AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Denno
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Denno » 20 dec 2019, 22:50

Njihov gol je cista sreca, odigralo se ovo jako zrelo. Ima tu stvari koje mi se ne svidjaju u ekipi, ali Fonseca radi dobar posao. Zaniolo ne samo veceras, cesto mu se desavaju te stvari da neda loptu a ima saigraca u boljoj poziciji.
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 20 dec 2019, 23:12

Ne dirajte mi Zaniola :nene:

Frajer ucestvuje u skoro svakom golu ove sezone, jest da zna biti sebican al je jos mlad i trebat ce vremena da bude manje sebican al da je strasan igrac to stoji.

Fonseca pregazio Montellu i pokazao kroz citavu sezonu da je top trener. Imamo limitiranu ekipu a odlicne rezultate.

Dovesti zamjenu za Dzeku i Florencija i bit ce to top i eventualno stopera ako Smalling ode.

Pellegrini polako pokazuje pravu klasu.

Forza Romica :ljepota:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 21 dec 2019, 23:36

Mancini - Pellegrini - Zaniolo dream team.

Imate na str.Roma balkan anketu najboljih 11 i naj trener od 2010-danas.

Tesko se odluciti na nekim pozicijama, ali ovih 11 sam birao :

------------------------Alisson
Florenzi--Manolas--Juan--Kolarov
-----------De Rossi--------Pjanic
--------------------Nainggolan
--------Salah------------------------Totti-------
-------------------------Dzeko

Coach: Luciano Spaleti

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 23 dec 2019, 01:06

Gdje god da se okrenem bira se taj ''team of the decade'' pa hajde da se i ja okušam u izboru istog :hmmmmm:

Trener je bez ikakve dileme Spalletti. Iako je Rudijeva prva sezona bila skoro pa savršena, a EDF nas je doveo do polufinala lige prvaka, Spalletti mi je ipak jedan od dražih trenera danas čisto zbog činjenice da je dovoljno lud da se uhvati u koštac sa ludilom koje je Roma i izvuče sami maksimum iz cijelog tog iskustva. Nažalost, zapao ga je najnezahvalniji od svih zadataka koje trener može imati, a to je penzionisanje najveće klupske legende ikada što ga je na kraju i udaljilo od Rome, međutim, ne treba zaboraviti koliko toga je dao klubu. Formacija koju bih igrao jeste 3-4-1-2 iz 2016/2017 sezone kada smo oborili mnoge klupske rekorde po pitanju postignutih golova, gol razlike i osvojenih bodova. ALI onda sam shvatio da nemam mjesta za ubaciti i Tottija i Salaha, Strootmana, Riisea, Marquinhosa i još par njih u istu formaciju pa sam odustao od toga i došao do ovog hibrida od sastava:

slika

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 23 dec 2019, 09:05

Skoro identicni su nam sastavi (9/11). I ja sam iste dvojbe imao. Dao sam prednost Florenziu i Juanu ispred Maicona i Benatie zbog duzine igranja i smatram da su vise dali za Romu.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 24 dec 2019, 05:56

Nije se ni Alisson zadržao bogzna više od ove dvojice jer je tehnički samo jednu sezonu branio, a onu prvu je presjedio na klupi i radio sa Savoranijem na treninzima. Međutim, kada je neko klasa onda je sezona dovoljna kao što je po meni slučaj sa Maiconom od čijeg odlaska nemamo validnog desnog beka, uz dužno poštovanje Florenziju, ili kao što je slučaj sa Benatijom koji je bio ono što je Smalldini sada uz bolji pas i realizaciju. Sličan slučaj sam mogao napraviti sa Marquinhosom, međutim, Manolasu sam dao prednost zbog predzadnje sezone i gola Barci. To je ipak epohalni momenat:
"Roma have risen from their ruins! Manolas, the Greek God in Rome! The unthinkable unfolds before our eyes. This was not meant to happen, this could not happen... this is happening!"
Što se samog Florenzija tiče on je nažalost postao upravo ono što sam prije par godina pisao - solidan na nekoliko pozicija, odličan ni na jednoj od njih. Znate i sami da mi je drag jer je ''naš'' čovjek, ali osim te neke romantike i ostavljanja zadnjeg atoma snage na terenu ostao je prilično limitiran u taktičkom odnosnom tehničkom smislu. Maicon je sa druge strane jedan od najboljih svih vremena na svojoj poziciji (ne najbolji, ali tu negdje na listi) i kao takav nam je dao sezonu i kusur na najvišem niovu prije nego se posvetio rakiji i mezi. Zasluženo.

Juan mi je recimo u prethodnoj dekadi u prvom timu jer imam osjećaj da je dao daleko više u svoje prve tri sezone ( 2007., 08., 09.) nego zadnje dvije koje ulaze u ovaj izbor, ali da je klasa svakako jeste :salut:

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 29 dec 2019, 06:55

It’s been a chaotic 48 hours inside of the negotiations between James Pallotta and Dan Friedkin due to a common objective between the parties: find an agreement for the sale of AS Roma before the new year.

The two American business tycoons have been locked-in negotiations for over a month, but we are in the last stretch and the final agreement could arrive in the coming hours. After RomaPress spoke yesterday to a member of Friedkin’s legal team, talks continued throughout the day today and the two sides have edged near an agreement. There is still a very slight difference between Friedkin’s offer and Pallotta’s asking price, but the gap is likely to be bridged in the coming hours.

Dan Friedkin is currently at his residence in Long Branch, California awaiting the final “green light” from his legal team to embark on the Italian capital. Once this arrives, he will fly to Italy to finalise his takeover of the club.

Early last week, some at Roma were pessimistic that a deal would be struck before the unofficial deadline of 31 December. However, the sides have made significant progress over the last five days as Roma CEO Guido Fienga has been at the center of the negotiations.

Roma have remained silent as to when an official announcement will arrive but a **** of Friedkin’s legal team told to RomaPress late today, “It (the sale of Roma) is very close is all I can say”.

Now it’s closer than ever: Dan Friedkin is ready to takeover AS Roma.
Razlog zbog kojeg se požuruje tejkover jeste taj što je Roma u prilično nezavidnoj situaciji i ajkule su namirisale krv. Drugim riječima, ukoliko Pallotta ne proda klub prije nove godine bojim se da nas očekuje par prodaja već u januaru (tipa onda kada smo prodali Emersona i zamalo Džeku na pola sezone), a definitivno i par bitnijih igrača na ljeto kao što je Monchi uradio.

ForzaRoma kaže da ukoliko ipak dođe do prodaje, prvih 50 miliona eura novog vlasnika ide za rebalans i održavanje budžeta iznad minusa ulaskom u novu godinu. 100 miliona je finansijska injekcija planirana za ljeto, što opet ne mora nužno značiti da će puni iznos ići na transfere tako da se ne treba pretjerano rano radovati. Recimo ako se propusti plasman u LP ovih 100 postaje prilično manja cifra jer će dobar postotak ponovo ići na rebalans, a tek ostatak na transfere. U tom slučaju opet ćemo biti u situaciji da prodajemo skupo i dovodimo jeftino u nadi da će svaki transfer biti pogodak. Zvuči poznato?
Zadnja izmjena: Evil Genius II, dana/u 29 dec 2019, 08:00, ukupno mijenjano 1 put.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 29 dec 2019, 07:34

Ne bi donosio sad nikakav sud i nesto posebno komentarisao, vrijeme ce pokazati ko je bio Pallotta a i kakvi su novi vlasnici. Promjena je trebala, Rim nije podrzao Pallottu, pricao je svasta a nije ostao dosljedan svojim rijecima, a i nekim izjavama je znao razbijesniti masu i vec dugo vremena se osjeti da je u Rimu pao "hype" oko kluba. Kupovna moc i prodaje ce i dalje ovisiti najvise o tome da li se igra lp ili ne, te o stadionu, odnosno da li ce ga biti ili ne.

Zaniola ako prodaju zajebat cu klub, sve i da 6 skudeta u nizu se uzme.
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 29 dec 2019, 08:33

Pallotta je uradio i dobre i loše stvari za klub tako da ne mogu tek tako napisati ni ''šteta što odlazi'' ni ''jedva sam čekao da ode'' jerbo je istina negdje između to dvoje. Imam osjećaj da je Rosella ostala na čelu kluba, mi bismo danas bili Fiorentina odnosno klub sa iskustvom igranja niže lige iza sebe, plasmanom nazad u Serie A i tavorenjem u mediokritetu jer njeno vođenje kluba jednostavno nije išlo u skladu sa vremenom u kojem smo bili. Pallotta je to fino prepoznao i odmah je uspostavio određenu stabilnost na polju marketinga, fanbase je daleko veći nego je bio pa sada umjesto isključivo sa talijanima mogu razmijeniti mišljenja sa ljudima sa svih kontinenata. Tu je Roma TV, utakmice na Facebooku, Twitteru, praćenje ženske selekcije i omladinskih pogona, funkcionalni AS Roma Store koji dostavlja manje više po cijelom svijetu, dok si prije morao povući veze da ti neko završi originalni dres Tottija ili De Rossija, a da ne pričam o tome koliko je smiješan i outdated zvanični sajt bio. Sa druge strane većina je očekivala neki trofej, konkurentnost i rast iz sezone u sezonu, a zapravo smo dobili klub koji udara restart svakog ljeta što je znalo biti prilično frustirajuće. Rezultatski nismo bili na nivou, a neki od transfera što igračkih što onih u upravi su graničili sa zdravim razumom.

Sve u svemu, luda vožnja i onako tipična za nas kao fanove koji smo u tom mazohizmu zvani Roma našli zonu komfora. Novim vlasnicima neka je sa srećom, ali čuda ne očekujem.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 29 dec 2019, 17:26

Gotovo je :salut:
After nearly two months of negotiations, an agreement was reached within the last few hours between Dan Friedkin, the CEO of The Friedkin Group, and James Pallotta for the sale of AS Roma.

A legal executive from Friedkin has confirmed to RomaPress that a total agreement was reached between the parties. Talks intensified over the past week as both sides wanted to find an agreement before the new year. The contracts and the official takeover won’t take place until next month — but the parties do have a complete agreement in place for the sale of the club.

The Giallorossi are expected to release an official communication soon to announce the sale of the club to the Californian business tycoon — after nearly a decade, James Pallotta is ready to waive goodbye to AS Roma.

17.00 CET – Now the confirmation arrives also from those inside Roma. Two members of the Giallorossi’s management team have confirmed to RomaPress that a deal has been struck with Dan Friedkin.

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 29 dec 2019, 20:42

Opet nas sirotinja kupila. :D Ovaj lik na 500 i nekom mjestu na Forbesovoj listi najbogatijih. Oko 4 milijarde imovina. Nista od ovih Amera, dok Arap ne dodje ne nadajte se velikim stvarima. Da hoce vise stadion pa nas mozda krene. Mada evo gledam Arsenal sredina tabele. Dok su igrali na Highburiju uz United najjaci bili.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 30 dec 2019, 06:21

Alen1987 je napisao/la:
29 dec 2019, 20:42
Oko 4 milijarde imovina.
Sirotinjo, i Bogu si teška :mrgreen:

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 04 jan 2020, 23:47

Prisjecam se danas one utakmice sa Torinom kada je Totti donio cuveni preokret. Kako smo jaku ekipu imali. Palotu u zatvor treba poslati zbog totalnog raspada ovakve ekipe.
AS ROMA 3:2 TORINO 20.4.2016.
(Manolas, 2x TOTTI).

--------------------El Sharawy-------------------
Perotti-------------------------------------Salah
-------Nainggolan-------A.Florenzi--------
-------------------------Keita------------------------
Emerson--Rudiger--Manolas--Maicon
---------------------Szczescny--------------------

A klupa u ovoj utakmici:
Totti---------Dzeko--------Falque
-----Kevin----DDR---Pjanic
Digne-Zukan-Castan-Torosidis
-------------De Sanctis

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 05 jan 2020, 21:55

E nece moci ako nastavimo ovako u dr.poluvremenu. A sudije u Itqliji totalni amateri. Kakve smijesne zute kartone podijeli. I to zadnjim veznim za najobicniji faul, i to prvi njihov u utak. Amaterski! Produzio minutu, ljudi nam dadose gol pred kraj 47.min. :facepalm:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 jan 2020, 22:03

Ajd što je dao veretou karton, al onu ruku igrača torina da ne vide sva četvorica idiota ne kontam
nema potpisa

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 05 jan 2020, 22:32

Admir_Sa je napisao/la:
05 jan 2020, 22:03
Ajd što je dao veretou karton, al onu ruku igrača torina da ne vide sva četvorica idiota ne kontam
I evo jos penal

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 05 jan 2020, 22:36

Ali najsmjesnije od svega je sto sudija zaustavlja igru kad je Zaniolo dosao u izglednu poziciju na 20 m od gola. Pun 16erac igrqca Rome, razrjeđena odbrana Torina, sudija zaustavlja igru svira penal :rol: Var totalni promasaj.

Generalno losa igra Rome, ali je sudija definitivno uticao direktno na rez.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 05 jan 2020, 22:39

Ocajna igra i jos ovakav sudija i to je to. Valja sad sa Juvetom.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 06 jan 2020, 17:26

Manuel je napisao/la:
05 jan 2020, 22:39
Ocajna igra i jos ovakav sudija i to je to. Valja sad sa Juvetom.

Pa kako očajna kad smo 30 i kusur šuteva imali ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 jan 2020, 17:33

Igra solidna, ali realizacija i koncentracija u odbrani ocajni. Tako bih to ja opisao.

Idemo dalje :arrow:

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.