta je Sloboda.
Vjeruj mi skakao sam kad je Sloboda dala za 1:2 ;)

Izdržite!

hattab
Kontakt:

Post Postao/la hattab » 13 maj 2012, 12:39

Ako u subotu dobijemo Veleza mislim da je to gotova prica i da ostajemo u ligi, dok Leotar ima heben raspored do kraja moguce je da ce oni zijaniti, u svakom slucaju bice zanimljivo do samog kraja

Fkr.87
Kontakt:

Post Postao/la Fkr.87 » 13 maj 2012, 14:12

harry_90 je napisao/la:Hvala svima na cestitkama i podrsci u ovih par sedmica koje su teske za nas klub ;)

Bem ti ostao sam bez patike sinoc,ko glupan necu da vezem jee.. :lol:
Zaganjale ninja turtles a? :lol:
Zadnja izmjena: Fkr.87, dana/u 13 maj 2012, 20:43, ukupno mijenjano 1 put.

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 13 maj 2012, 14:37

marseille_unique je napisao/la:
Forza velez je napisao/la:.Jedan od prvih incidenata na stadionima bivše domovine, koji je u medijima dobio veliki publicitet i čak nazivan Yugo-Hejselom, vezan je za Red Army i dogodio se 1987. godine u Tuzli, na utakmici Sloboda - Velež. To je bilo zadnje kolo koje je sve odlučivalo. Veležu je pobjeda trebala za titulu, a Slobodi za opstanak u društvu najboljih. Čak 3 - 4000 pripadnika Red Army je otišlo u Tuzlu.
Kada je na utakmici Velež poveo, nastala je prava ludnica. Ograda se tresla, a ljudi su letjeli preko nje. Nešto kasnije, očigledno dobro plaćeni sudija iz Klisa je izmislio dva penala za Slobodu i ona je povela sa 2:1. Velež je bio šampion samo 13 minuta!. Tada su navijači Veleža počeli gadjati pomoćnog sudiju, a uprava Slobode je pozvala specijalce u akciju. Počeli su preskakati ogradu i udarati. Stadion u Tuzli je imao vrlo usku kapiju. Tri hiljade navijača je tada krenulo kroz nju, a drotovi su i dalje tukli bez milosti. Nisu gledali ni koga ni gdje udaraju. Počela je opsta tuča i Red Army su bili izbačeni sa stadiona. To je bio ujedno i kraj utakmice, a tek početak haosa po gradu. Veležovi tifozi su tada rušili sve pred sobom. Razvalili su robnu kuću i usput sve lomili, a stradali su i obični gradjani.
nije istina cojk koji je pogodio za dva jedan dao je gol koji nije bio iz penala i a taj igrac je djedovic skojim gotovu svaki mjesec posjedim i kojeg sam slucajno upozno a da nisam ni znao da je igro za nasu Slobodu, on je modricanin a sada zivi blizu mene daleko od Tuzle i Modrice cak kada sam to cuo poklonio sam mu od mene i moj jedini sal Slobode koji sam imao, nije istina da su bila dva penala, meni je zao Veleza sto nije tada bio prvak, ali mi smo se morali boriti za opstanak, ja bih volio da smo mogli pustiti Velezu tada jer ipak ja volim Velez to je nas BIH klub pravi sa dusom, a kada je ta utakmica bila ja sam imao samo godinu dana a sada uzivam da slusam price o toj utakmici od ljudi kao i od Djedovica koji je tada zabio gol zlata vrijedan za Slobodu
Drug ja sam kao dijete bio na toj tekmi (rodjak me poveo) i ja bi dao glavu da su bila 2 penala
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.