Smalldini će po posljednjim glasinama nazad u United, međutim, vjerujem da se ovdje prije svega poštuje igračeva želja za odlaskom odnosno ostankom, a ne to šta Roma i/ili United pregovaraju. Ukoliko ipak odluči ostati ovdje onda je samo pitanje obeštećenja koje će Roma platiti, ali ako je ovu godinu htio isključivo samo iskustvo van Engleske gdje će povratiti formu, staviti se na mapu Southgateu i skautima Uniteda onda svaka čast jer uradio je upravo to, a pritom je i nama valjao kao malo koji štoper u posljednjih par sezona. Radi sjajan posao sa Mancinijem i jedan je od najzaslužnijih za dosadašnje rezultate, a ako istu formu prenese nazad u EPL i tamo će biti jer se ni oni, uz dužno poštovanje Maguireu, ne mogu pohvaliti pretjerano dobrom formom i kvalitetom.
Što se tiče Jesusa, mislim da su mu dani odbrojani, kao uostalom i Kaliniću koji be već u januaru mogao nazad za Madrid. Ukoliko ipak odluči ostati i ispoštovati ugovor do kraja, ne vidim da će biti bogzna bitan dio rotacije jer Fonseca mi se čini kao neko ko zna šta hoće od igrača i one koji to ne dostavljaju ne libi se staviti na klupu (Florenzi, Jesus, Fazio just to name a few). Fazio s druge strane je treća opcija koja lagano ulazi u godine i nekako ne vidim da će tek tako ušetati nazad u prvih 11.
Doduše, možda je ovo samo neko moje priželjkivanje, a ne realno stanje stvari, ali pustite me da sanjam