Ima itekako, tata je Stipo Topalovic rodom iz Kotor Varoši...ako ga uskoro slovenci ne kaparišu, a hrvati ga zažele, prihvatit če brzo, za nas daj bože...a da je kvalitet jest! Pratim ga u sloveniji još dok je igrao, nekoliko put u živo gledao, nije Inter izbrojao 1,70mio za dijete od 17godina tek tako....invincible1921 je napisao/la: ↑14 nov 2025, 18:49Jucer mi izleti neki Topalovic iz intera...na ins. stranici intera..vidim slovensko drzavljanstvo..imal ikakve veze sa nama?
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Haris
- invincible1921
- Kontakt:
Aha, znaci tesko da se odluci za nasamkeivke je napisao/la: ↑14 nov 2025, 23:26Ima itekako, tata je Stipo Topalovic rodom iz Kotor Varoši...ako ga uskoro slovenci ne kaparišu, a hrvati ga zažele, prihvatit če brzo, za nas daj bože...a da je kvalitet jest! Pratim ga u sloveniji još dok je igrao, nekoliko put u živo gledao, nije Inter izbrojao 1,70mio za dijete od 17godina tek tako....invincible1921 je napisao/la: ↑14 nov 2025, 18:49Jucer mi izleti neki Topalovic iz intera...na ins. stranici intera..vidim slovensko drzavljanstvo..imal ikakve veze sa nama?
=\_1921_/=
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ovo je sad ključna tema. Iskoristiti rezultate reprezentacije i nadajmo se njen plasman na SP da bi se privuklo ŠTO VIŠE mladih igrača. Dakle, dovesti i Ličinu i Pejčinovića i Busuladžića i koga sve ne jer mogu najednom igrati SP.
I ne praviti greške iz ranijih perioda gdje se konstantno vazilo kako se treba čekati - još su mladi, neka ih, na radaru su, neka ih na klupi. Sa 17-18 godina treba ih odmah gurati u vatru. Španija je bila prvak Evrope na krilima takve politike. A evo i mi kupimo kajmak jer je kockar imao muda da gurne djecu.
Trenutna reprezentacija je mix uber talenata, polovnjaka i penzionera. Treba iskoristiti ovaj momentum kako bismo sakupili sve što možemo i izgradili moćnu reprezentaciju sa solidno velikim talent poolom. Moj san je da odemo na SP sa tipa 10 igrača u rasponu od 18-22 godina.
I ne praviti greške iz ranijih perioda gdje se konstantno vazilo kako se treba čekati - još su mladi, neka ih, na radaru su, neka ih na klupi. Sa 17-18 godina treba ih odmah gurati u vatru. Španija je bila prvak Evrope na krilima takve politike. A evo i mi kupimo kajmak jer je kockar imao muda da gurne djecu.
Trenutna reprezentacija je mix uber talenata, polovnjaka i penzionera. Treba iskoristiti ovaj momentum kako bismo sakupili sve što možemo i izgradili moćnu reprezentaciju sa solidno velikim talent poolom. Moj san je da odemo na SP sa tipa 10 igrača u rasponu od 18-22 godina.
U jednu ruku si u pravu, u drugu ne znam koliko je fer voditi nekog debitanta koji se nećka nauštrb nekog ko je učestvovao u ostvarivanju plasmana.PeppermintSA je napisao/la: ↑16 nov 2025, 13:18Ovo je sad ključna tema. Iskoristiti rezultate reprezentacije i nadajmo se njen plasman na SP da bi se privuklo ŠTO VIŠE mladih igrača. Dakle, dovesti i Ličinu i Pejčinovića i Busuladžića i koga sve ne jer mogu najednom igrati SP.
-
DjaniTarik
- Kontakt:
Zglavkar je napisao/la: ↑16 nov 2025, 13:44U jednu ruku si u pravu, u drugu ne znam koliko je fer voditi nekog debitanta koji se nećka nauštrb nekog ko je učestvovao u ostvarivanju plasmana.PeppermintSA je napisao/la: ↑16 nov 2025, 13:18Ovo je sad ključna tema. Iskoristiti rezultate reprezentacije i nadajmo se njen plasman na SP da bi se privuklo ŠTO VIŠE mladih igrača. Dakle, dovesti i Ličinu i Pejčinovića i Busuladžića i koga sve ne jer mogu najednom igrati SP.
Nemozes ti igrace koje traze uspjehe tako… trebaju ljudi koji igraju iz volje
- PeppermintSA
- Kontakt:
To nas je sahranilo i prošli put. Nije ovo ispuni mi želju. Vodiš najbolje, sastavljaš reprezentaciju imajući u vidu sve - od rezultata na samom prvenstvu, pa do planiranja za budućnost. Naš seljački mentalitet i podilaženje nas je na kraju dovelo do toga da nismo sproveli smjenu generacije kad smo trebali, što se recimo nikada Hrvatima ne desi. Bez pardona će povesti 2-3 ultra mlada igrača iz HNL-a umjesto nekih već etabliranih imena koja igraju u top klubovima, ali sebi pripreme teren za budućnost.Zglavkar je napisao/la: ↑16 nov 2025, 13:44U jednu ruku si u pravu, u drugu ne znam koliko je fer voditi nekog debitanta koji se nećka nauštrb nekog ko je učestvovao u ostvarivanju plasmana.PeppermintSA je napisao/la: ↑16 nov 2025, 13:18Ovo je sad ključna tema. Iskoristiti rezultate reprezentacije i nadajmo se njen plasman na SP da bi se privuklo ŠTO VIŠE mladih igrača. Dakle, dovesti i Ličinu i Pejčinovića i Busuladžića i koga sve ne jer mogu najednom igrati SP.
Ono što je ključno jeste da je ova reprezentacija u potpunom disbalansu. U jednu ruku, imaš 3-4 izrazito mlada i nevjerovatno talentovana igrača koji imaju sve predispozicije da postanu jedni od najboljih na svijetu na svojim pozicijama - tu mislim na Alajbegovića, Bajraktarevića i Muharemovića. I to bez ikakvog napuhavanja, ko god prati moja pisanja na forumu zna da mi je manje više svejedno za reprezentaciju i da nisam mitoman. Pored njih trojice, tu su još Košpo i Baždar kao vrlo mladi i koji uz pravilan razvoj (Baždar treba ići negdje gdje će igrati) mogu sigurno izrasti u ozbiljne evropske igrače. Ovdje dakle govorim o mladosti. I tu su još 2 do 3 igrača koja su relativno mlada a koja posjeduju određeni kvalitet koji nije zanemariv - Dedić, Tahirović i Gigović sa 22-23 godine. Neće nikad biti evropske zvijezde, ali će biti solidni evropski igrači.
Uz njih, imaš 2-3 takoreći iskusna igrača ala Demirović i Tabaković koji igraju ozbiljne lige ali su prosjek. Imaš Džeku koji je pred penziju i onda imaš 6-7-8 objektivno gledano polovnjaka koji ti mogu odraditi posao ponekad ali su objektivno gledajući refuza - Burnić, Šunjić, Bašić, Mujakić, Hadžikadunić, Radeljić, Hajradinović, Menalo, Gazibegović, realno i Katić itd. To su sve igrači od 27-28-29-30+ godina koji su neka C kategorija. Imaju nizak plafon, znaš tačno šta od njih možeš dobiti. I to što će oni imati svoje zasluge u eventualnom plasmanu na SP je divno. Neki će sigurno potpuovati, ali brate, ovo nisu muzičke želje. Treba tražiti alternative.
Ličina, Pejčinović, Busuladžić, Luka Topalović, Jakupović... ima ovih što bolje brate od mene, ovo su neka imena koja sam upratio. Trebaju biti hrabri i gurnuti tu djecu u vatru jer ćeš dobiti mnogo, a ne da dudlaš jaja Mujakiću i Hajradinoviću jer su ko biva pomogli u plasmanu. Na kraju krajeva, Muharemovića je Barbarez gurnuo dok je ovaj bio u Primaveri, ja prvi sam se hvatao za glavu i **** mu sve po spisku, no ispostaviće se da je to bio pravi potez. Isto tako Alajbegović je gurnut sa 17 godina, Bajraktarević sa 19 i to doveden iz Amerike.
Treba razmišljati u kategorijama generacija. Otvara se prilika da napravimo jednu selekciju od 8-9 igrača u rasponu od 17-22 godine, a da se riješimo škarta.
Stavi lik Dedica u isti kos sa Tahirovicem i Gigovicem 
I ptice na grani znaju koliko ovom strucnom stabu znaci volja i voljni momenat. Jedan krunic koji se godinama povlacio po reprezentaciji, i koji je mozda bolji od sve i jednog naseg veznjaka, nije na spisku jer selektor ima misljenje da ne daje sve od sebe. E sad zamisli te omladince koji otvoreno kazu da bi radije da igraju negdje drugo, i kakvo misljenje ima stab o njima.PeppermintSA je napisao/la: ↑16 nov 2025, 14:12To nas je sahranilo i prošli put. Nije ovo ispuni mi želju. Vodiš najbolje, sastavljaš reprezentaciju imajući u vidu sve - od rezultata na samom prvenstvu, pa do planiranja za budućnost. Naš seljački mentalitet i podilaženje nas je na kraju dovelo do toga da nismo sproveli smjenu generacije kad smo trebali, što se recimo nikada Hrvatima ne desi. Bez pardona će povesti 2-3 ultra mlada igrača iz HNL-a umjesto nekih već etabliranih imena koja igraju u top klubovima, ali sebi pripreme teren za budućnost.Zglavkar je napisao/la: ↑16 nov 2025, 13:44U jednu ruku si u pravu, u drugu ne znam koliko je fer voditi nekog debitanta koji se nećka nauštrb nekog ko je učestvovao u ostvarivanju plasmana.PeppermintSA je napisao/la: ↑16 nov 2025, 13:18Ovo je sad ključna tema. Iskoristiti rezultate reprezentacije i nadajmo se njen plasman na SP da bi se privuklo ŠTO VIŠE mladih igrača. Dakle, dovesti i Ličinu i Pejčinovića i Busuladžića i koga sve ne jer mogu najednom igrati SP.
Ono što je ključno jeste da je ova reprezentacija u potpunom disbalansu. U jednu ruku, imaš 3-4 izrazito mlada i nevjerovatno talentovana igrača koji imaju sve predispozicije da postanu jedni od najboljih na svijetu na svojim pozicijama - tu mislim na Alajbegovića, Bajraktarevića i Muharemovića. I to bez ikakvog napuhavanja, ko god prati moja pisanja na forumu zna da mi je manje više svejedno za reprezentaciju i da nisam mitoman. Pored njih trojice, tu su još Košpo i Baždar kao vrlo mladi i koji uz pravilan razvoj (Baždar treba ići negdje gdje će igrati) mogu sigurno izrasti u ozbiljne evropske igrače. Ovdje dakle govorim o mladosti. I tu su još 2 do 3 igrača koja su relativno mlada a koja posjeduju određeni kvalitet koji nije zanemariv - Dedić, Tahirović i Gigović sa 22-23 godine. Neće nikad biti evropske zvijezde, ali će biti solidni evropski igrači.
Uz njih, imaš 2-3 takoreći iskusna igrača ala Demirović i Tabaković koji igraju ozbiljne lige ali su prosjek. Imaš Džeku koji je pred penziju i onda imaš 6-7-8 objektivno gledano polovnjaka koji ti mogu odraditi posao ponekad ali su objektivno gledajući refuza - Burnić, Šunjić, Bašić, Mujakić, Hadžikadunić, Radeljić, Hajradinović, Menalo, Gazibegović, realno i Katić itd. To su sve igrači od 27-28-29-30+ godina koji su neka C kategorija. Imaju nizak plafon, znaš tačno šta od njih možeš dobiti. I to što će oni imati svoje zasluge u eventualnom plasmanu na SP je divno. Neki će sigurno potpuovati, ali brate, ovo nisu muzičke želje. Treba tražiti alternative.
Ličina, Pejčinović, Busuladžić, Luka Topalović, Jakupović... ima ovih što bolje brate od mene, ovo su neka imena koja sam upratio. Trebaju biti hrabri i gurnuti tu djecu u vatru jer ćeš dobiti mnogo, a ne da dudlaš jaja Mujakiću i Hajradinoviću jer su ko biva pomogli u plasmanu. Na kraju krajeva, Muharemovića je Barbarez gurnuo dok je ovaj bio u Primaveri, ja prvi sam se hvatao za glavu i **** mu sve po spisku, no ispostaviće se da je to bio pravi potez. Isto tako Alajbegović je gurnut sa 17 godina, Bajraktarević sa 19 i to doveden iz Amerike.
Treba razmišljati u kategorijama generacija. Otvara se prilika da napravimo jednu selekciju od 8-9 igrača u rasponu od 17-22 godine, a da se riješimo škarta.
Naravno da ne treba tek tako odbacivati mogucnost da oni nekad zaigraju za nas, ali evo imamo slucaj Huseinbasica, koji se isto ovako neckao, pa na kraju na svoju ruku napustio kamp.
naprijed rejal
-
19vendetta87
- Kontakt:
Brate, nije ti reprezentacija football manager, pa da dovedes sto vise mladih igraca, a prodas starije i onda da ocekujes profit u buducim sezonama.
Licina nema nijednu seniorsku utakmicu u karijeri.
Busuladzic igra za u19 Svedske, rezervni igrac u Malmo.
Topalovic igra za u23 tim Intera...i sad takvi igraci trebaju ici na SP, a ne neko od ovih momaka sto su bili tu cijele kvalifikacije...non sense teski.
Licina nema nijednu seniorsku utakmicu u karijeri.
Busuladzic igra za u19 Svedske, rezervni igrac u Malmo.
Topalovic igra za u23 tim Intera...i sad takvi igraci trebaju ici na SP, a ne neko od ovih momaka sto su bili tu cijele kvalifikacije...non sense teski.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Ti mladi igraci u Hrvatskoj se vrte u najgorem slucaju na pretpozivu. Ovi nabrojani nicim ne zasluzuju poziv na SP, nije ovo humanitarna organizacija. Ono sta se Barbarezu ne moze osporiti je davanje sanse mladim igracima. Prihvati poziv BiH, pa ce te i zvati ako se dokazes, prosto.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Zovite ovog Woltemadea odma
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
BOSNAAAMOJAAA
- Kontakt:
Nije ti ovo ko što su ovdje neki rekli emisija "ispuni mi zelju" i da ih se potencijalno dovede u reprezentaciju neće sigurno ih barbarez voditi na sp jer to ne zaslužuju, na sp zaslužuju ići oni koji su rijesavali i igrali čitave ove kvalifikacijePeppermintSA je napisao/la: ↑16 nov 2025, 13:18Ovo je sad ključna tema. Iskoristiti rezultate reprezentacije i nadajmo se njen plasman na SP da bi se privuklo ŠTO VIŠE mladih igrača. Dakle, dovesti i Ličinu i Pejčinovića i Busuladžića i koga sve ne jer mogu najednom igrati SP.
Redzic usao za Madjarsku u 92-oj minuti.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
DjaniTarik
- Kontakt:
Redzic usao u 93 eto sam ds se osigurah izgleda
Evo ušao je. Kakav chokebavarian_bk je napisao/la: ↑13 nov 2025, 21:35Redžić bez minuta za Mađarsku večeras. Još uvijek nije izgubljen.![]()
Ni baraž neće igrati. Čestitke na izboru
Taman im je osigurao trece mjesto u grupi.
Sad ne postoji opcija da eventualno igramo protiv orbanovaca u barazu? Kontam da nisu kroz LN obezbijedili baraz, ali se sjetih da su bili s nama u onoj grupi.
Trebaju da igraju najbolji. Onih glavnih 11-12 igrača koji su iznijeli najveći teret kvalifikacija ce svakako igrati i baraž i eventualno svjetsko prvenstvo. Ali ima sigurno uvijek prostora za unapređivanje. Ima 4-5 mjesta dostupnih za neke kvalitetnije igrace.BOSNAAAMOJAAA je napisao/la: ↑16 nov 2025, 15:54Nije ti ovo ko što su ovdje neki rekli emisija "ispuni mi zelju" i da ih se potencijalno dovede u reprezentaciju neće sigurno ih barbarez voditi na sp jer to ne zaslužuju, na sp zaslužuju ići oni koji su rijesavali i igrali čitave ove kvalifikacijePeppermintSA je napisao/la: ↑16 nov 2025, 13:18Ovo je sad ključna tema. Iskoristiti rezultate reprezentacije i nadajmo se njen plasman na SP da bi se privuklo ŠTO VIŠE mladih igrača. Dakle, dovesti i Ličinu i Pejčinovića i Busuladžića i koga sve ne jer mogu najednom igrati SP.
Ja mislim da je i sam baraž, a posebno ako se dogodi svjetsko prvenstvo najbolja prilika za dodatno sredjivanje papira nekim igračima jer to su velike stvari za svakog mladog igrača. A da li će biti zaista pozvan to zavisi od toga kakav će biti do tada.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Cestitke glupanuVucevich je napisao/la: ↑16 nov 2025, 17:01Evo ušao je. Kakav chokebavarian_bk je napisao/la: ↑13 nov 2025, 21:35Redžić bez minuta za Mađarsku večeras. Još uvijek nije izgubljen.![]()
Ni baraž neće igrati. Čestitke na izboru![]()
naprijed rejal
Ja mislim da ce on igrati za BiH. Meni se cini da su njegovi iz Prijedora ili Kozarca. Odrastao je u Michiganu, ima tamo dosta nase raje. Imamo svoj klub dragons fc, i Malik je tamo ponikao
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google Adsense [Bot], invincible1921, Kapetan, Namibija, rishovski, signalidunapark, travuljasSs i 69 gostiju.