Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
To u vezi motora je cista propaganda velikim dijelom, netko provalio da su 1.9ke pouzdanije i odjednom ne valja 2.0, sto je najgore to propagiraju mahom mehanicari u nas cak kojima je glavni domet desetak godina bio raditi na Golf 2ci. Nista losiji taj 2.0 na Audiju nije, dapace, superiorniji je, sto je logicno zbog ugodnije voznje i viska snage motora. Pojedini modeli, i naglasavam pojedini, u VW grupaciji su imali odredjenih problema, prvih par godina proizvodnje, ispravilo se kasnije i danas imas common rail dizelase jednakog ranga, a te price o pouzdanosti, to sebi netko moze samo u bradu pricati. Vozio sam i B5 i B6 i B7, a sada vozim B8. Svi do B7 modela su bili 1.9, dok je B7 bio 2.0, a aktualni B8 je 2.7. Najvise ulaganja je bilo u B6 model, medjutim ne u vezi samog motora. Svi su radili bez ikakvih posebnih problema.
Kako god, na 2010. godistu sigurno neces naci 1.9 motor jer se vise ne proizvodi od B8 modela.
Ako te bas TOLIKO muci valja li ili ne valje, e pa onda uzmi V6 TDi i vozi koliko te mila volja.
Kako god, na 2010. godistu sigurno neces naci 1.9 motor jer se vise ne proizvodi od B8 modela.
Ako te bas TOLIKO muci valja li ili ne valje, e pa onda uzmi V6 TDi i vozi koliko te mila volja.
...Život za Široki...
-
- Kontakt:
Da li neko ima iskustva sa citroenima? Kakva su to auta, narocito C5? Imam neku ponudu, pa me zanima ako nije problem (2010 god, 135ooo pres'o, 2,0 136KS, Exclusive oprema)
Ne znam o potencijalnim problemima i kvarovima za C5, al sto se tice auta pravo je dobar, udobnost vrhunska, oprema super, fino se i vozi, ovaj 2.0 dizel je prava mjera za to auto, nije formula ali ide fino i solidna je potrosnja.InatSilanBosanski je napisao/la:Da li neko ima iskustva sa citroenima? Kakva su to auta, narocito C5? Imam neku ponudu, pa me zanima ako nije problem (2010 god, 135ooo pres'o, 2,0 136KS, Exclusive oprema)
Volim te Zeljo!!!
- Marsal
- Kontakt:
Najbolji francuzi , ne znam ništa o njima ali su šminka sve i do jednog i prelijepo se vozit u njima
Forumaš No Name ima Citroena, pa možda da pošalješ njemu i pitaš za mišljenje.

Forumaš No Name ima Citroena, pa možda da pošalješ njemu i pitaš za mišljenje.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
-
- Kontakt:
Poslao sam, hvala.I meni je lijep na oko, nisam nikad imao priliku da ga vozim.Ne znam za udobnost, i kako se kvari koliko su mu servisi.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
C5 Exclusive sto se auta tice je 16 387 i po puta bolji od VW Passata istog godista i iste cijene. Uvjerljivo. Pa eto ako ti je neki benchmark. Servisi nista jeftiniji ni skuplji od ostalih vozila iz klase danas.InatSilanBosanski je napisao/la:Da li neko ima iskustva sa citroenima? Kakva su to auta, narocito C5? Imam neku ponudu, pa me zanima ako nije problem (2010 god, 135ooo pres'o, 2,0 136KS, Exclusive oprema)
...Život za Široki...
To bi moglo biti argument da živimo u provansi ili nekoj sličnoj "idili",ovdje u BiH na Balkanu VW nikad neće biti 16387 i po puta lošiji od francuza(kojeg by the way ne bih nikad uzeo samo zato što dolazi iz takve ljige od zemlje).ŠB_Fidelis je napisao/la:C5 Exclusive sto se auta tice je 16 387 i po puta bolji od VW Passata istog godista i iste cijene. Uvjerljivo. Pa eto ako ti je neki benchmark. Servisi nista jeftiniji ni skuplji od ostalih vozila iz klase danas.InatSilanBosanski je napisao/la:Da li neko ima iskustva sa citroenima? Kakva su to auta, narocito C5? Imam neku ponudu, pa me zanima ako nije problem (2010 god, 135ooo pres'o, 2,0 136KS, Exclusive oprema)
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
meni je to best buy limuzina, pisao sam ovdje ranije o njemu, dosta ranije. Vozio sam ga, vrh auto, uzmi, neces se pokajati ni sekundeŠB_Fidelis je napisao/la:C5 Exclusive sto se auta tice je 16 387 i po puta bolji od VW Passata istog godista i iste cijene. Uvjerljivo. Pa eto ako ti je neki benchmark. Servisi nista jeftiniji ni skuplji od ostalih vozila iz klase danas.InatSilanBosanski je napisao/la:Da li neko ima iskustva sa citroenima? Kakva su to auta, narocito C5? Imam neku ponudu, pa me zanima ako nije problem (2010 god, 135ooo pres'o, 2,0 136KS, Exclusive oprema)

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Apsolutno u svakom pogledu je toliko taj Exclusive dominantan u odnosu na Passata iste cijene.madridist je napisao/la:To bi moglo biti argument da živimo u provansi ili nekoj sličnoj "idili",ovdje u BiH na Balkanu VW nikad neće biti 16387 i po puta lošiji od francuza(kojeg by the way ne bih nikad uzeo samo zato što dolazi iz takve ljige od zemlje).ŠB_Fidelis je napisao/la:C5 Exclusive sto se auta tice je 16 387 i po puta bolji od VW Passata istog godista i iste cijene. Uvjerljivo. Pa eto ako ti je neki benchmark. Servisi nista jeftiniji ni skuplji od ostalih vozila iz klase danas.InatSilanBosanski je napisao/la:Da li neko ima iskustva sa citroenima? Kakva su to auta, narocito C5? Imam neku ponudu, pa me zanima ako nije problem (2010 god, 135ooo pres'o, 2,0 136KS, Exclusive oprema)
To sto to prosjecni BH gradjanin ne shvaca, to je vec njegov problem.

...Život za Široki...
- NoName
- Kontakt:
Juče sam bacio turu od 1000 km i bacio turu kad sam došao kući
Prije c5 sam vozio octaviu i nakon 5-6 sati voznje sam obično bio neupotrebljiv par dana. Jednostavno najudobnije auto koje postoji a i u ostalim segmentima nije loš. Preporučujem.

Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
-
- Kontakt:
opel vektra , 2006 god ,
bi-xenon farovi ,
rikno adapter, kupio drugi, postavio , ne radi sijalica, taj novi adapter prebacim na drugi far, radi, prebacim i sijalicu ( rekoh mozda je do nje) u drugi far ,radi,,
sa fara koji je ispravan prebacim i adapter i sijalicu u ovaj sto nije radio, ni tad nece
osigurači ispod haube, ispod volana i u gepeku svi ispravni
prikljucim auto na dijagnostiku, ne prijavljuje nikakvu grešku
???????????????
bi-xenon farovi ,
rikno adapter, kupio drugi, postavio , ne radi sijalica, taj novi adapter prebacim na drugi far, radi, prebacim i sijalicu ( rekoh mozda je do nje) u drugi far ,radi,,
sa fara koji je ispravan prebacim i adapter i sijalicu u ovaj sto nije radio, ni tad nece
osigurači ispod haube, ispod volana i u gepeku svi ispravni
prikljucim auto na dijagnostiku, ne prijavljuje nikakvu grešku
???????????????
Opel Astra GTC 2006. godiste - vase misljenje o tom autu?
*La Roma non si tifa, si AMA!*
- Centre forward
- Kontakt:
Evropa je konačno dotakla dno! I to je pozitivna vijest jer je petogodišnji negativni niz konačno došao do svog kraja.
Analitičari najavljuju da nas u narednom periodu (do pojave nove krize koja se javlja u gotovo programiranim ciklusima) očekuje godišnji rast od minimalnih 2-3 %. Nije mnogo ali je rezultat ohrabrujući s obzirom da je u 2013. godini prodato svega 12.358.239 automobila ili 220.00 (1,8 %) manje nego 2012. godine, što predstavlja najnižu brojku od 1995. godine.
Razlog za navedeni optimizam ima iz činjenice da su posljednja 4 mjeseca 2013. godine donijela pozitivni rast prodaje, sa posebno dobrim decembrom i dvocifrenim rastom (13 %).
Volkswagen ostaje najprodavaniji brend u Evropi sa prodatih 1.554.915 automobila, što predstavlja pad od 5 % i jedini je sa preko milion prodatih automobila. Slede Ford sa 922.477 primeraka (-3 %), Opel/Vauxhall sa 822.981 primerkom (-1 %), Renault sa 803.166 (-2 %), Peugeot 741.939 (-7 %), Audi 694.528 (-2 %), BMW 639.823 (0 %), Mercedes 622.769 (+4 %), Citroen 603.080 (-11 %) i Fiat 574.946 (-1 %), sa Citroenom kao jedinim koji je sa prošlogodišnje 7. sada pao na 9. poziciju. Ostali su zadržali pozicije iz prošle godine.
Na listi modela, Golf dominira već 6. godinu za redom, odnosno 26 godina od 1983. godine, kada je prvi put dospio na tu poziciju. Zarpravo, druga generacija Golfa je tu poziciju držala u narednih 5 godina od svog lansiranja. Tokom 2013. godine sedma generacija Golfa je prodata u 470.229 primeraka, 9 % više nego godinu ranije, kada je generacija i lansirana, te predstavlja ubjedljivo najprodavaniji automobil u Evropi. Zapravo, Golf je od aprila 2010. godine konstantno najprodavaniji automobil mjeeseca u Evropi!. Tata svih automobila
Analitičari najavljuju da nas u narednom periodu (do pojave nove krize koja se javlja u gotovo programiranim ciklusima) očekuje godišnji rast od minimalnih 2-3 %. Nije mnogo ali je rezultat ohrabrujući s obzirom da je u 2013. godini prodato svega 12.358.239 automobila ili 220.00 (1,8 %) manje nego 2012. godine, što predstavlja najnižu brojku od 1995. godine.
Razlog za navedeni optimizam ima iz činjenice da su posljednja 4 mjeseca 2013. godine donijela pozitivni rast prodaje, sa posebno dobrim decembrom i dvocifrenim rastom (13 %).
Volkswagen ostaje najprodavaniji brend u Evropi sa prodatih 1.554.915 automobila, što predstavlja pad od 5 % i jedini je sa preko milion prodatih automobila. Slede Ford sa 922.477 primeraka (-3 %), Opel/Vauxhall sa 822.981 primerkom (-1 %), Renault sa 803.166 (-2 %), Peugeot 741.939 (-7 %), Audi 694.528 (-2 %), BMW 639.823 (0 %), Mercedes 622.769 (+4 %), Citroen 603.080 (-11 %) i Fiat 574.946 (-1 %), sa Citroenom kao jedinim koji je sa prošlogodišnje 7. sada pao na 9. poziciju. Ostali su zadržali pozicije iz prošle godine.
Na listi modela, Golf dominira već 6. godinu za redom, odnosno 26 godina od 1983. godine, kada je prvi put dospio na tu poziciju. Zarpravo, druga generacija Golfa je tu poziciju držala u narednih 5 godina od svog lansiranja. Tokom 2013. godine sedma generacija Golfa je prodata u 470.229 primeraka, 9 % više nego godinu ranije, kada je generacija i lansirana, te predstavlja ubjedljivo najprodavaniji automobil u Evropi. Zapravo, Golf je od aprila 2010. godine konstantno najprodavaniji automobil mjeeseca u Evropi!. Tata svih automobila

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
neznam gdje da stavim pa eto valjda ovdje odgovara, koja je taksi tvrtka ima najbolju uslugu u sarajevu? bez seljaka za volanom, nabijanja cijena itd, vjerovatno ce mi trebat do aerodroma za par dana iz centra grada?
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
uzel ti passat cc sto si govorio?NoName je napisao/la:Juče sam bacio turu od 1000 km i bacio turu kad sam došao kućiPrije c5 sam vozio octaviu i nakon 5-6 sati voznje sam obično bio neupotrebljiv par dana. Jednostavno najudobnije auto koje postoji a i u ostalim segmentima nije loš. Preporučujem.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Centre forward je napisao/la:Evropa je konačno dotakla dno! I to je pozitivna vijest jer je petogodišnji negativni niz konačno došao do svog kraja.
''Navodno je u glasanju za 'Najomiljeniji automobil 2013. godine' za pobjednika (VW Golf) glasalo samo 3.409 osoba, a ADAC je objavio da je za njega glasalo 34.299 osoba. ADAC je objavio kako je ukupno glasalo 290.000 članova kuba, a pretpostavlja se kako je stvarno glasalo između 43.000 i 76.000 članova. Vjerujemo kako će se točnije brojke saznati po završetku istrage koja je otvorena. Tvrdi se kako je dorađivan samo broj glasova, a da je poredak odabranih automobila ostao izvoran, te kako se manipuliralo samo u kategoriji 'Najomiljeniji automobil', a da manipulacijom nisu obuhvaćene preostalih osam kategorija nagrade 'Gelber Engel' (Žuti anđeo). Nakon priznanja kako su prikazali da je u natječaju sudjelovalo puno više osoba od stvarnog broja, te da su to radili godinama ostaje pitanje koliko su istiniti svi ostali izbori za automobil godine, bez obzira na način glasanja.''
...Život za Široki...
Danas mi majstori mijenjali mali hladnjak, i kad sam otišao po kola kaže mi da dodjem sutra da poniste lampicu koja se upalila (od airbaga). Da li su oni to sta zeznuli il je to uobičajeno tako??
- Marsal
- Kontakt:
Meni lampica za airbag gori pola godine minimum
Može biti totalni sjeb airbaga a može biti i nešto bezazleno, vjerovatno bi ti majstori već rekli da je nešto ozbiljno, i njima je u interesu da zarade. 

Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- tuzlak1987
- Kontakt:
Za koliko bi se ovih dana mogla prodati Vectra, 2007 godiste,benzinac, prva registracija 2008. Presla manje od 100 000??
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
M Power. Segment uz kojeg sve drugo na svijetu u usporedbi izgleda - smijesno.

...Život za Široki...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.