Ako ne pogrijese sa izborom igrača mislim da mogu. I ja sam nezadovoljan sto nismo nikog doveli dok su mnoge ekipe kompletirale roster ali sve se to stigne nadoknaditi.Surreal je napisao/la: ↑13 jul 2026, 11:08Takvom ekipom ne možeš ponoviti rezultat od prošle godine.Hightower je napisao/la: ↑13 jul 2026, 11:00Adin Mandzukić, Daut Livadić, Edin Preldzic samo sto bi vama svima bilo draze gledati borce kao sto je Šalić, Zubac, WestSurreal je napisao/la: ↑13 jul 2026, 10:51Moguće da će prvom timu priključiti Nevena Stanišića (on je u Bosnu došao 14.1.2026), nastupao je u Prvoj ligi RS u dresu Rogatice, gdje je imao prosjek od 11,4 poena i 8,8 skokova po utakmici.
Uz njih svakako Miljan Klještan, Eman Jašarević, Uroš Grahovac, Drago Božić. Ne znam da li se kao igrač Bosne vodi Leon Jereb, on se najviše iskazao.i naravno Asim Gutić. Da se 80 posto novca za transfere potrosi na tri strana igrača i jednog reprzentativca a ostatak ekipe popuni mladim igračim opet ce imati dovoljno dobru ekipu da ponovi rezultat iz prosle sezone. Malo optimizma i pozitivne atmosfere
sve ce biti uredu.
KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Introduce a little anarchy. Upset the established order, and everything becomes chaos.
Eto nam Adidasa.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Upravo to, ocekujem prva pojačanja ove sedmice najkasnije pocetkom iduce.bordobijeli je napisao/la: ↑13 jul 2026, 11:14Par puta su ponovili da ce biti priblizno isti budzet ,znaci nema razloga da ne bude i ekipa istog ili pribliznog kvaliteta.
Introduce a little anarchy. Upset the established order, and everything becomes chaos.
Jareb Leon Postojna, igrao samo sa Bosnom ABA Junior U19Helemnejse je napisao/la: ↑13 jul 2026, 10:56Jereb je otisao negdje nezz gdje, nije nas bio nikad.Surreal je napisao/la: ↑13 jul 2026, 10:51Moguće da će prvom timu priključiti Nevena Stanišića (on je u Bosnu došao 14.1.2026), nastupao je u Prvoj ligi RS u dresu Rogatice, gdje je imao prosjek od 11,4 poena i 8,8 skokova po utakmici.
Uz njih svakako Miljan Klještan, Eman Jašarević, Uroš Grahovac, Drago Božić. Ne znam da li se kao igrač Bosne vodi Leon Jereb, on se najviše iskazao.
Kljestan ne moze lopte da prenese na jaci pritisak na u20 b divizije
Eman trut
Grahovac kamenac
Tog stanisica nisam gledo, udario bi mu rampu dok ne napiše 1000 puta rs je genocidni entitet
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
pa nije bas da smo prosle godine imali bolji omjer od ovog napisanog s brojem igraca, imao si ih par koji realno su mogli biti zamijenjeni za mlade igrace i nista ne bi izgubio..po meni treba jaka petorka, 3 solidnih koji pokrivaju po 2 pozicije i ostalo mozes mlade, s tim da u nasoj ligi vise sanse dobijaju mladi da su ovi odmorni za ABA.Surreal je napisao/la: ↑13 jul 2026, 11:08Takvom ekipom ne možeš ponoviti rezultat od prošle godine.Hightower je napisao/la: ↑13 jul 2026, 11:00Adin Mandzukić, Daut Livadić, Edin Preldzic samo sto bi vama svima bilo draze gledati borce kao sto je Šalić, Zubac, WestSurreal je napisao/la: ↑13 jul 2026, 10:51Moguće da će prvom timu priključiti Nevena Stanišića (on je u Bosnu došao 14.1.2026), nastupao je u Prvoj ligi RS u dresu Rogatice, gdje je imao prosjek od 11,4 poena i 8,8 skokova po utakmici.
Uz njih svakako Miljan Klještan, Eman Jašarević, Uroš Grahovac, Drago Božić. Ne znam da li se kao igrač Bosne vodi Leon Jereb, on se najviše iskazao.i naravno Asim Gutić. Da se 80 posto novca za transfere potrosi na tri strana igrača i jednog reprzentativca a ostatak ekipe popuni mladim igračim opet ce imati dovoljno dobru ekipu da ponovi rezultat iz prosle sezone. Malo optimizma i pozitivne atmosfere
sve ce biti uredu.
drago mi je kad sam vidio da je West otiso sa Halilovicem u francusku, jos samo da dje procitam da je i Salic potpiso vec za nekog i ja vec zadovoljan sezonom
Da li ona klada Ivan Marinković bio na platnom spisku prošle godine
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Šalić je zamoljen da ostane
Odmah početkom juna (prije nego je Dubravko otišao) KK Bosna je potpisala prve profesionalne ugovore sa Miljan Klještan (2007), Eman Jašarević (2007), Uroš Grahovac (2007) , Miloš Marković (2008) i Faris Bjelopoljak (2008) i valjda Livadić (2007) naknadno i to je što ima na raspolaganju
Odmah početkom juna (prije nego je Dubravko otišao) KK Bosna je potpisala prve profesionalne ugovore sa Miljan Klještan (2007), Eman Jašarević (2007), Uroš Grahovac (2007) , Miloš Marković (2008) i Faris Bjelopoljak (2008) i valjda Livadić (2007) naknadno i to je što ima na raspolaganju
ko ga je zamolio odma mu otkaz datKylian je napisao/la: ↑13 jul 2026, 11:22Šalić je zamoljen da ostane
- Shategabri
- Kontakt:
Pitanje je jesu li u stanju obezbijediti bilo kakvog normalnog centra?
Onda dođe daj bar Đoku i naći još neku sohu da glumi centra.
Za dobrog centra osim para treba i sredina koja će ga privući.
Ne vidim kome je privlačno da igra u Bosni i to samo ABA ligu i domaće prvenstvo sa nekakvim Jahorinama i sličnim mega star ekipama.
Ne vidim kome je privlačno da igra u Bosni i to samo ABA ligu i domaće prvenstvo sa nekakvim Jahorinama i sličnim mega star ekipama.
Koševo Zapad
Livadić Reuf iz Promo, neka ga dovede, svakako ga planira u reprezentaciju, a ljepše mu je u Sarajevu sa bratom nego u Donjem VakufuShategabri je napisao/la: ↑13 jul 2026, 11:34Pitanje je jesu li u stanju obezbijediti bilo kakvog normalnog centra?
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Nadam se da se šališKylian je napisao/la: ↑13 jul 2026, 11:22Šalić je zamoljen da ostane
- Shategabri
- Kontakt:
Vidjećemo, ali čini mi se da nam je Halilović bio premija u odnosu šta će biti ove sezone.Kylian je napisao/la: ↑13 jul 2026, 11:37Livadić Reuf iz Promo, neka ga dovede, svakako ga planira u reprezentaciju, a ljepše mu je u Sarajevu sa bratom nego u Donjem VakufuShategabri je napisao/la: ↑13 jul 2026, 11:34Pitanje je jesu li u stanju obezbijediti bilo kakvog normalnog centra?
Koševo Zapad
Izgleda niko nije pitao da jasno kazu koliki ce biti budzet kluba. Osim toga, sazivanje presice prije nego sto su preuzeli sve od prethodne uprave je besmislen. Mozda u tome sebi traze opravdanja, jer je najlakse naknadno reci da su prethodnici ostavili dugove i glavobolje.
Sto se tice price oko mladih igraca, to je klasicna ubleha. Mi nemamo puno dostupnih U18 i U20 reprezentativaca, koji bi odmah mogli uskociti u rotaciju u domacem prvenstvu. Nije poenta samo dovesti mladog igraca - to je i Dubravko radio, poenta je dovesti nekog ko stvarno ima kvalitet i potencijal. Pisao sam u jednom od prethodnih postova ovdje koga bih ja pokusao dovesti, mada i sam za vecinu njih ne mislim da bi odmah mogli pomoci u bh ligi. Btw, evo recimo Mandzukic na ovom U20 prvenstvu pokazuje da je 5x bolji od Grahovca, a u Bosni nikad nije dobio minutazu pored Grahovca i ostalih koje je Barbaric mahom dovodio od Cojica. Momak je totalno atipican igrac za nase podneblje, jer smo svi zadnjih godina navikli na bekove i niska krila od preko dva metra, koji su operisani od suta.
Svi ovi s kojima su potpisali ugovore (Kljestan, Markovic, Jasarevic) nemaju kvalitet da ista odigraju sa seniorima, osim moozda Emana - pod uslovom da se preko ljeta fizicki bas transformise. Bjelopoljak je 08. i moci ce igrati za juniore, a ni on trenutno nije za prvog tima. Postoji mogucnost da je u Bosni ostao i Livadic, iako to nigdje zvanicno nije objavljeno, a i za njega vazi isto kao i za prvu dvojicu koju sam naveo.
Ako im Salic ostane, nek se i ugase slobodno... Ako mu je tolika zelja da ostane u Sarajevu zbog privatnih razloga, eto mu Slavije odmah tu u komsiluku.
Sto se tice price oko mladih igraca, to je klasicna ubleha. Mi nemamo puno dostupnih U18 i U20 reprezentativaca, koji bi odmah mogli uskociti u rotaciju u domacem prvenstvu. Nije poenta samo dovesti mladog igraca - to je i Dubravko radio, poenta je dovesti nekog ko stvarno ima kvalitet i potencijal. Pisao sam u jednom od prethodnih postova ovdje koga bih ja pokusao dovesti, mada i sam za vecinu njih ne mislim da bi odmah mogli pomoci u bh ligi. Btw, evo recimo Mandzukic na ovom U20 prvenstvu pokazuje da je 5x bolji od Grahovca, a u Bosni nikad nije dobio minutazu pored Grahovca i ostalih koje je Barbaric mahom dovodio od Cojica. Momak je totalno atipican igrac za nase podneblje, jer smo svi zadnjih godina navikli na bekove i niska krila od preko dva metra, koji su operisani od suta.
Svi ovi s kojima su potpisali ugovore (Kljestan, Markovic, Jasarevic) nemaju kvalitet da ista odigraju sa seniorima, osim moozda Emana - pod uslovom da se preko ljeta fizicki bas transformise. Bjelopoljak je 08. i moci ce igrati za juniore, a ni on trenutno nije za prvog tima. Postoji mogucnost da je u Bosni ostao i Livadic, iako to nigdje zvanicno nije objavljeno, a i za njega vazi isto kao i za prvu dvojicu koju sam naveo.
Ako im Salic ostane, nek se i ugase slobodno... Ako mu je tolika zelja da ostane u Sarajevu zbog privatnih razloga, eto mu Slavije odmah tu u komsiluku.
- svrakino1921
- Kontakt:
Čuj ti molim te - Šalić ima želju da ostane ovdje

Imam i ja želju da iz Svrakina sela odem živjeti na Breku u sunčanu oazu al mi ne ide nikako
Čuj ima želju

Imam i ja želju da iz Svrakina sela odem živjeti na Breku u sunčanu oazu al mi ne ide nikako
Čuj ima želju
Dario Gjergja objavio je detalje priprema košarkaša Bosne BH Telecom uoči sezone u kojoj će Studenti braniti duplu krunu u bosanskohercegovačkoj košarci i osmo mjesto u regionalnoj ABA 1 ligi.
"Sve što je bilo dosad, kapa dolje, svaka čast", rekao je Gjerjga za rezultate, dodavši da klub ipak ne smije živjeti od danas do sutra, i da mu sudbina ovisi od jedne pobjede ili poraza.
Kad su u pitanju pripreme, kaže da će se ekipa Bosne okupiti 10. augusta, a već 12. nastavlja s radom na Vlašiću i to do 22. augusta.
"Prva pripremna utakmica trebala bi biti 23. augusta protiv reprezentacije BiH, čisto da vidimo kako stojimo u tom dijelu priprema.
Ideja je da do početka sezone imamo deset odigranih utakmica", kaže Gjergja koji bi tako mogao nadgledati međusobni duel kluba i reprezentacije koje vodi s klupe.
Aktuelni selektor naših Zmajeva kaže da će pojedini mladi igrači dobiti šansu da se vidi može li se na njih odmah ozbiljnije računati.
Što se tiče ostatka igračkog kadra, hrvatski stručnjak kaže:
"Krenuli smo u neke razgovore. Nešto smo već dogovorili, s nekim igračima još pregovaramo.
Želja je da imamo što više domaćih igrača, gdje god sam radio, vidio sam da domaći igrači više vole klub nego stranci.
A kad su u pitanju stranci, moramo dovesti igrače s karakterom koji će ulagati sebe svaki dan, svaki trening, svaku utakmicu...".
"Sve što je bilo dosad, kapa dolje, svaka čast", rekao je Gjerjga za rezultate, dodavši da klub ipak ne smije živjeti od danas do sutra, i da mu sudbina ovisi od jedne pobjede ili poraza.
Kad su u pitanju pripreme, kaže da će se ekipa Bosne okupiti 10. augusta, a već 12. nastavlja s radom na Vlašiću i to do 22. augusta.
"Prva pripremna utakmica trebala bi biti 23. augusta protiv reprezentacije BiH, čisto da vidimo kako stojimo u tom dijelu priprema.
Ideja je da do početka sezone imamo deset odigranih utakmica", kaže Gjergja koji bi tako mogao nadgledati međusobni duel kluba i reprezentacije koje vodi s klupe.
Aktuelni selektor naših Zmajeva kaže da će pojedini mladi igrači dobiti šansu da se vidi može li se na njih odmah ozbiljnije računati.
Što se tiče ostatka igračkog kadra, hrvatski stručnjak kaže:
"Krenuli smo u neke razgovore. Nešto smo već dogovorili, s nekim igračima još pregovaramo.
Želja je da imamo što više domaćih igrača, gdje god sam radio, vidio sam da domaći igrači više vole klub nego stranci.
A kad su u pitanju stranci, moramo dovesti igrače s karakterom koji će ulagati sebe svaki dan, svaki trening, svaku utakmicu...".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.