Postao/la napoleon72 » 15 apr 2024, 07:51
Slazem se i ja da je remi iskljucivo Rozmanu na dusu. Da je ostao Radovic i da smo jos dva igraca ubacili, mi ne bismo gol dali.
Al takodje treba i reci da ne moze uvijek sve bit do trenera. Riba smrdi od glave. Mi smo postali Chelsea za sirotinju, ili jos bolji primjer, Man Utd. Nesto je truhlo u klubu i to ti najbolji strucni stab ne moze promijenit. Nemoguce je da su i Murinjo i ETH i Van Gal neznalice, sve su to trofejni treneri, al s Unitedom ne mogu qrca. Kao ni mi sa Rozmanom, Vasoskim, Dudicem... Ne moze uvijek bit do trenera, ima i drugih faktora. Evo prvi, koja je sad strategija Fudbalskog kluba Sarajevo? Kad je Rozman dosao, otjerao je igraca radi nediscipline, a nocas mu lik samara igraca u tunelu bez njegovog znanja. Otjerao je igraca koji nece da trenira, a ubacuje Duljevica koji evidentno nije spreman ni za 10 minuta igre. Rijesio se Vrancica koji ne trci, ubacuje istog tog Dulju koji NE MOZE potrcat, jos se spominje propali Besic. Pa cekaj malo, jesmo li se mi ikako makli iz 2016. ili su ovo sve samo ljepse upakovani Ikande i Stepanov? Duljevic ce vjerovatno bit novi Said iz 2017., vracen da smiri navijace. Koji ce ti qrac Besic pored Buljubasica? Ne treba nam trkac nego kreator. Ko povlaci te retardirane poteze?
Druga stvar, u klubu je atmosfera preopustena. Jednom ranije sam pisao da je najveca greska nase qrcenje da smo najtrofejniji. Ja da sam na celu kluba, prestao bih isticat da smo najtrofejniji, ne bih dao da ikom spomene to sve dok ne budemo imali pet trofeja vise od ostalih, i to pet major trofeja. Oblijepio bih svlacionicu prije svake utakmice trofejima Zelje i Zrinjskog, utakmice Zrinje u grupnoj fazi itd. Neko je juce postavio video, kako Klopp ne da igracima da dodirnu znak This is Anfield dok ne osvoje nesta. To je odlika velikana, da se qrcis tek kad zasluzis. Mi tri godine nismo primirisali trofeju, u tri godine imamo dva cetvrta mjesta, evo vjerovatno i trece u nizu. Sarajevo je samo jednom poslije rata triput u nizu zavrsilo van top 3, i to izmedju sezona 07/08 i 09/10. A treba li spominjati kakvi smo bili tad finansijski, a kakvi smo sad?
Nesto je truhlo u drzavi Danskoj. Tacnije, malo koje tkivo je zdravo.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne