Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Mancini
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Mancini » 11 feb 2015, 20:02

Pa od kuda onoliki dugovi? Razumijem da Željo i Sarajevu imaju puno kazni zbog navijača i još nekoliko klubova ali od kuda za manje klubove?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 feb 2015, 20:04

Mancini je napisao/la:Pa od kuda onoliki dugovi? Razumijem da Željo i Sarajevu imaju puno kazni zbog navijača i još nekoliko klubova ali od kuda za manje klubove?
Dugovi poreznoj plus dugovi igračima.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 11 feb 2015, 23:52

DukeOfWellington je napisao/la:
Mancini je napisao/la:Pa od kuda onoliki dugovi? Razumijem da Željo i Sarajevu imaju puno kazni zbog navijača i još nekoliko klubova ali od kuda za manje klubove?
Dugovi poreznoj plus dugovi igračima.
Mislio sam na dugove prema savezu.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 feb 2015, 23:53

Mancini je napisao/la: Mislio sam na dugove prema savezu.
Pa to nisu neki spektakularno veliki dugovi sudeći po tome kakvi su ukupni dugovi. Barem se meni tako čini.

stampy

Post Postao/la stampy » 12 feb 2015, 03:51

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 11:34, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 feb 2015, 03:56

stampy je napisao/la:Bilo bi lijepo kad bi se ljudi iz Saveza malo potrudili oko lige.
Mogli bi osmisliti i kakav grb koji bi bio na dresovima.

slika
Spica ovo :o :clap:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 12 feb 2015, 04:37

Marketing! Da upravu si. Ljudi zar nije i vrijeme za neka unikatna pehara, jedan za kup i jedan za sampiona. ISTI svake godine! Mozda bih to bilo skupo za savez, onda bih predlozio da nakon sto klub osvoji 5 titula sampiona/kupa, automatski dobija pehar u svoje vetrine i zvijezdicu iznad grba, kao znak da je osvoji 5 titula ili vise. U top 5 ligama je 10. A znam da vecina manjih drzava ide sa 5 osvojenih titula po zvijezdicu. Drugo, svaki pobijednik bih se morao ispisati svake sezone na peharima. Znaci dva lijepa i jednostavna pehara. Vjerujem da bih bila cast takvo nesto osvojiti i drzati u klubu. Ovo mi sve nekako jeftino i bezveze izgleda.

Mozeli mi sada neko objasniti ove pehare? Zar se svake sezone mjenjaju ili sta? Nisam siguran. Mogu reci da su svi ruzni a pogotov ovaj Karate pehar.
slika

Ova dva su znaci iz prosle sezone i mnogo su ljepsa od predhodni, ali nista specijalno (po izgledu).
slika
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 12 feb 2015, 11:40

Ljubojevic u izjavi za blic kaze da su najblizi opciji od 12 timova, dvokruzno pa se dijeli na opstanak i za prvaka.. Po meni najbolja opcija :)
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 feb 2015, 11:52

Fudbal je napisao/la:Ljubojevic u izjavi za blic kaze da su najblizi opciji od 12 timova, dvokruzno pa se dijeli na opstanak i za prvaka.. Po meni najbolja opcija :)
Uh to bi bilo super. Jedino sto bi u ovoj donjoj grupi morala biti prisutna 3-4 interventna voda po utakmici jer bi svako kolo igrali izmedju sebe. :D
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la JoseMourinho » 12 feb 2015, 14:12

Fudbal je napisao/la:Ljubojevic u izjavi za blic kaze da su najblizi opciji od 12 timova, dvokruzno pa se dijeli na opstanak i za prvaka.. Po meni najbolja opcija :)
Najbolja opcija, svaka im čast ako uvedu ;)

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 12 feb 2015, 14:19

Ma samo da se skrati liga i pauza bogami,jednostavno ni liga ni igrači ni klubovi sa ovakvim sistemom takmičenja ne mogu napredovati!Ako se šta ne promijeni uvijek ćemo sanjati evropske utakmice bez obzira o kojem je klubu riječ!
Kad kažem evropske utakmice tu ne mislim na ova prva dva pretkola koja samo služe da zamažu oči ovim slabijim ligama kao što je naša i slične našoj.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 feb 2015, 18:02

10 klubova i 4 kruga su naravno najbolja opcija, ali i ova varijanta sa 12 i podjelom je bolja od današnje varijante, iako nisam veliki fan tog sistema.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 12 feb 2015, 18:44

DukeOfWellington je napisao/la:10 klubova i 4 kruga su naravno najbolja opcija, ali i ova varijanta sa 12 i podjelom je bolja od današnje varijante, iako nisam veliki fan tog sistema.
dijelimo isto misljenje ali eto za utjehu prijecemo doci do 10 premijerligasa sa 12 nego iz ove pozicije...daj sta das trenutno

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 feb 2015, 19:06

Jedva cekam :thumbup:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 13 feb 2015, 00:26

Sve je bolje od ove trenutne nakarade od 16 klubova
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 13 feb 2015, 14:08

Sada je jasno konačno šta predlaže savez,sve je uglavnom definisano.Očekivano.Jedna opcija odmah smanjenje lige na 12 klubova sezona 15-16 je kvalifikaciona,ili postepeno smanjenje prvo 14 pa 12.Još su u tom 2 prijedloga.Prvi je da se igra 6 klubova za prvaka 6 za opstanak,ili 7-7 u slučaju 14 klubova,a druga je trokružni sistem takmičenja,sa nekom vrstom žrijebanja na kraju prva 2 kruga.Jedna od tih opcija će biti .Ono što se nije znalo sada je jasno.Entitetske lige ostaju u formatu u kojem jesu da bi se udovoljilo FS RS a koji je to izričito zahtjevano ,ispadaju 2 kluba i ulazi po jedan kao do sada,s tim da su oni bliže stavu da liga ide prvo na 14 pa onda na 12,.To je u stvari stav Borca ,ali što oni kažu tako u fudbalskom savezu RS a uglavnom i bude...

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 13 feb 2015, 14:38

Evo to detaljno

PREMIJER LIGA SA 12 KLUBOVA

Već duže vremena pokrenuta je inicijativa za smanjenje broja klubova u Premijer ligi BiH, a prve konture novi sistem takmičenja trebalo bi da dobije na sednici Izvršnog odbora krovnog Saveza zakazanoj za četvrtak, 26. februar.

Na osnovu dva izrađena predloga o kojima će raspravljati 15 članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH na pomenutoj sednici fudbalske vlade Premijer liga sa 16 trebala bi biti smanjena na 12 klubova. Tročlana komisija FS BiH, u sastavu Darko Ljubojević, Josip Bevanda i Nurdin Peštalić, izradila je dva nacrta predloga smanjenja broj klubova u društvu najboljih. Prema prvom Premijer liga BiH od sezone 2016/17. sa 16 bila bi „skraćena“ na 12 klubova. Na osnovu „opcije broj dva“ u sezoni 2016/17. šampionat bi brojao 14 umesto sadašnjih 16 timova, a godinu kasnije sa 14 bio bi smanjen na 12 ekipa.

- Potpuno je jasno, još odavno, da je ovakav sistem takmičenja nerealan, odnosno da je 16 timova u Premijer ligi BiH sa stanovišta ekonomske moći i fudbalskog potencijala prevelik broj. Takođe, važna je činjenica da imamo svega 30 utakmica u sezoni, što znači da igrači u našim klubovima više treniraju nego igraju mečeve. Zbog svega toga moramo ići na smanjenje broja klubova i mislim da je sada to svima jasno u celoj BiH – rekao je Darko Ljubojević, potpredsednik FS BiH i predsjednik tročlane komisije za nacrt predloga izmena sistema takmičenja u Premijer ligi BiH.

Skupština FS BiH 2011. godine odbila je predlog smanjenja broja timova u eliti, kojeg su tada sačinili članovi Komiteta za normalizaciju.

- Vremena su se promenila. Ovaj put puno je kvalitetnija priprema da bi rezultat bio pozitivan. Članovi Izvršnog odbora FS BiH, ali i čelnici entitetskih saveza dobili su već nacrt predloga i mogu reći da su nam svi dali podršku. Čekamo njihove dodatne predloge i razmišljanja, te mislim da će članovi Izvršnog odbora FS BiH gotovo sigurno dati podršku jednom od dva predloga smanjenja broja klubova u Premijer ligi BiH – istakao je Ljubojević.

Potpredsednik Fudbalskog saveza BiH iz Banjaluke je potom dodao i ovo:

- U suštini sve reforme su bolne, pa sam lično za njihovo što brže provođenje, to jeste da se liga odmah smanji sa 16 na 12 klubova za sezonu 2016/17, što je najbrže moguće jer prema Statutu FS BiH odluka o promeni sistema takmičenja mora se doneti najkasnije godinu pre početka prvenstva.

Bude li sve u redu jednu od dve opcije, na predlog Izvršnog odbora, definitivno trebala bi usvojiti Skupština FS BiH na ovogodišnjem zasedanju u aprilu ili najkasnije u maju.

- U nacrtu predloga piše i da će u Premijer ligi BiH definitivno igrati 12 klubova, a nakon dvokružnog bod sistema šest prvoplasiranih sačiniće Ligu za prvaka, a šest preostalih će razigravati za opstanak. To je prva zamisao i mislim da bi bila bolja sa aspekta neizvesnosti, zanimljivosti takmičenja. Kao rezervno rešenje ponudili smo da 12 timova igra po trokružnom bod sistemu. To će biti tema razgovora. Verujem da će biti izabrano najbolje moguće rešenje. Jedno je sigurno, kako god se igralo prvenstvo BiH sa 12 klubova biće daleko kvalitetnije nego današnje sa 16 premijerligaša – pojasnio je Darko Ljubojević.

Entitetske lige

Svaka ideja o promeni sistema takmičenja u najvišem rangu povlači i pitanje entitetskih liga.

- Kao drugi stepen takmičenja ostaće entitetske Prva liga Republike Srpske i Prva liga Federacije BiH, iz koje će prvoplasirani timovi ulaziti u Premijer ligu – pojasnio je Ljubojević.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 13 feb 2015, 16:16

I kad bi onda i entitetski savezi srezali svoje prve lige na 10 klubova mogli bi reci da je klupski nogomet u BiH velikim korakom krenuo prema naprijed. Doduse, i samo smanjenje PL na 12 klubova je veliki korak.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 13 feb 2015, 20:06

Signore je napisao/la:I kad bi onda i entitetski savezi srezali svoje prve lige na 10 klubova mogli bi reci da je klupski nogomet u BiH velikim korakom krenuo prema naprijed. Doduse, i samo smanjenje PL na 12 klubova je veliki korak.
Prva RS je skraćena na 12 timova od naredne sezone, i to je to. Jer bi izuzetno teško bilo razvodniti niže lige, pogotovo tamo u Bijeljini i Banja Luci. Ionako će druga liga Istok i Zapad imati po 16 ekipa. :roll:

Igraće se 22 kola, pa onda još deset u ligi za prvaka i za ostanak.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 13 feb 2015, 20:19

I kad se skrati liga, nece to automatski znaciti da ce fudbal biti kvalitetniji. Manji broj ekipa ce povecati neizvjesnost i zanimljivost takmicenja, ali ne i kvalitet. Za povecanje kvalitzta potrebni su nam bolja infrastrultira, bolji treneri, bolji rad sa omladinskim selekcijama i puno vise para u ekipama koje ce igrati. I u ligi 12 ce igrati isti ovi igraci koji i sad igraju.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.