Chicago Bulls

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Re: Chicago Bulls

Post Postao/la kad_kako » 18 okt 2013, 16:44

Bench mob jeste bio odlican, i ova sada klupa nije ni blizu jaka kao tad, ali bi rekao da imamo sad bolje sutere sa klupe. Jedini dobar suter u bench mobu je bio Korver. C.J. Watson je bio toplo hladno, vise hladno nego toplo. Kurt Thomas/Asik, su veoma lose procente imali kad su u pitanju C igraci. Taj tada nije imao ni blizu efektivan sut kao sto ima sada. Kako nam je se zvao onaj Lucas the III, jel ono?!. :D On je bio divljaner samo takav. Uz Korvera, sa 3ce najace oruzje nam je bio Bogans (on je bio starter, znam, ali samo radim neku uporedu kakve smo sutere tad imai), koji kad bi pogodio 2 trojke u utakmici, mi smo odmah znali da je ta utakmica dobijena. I ne treba zaboraviti Brewera, covjeka koji je dok je bio u Bullsima, bacio vise cigli nego iko u ligi.

Sad nemamo tu duzinu na klupi, ali mislim da smo suterski bolji. Tu je Dunleavy, svi znamo da je veoma dobar suter. Tu je Taj, koji je popravio svoj sut pa rekao bi 50% od prosle godine. Cesto na njega sad igraju sa pick and pop akcijama, sto ovaj u dosta dobrom % realizuje. Ako nastavi ovako, ja bi ga rado vidio u prvoj 5ci, ispred Boozera. Tu je i Kirk, koji ce biti puno svjeziji ove sezone jer nece igrati onoliku minutazu kao prosle godine, tako da i od njega ocekujem puno bolju sutersku sezonu. Rookie Snell bi isto tako se mogao pokazati kao fin igrac sa klupe ove sezone. Ovu zadnju utakmicu me je veoma pozitivno iznenadio. Fin sut ima, a i igra sa dosta samopouzdanja. Tu je veteran Nazr, koji ce imati vecu minutazu nego prosle godine, jer je Thibs vec rekao da ce startni igraci imati smanjene minutaze ove sezone, a mislim sa vecom minutazom, da ce i Nazr pokazati vise nego prosle godine. Od Teaguea, isto tako ocekujem napredak.

Ja bi rekao da imamo sasvim solidnu klupu.
Postovanje treba zaraditi.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 okt 2013, 16:54

Dobra je klupa, ali i dalje fali jedan pravi šuter kao Korver i onda bi sve idealno bilo.

Rose, Noah, Boozer, Deng, Mike, Taj, Jimmy, strašno na papiru 8-)

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 okt 2013, 17:04

Nama samo treba jedan igrac tipa Lou Williams ili Jamal Crawford s klupe da udje i da igra odbranu i bude prva opcija u napadu. Kontao sam prosle sezone da bi to mogao biti Nate ali eto on je otisao u Denver.

Sledece sezone ce Mirotic na pojacat, koji ce po meni biti veliko pojacanje.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 okt 2013, 21:14

Neutral je napisao/la:Napisao sam prije par mjeseci da očekujem od Rose-a da bude MVP i dalje stojim iza svojih riječi. Ono što pokazuje u pripremnim utakmicama je fascinantno. Posebno me raduje činjenica je postao još eksplozivniji nego što je to slučaj ranije bio. Popravio je također skočnost a šut je malo opao s tim da su ovo pripremne utakmice.

Dakle, toliko o toj "neće biti nikad kao prije", ustvari u pravu su bili, sada je još bolji, hvala Bogu.
N
Jedva čekam da počne sezone da vidim the real return 8-)
bude li imao prosjem 25p 7 ili 8 asistencija po tekmi I odvede li nas na drugu ili trecu poziciju istoka dobit ce tu nagradu..s obzirom kakvu je povredu imao sigurno ce za glasanje to uticati..ali ebo te MVP trebaju nam titule hahah
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 19 okt 2013, 01:49

Noah i Butler out za veceras. Noah obnovio povredu tako da ce pauzirat jednu sedmicu. :roll:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 okt 2013, 02:00

Nista novo kod nas mJkemi hahha..ja ne znam kad smo kompletni odigrali utakmicu?.. za dvine godine Rose I Rip nisu 5 utakmica skupa odigrali...nismo 4 godine haman kompletni uvjek neko fali majku mu pa dokle?
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 okt 2013, 02:01

Šta je Jimmy-u, pa mlad je :roll:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 19 okt 2013, 02:20

Pomalo Derrick preseason je. :D
FK DELFIN NEUM

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 okt 2013, 02:23

Rose i Deng ubijaju na početku :mrgreen:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 19 okt 2013, 02:41

Deng se povrijedio sad. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Hebem ti srecu, nek ide sve u q!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FK DELFIN NEUM

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 okt 2013, 02:47

Ne mogu naši bazen pogoditi.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 19 okt 2013, 03:24

Pacersi ovu utakmicu shvatili ko da je u pitanju PO a ne preseason. :mrgreen:

edit: 58-54 dobro je ovo sa obzirom da Pacersi sve pogadjaju, a mi fulamo otvorene suteve i otvorene pozicije plus Boozer forsira neke svoje glupe suteve.
FK DELFIN NEUM

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 okt 2013, 03:39

Derrick tri trice pogodio. Lijepo da me demantovao da mu je šut za tri poena opao :mrgreen:

Da igra Noah dobili bi ovo laganice, a fali Jimmy i njegova svježina.

Uglavnom, lahku noć, ne mogu ja više. Nadam se da će pobijediti. Rose izjavio da su Pacersi odlični, ali da je jedini pravi rival Heat.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 okt 2013, 04:14

Otac ce bit MVP ponovo :)..jedelik malu dijecu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 okt 2013, 04:18

Deng se povrijedi I vrati se evo I Hinrich opet ojjj boze pa dokleee dokleeee viseee
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 okt 2013, 06:28

Sta covjek da kaze za zvijer kao sto je Rose?.. pa on je haman bolji nego sto je bio :)...JA NISMA OCEKIVAO DA BUDE OVAKAV ISKREN DA BUDEM...mislio sam da ce biti nesto slabi igrac sto je razumljivo nakon ove povrede, ali da ovako igra zaista ne

za 30 minuta 32p 9 asistencija to je MVP razina igraca koji se vrati nakon povrede
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 19 okt 2013, 10:25

SaltCityAttack je napisao/la:Sta covjek da kaze za zvijer kao sto je Rose?.. pa on je haman bolji nego sto je bio :)...JA NISMA OCEKIVAO DA BUDE OVAKAV ISKREN DA BUDEM...mislio sam da ce biti nesto slabi igrac sto je razumljivo nakon ove povrede, ali da ovako igra zaista ne

za 30 minuta 32p 9 asistencija to je MVP razina igraca koji se vrati nakon povrede
Treba dodat da je IQ mu sad mnogo veci, ne forsira neke teske suteve, bolje cita odbranu. Ono sto mu odbrana dopusti time ce je napadat, Pacersi ga pustili da suta on ih kaznio sa distance i tricama. Inace u ovim preseason utakmicama ima procenat suta oko 60 %, ja mislim da bi mogao i tokom sezone gurat oko 50 %, jer stvarno je sazreo, a sudci ga sad mnogo vise stite, ne mislim stite ne pipnes ga faul se svira vec one kontakte na prodoru odmah sviraju 2 bacanja.

I jesi Salt vidio kad mu svirase korake? Ono kad bi Jamesu svirali to bi bilo ravno cudu.
FK DELFIN NEUM

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 19 okt 2013, 11:20

DR se vratio,i ova povreda mu je dala vremena da se usavrsi u mnogim segmentima igre.Mudra odluka da saceka s povratkom.Koja brzina,koliko je ljepsa igra Bullsa s njim.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 okt 2013, 11:38

Nešto naglo prestalo ovo ismijavanja Rose-a, što li je to tako 8-)

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 19 okt 2013, 11:50

Ma ruža izgleda brz,jak,prodoran kao i prije.
A na sve to ima haman sigurniji sut.

Ako taj sut fakat bude konstantan sa perimetra a trojke bude ubadao na nekih 40%
Bit ce vec ove sezone top 3 lige uz Jamesa i Kevina.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Odgovori

Natrag na “Chicago Bulls”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.