FKZ1921 je napisao/la:Ovo podmladjivanje ekipe je uradjeno perfektno.Prvi smo, a u startere su promovisana dva juniora,sa dugogodisnjim ugovorima,sto je velika nova vrijednost za klub, u parama, sigurno blizu milion eura. Medjutim, osnova svega je kontinuitet rezultata, sto znači minimalno evropa svake godine.
To opet znaci da se uvijek mora imati minimum kvaliteta za taj rezultat. Pored ove politike sa nasim oml.pogonom, klub mora dovesti i neka kvalitetna pojacanja, ciljana i fakat pojacanja.
U ovom momentu, apsolutno nam je potreban jedan lijevak, brz, sposoban da odigra sve po lijevoj strani kao Stana po desnoj.Po meni je to to za zavrsiti ovu sezonu na jednom od prva tri mjesta.
Budemo li jos dvije sezone imali ovaj kontinuitet rezultata, nastavimo li dva do tri juniora po sezoni promovisati, vratili nam se Zola na nivo od prije povrede, mi necemo imati nikakvih finansijskih problema, klub ce se uspjesno samofinansirati.
Samo nam treba mjera u svemu.Trebamo biti na zemlji i sad kad smo prvi sa ovom ekipom, i sutra,ako to ne budemo bili.
Evo ,to je to..malo sam se raspisao danas,imam viska vremena ,pa se izvinjavam

. Sasvim se slazem sa svim ovim cinjenicama sto si napisao.I prosto je tako,da smo mi ekipa kojoj treba rezultat.Kada ja napisem da trebamo stopera,i to ne jednog nego dva,to ne znaci da mi po vokaciji u ovom trenutku nemamo stopera,vec su to mladi neiskusni igraci koji nemaju minute u ovoj ligi.Ne mogu onda ocekivati ni rezultat od njih bar u prvom mahu.Oni se moraju postepeno uvoditi u igru a da ne trpi rezultat.Kraj njih moras da imas dobre igrace koji ce im na terenu pomoci da se razviju.Znaci,ekonomska vrijednost kluba je nesto sto mene kao navijaca ne bi trebalo posebno zanimati,vec stvari na terenu,rezultati,tabela itd.Mi smo svjesni da je teska situacija,i moramo podrzati da se klub postavi na svoje prave noge.Svakako da potpisivanje juniora daje visestruku vrijednost,kako za klub,tako i za buducnost u igrackom smislu,gdje ti nece trebati pojacanje sa strane.No to vrijeme jos nije doslo i ja kao navijac ne mogu ocekivati da ce Memija sada potpisati i da ce rasturiti ovu ligu.Znaci,to mora ici uporedo.Mi moramo imati,kako ti kazes,onaj minimum kvaliteta kako bi dosli do rezultatskog cilja.Za takvo nesto je potrebno dovesti igraca sa strane.Ja mislim da ih treba 6,ali da bar jednog dovedu na toj lijevoj strani,a da valja,ja cu biti presretan.
Bilo kako bilo,mi imamo sjajan rezultan nakon polusezone,to svakako nesto govori i o nasem timu,ali i o ovoj ligi.Necu se nimalo ljutiti ako ne zadrzimo to mjesto.No nasi ciljevi uvijek moraju biti najvisi,bez obzira na transformacije u klubu,bilo igracke,bilo administrativne.