NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

don_burza
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la don_burza » 08 jan 2012, 18:40

BG prvo treba drasticno da popravi odbranu

Popravio je skok sut i to sad mnogo bolje izgleda

D.Jordan mora popraviti igru uopste

na momente mi djeluje izgubljeno iako ima fantasticne atletske sposobnosti

vidjecemo kako ce dobiti jos na sirini kad se Bledsoe oporavi

ipak ova ekipa treba da se uigra jos mozda 1 sezonu da bi ih pravo mogli procjeniti za sta su a za sta nisu
Thomas Müller - Fußballgott

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 08 jan 2012, 18:41

Daj ba LAC nema sta traziti protiv Miami-a, osim da dovedu beka sutera, a njih je malo kvalitetnih. Najbolji je primjer Chicago koliko vremena trazi.
CP3 jest da je imao 2 fenomenalne utalmice protiv Lakersa , ali onda je imao dvije lose i jednu prosjek , znaci nemoze play da iznese , LAC zivi i umire jos uvjek od igre Bilapsa , on moze ako bude imao snage u sebi da prebaci kvalietet vise.
Blake je meni jos uvjek sirov, jest da je to atraktivno ali nisu sad odbrane kao u PO.
Cuj Blake duplo bolji od Bosa :roll: :lol: , pa mozda jeste samo snazbiji i skocniji , ali bos ima daleko bolju tehniku , , bolji sut , iskustvo...

Neznam sta vam je , Miami NEMA konkurenciju , imaju 8 igraca u rotaciji kakve NEMA NIKO :!:

Znaci : James , Wade, Bosh, Haslem, Batier, Chalmers, Cole, Antony , jus dodamo trojkasa J.Jones-a i ako se oporami Miller :roll:

1. LAC ima minijaturne sanse u finale proci , ali ako prodje kojim slucajem, James i Haslem ce cuvati Blake-a , Bosh i Antony Jordana , Chalmers i Wade Paul-a , Bilaps i Buttler njih mogu cuvati kombinacija: Batier, Chalmers, Wade...
2. A na drugu ruku ko ce u LAC cuvari Jamesa i Wade-a , Buttler , Bilaps , CP3 ? , ma nema sanse :lol:

Miami mozes jedino poremetiti tako da igras svaki drugi napad zonu , ali moras imati jako pametne igrace za to , npr. glavni igrac za zonu je centar , Dallas je to radio odlicno sa Chanlerom i pogotovo kad je Barea bio u igri to je davalo totalnu konfuziju , da James nije mogao zabiti protiv Barea-e , ali LAC ima jos uvjek sirovog Jordana koji skace na svaki pump funk tako da je on limitiran igrac , CP3 je odlican za zonu , ali bojim se da ostali nisu.

Najvise sansi ima Chicago , jer Deng i Rose su odlicni , i Noah preuzma sve , jedina rupa je Boozer , ali ima Gipson da udje.
Problem Chicaga protiv Miami-a nije odbrana mozda jedino njima u cijeloj ligi , samo Chicagu je problem napad. Trebaju konstatnog igraca sa 18-20p sto je njima trebao biti Boozer , ali ...

Mada bi volio da "kinezi" odu u npr. NY , pa mozes zamisliti te divljacjke elipe , koja bi bila u stanju i Miami zatrpat +100 svaku tekmu :lol:
Brooks - JR Smith - Carmelo - Amare - Chandler x2 + Martin :lol: i opravljeni B.Davids + bibby i ovaj sto umuslio da je Jordan Shumpert :lol:
Njima bi trebalo 16 lopti , a ne jedna , ali majstore kad ih krene , to je samo trpanje , jer svaki igrac izutev Chandlera i Martina znaju sebi izgraditi sut

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 jan 2012, 18:48

L-Train je napisao/la:
ma ti si buraz teska bukva,ali ozbiljno.
Kada mi neko poput tebe kaze da sam bukva i da nisam tvoj nivo, ja naprosto blistam od srece. Ne daj mi Boze da sam u tvom rangu, pa sebi bih noge i ruke odrezao.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 jan 2012, 18:50

@Kobe Malo si kontradiktoran prijatelju...Kazes da MIA nema konkurenciju,a onda napises da ih se MOZDA(to mozda je vec dokazano pod imenom MOZE)dobiti ako se igra zona... Nedavno sam napisao da oni jos nemaju rjesenje u svojoj igri za zonu i i dalje stojim iza toga...Oni to rjesenje imaju u rosteru,ali treba stisnuti,pa staviti na klupu u tim situacijama Wadea ili Jamesa,te jednog ili drugog,okruziti suterima tipa Jonesa,Battiera ili Millera(kad se oporavi)... Ne vjerujem da Spoelstra to smije uraditi,pa nam ostaje da se vidi kako ce se snaci....Timovi protiv njih igraju zonu vec sada,zamisli sta ce biti u playoffu...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 jan 2012, 19:03

@Kobe, Dwight Howard nema takodjer tehniku, ali je zivotinja, kao i Blake sto je zivotinja, samo sto je Blake nizi ali i sa boljim sutem. Bosh odigra jednu tekmu dobro drugu ga nema nigdje. Dzaba mu i iskustvo i sve, ali on se gubi iz utakmice u utakmicu. Bosh je overrated igrac. Chicago nije mogao naci sutera radi salary capa, dok LAC ima dovoljno prostora da dovede sutera, sto iz FA npr. Chandlera, Smitha-mada je Smith lud igrac ali kada ima svoju noc utrpat ce 30 poena bez problema. Medjutim, ono sto LAC ima to je 2 pg na klupi, Mo i Bledsoe, baci jednog od njih dva u trejd i mozes dovesti nesto solidno, takodjer imaju i Randy Foyea kojeg mogu trejdati, LAC imaju kratke ugovore i prostor u salary capu a pola lige je optereceno ruznim i dugim ugovorima. LAC s te strane moze unaprijediti svoj roster i biti nezgodan za sve ekipe pa tako i za Miami. Sto se zone tice, LAC protiv Miamia itekako moze igrati zonu. Mnogi podcjenjuju LAC, ali imajuci u vidu sa kakvim balvanima je igrao CP3 i vodio svoj tim u PO i mucio sve tamo, plus prostor u salary capu, plus trejdovi koje mogu povuci, onda minimum ove ekipe je polufinale zapada, ali vrijeme ce pokazati svoje. Uostalom svi ste pricali i prosle godine da niko ne moze cuvati Wadea i Jamesa i Bosha, pa ih Dallas uze. Nisu ba ekipe naivne da skinu gace kad na parket istrce James i Wade, za svakog ima lijek pa i za njih, opet kazem Dallas je to pokazao.

Mes Que Un Club!

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 jan 2012, 19:25

adriano_leite je napisao/la:Joj svi se boje Miamia a dosta slabije ekipe su pokazale kako se moze igrati protiv njih, npr. Atlanta i Bobcatsi. Miami je igrao i prosle sezone odlicno, ali PO je pravo mjerilo kako kvalitete ekipe tako i kvalitete igraca. Ekipe sa iole kvalitetnim i pametnim trenerima mogu ovom Miamiu praviti probleme a to prvenstveno mislim na Popovicha, Riversa, Thibsa, pa cak i na Browna koji je radio sa Jamesom i zna sve njegove mane a i vrline, a uz to je Brown odlican za defanzivu. Ekipa poput Clippersa po meni nista nije slabija atletski od Miamia, a uz to Billups ima iskustvo osvajanja prstena, CP3 je za 7 klasa bolji od bilo kojeg playa kojeg ima Miami i za kojeg Miami moze trejdati, a Griffin je igracina za Bosha. Caron je vrlo dobar igrac u odbrani i moze zaustaviti Jamesa, samo mozda jedina mana ovih Clippersa je nedostatak kvalitetnog trenera, ali igracki itekako se mogu nositi sa Heatom. Sezona je tek pocela i dosta trejdova je za ocekivati tako da ovo sto Miami radi sada, nije nikakvo mjerilo kako ce sezonu zavrsiti. Takodjer i Indiana moze napraviti pometnju Miamiu, jer Indiana sa Westom i Hibbertom je itekako nadmocnija pod kosem, a Granger u formi moze se suprostaviti Jamesu. Sezona ce biti zanimljiva, ali ima ekipa koje imaju oruzje protiv Heata.
Ma da. Miami po tebi nista nije uradio u PO prosle sezone?! Padali su redom Phila 4-1, Boston 4-1, Chicago 4-1 i tek u finalu su izgubili.
Ja NISAM navijac Miamia ali ako ove godine ne uzmu titulu...
Lijepo si sve napisao ali to nista vode ne pije! Kakvi crni Clippersi?! Pa oni se mogu tek u finalu sa Miamijem sresti a toliko valjda znamo o NBA da ipak ne mogu tako daleko otici. Spursi & OKC mogu. I jedino ove dvije ekipe mogu uzeti titulu Miamiju u finalu.
Na istoku nema ekipe koja moze pobjediti Heat 4 puta. Nema. Ni Boston, ni Atlanta ni Orlando pa cak ni Chicago.
Toliko.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 jan 2012, 19:32

BernardBarnjak je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Joj svi se boje Miamia a dosta slabije ekipe su pokazale kako se moze igrati protiv njih, npr. Atlanta i Bobcatsi. Miami je igrao i prosle sezone odlicno, ali PO je pravo mjerilo kako kvalitete ekipe tako i kvalitete igraca. Ekipe sa iole kvalitetnim i pametnim trenerima mogu ovom Miamiu praviti probleme a to prvenstveno mislim na Popovicha, Riversa, Thibsa, pa cak i na Browna koji je radio sa Jamesom i zna sve njegove mane a i vrline, a uz to je Brown odlican za defanzivu. Ekipa poput Clippersa po meni nista nije slabija atletski od Miamia, a uz to Billups ima iskustvo osvajanja prstena, CP3 je za 7 klasa bolji od bilo kojeg playa kojeg ima Miami i za kojeg Miami moze trejdati, a Griffin je igracina za Bosha. Caron je vrlo dobar igrac u odbrani i moze zaustaviti Jamesa, samo mozda jedina mana ovih Clippersa je nedostatak kvalitetnog trenera, ali igracki itekako se mogu nositi sa Heatom. Sezona je tek pocela i dosta trejdova je za ocekivati tako da ovo sto Miami radi sada, nije nikakvo mjerilo kako ce sezonu zavrsiti. Takodjer i Indiana moze napraviti pometnju Miamiu, jer Indiana sa Westom i Hibbertom je itekako nadmocnija pod kosem, a Granger u formi moze se suprostaviti Jamesu. Sezona ce biti zanimljiva, ali ima ekipa koje imaju oruzje protiv Heata.
Ma da. Miami po tebi nista nije uradio u PO prosle sezone?! Padali su redom Phila 4-1, Boston 4-1, Chicago 4-1 i tek u finalu su izgubili.
Ja NISAM navijac Miamia ali ako ove godine ne uzmu titulu...
Lijepo si sve napisao ali to nista vode ne pije! Kakvi crni Clippersi?! Pa oni se mogu tek u finalu sa Miamijem sresti a toliko valjda znamo o NBA da ipak ne mogu tako daleko otici. Spursi & OKC mogu. I jedino ove dvije ekipe mogu uzeti titulu Miamiju u finalu.
Na istoku nema ekipe koja moze pobjediti Heat 4 puta. Nema. Ni Boston, ni Atlanta ni Orlando pa cak ni Chicago.
Toliko.
I prosle godine se govorilo da Dallas nece u finale, pa onda se govorilo da ce metla da sjeva, pa nakon pete utakmice da je posljednja utakmica Dallasa, da bi se na kraju reklo Dallas dobio Miami. Sezona je krenula, na nama je da vidimo da li LAC moze do finala. Kosarka je takav sport da iznenadjenja se desavaju, iz dana u dan, a PO je nesto sasvim drugo, neko u PO igra bolje nego u regularnom dijelu sezone, neko se prepadne PO, tako da je jos rano otpisati bilo koga, ili urucivati titulu Miamiu, mnogi su je prosle sezone urucili pa sta bi...

Mes Que Un Club!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 jan 2012, 19:34

Eh da vidimo kakav je Wesely.
Prvim slobodnim bacanjem se ne može pohvaliti. :lol:
Zadnja izmjena: Monolog, dana/u 08 jan 2012, 19:37, ukupno mijenjano 1 put.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 08 jan 2012, 19:35

adriano_leite je napisao/la:
L-Train je napisao/la:
Kada mi neko poput tebe kaze da sam bukva i da nisam tvoj nivo, ja naprosto blistam od srece. Ne daj mi Boze da sam u tvom rangu, pa sebi bih noge i ruke odrezao.
jao Boze dragi :lol: :lol: :lol: aj sto si bukva,nego si i smijesan :lol:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 08 jan 2012, 19:37

Monolog je napisao/la:Eh da vidimo kakav je Wesely.
Cuj Wesley :mrgreen:

koji air ball bog te mazo.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 jan 2012, 19:44

L-Train je napisao/la:
L-Train je napisao/la:
jao Boze dragi :lol: :lol: :lol: aj sto si bukva,nego si i smijesan :lol:

Bojim se da si u pravu!
:mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 08 jan 2012, 19:48

Monolog je napisao/la:Eh da vidimo kakav je Wesely.
Prvim slobodnim bacanjem se ne može pohvaliti. :lol:
Dvije sedmice ga drzim u timu na fantasy bez ikakve koristi

vrijeme je da nadoknadi sve :D
Thomas Müller - Fußballgott

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 jan 2012, 19:51

L-Train je napisao/la: jao Boze dragi :lol: :lol: :lol: aj sto si bukva,nego si i smijesan :lol:

Bojim se da si u pravu!
Amin obojici. Nek ste mi se nagovorili. Ima li jos sta?

Mes Que Un Club!

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 jan 2012, 19:53

L-Train je napisao/la: jao Boze dragi :lol: :lol: :lol: aj sto si bukva,nego si i smijesan :lol:

Bojim se da si u pravu!
Amin obojici. Nek ste mi se nagovorili. Ima li jos sta?
Moze li Cleveland do finala?

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 08 jan 2012, 19:55

A Rubio kako igra kao da mu je 10 sezona u ligi.

6 p 5 a 5s.

Novi KId :mrgreen: al smijesno sad kako se govori da on sa svojim iskustvom itd. i treba igrat ovako a svi su govorili da ce biti flop pred sezonu.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 jan 2012, 19:56

adriano_leite je napisao/la: Amin obojici. Nek ste mi se nagovorili. Ima li jos sta?
Moze li Cleveland do finala?
Kao i Boston. Mozda budemo u finalu sa Bostonom.

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 jan 2012, 19:59

Sta li se desava sa ovim Wizardsima, imaju solidnu mladu ekipu, dobrog trenera, ali ne mogu ljudi meda jbt.

Mes Que Un Club!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 08 jan 2012, 20:01

adriano_leite je napisao/la:Sta li se desava sa ovim Wizardsima, imaju solidnu mladu ekipu, dobrog trenera, ali ne mogu ljudi meda jbt.
Nisam vidio skup sebicnijih igraca kao u ovim Wizardsima,svi igraju 1 na 5..
maximalno se izmjene 2 pasa i ukljuce 2 osobe i to je napad.

Rubio WTF

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 jan 2012, 20:05

Raul_64 je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Sta li se desava sa ovim Wizardsima, imaju solidnu mladu ekipu, dobrog trenera, ali ne mogu ljudi meda jbt.
Nisam vidio skup sebicnijih igraca kao u ovim Wizardsima,svi igraju 1 na 5..
maximalno se izmjene 2 pasa i ukljuce 2 osobe i to je napad.

Rubio WTF
Pa bas to je i cudno, kad ih pogledas onako pojedinacno, pa ima tu talenta u ekipi, a i Flip je dobar trener, a oni kao s lanca pusteni, ne zna se kud ko goni.

Mes Que Un Club!

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 08 jan 2012, 20:28

Popustite momka, ovdje smo da razmenimo misljenja i da CINJENICAMA i SUBJEKTIVNIM misljenjem pokusamo nametnuti svoj stav.

Adriano mije simpatican zato sto navija za Cleveland , mislim to je rariret, kad bi znali stanovnici Clevelanda d aneko navija za njih a da nije iz Clevelanda , a plus iz neke BiH jos kad je otisao LBJ ostao vjeran , mislim da bi ti poslai godisnju kartu , a minimalno NBA TV PASS sa utakmicama Clevelanda :lol: :lol: :lol:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.