BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

opel
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la opel » 05 jan 2014, 22:31

Ribery

Trećeplasirani u Primeri je Real, pa ne znam otkud ti tih minus 30 bodova. Juventus je godinama bio u sjeni Intera, unazad pet, šest godina, digao se tek unazad dvije tri godine. Nebitno, sigurno da ti voliš BL isto kao i ja, samo sam ja nakon lanjskog njemačkog finala LP pokušao svoje prijatelje koji ne navijaju za njemačke klubove ubijediti da je BL najbolja, na što su me ljudi fino zalijepili i tržišnom vrijednosti i statistikom, koja u zadnjih deset ili petnaest godina ne ide u prilog BL. Uostalom, pogledaj na Transfermarkt.de, pa ćeš vidjeti da bi po tržišnoj vrijednosti BVB u Premiershipu bio šesti, a Leverkuzen deveti, o ostalim da i ne govorimo. Imaj u vidu da unazad petnaest godina timova iz BL osim donekle Bayerna nije u LP bilo na mapi. Dakle ne možemo gledati stvari od lani, jer istorija počinje kad počinje, a ne kad bi mi koji volimo BL to htjeli. Imaju oni u vidu da je i ELF od 1966-1990 godine imao pet finala svjetskog prvenstva, od toga dvije titule, a u zadnjih 25 godina samo jedno finale i to totalno inferiorni su bili protiv Brazila. Sve to utilče na imidž, jer nije BL samo ono što mi vidimo i želimo, ima i drugih koji to prate, ali vjerovatno su objektivniji jer ni za koga ne navijaju. U svim ostalim pojedinostima bih se složio s tobom. To što bi Bayern po tebi osvojio i Primeru i Premiership je hipoteza o kojoj se ne može raspravljati, jer pitanje da li bi tamo Bayern mogao uzimati igrače Realu Barci, MU ili MC, kao što to može u BL. Ako bi uzeli Gecea iz BL uzela bi Barca Neimara, Real Bejla, pa bi to onda bilo mnogo teže nego u BL.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 jan 2014, 22:45

Niko ne kaze da je Bundesliga najbolja liga, nego da je liga sa najvecom tendencijom napretka u posljednjih nekoliko godina. Liga sa najvecom posjetom, liga u kojoj niti jedan klub ne posluje u minusu u uz sve to sadrzi timove koji u zadnje vrijeme igraju brilijantno u Europi. Klubovi se sasvim korektno nose sa svim nedacama koje ih prate od kojih je najvaznija nedostatak sredstava koji bi se upumpavali u klub i samim tim dovodila velika imena.

Ekonomska kriza je sve veca i veca i samo oni sa pametnom ekonomskom racunicom ce opstati + seici koji ce stancati pare dokle god ima izvora nafte.

Bundesliga ima izuzetno svijetlu buducnost, bez obzira na superiorni Bayern koji vlada istom. Novca u samoj ligi nema toliko koliko u Engleskoj (opet se vracam na tu pricu oko ekonomije, ali to je danas glavna pokretacka snaga), no ako pogledamo sta projekat Budneslige predstavlja, doci cemo do zakljucka da ce u narednim godinama i ova vrlo vazna stavka doci do izrazaja i klubovi ce dobiti puno vecu kolicinu sredstava i tek tad mozemo ocekivati pravi bum. Prvenstveno mislim na nove ugovore oko TV prava, pa kad svaki klub dobije 20-ak miliona vise u odnosu na neki prosli period, onda mora sve ici na bolje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 jan 2014, 22:49

Jedino u čemu Bundesliga kaska su tv prava u odnosu na ostale lige.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 jan 2014, 23:19

adnan24 je napisao/la: Poenta je u tome da Bayern nastavlja da radi ono sto radi vec decenijama a to je da ciljano slabi konkurenciju...i to ne vidite samo vi Bayernovci.
Gledaj evo ja prvi ne osporavam ovo u potpunosti. Ima te strategije i postojala je i prije da se donekle konkurenti oslabe. Izraziti primjeri su bili Werder (Ismael, Pizarro, Klose) ili Leverkusen (Ballack, Ze Roberto, Lucio). Znači bilo je takve strategije, samo što se možda oko 50 % razmišljalo da se oslabi konkurent, a 50 % da se dovedu prava pojačanja. Motiv dovođenja Ballacka i Klosea je isto tako što su njemački igrači i što su bitni reprezentativci Njemačke.
Od Werdera je Bayern gore nabrojane čak i po povoljnoj cijeni dobio, a razlog je što je Werder opet u nekim finansijskim okvirima jako mali klub (uslovno rečeno), finansijski oni nisu nikad posebno moćni bili, snalazili su se i od relativno malih finansijskih sredstava (u usporedbi s drugim vrhunskim klubovima) pravili mnogo.

Znači bitno je to da se Bayern trudio da dovede najbolje igrače koji igraju u Njemačkoj, a isto tako često da dovede najbolje njemačke igrače. S tim da se često zanemari koliko je Bayern igrača dobrih doveo iz inostranstva, kako izgrađenih zvijezda, tako i onih koji su izvučeni negdje pa su postali zvijezde, dobar bi tu primjer bio Sagnol.

E sada kada pričamo o Goetzeu. Goetze je jedan od najtalentovanijih igrača Njemačke , pa i generalno Evrope , svijeta. Goetze je njemački reprezentativac. A plus Goezte je imao klauzulu. I sad ključno pitanje, šta misliš da li bi Bayern Goetzea doveo da je on igrao u nekom drugom klubu u Njemačkoj?

Dobro, ti kažeš da ne treba miješati slučaj Goetzea i Lewe, donekle se i slažem. Sam si vjerovatno upratio šta ja mislim o tom transferu. Ima dosta tu argumenata koji idu na stranu tome da je tu više bio cilj oslabit konkurenta.
Dok kod Goetzea je svrha transfera višestruka, jer takav potencijal Bayern mora klepiti kada se ukazuje prilika.
Ali ipak i kod Poljaka se mora konstatovati da je bio džaba, a da je još uzet i internacionalnoj konkurenciji ispred nosa. Tako da i tu ima jakih argumenata.

Jasno je, da Bayern gleda prvo da se namiri na tržištu u Njemačkoj i trudi se tu uzeti igrače i to one najkvalitetnije. Da se povremeno dese i nelogični transferi, to jeste istina. Ali većina transfera je imala prevashodni cilj da se ekipa zaista pojača. A tek poslije možemo jednim dijelom govoriti o slabljenju konkurenicje.
I Bayern nije nikakvo zlo za njemački fudbal, niti Bayernu odgovara da drugi klubovi u BuLi propadnu, ali želi da zadrži primat i to je to. A kada imaš pare i možeš ubijediti igrače, što to ne bi radio.

Čak su i Voller i Allofs , znali izjaviti da se Bayernova uprava uvijek korektno kod svih transfera ponašala. Voller to doživio kod prodaja Leverovih igrača, Allofs kod Werderovih.
Dobro je poznat slučaj Kehl, kada se digla velika prašina da je izradio Bayern i otišao u BVB. I tu se govorilo o prljavoj igri. A sada samo ispadne da Bayern igra prljavo.
Slučaj Reus je poznat, a znamo i za slučaj Rosicky gdje se Čeh odlučio za Bvb umjesto Bayerna.

Jednostavno je sada situacija takva da je Bayern sportski i finansijski na vrhu i da vrlo lako ubjedi igrače. Klub je privlačan igračima, a plus sve se finansijski začini. Malo će igrača danas odbiti Bayern, vrlo mali postotak. To npr 2001. godine nije bilo tako, iako je i tada osvojena Liga prvaka.
A evo još jedan primjer BVB je prije, u onoj prošloj slavnoj epizodi iz 90-tih još bolje mogao parirati Bayernu po pitanju igrača, znamo da su tada odbijene ponude za Sammera, Freunda i još jednog igrača (sad nisam siguran koji je). Ali tada su bile i mogućnosti veće, rejting je bio još veći, te se finansijski moglo bolje parirat, a Bayern niti je sportski, niti je finansijski ovoliko bio moćan ko sad. Ipak je ovo još jedna dimenzija više.

A naravno ovi sa strane što komentarišu, oni naravno da izigravaju dobrotu i govore kako je Bayern Borussiji oteo igrača, a ne govore o tome zašto su ti igrači (Goetze , Lewa) odbili druge evropske klubove. Znači ako o nekom porazu govorimo, onda to nije poraz BVB-a samo, nego i ostale evropske konkurencije. :)

@opel:Dosta ti stvari ispravnih kažeš ali u nekim stvarima pobrkaš neke stvari. Kao prvo nije istina da više kvalitetnih igrača odlazi iz BuLi nego što dolazi. Sada bi to mogao detaljno, ali o tome se detaljnije može na temi BuLi drugi put diskutovati. Uglavnom odliv je neznatan, a oni što odu budu nadomješteni ili jednakim ili boljim.
To da je vrijednost klubova niska ni to baš nije istina. Da je engleska liga po finansijama sveukupno ispred, to stoji svakako. Ali zar nisu bitnije činjenice da je prošle sezone bilo njemačko finale i da su ove sezone 4 tima u osmini finala LP? A vidjet ćemo dokle će gurat timovi. Pored Bayerna i Borussije i Leverkusen je 2002. godine igrao finale LP, prije par godina Schalke polufinale, ako govorimo o tom nekom periodu. 1997. godine BVB prvak Evrope, 2001. god Bayern, 2013. Bayern. Eto izostavio sam sad ta finala još i ne navodim finala EL. Određeni uspjesi u kraćim rasponima postoje. A BuLi je u top 3 liga, a najjača i ne mora biti. Niko to i ne potencira. Plus uz sve to zdravo se posluje, liga je dosta atraktivna. Bila je i jako nepredvidljiva, bilo je različitih prvaka. U tim godinama uspjesi u Evropi su bili nešto manji, pa se kukalo. Sada borba za titulu nezanimljivija, a uspjesi u Evropi veći, pa se opet kuka....Pa nikad se ne može ugoditi...To je i normalno..... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 05 jan 2014, 23:23

adnan24 je napisao/la: Poenta je u tome sta je to mogla uprava uraditi da zadrzi Lewandowskog...s obzirom da je Bayern veci klub od Borusije,jedino ostaje da mu ponude vece novce od Bayerna...to je nekih 10 miliona po sezoni minimalno.A opet kazem,to je duplo vise nego je zaradjivao najplaceniji igrac u klubu trenutno...al' naravno opet je uprava amaterska i slicno :oops:
Tajming buraz, tajming. Ili ti ga u prevodu greska u koracima.
Posle doubela levat trazio 7 mio, facke nudio 5 mio. Posle lp-finala levat vec imao buyernovu ponudu od 9 mio, dzaba fatzke onda nudio 7. Tad smo se vec mogli hebat...
Blaszczykowski je napisao/la:ajmo waki pljuni 45-50m za costu i lokos će te staviti za avatar. :) a još da je prodat gunda i dovest kokea. :svrš: slatki snovi :)
Gluho i coravo bilo. Nikad nebih podrzao bacanje 50 mio na jednog igraca ;) A pogotov ne na Costu :evil:

Za levata. Ko mu **** mater ... Konacno odlazi, valja ga samo jos pola godine trpit 8-)
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 05 jan 2014, 23:24

Omerbavarac

to što BL ima najveću posjetu ne znači da ima i najveći kvalitet, niti će ta posjeta sama po sebi donijeti napredak. Slažem se da je BL financijski najsređenija i bez dugova, ali o tim dugovima se stalno priča u Primeri i Premiershipu, pa opet oni otimaju naše igrače isto kao što je i Amerika jako puno dužna Kini, ali po svijetu šamaraju kad im je i kako ćeif. Slažem se da se šeicima može parirati samo pametnom politikom kakve nije da nema u BL. A ja bih šeike ipak pustio da kupe BVB, vi ostali ne morate, ha ha ha.

I drago mi je da ovako raspravljamo, a ne da nas omalovažavate, jer kao što je nama teško pala ova sezona, tako bi i vama mogao teško pasti rastanak od titule šampiona Evrope, a znaš i sam da odavno niko tu titulu nije osvojio dva puta uzastopno. Što ste jači, sve više imate dušmana koji će se radovati neuspjehu. Nisam ja od tih.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 05 jan 2014, 23:25

opel je napisao/la:Ribery

Trećeplasirani u Primeri je Real, pa ne znam otkud ti tih minus 30 bodova. Juventus je godinama bio u sjeni Intera, unazad pet, šest godina, digao se tek unazad dvije tri godine. Nebitno, sigurno da ti voliš BL isto kao i ja, samo sam ja nakon lanjskog njemačkog finala LP pokušao svoje prijatelje koji ne navijaju za njemačke klubove ubijediti da je BL najbolja, na što su me ljudi fino zalijepili i tržišnom vrijednosti i statistikom, koja u zadnjih deset ili petnaest godina ne ide u prilog BL. Uostalom, pogledaj na Transfermarkt.de, pa ćeš vidjeti da bi po tržišnoj vrijednosti BVB u Premiershipu bio šesti, a Leverkuzen deveti, o ostalim da i ne govorimo. Imaj u vidu da unazad petnaest godina timova iz BL osim donekle Bayerna nije u LP bilo na mapi. Dakle ne možemo gledati stvari od lani, jer istorija počinje kad počinje, a ne kad bi mi koji volimo BL to htjeli. Imaju oni u vidu da je i ELF od 1966-1990 godine imao pet finala svjetskog prvenstva, od toga dvije titule, a u zadnjih 25 godina samo jedno finale i to totalno inferiorni su bili protiv Brazila. Sve to utilče na imidž, jer nije BL samo ono što mi vidimo i želimo, ima i drugih koji to prate, ali vjerovatno su objektivniji jer ni za koga ne navijaju. U svim ostalim pojedinostima bih se složio s tobom. To što bi Bayern po tebi osvojio i Primeru i Premiership je hipoteza o kojoj se ne može raspravljati, jer pitanje da li bi tamo Bayern mogao uzimati igrače Realu Barci, MU ili MC, kao što to može u BL. Ako bi uzeli Gecea iz BL uzela bi Barca Neimara, Real Bejla, pa bi to onda bilo mnogo teže nego u BL.

Izuzev ove godina kad je Primera u pitanju, to sam i napisao. Drugo, liga se ne gleda kroz prizmu 2,3 kluba. Trzisna vrijednost Primere kad odbijes Real i Barse je nesto vise od 1,3 milijarde , a kad odbijes Bayern trzisna vrijednost Bundeslige je 1,6 milijardi. Ako se zna da u Primeri ima 20 klubova, sve ce ti se kazati. Juventus je i veceras pokazao koliko je ispred pratila. Bundesliga je uz Premiership najaca na svijetu, to statistike govore, to govori i posjeta i organizacija, na kraju Bundesliga je i druga po prihodima. Svidjalo se to nekom ili ne ona je sjajna i bice jos bolja, kao sto ce i Bvb biti jos bolji jer ima potencijal za to. Bitno je ono sto je trenutno, a Bundesligasi odlicno igraju u evropskim takmicenjima, i ove i prosle godine.Da ne duzim, tema je Bvb.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 05 jan 2014, 23:39

Effe

Tačno je to što kažeš da je FCB 50% htiio da oslabi konkurenciju, a 50% da se pojača, a u konačnici mi smo 100% bez dva ponajbolja igrača. Šalim se, ja sam načisto da je Gece htio po svaku cijenu u FCB i da nije BVB ucjenjivao povećanjem plate, tako da tu FCB ne smatram sekunde odgovornim. Sa Lewatom je još čišća situacija, čovjek je pošteno odradio ugovor i dao klubu možda i više nego što je materijalno dobio, ako ne računam rejting koji mu je skočio u BVB i koji ima svoju cijenu, za što bi on trebao biti nama zahvalan. Šahin je napravio grešku, pa se vratio, Kagawa je takođe pogriješio, ne znam šta će s njim biti, to opet nema veze sa FCB, ali opet ima veze što smo ostali bez igrača. Bilo kako bilo, samo sam pokušao malo da vas spustim na zemlju, da prestanu omalovažavanja i da ne bude da je sve ono što je dobro za FCB automatski dobro i za sve ostale u BL.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 05 jan 2014, 23:46

Ribery

kvalitet i jačinu lige valjda određuje prvih tri, četiri ili pet timova, njihova snaga i konkurentnost, pa i tržišna cijena, a ne sabiranje ukupne tržišne vrijednosti čitave lige. Al hajde, sad, nije bitno, bitno je da bi Bayern u Primeri izdominirao Real i Barcu, jer bi Ronaldo, Messi, Iniesta i Xavi prešli u Bayern kao stepenicu više u svojoj karijeri, ha ha ha. Onda bi Barca dovela Mikija iz Šahtara, a Real Šibera iz Štutgarta kao zamjenu. Večeras baš i nije bilo tvoje veče, ali nek si živ i zdrav.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 05 jan 2014, 23:49

FRANK RIBERY je napisao/la:Da ne duzim, tema je Bvb.
Tako je... otisli ste totalno u off :?

No ...
Pale_Companion je napisao/la:Bit će zanimljivo pratiti za koga će se Klopp odlučiti za novog napadača. Da li će to biti neki drugi tip napadača u odnosu na Lewu što bi samim tim i značilo okretanju nekoj novoj taktici ili će se tražiti napadač profila Lewandovskog što bi značilo da Klopp nastavlja po svom provjerenom taktičkom receptu.
Prateci spekulacije i mogucnosti sve vise kontam da ce se Klopp presaltat na neki fluidni 4-3-3 sistem bez klasicnog spica ala levata. Nesto poput

Reus.........Aubame..........Volland
......Gündogan........Miki
..................Sahin

u ofanzivnoj varijanti, ondnono

...............Aubame
Reus.............................Kuba
........Sahin........Gündogan
.................Bender

u defanzivnoj varijanti.
Tako da me nebi iznenadilo ni sekunde da se nedovede ni jedan klasicni napadac, nego dva brza, okretljiva i tehnicki potkovana igraca ;) Volland, Kagawa, Ji, Halilovic, Kampl, ...
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 jan 2014, 00:49

opel je napisao/la: to što BL ima najveću posjetu ne znači da ima i najveći kvalitet, niti će ta posjeta sama po sebi donijeti napredak.
Nema najveci kvalitet, s tim se slazem, ali to sam isto i ja napisao u prethodnom postu. Bundesliga ima svijetlu buducnost da postane puno kvalitetnija nego je to danas slucaj. Vrijeme ce pokazati koliko sam bio u pravu, a ja se nadam da ce se moja predvidjanja obistiniti i da cemo u dogledno vrijeme svi zajedno slaviti uspjeh Bundeslige.
pa opet oni otimaju naše igrače

E to ti je ta ekonomska nadmoc u odnosu na inferiornije Bundesligase. Seici i tajkuni imaju toliku moc da mogu kupiti koga god pozele, a Bundesligasi ne mogu tako lako odbiti neku pozamasnu svotu, koja bi im usput dobrodosla u narednom periodu. Ali, ovo se sve polako mijenja i uskoro ce biti skoro pa nemoguce uzeti nekog kvalitetnog igraca osim ako on nema izricitu zelju da ide.
Što ste jači, sve više imate dušmana koji će se radovati neuspjehu.
;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 06 jan 2014, 07:26

Čitam da je prošle godine, nakon dobrih igara BVB u kontinuitetu, Uli izrazio zabrinutost da se u BL ne ponovi španski scenario u smislu da dva kluba previše dominiraju u odnosu na ostale, na što je Klop odgovorio da se boji škotskog scenarija. Na kraju je tako i ispalo, tako da Uli više ne treba da se brine da će se desiti španski scenarij u BL. Toliko o licemjernom optimizmu navijača FCB po pitanju napredovanja BL kao lige u cjelini i njene konkurentnosti u Evropi kad su u pitanju ostali timovi.

Nemojte sa mnom više polemisati na ovu temu, ja samo prenosim ono što su rekli drugi.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 06 jan 2014, 10:14

Još da napomenem da nas je po tržišnoj vrijednosti PSG već uvelio preskočio, a opasno nam se približava Monaco, koji je već po toj vrijednosti preskočio Leverkuzen za skoro duplo. Pa ako iduće sezone budemo u grupi sa Arsenalom, Napolijem i Monacom umjesto umrlog Olimpika, neće sigurno biti problema, jer BL ima veliki potencijal.Ostali sjede skrštenih ruku.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 06 jan 2014, 10:26

nek bude i barca, napoli, monaco, jer mi prolazimo.

malo ste previše otišli offtopic, a o bl i njenoj perspektivi možete pisati na za to predviđenom topicu. :)
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 06 jan 2014, 11:08

Tačno, ali nije loše malo prodiskutovati i o stvarima globalnog fudbalskog karaktera, a ne samo kako je ko igrao i ko je trebao biti starter. O tome ćemo kad počne sezona u BL i LP. Ja čitam forume na kojima su ljudi iz drugih zemalja širom Evrope, pa nije loše čuti šta i oni misle, dijelom prenosim i njihova mišljenja.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 jan 2014, 12:03

Malo me brine Hummels...izgleda da ce se on zadnji vratiti i upitan je za otvaranje sa Augsburgom...Watze opet trazio od Gundogana da se sto prije izjasni oko novog ugovora.
gerdmuller je napisao/la:Jel netko zna dokle Hummels ima ugovor i da li ima ikakvu klauzulu?
Do 2017.-e bez klauzule...
effe_sa je napisao/la: Gledaj evo ja prvi ne osporavam ovo u potpunosti. Ima te strategije i postojala je i prije da se donekle konkurenti oslabe. Znači bilo je takve strategije, samo što se možda oko 50 % razmišljalo da se oslabi konkurent, a 50 % da se dovedu prava pojačanja.
To je to...naravno da nije svaki transfer rezultat samo zelje da se oslabi konkurencija ali je takvih primjera bilo i jos se ide u tom smjeru.
effe_sa je napisao/la:A sada samo ispadne da Bayern igra prljavo.
Ne mislim ja da Bayern igra prljavo...samo mi je dosta te price i Bayernove uprave a i pojedinih vasih navijaca kako Bayern ne slabi konurenciju a onda se jos "zalite" na manjak konkurencije,Hoeness se fol brine da ce Bundesliga postati nezanimljiva i slicne gluposti...mnogo naivna prica.
Lokos19 je napisao/la: Tajming buraz, tajming.
Veliki Lewandowski sebi isplanirao karijeru i sezonsku platu...ne daj Boze da u datom trenutku ne dobije sta zeli :twisted: ...on da je htio ostao bi i dobio bi zeljenu platu jer bilo je itekako vremena za to,a ja licno ne sumnjam da je on vec odavno isplanirao odlazak u neki veci klub,bilo da je to Bayern,Real ili neko treci.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 06 jan 2014, 12:40

Lokos

Tu priču o tajmingu ispričaj onima u Ajaxu, ljudi sa jadnih 90 miliona vrijednosti tima, za godinu dana padoše na 75 miliona. Nekad slavni tim će još malo u velikom Amsterdamu igrati fudbal što bi rekli "nako". A svake sezone su redovno u LP, samo njima je za strane investitore kojima ne daju ulaz u ligu već prekasno, trebalo je o tome razmišljati prije 15 godina. Ne nudim recept, samo konstatujem. Ova priča do kad ko ima ugovor, ima li klauzulu ili nema je već postala noćna mora i na žalost maltene glavna tema. E sad mogu pretpostaviti kako razmišlja Rojs, Humels, Gundo.

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 06 jan 2014, 14:33

Kada ističe Gundoganu ugovor?

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 06 jan 2014, 15:49

@lokos pričaš gluposti. već lani u ovo doba je bilo jasno da on ide u bayern. da mu je watzke tada ili prije toga ponudio 7m rekli bi da je lud, jer je Lewat do lanjske Ruckrunde i ovdje smatran levatom koji je u momčadskoj hijerarhiji daleko iza gotzeusa i hummelsa.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 06 jan 2014, 15:51

Blaszczykowski je napisao/la:@lokos pričaš gluposti. već lani u ovo doba je bilo jasno da on ide u bayern. da mu je watzke tada ili prije toga ponudio 7m rekli bi da je lud, jer je Lewat do lanjske Ruckrunde i ovdje smatran levatom koji je u momčadskoj hijerarhiji daleko iza gotzeusa i hummelsa.
slažem se sa svojim zagrepčancem kubicom :D

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.