ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Treba na sljaci samo da se igra, ljepota od igre klizanje do besvjesti.
Kome se da zaje.bavati sa travnatim terenima, treba to održavati.Chstal je napisao/la:Nikada mi nije bilo jasno zasto se ovako malo TOP turnira igra na travi?
Treba još protekcije ovim snagator teniserima, ostarili sa 30 pa se ne mogu saginjati u koljenima na travi 
Roger počeo pomjerati granice fizičke spremnosti, bez ikakve teretane i aman zaman mišića
Roger počeo pomjerati granice fizičke spremnosti, bez ikakve teretane i aman zaman mišića
Razumijem sve, ali treba jedan master biti na travi i jedna 500 ili 1000 poena. To je sasvim dovoljno.Galion je napisao/la:Kome se da zaje.bavati sa travnatim terenima, treba to održavati.Chstal je napisao/la:Nikada mi nije bilo jasno zasto se ovako malo TOP turnira igra na travi?
Imas 5 turnira 250, 2 turnira 500 i naravno GS Wimbledon na travi,mjesec dana turnira na traviChstal je napisao/la:Razumijem sve, ali treba jedan master biti na travi i jedna 500 ili 1000 poena. To je sasvim dovoljno.Galion je napisao/la:Kome se da zaje.bavati sa travnatim terenima, treba to održavati.Chstal je napisao/la:Nikada mi nije bilo jasno zasto se ovako malo TOP turnira igra na travi?
A sljaka 2x1000, 1 masters, 3x500, 15x250.ronaldo99 je napisao/la:Imas 5 turnira 250, 2 turnira 500 i naravno GS Wimbledon na travi,mjesec dana turnira na traviChstal je napisao/la:Razumijem sve, ali treba jedan master biti na travi i jedna 500 ili 1000 poena. To je sasvim dovoljno.Galion je napisao/la: Kome se da zaje.bavati sa travnatim terenima, treba to održavati.
A prijatelju ta sljaka je nekako Tenis ako me kontas, ni ja je ne volim ali ona je Tenis
- RafaGarros9
- Kontakt:
To je ono sto neki govore da je sljaka samo prebacivanje loptice do iznemoglosti(kao to je lose),i pricaju kako je trava prava podloga...Kao sto rece @ronaldo99 ona je tenis jer tu se vidi ljepota i draz ove igre prije svega,gdje teniseri imaju mogucnost da razmjene veci broj udaraca a da ista loptica ne sklizne ili je prebrza...sljaka je najbolji pokazatelj koliko teniser zna da igra igru zvanu tenis i koliko je razumije,samo nemoj da me neko pogresno ukapira...
zato i jest razlika u broju turnira ogromna...
Pa ja, samo što na šljaci nijedna tehnika osim snage i prebacivanja ne funkcioniše, jer je ista podloga prespora za svaki napadački vid tenisa
Što bi neko davno završio poen winnerom iz bekenda ili forehanda, to je na šljaci vraćena loptica nazad
I odskok koji ti leti 3 metra iznad glave, rodilo se za moonballera
Što bi neko davno završio poen winnerom iz bekenda ili forehanda, to je na šljaci vraćena loptica nazad
I odskok koji ti leti 3 metra iznad glave, rodilo se za moonballera
- RafaGarros9
- Kontakt:
Ahaa znaci Rafa je uzeo 10GS zato sto ima snage za igrati,sreca njegova pa je izrastao u velikog momka...ma nista onda treba nastaviti gledati tenis gdje jedna malo preciznija lopata zavrsava poen,gdje je prosjek razmjena 3,gdje ubacan servis rijesava 90% poena,gdje nema nikakve tecnosti u igri i razmjenama itd...
A mogao sam samo napisati,broj turnira ti dovoljno govori koja je podloga bolja i pozeljnija za igrati,jer strucnjaci u svijetu tenisa mozda znaju bar malo bolje od nas...
A mogao sam samo napisati,broj turnira ti dovoljno govori koja je podloga bolja i pozeljnija za igrati,jer strucnjaci u svijetu tenisa mozda znaju bar malo bolje od nas...
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Travnati turnira je dovoljno, ni ja ne volim travu, nema igre. Najbolja podloga je beton, dopušta sve stilove tenisa od ofanzive do defanzive.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ne znam ko je koliko i da li je ikada igrao tenis,ja jesam i trenirao ga 4 godine i to na betonu,kasnije sam igrao na sljaci i treba se prilagoditi,ali odskok loptice je puno prirodniji nego na betonu i nije istina da se ne moze zabiti,samo je prednost sto se na sljaci može klizati ali to moze dovesti i do povreda. Uglavnom tenis je sljaka voljeli mi to ili ne, to je tako,isto je i u fudbalu sa travom i umjetnom travom jednoatavno ni priblizno isto nije
Kako je sljaka tenis? Jeste ako zivis u BIH jer kod nas su samo sljakasti tereni.
Danas djeca svugdje u svijetu treniraju na Hard terenima radi smanjenja povreda i da lakse nauce igrati tenis.
Danas djeca svugdje u svijetu treniraju na Hard terenima radi smanjenja povreda i da lakse nauce igrati tenis.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nije šljaka tenis, daleko je od toga, prosto ne dozvoljava da igraš sve stilove tenisa. Realno, hard je tenis. Na toj podlozi od servis & volley do baseline igre može igrati, hoćeš spin, hoćeš flat, sve možeš. Meni je draža šljaka od trave ali na travi je lakše iznenađenje napraviti, brža podloga, nema izmjena, krenete i eto problema favoritu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ja igram tenis na betonu i travi (nije prava, ali je slična po odskoku i brzini pravoj), igram ponekad i na šljaci i šta mogu napisati..
Hard, beton - odskok veći, podloga teža za kretanje zbog mnogo shockova i trenja pri proklizavanju (ima budala koje proklizavaju
), brza podloga, žuljevi su tu klasika, igra relativno brza, i najsolidnija podloga od navedenih meni.
Trava - nizak odskok, preciznost mnogo veća nego kod ostalih terena, igra se brže odvija, slajs mnogo efikasan na travi protiv protivnika, loptica ima nezgodan odskok pri većim razmjenama, niski udarci preko mreže i vrlo brz i lijep, tehnički potkovan tenis meni, svaki udarac zahtijeva određenu dozu snage jer je svaki odskok relativno nizak.
Šljaka - Odskok ogroman, lično imam problema sa moon lopticama, odskok također čudan kako gdje padne loptica, razmjene su dosta sporije, forhendi i bekendi nisu direktni kao na drugim podlogama. Nisam sposoban pogoditi winner kao na travi ili na hardu, jer loptica dobije visinu koju nema na drugim podlogama, uprljaš se kao svinja i nećeš oprati bijele patike od one dosadne crvene boje da si pita.. Linije na nasim terenima dosta čudne, ako pogodi liniju očekuj neočekivano, igra dosta sporije ide u odnosu na druge podloge.
To je kako sam ja podloge doživio, meni je lično trava najdraža podloga, zahtijeva dosta specifično kretanje
, ali kao što Uno kaže, hard je no.1, šljaka je za određene tipove tenisera kao što je i trava.
Hard, beton - odskok veći, podloga teža za kretanje zbog mnogo shockova i trenja pri proklizavanju (ima budala koje proklizavaju
Trava - nizak odskok, preciznost mnogo veća nego kod ostalih terena, igra se brže odvija, slajs mnogo efikasan na travi protiv protivnika, loptica ima nezgodan odskok pri većim razmjenama, niski udarci preko mreže i vrlo brz i lijep, tehnički potkovan tenis meni, svaki udarac zahtijeva određenu dozu snage jer je svaki odskok relativno nizak.
Šljaka - Odskok ogroman, lično imam problema sa moon lopticama, odskok također čudan kako gdje padne loptica, razmjene su dosta sporije, forhendi i bekendi nisu direktni kao na drugim podlogama. Nisam sposoban pogoditi winner kao na travi ili na hardu, jer loptica dobije visinu koju nema na drugim podlogama, uprljaš se kao svinja i nećeš oprati bijele patike od one dosadne crvene boje da si pita.. Linije na nasim terenima dosta čudne, ako pogodi liniju očekuj neočekivano, igra dosta sporije ide u odnosu na druge podloge.
To je kako sam ja podloge doživio, meni je lično trava najdraža podloga, zahtijeva dosta specifično kretanje
beton: dobar ako je ravan i ako nije klizav
trave: za krave da pasu
zemlja: usvinjiš se začas a žena popizdi poslije svakog termina
tepih: dušu dalo za polomiti noge
guma: idiotluk, to je samo na zetri bilo
trave: za krave da pasu
zemlja: usvinjiš se začas a žena popizdi poslije svakog termina
tepih: dušu dalo za polomiti noge
guma: idiotluk, to je samo na zetri bilo
Ma beton je beton
Igrao sam ljetos termin na šljaci, pa koja je to svinjara ljudi moji, kad prokližeš u donjem vešu ti se nađe pijesak, a patike nisu više bijele nego crvene
Igrao sam ljetos termin na šljaci, pa koja je to svinjara ljudi moji, kad prokližeš u donjem vešu ti se nađe pijesak, a patike nisu više bijele nego crvene
Šminkeri jedni, zemlja je zakon 
Jedna fina vijest za sve ljubitelje tenisa je ta da je Novak poceo sa treningom, nadati se da je sad poslije OP ta ruka dobro,a djeluje da fino udara loptu 
Dosta vise i ovih kvazi tenisera medju elitom vrijeme je da malo neko uvede neizvjesnost u tenis
Dosta vise i ovih kvazi tenisera medju elitom vrijeme je da malo neko uvede neizvjesnost u tenis
Auuu kako je zeznuto s betona na sljaku prec, sinoc igrao na sljaci, skroz druga igra, tacno ti treba 4-5 gemova da skontas gdje si, al' ova je spora haoticno dole u hotonju, al tamo gdje je fudbal bio nekad. Realno sljaka cisto rudarenje, nista ti tu ne mozes zabit. Cak imam vremena da potrefim i jednorucni bekend koliko je sporo, na kraju pobijedi ko moze vise trcatAA23 je napisao/la:Ja igram tenis na betonu i travi (nije prava, ali je slična po odskoku i brzini pravoj), igram ponekad i na šljaci i šta mogu napisati..
Hard, beton - odskok veći, podloga teža za kretanje zbog mnogo shockova i trenja pri proklizavanju (ima budala koje proklizavaju), brza podloga, žuljevi su tu klasika, igra relativno brza, i najsolidnija podloga od navedenih meni.
To je kako sam ja podloge doživio, meni je lično trava najdraža podloga, zahtijeva dosta specifično kretanje, ali kao što Uno kaže, hard je no.1, šljaka je za određene tipove tenisera kao što je i trava.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.