FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 26 feb 2014, 12:09

rammstein je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:U ovoj ligi je mnoštvo sumljivih tekmi pa evo i ova gdje je Sarajevo zijanilo od Goška. Ekipa koja se bori za Evropu ne ošuta na gol i to je kao ok a Željo i Leotar se kao ne bore pa je to dokaz ili je dokaz samo što je to zadnje kolo. Da ne govorim o ovim tekmama gdje imaju i dokazi kao što neko nabroja. Sarajevo je zadnju sezonu kad je Mirza bio trener dobilo isto Leotar dole par kola prije kraja i to napravilo niz čini mi zadnja tri kola u gostima a prije toga slabo koga da su uzeli. Niko ne kaže kako je Željo te godine mogao pustiti kome je htio pa je dobijao i Slobodu i GOška itd sve par kola prije kraja kad je imao obezbjeđenu titulu. Svako kolo se govorilo da će Željo naštimati pa nije i onda dočekali da se jednom desi i sad pletu po tome ko maksim po divizji. ISto tako i prošle godine koga god je ŽEljo dobio bilo je naštimano.
U ovoj ligi svaki klub ima sumljivih tekmi kao što je ova, ali svaki klub od prvog do posljednjeg i fakat mi ide na neku stvar stalno ponavljanja priče o Želji. Što ne kažete kako vam je Željo donio titulu svojom čestitošću? Toga se i ne sjećate.
Mislim fakat da bi i klub trebao reagovati na ove stvari jednom. Prelazi se svaka mjera. I ovdje admini isto tako. Imaju teme gdje se oko toga raspravlja. Pa trebalo bi onda i Dortmund izbaciti jer je pustio Hofenhajmu. Napravili dva penala, Ili npr Švedska - Danska odigraju 2:2 na EP i još milion primjera. Pa onaj levat iz Makedonije priznao frajer da štima tekme po Makedoniji ko od šale.
Čak i ako se desi da npr Sarajevo bude kažnjeno na osnovu ovakvih dokaza koje vi spominjete prvi ću reći da nije pošteno jer bi svi trebali biti kaženjeni. Pogotovo ovo kao Tuzlaci nas optužuju a sebe ne spominju, ne spominju Velež, ne spominju Sarajevo da je zijanilo od istog tog Goška na pola druge polusezone itd itd.
problem u vasoj utakici sa leotarom je iduća utakmica u gostima kod njih... to je ono sto istrazuje UEFA .. dakle ove dvije utakmice i jos jednu utakmicu, i ko je imalo bio upucen u sve ovo, znalo se za ovo jos u augustu prosle godine
elem, nije ni bitno, sve je to na grani, ali mi smeta ovo, kao svi namjestaju bla bla.. pustite retorike komsija o ratu, svi su krivi... nije istina, kriv je onaj za koga se dokaze da je kriv, i namjesta onaj za koga se zna da se namjesta i kome se to dokaze.. e sad druga je stvar sto sjednes sa igracem ili ocem igraca koji ti kaze da je tekma namjestena al to je opet mahala i ona nije relevantna...
Što je to problem? TO ŽEljo nije bio favrit protiv Leotara sljedeće godine? Pa i vi ste ih uzeli 3:0 čini mi se nekoliko kola ranije. Znači trebao je Željo pusiti Leotaru sljedeće godine da se ne pomisli da je ovo naštimano. Nemoj molim te. Ne kažem ja da svi namještaju nego samo odgovoram na vaše sumljive tekme i govorim da svi imaju takvih sumljivih tekmi. Slažem se da je kriv za koga se dokaže, a to da se zna ko namješta nije relevantno jer evo i ja znam da ste vi namjestili ove tekme kad ste ganjali Evropu. Isto sam tako čuo od ljudi koji su relevantni. I sad sam ja to trebao pričati ovdje i po novinama. Nigdje veze.
Ovaj što reče da smo trebali poslati juniore pa da i njemu odgvorim. Pa tek onda bi nas razapeli. Zbog toga se i vodio prvi tim dole. Navijači su bili za to da se da šansa mladima, da se kombinuje ali onda bi rekli išli sa drugim timom da neofirno izgube itd tdi. Mogli smo mi igrati sa mladima i protiv vas u TZ.
VEć sam to jednom pisao i ponovit ću. Jedini razlog logičan zbog čega bi Željo namjerno izgubio tu tekmu jeste taj da je morao ispasti Bošnjački klub što je tad bilo veoma logično zbog one frke oko sankcija. Također poklopilo se da i SLoboda zijani bez ispaljenog metka (a žrtvovani su vjerovatno jer je klub bio u haosu totalnom) i Velež i još dosta tekmi u ranijim kolima. GOšk je tu sezonu počeo igrati ko Bayern u zadnjih desetak kola. KAd sve to uzmem u obzir ovo mi je jedino logično ako se već štimalo.

EDIT: Zadnji moj post na ovu temu Aco halali :)

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 26 feb 2014, 12:33

Sjatila se okolica Tuzle, Doboja, Kobilje Glave i Pala na temi sampiona.

Tekst nidje veze. Utakmica niti je prodana, niti je dogovorena, niti je nastimana nego je PUSTENA. Tako sve i da postoji istraga saznat ce se jedno veliko nista. Zeljo i Manijaci su tradicinalno super docekani uvijek u Trebinju. Inace se dole ide dan prije a domacin se nasadi na glavu da ugosti SARAJLIJE.

Kad Zeljo dodje u Zenicu i Tuzlu ne pricamo sad o navijacima docekani su kao da su dosli u najvece slendre a ne vece gradove. U Zenici se najtrofejniji trener napada od strane krezavog novinara koji umjesto da zapocne recenicu Gospodine Osim sa oni naglaskom iz Srebrenika kaze Amare samo mu jos ojjjjj Amare fali. Nije to stvar kompleksa niti kulture nego novinarske profesionalnosti. A da ne pricamo o ljudia iz uprave fuj sta su pricali o Amaru i Zelji u medijima da vise nisu znali dokle da idu pa su poceli da se igraju ljep, ljepsi, najljepsi Ibrakovic pa mu je.base mater :lol:

U Tuzli se redovno razvuce trans Antisarajlije. U Zenici i Tuzli se na utakmicama mlade repke psuje glavni grad. I onda se ocekuje da Zeljo igra za Slobodu i fukare u Trebinju a da strucnjak sa Dzekom na koricama i knjigom sa naslovom Napadacko Nogomet se naguzi Slaviji.

Eh nemoze.

Mozda i Olimpik zavrsi u drugoj ligi. Docekali su Zelju fino, ugostili, cak i kolaci bili i izgubili 0:1. :lol:

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 26 feb 2014, 12:43

http://www.fsks.ba/index.php/novosti/it ... ni%C4%8Dar
Nisam baš upućen u ovo... Šta znači kad neko potpiše "Amaterski ugovor" i koje su razlike između profesionalnog? Hvala!
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 26 feb 2014, 12:47

Adviser je napisao/la:http://www.fsks.ba/index.php/novosti/it ... ni%C4%8Dar
Nisam baš upućen u ovo... Šta znači kad neko potpiše "Amaterski ugovor" i koje su razlike između profesionalnog? Hvala!
Znači da ne moraš platiti naknadu za treniranje Kalesiji dok ne potpiše profesionalni tj dok ne budemo sigurni da je igrač za Želju.

zlatniljiljan89
Kontakt:

Post Postao/la zlatniljiljan89 » 26 feb 2014, 12:51

PL BiH -1 je napisao/la:U Tuzli se na utakmicama mlade repke psuje glavni grad.
Psuje glavni grad i pjeva himna Srbije ;)

anonimni
Kontakt:

Re: Odg: Re: FK Željezničar

Post Postao/la anonimni » 26 feb 2014, 12:53

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Znači da ne moraš platiti naknadu za treniranje Kalesiji dok ne potpiše profesionalni tj dok ne budemo sigurni da je igrač za Želju.
Ali takodjer igrac moze napustiti klub bez odstete, koliko ja znam...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 26 feb 2014, 13:10

zlatniljiljan89 je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:U Tuzli se na utakmicama mlade repke psuje glavni grad.
Psuje glavni grad i pjeva himna Srbije ;)
Ne pisi nebuloze
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 26 feb 2014, 13:13

Nije se pjevala al je dobila gromoglasni aplauz u cemu razlika.

fczeljo
Kontakt:

Re: Odg: Re: FK Željezničar

Post Postao/la fczeljo » 26 feb 2014, 13:18

anonimni je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:
Ali takodjer igrac moze napustiti klub bez odstete, koliko ja znam...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
može, ali onda koliko znam i nama ide jedan dio naknade za treniranje.

mislim da kad napuni 21 godinu, onda može potpisati profesionalni ugovor da ne plaćamo naknadu za treniranje.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 26 feb 2014, 13:18

Braćo prestanite se raspravljati sa ovima što su se nakotili na temi kao štakori, pa samo provociraju!Jesu li bitni?Nisu, ko ih šiša, idemo pisati o utakmici protiv Radnika i naše voljenom klubu!Dušmana je bilo i uvijek će biti, ali samo mogu da se gicaju u svojoj nemoći, zna se ko je šampion!
Grbavica naš je Hram!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 feb 2014, 13:29

Skandirala se!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 26 feb 2014, 13:53

popustite ba boli nas qrac i za jufkice i za tuzlu, naravno da su svi zavisni, uvijek je tako bilo da se nemocni pravdaju necim, ko ih yebe :mrgreen:

ps. jufkice su provaljene za pravljenje ovih clanaka, mogo ste jadni :lol:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 26 feb 2014, 14:09

fedeltafrotta je napisao/la:popustite ba boli nas qrac i za jufkice i za tuzlu, naravno da su svi zavisni, uvijek je tako bilo da se nemocni pravdaju necim, ko ih yebe :mrgreen:

ps. jufkice su provaljene za pravljenje ovih clanaka, mogo ste jadni :lol:
samo objasni na koji nacin i kakve veze ima FKS sa BLICOM?

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 26 feb 2014, 14:10

Tužba samo tužba !
Željeznicar za život cijeli !

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 26 feb 2014, 14:15

samo ih tužiti to je izgleda jedini način sa njima, hvala im u svakom slučaju što nas porede sa juventusom
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 26 feb 2014, 14:26

Nema se sta pisati. Prosle pripreme, prosli odlasci i dolasci, sve proslo. Cekaj vikend onda ce biti veselo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 feb 2014, 14:36

Zna li iko jel Olimpic izmiro dugovanja prema nama, jer ako nije, nema igranja za vikend?

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 26 feb 2014, 14:38

bhsport je napisao/la:Zna li iko jel Olimpic izmiro dugovanja prema nama, jer ako nije, nema igranja za vikend?
Nije Zeljo neprijateljski orijentisan. I ako nisu nece im se praviti smetnje. Veci je fazon kad uzmes titulu pa im onda sve naplatis. I tugu, i bol i pare.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 feb 2014, 14:40

PL BiH -1 je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Zna li iko jel Olimpic izmiro dugovanja prema nama, jer ako nije, nema igranja za vikend?
Nije Zeljo neprijateljski orijentisan. I ako nisu nece im se praviti smetnje. Veci je fazon kad uzmes titulu pa im onda sve naplatis. I tugu, i bol i pare.
Mislim da je to regulisano pravilnikom nekim, da nema veze Zeljo sa tim?

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 26 feb 2014, 15:02

jug-onostalgicar je napisao/la:ovaj sto je magistrirao na odbrani i sigurnosti... nisam dovoljno star al znam da mi je stari pricao da je to bio fakultet kao sto je danas filozofija dakle padalo se samo niz stepenice ;)

za ove optuzbe nemam komentara jer dok se ne dokaze neduzni smo , ali... ko god je aktivirao to(smatram da su komsije) mogao bi se gadno iznenaditi kada mu se to obije o glavu i kada se istraga prosiri na 90% klubova nase lige...
i naravno nebi bilo prvi put da se koplja prelamaju preko želje dok ostali rezimski klubovi prolaze nekaznjeno
znam da nije vezano za temu FK Zeljeznicar... jel ti stari mozda isao na taj fax pa zna ili sta vec???
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Mana, NazorUso i 75 gostiju.