Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

bosnas_
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la bosnas_ » 26 jun 2025, 11:58

Kakvu Dubai ima ekipu? Hoce li moci napraviti ista u EL naredne sezone? Kakva im je dvorana gdje igraju svoje domace utakmice?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 jun 2025, 12:02

bosnas_ je napisao/la:
26 jun 2025, 11:58
Kakvu Dubai ima ekipu? Hoce li moci napraviti ista u EL naredne sezone? Kakva im je dvorana gdje igraju svoje domace utakmice?
slika

slika

Za mene mozda i najbolja u EL.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 26 jun 2025, 12:02

JohnCleese je napisao/la:
26 jun 2025, 09:25
Tacno na vrijeme odlazi iz Reala.
U igracki najslabijoj ekipi Reala najcesce je bio cetvrta napadacka opcija iza Lulla, Hezonje i Campaza.
Nije imao vise nista nauciti, vidjela se stagnacija.

Sad ce uvijek biti prva ili druga opcija u Dubiju :bih:
Steta samo sto ne dolazi konacno kod nekog top europskog trenera jer mu po mom misljenju bas to nedostaje u dosadasnjoj karijeri.
Da, možda će biti prva ili druga opcija, samo ti jednu stvar zaboravljaš. Prelazi u klub koji ima sasvim drugi status kod sudija.
Nije isto igrati za ekipu iz španske prijestolnice, kad sudije njegov iritantan krik, prilikom svakog ulaska na dvokorak dosta često bez potrebe,
tretiraju kao faul protivnika ili igrati za ekipu koja postoji dvije sezone, gdje će takve situacije biti malo drugačije sagledavane.
Da ne govorimo o drugim situacijama koje su se događale u španskoj košarci. Ko prati zna o čemu govorim.
Tako da će on tek sad osjetiti što znači biti u nepovlaštenom položaju. U posljednje tri godine se je navikao pričati sa sudijama, mlatarati rukama,
cinično se smijati na sudijske odluke i biti za to nekažnjen. Sad će biti malo drugačije.
U Cedeviti je bio još klinac, u NBA nije igrao, kao niti u Efesu, u Rio Breoganu je bio lider ali je to ekipa koja spada u nižu klasu
španskih prvoligaša i samim tim je bezopasna, dakle nepotrebno je da je sudije režu. Lova, koju će dobiti, je vjerovatno masna i neka
je, zaslužio je, nemam sa tim problem, ali u igračkom smislu je ovo ipak s konja na magarca.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 26 jun 2025, 12:18

Bar ce imati minutazu i loptu u rukama. Yebo ono u Realu, ubaci 10 poena u prvoj cetvrtini, Chus ga klupira i tek u drugom poluvremenu ga vrati na parket.
Da ne spominjem da je znao biti bez suta po citavu cetvrtinu, dok Hezonja ispucava trice preko ruke i Campazzo privatizuje loptu.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 jun 2025, 12:20

Bitno da ce se igra vrtiti oko njega. Ne vjerujem da ce imati 10 miliona, a ulogu kao u Realu npr.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 jun 2025, 12:21

Rodju je napisao/la:
26 jun 2025, 12:02
U igracki najslabijoj ekipi Reala najcesce je bio cetvrta napadacka opcija iza Lulla, Hezonje i Campaza.

Steta samo sto ne dolazi konacno kod nekog top europskog trenera jer mu po mom misljenju bas to nedostaje u dosadasnjoj karijeri.
Da, možda će biti prva ili druga opcija, samo ti jednu stvar zaboravljaš. Prelazi u klub koji ima sasvim drugi status kod sudija.
Nije isto igrati za ekipu iz španske prijestolnice, kad sudije njegov iritantan krik, prilikom svakog ulaska na dvokorak dosta često bez potrebe,
tretiraju kao faul protivnika ili igrati za ekipu koja postoji dvije sezone, gdje će takve situacije biti malo drugačije sagledavane.
Da ne govorimo o drugim situacijama koje su se događale u španskoj košarci. Ko prati zna o čemu govorim.
Tako da će on tek sad osjetiti što znači biti u nepovlaštenom položaju. U posljednje tri godine se je navikao pričati sa sudijama, mlatarati rukama,
cinično se smijati na sudijske odluke i biti za to nekažnjen. Sad će biti malo drugačije.
U Cedeviti je bio još klinac, u NBA nije igrao, kao niti u Efesu, u Rio Breoganu je bio lider ali je to ekipa koja spada u nižu klasu
španskih prvoligaša i samim tim je bezopasna, dakle nepotrebno je da je sudije režu. Lova, koju će dobiti, je vjerovatno masna i neka
je, zaslužio je, nemam sa tim problem, ali u igračkom smislu je ovo ipak s konja na magarca.
Definitivno.
Mogao je ostati u Realu, ali za dosta manje para.
Odabrao je lovu i ok.
Sad nek je i zaradi.
Da vidimo može li se nositi sa većom ulogom (ako ne dođe neki mudonja i on opet bude ono što je bio u Realu).
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 jun 2025, 12:28

DamirT je napisao/la:
26 jun 2025, 12:20
Bitno da ce se igra vrtiti oko njega. Ne vjerujem da ce imati 10 miliona, a ulogu kao u Realu npr.
Potcjenjuješ Arape.
Negdje sam pročitao da im je budžet za narednu sezonu nekih 12 miliona eura samo za plate.
Da će računati na dva igrača otprilike sa platom koju su Musi dali. Znači da ciljaju na još neko veliko ime.
Vidjećemo ko će taj drugi biti.
I ko će ostati iz trenutnog rostera. Prepelič je bogu ne da, odmah diže za tri.
I onaj Bertans. Dobro, on je više role player.
Koševo Zapad

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 26 jun 2025, 12:51

Rodju je napisao/la:

U individualnom igrackom smislu sve nabrojano ide u korist Dzananu.
Pod staklenim zvonom u Madridu i nije se mogao ocekivati dodatni igracki progres.
Sad valja oznojiti guijscu i ponovo se dokazivati, a to znaci najcesce napredak ili knock down.
Uostalom sad ima odgovornost i prema plati koju ce primati.

Zbog istih razloga sam naveo i zelju da ga trenira neko renomirano europsko trenersko ime.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 26 jun 2025, 13:03

26 jun 2025, 12:51
Rodju je napisao/la:

U individualnom igrackom smislu sve nabrojano ide u korist Dzananu.
Pod staklenim zvonom u Madridu i nije se mogao ocekivati dodatni igracki progres.
Sad valja oznojiti guijscu i ponovo se dokazivati, a to znaci najcesce napredak ili knock down.
Uostalom sad ima odgovornost i prema plati koju ce primati.

Zbog istih razloga sam naveo i zelju da ga trenira neko renomirano europsko trenersko ime.
Ja sam cuo da bi Trinchieri trebao preuzeti Dubai...

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 26 jun 2025, 15:11

klasik je napisao/la:
26 jun 2025, 11:07
Kaunas je napisao/la:
26 jun 2025, 10:53
kraljttbvb je napisao/la:
26 jun 2025, 06:29

Bio u NBA, bio u Realu, sad ce se obezbijediti da ne radi nista do kraja zivota...
Tanka je ovo lova da se obezbjedi do kraja zivota. Ovim tempom do kraja karijere nekih 30ak miliona zarade sto i nije neka cifra. Mislim jeste nama al ne zivi on nasim stilom zivota. To ce on potrosit za 10 godina ako ne bude ulagao u nesto drugo.
Ovde pricamo ko da su svi ovi ljudi debili, ko da nemaju savjetnike, agente, familiju, prijatelje, pa eto ti mu moras rec da ce se potrosit pare ako ne bude kapalo.
Smijesni smo
Nadovezao sam se samo na to da ce od ovog ugovora da se obezbjedi do kraja zivota.

Jah, nisu se nikad cak i bogatiji hvatali za glavu nakon zavrsetka karijere, valjda nisu imali savjetnike, agente i familiju, sta li. :kafa:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 26 jun 2025, 15:24

Iskreno i bez da se hvalim, poznajem tu familiju. Otac je vojno lice, mati radila kao direktorica u Perutnija Ptuj,ne znam radi li jos. S njegovim starijim bratom u mladosti nekad i igrao kosarku,dok je Dzanan kao dijete trcao dvoranom i nije bio zainteresovan za kosarku mrve. Od pametnih,skolovanih,sposobnih roditelja ,tako da ne sumnjam u pametne i dobre savjete s finansijske strane. Vec je ulozio u dva proizvodna pogona u BiH. Vila koja se iznajmljuje na moru. Za sad vuku stvarno pametne poteze i sto je najljepse vidjeti cvrsto su na zemlji svi kolektivno. Svaka cast

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 jun 2025, 16:25

Priželjkivao sam njegov ostanak u Realu jer je u pitanju Real jbg, najveće sportsko društvo na svijetu. Ali razumijem želju za 3x većom platom, a i vjerovatno frustraciju zbog uloge u timu u Chusovoj režiji. Nešto su govorili da Chus svakako leti na kraju sezone, sa novim trenerom možda bi Džanan dobio i bolju ulogu ali sad je to svakako nebitno.

Što se tiče sportskog projekta Dubaija, ja to ne bih potcijenjivao u smislu da mu ovaj dolazak znači neko nazadovanje. Naprotiv, ukoliko u skladu sa platom bude imao i ulogu na terenu, mogao bi se osjećati slično kao u Breoganu ali na najvećem mogućem evropskom nivou. E sad, da li će on baš imati takvu ulogu u klubu koji se rasipa milionima i dovodi silne igrače, ne znam, treba sačekati da se ekipa do kraja formira.

ABA liga ne djeluje kao nešto pretjerano privlačna, ali objektivno govoreći on je i ACB već odavno prekucao tako da ni sa te strane odlazak iz Reala nije neki downgrade. A ABA ligu nije osvojio dok je igrao za Cedevitu, tako da eto i tu možda ima neki motiv. U Španiji je jbg uzeo sve što se može uzeti, dva puta ligu, dva puta superkup, jednom kup i jednom Euroligu - za tri godine odličan uspjeh plus još individualne MVP nagrade.

Njemu, pored love, treba biti cilj sloboda u Euroligi i nek' ganja brojke koje zbog raznozranih stvari nije mogao imati u Realu, a itekako je sposoban za to. Ako se pored toga poklopi dobra hemija u ekipi i osvoji poneki trofej, to će biti samo dodatni bonus.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 26 jun 2025, 17:43

Dobro za njega zbog para. Samo ne znam ko od navijaca ovo moze pozdraviti.

Bog je kadar da ce on tamo biti prva opcija. Covjek mi djeluje skroz bez ikakve ambicije. Zato je i unazadio sam sebe, a ne da je to uradio Real.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 27 jun 2025, 15:26

Najbolju mogucu opciju je izabrao. Igra EL, koju bi igrao i u Realu, igra ABA ligu, cija ce zavrsnica biti 3x zanimljivija od ACB. Igrati ACB s Realom je kao da igras BL s Bayernom u fudbalu. On je to vec 3x prosao + Breogan, osvojio sve sto se moglo osvojiti i sad hladno ode uzeti pare, a opet biti dio najjace evropske kosarke. Da je otisao recimo u Fener ili u grcki dvojac, opet bi bilo gutavo za minutazu. Em bi to tako bilo skoro svima koji dodju tu, em je on lik koji jednostavno ne igra odbranu (niti zna da je igra, niti se trudi da je igra). To neminovno frustrira svakog trenera. Ja da sam trener, halalio bih svom igracu svaki profulani sut, ali nikako nezainteresovanost u odbrani. Zato donekle razumijem Matea u nekim situacijama, iako sam opcenito misljenja da je u 80% slucajeva bio nepravedan prema njemu. Ovdje bi trebao imati ulogu lidera (jedan od trojice, barem), sigurnih 25+ minuta u EL, a sve to mu je falilo u Realu otkako je Kampaco dosao.

Cekamo te razvalis na Euru, insallah! :bih:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 jun 2025, 18:34

GrbavicaHram1921 je napisao/la:
26 jun 2025, 07:50
lumani je napisao/la:
26 jun 2025, 03:02
NerminFatic je napisao/la:
25 jun 2025, 23:21
Zar ce stvarno u Dubai? :shock: Dobro vise love, ali samo Euroligu i Aba ligu igrati je korak nazad, crni Dzabane.
plata x 3 :kafa: ma kakav korak nazad ,EL je bitna.

Kako god okrenes igrat ce Aba ligu..
Po meni je cisti promasaj

Nije ABA liga toliko losa ,3 EL sada ;)

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 07 jul 2025, 12:13

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 07 jul 2025, 13:36

Dubai pravi dobru ekipu i kako stvari stoje mogli bi oni imati dobru sezonu. Sve ustvari zavisi od drugih pojacanja koje ce dovesti, valjda se nece zaustaviti na Musi..

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 07 jul 2025, 14:23

ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 07 jul 2025, 15:25

Hibridni klub za hibridne igrače.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jul 2025, 15:38

perun je napisao/la:
07 jul 2025, 15:25
Hibridni klub za hibridne igrače.
Zato mu kapa ako se ne varam 10 miliona. Sasvim nebitno gdje je presao. Igrat ce EL, kao i Aba ligu, koja je jedna od jacih u Evropi.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.