Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022

Najbolje svjetsko prvenstvo bilo je ono u

Kataru 2022
76
43%
Rusiji 2018
5
3%
Brazilu 2014
25
14%
Južnoj Africi 2010
16
9%
Njemačkoj 2006
25
14%
Japanu i Južnoj Koreji 2002
8
5%
Francuskoj 1998
13
7%
SAD-a 1994
1
1%
Italiji 1990
5
3%
Neko drugo
1
1%

Ukupno glasova: 175

Epidaurus
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022

Post Postao/la Epidaurus » 19 dec 2022, 10:57

Morao je dobiti zuti za onaj penal. Crveni svakako prestrogo, kontakt nije bio toliko jak da bi se islo na crveni al zuti je morao biti. Paredes morao dobiti crveni za onaj ludjacki faul na Camavingi, Romero jos u prvom poluvremenu imao bar 2-3 faul za karton, Enzo na kraju regularnog sa zutim kartonom kosi Comana na rubu 16 metara i prolazi bez drugog zutog. Ipak vrhunac svega je onaj cirkus sa nepustanjem prednosti gdje bi Francuzi imali cistu kontru sa brojcanom prednosti i Mbappeom na sirokom prostoru.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 dec 2022, 10:59

harden je napisao/la:
19 dec 2022, 10:55
Shategabri je napisao/la:
19 dec 2022, 10:51
Ma dobro to je u žaru borbe :D
Takva je tekma bila, al čekaj, ako je zadnji igrač i penal, nema crvenog?
Dok bi zadnji igrač van 16 bio crveni?
Realno nema smisla.
Zato sto van 16 ne dobijes penal, a ovako smatraju da je penal sam dovoljan :D onako nema penala al ima crveni

Ljudi nadigrali sviju poslije Saudijaca, Francuska nije postojala 80min, nema potrebe pricati o sudijama
Na kraju kad se sve podvuče, nema šta, zaslužili su trofej.
Priča o sudijama je za luzere :thumbup:
Koševo Zapad

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 19 dec 2022, 11:00

Virtu4l je napisao/la:
19 dec 2022, 08:44
DRHAUSE je napisao/la:
19 dec 2022, 01:56

Čak su i u Dohi napravili paradu ulicama eto koliko ih je doputovalo u daleki i skupi Katar.
Bili su ubjedljivo najbrojniji u Dohi, dok nisu došli Marokanci.

Ispričaću ti moje iskustvo sa jednim od njih. Poslije utakmice Portugal - Urugvaj, odem sa djevojkom na picu, tu negdje pored Lusail stadiona, i pita neki momak može li sjesti sa nama jer imamo jednu stolicu viška. Može naravno, i uđemo u priču sa njim. Lik živi u Los Anđelesu, radi kao producent, onako šminker, kupio je TST7 ulaznicu za Argentinu i dao je oko 8 hiljada dolara za nju, FIFA cijena je bila oko 3,5 hiljade. Platio je smještaj do 20. decembra i uzeo je avion nazad na taj dan, sve to je koštalo preko 20 hiljada dolara. Pita ga moja djevojka šta ćeš ako ispadnete ranije, brat je gleda i kaže nećemo ispasti, osvajamo.

Ostali smo u kontaktu sa njim, poklonio nam je zastavu i moli nas da dođemo u posjetu kod njega u LA.

Priča svakog od njih je nevjerovatna, poginuli su da dođu do ulaznica, dizali kredite, zaduživali se, putovali do Dohe danima i samo zbog njih mi je drago što su uspjeli.
da. gaučosi su nevjerovatni. ja sam ih prvi puta sreo u lajpcigu na osmini 2006 i zapio se sa trojicom njih do kasno u noć i tu sam prvi put osjetio koja je to energija i koliko oni žive fudbal. poslije toga sam bio dva puta u argentini i vidio šta je to ustvari! ali navijači timova i navijači reprezentacije su dvije potpuno dijametralne priče. protiv nas su napunili rio, ali ono što su napravili finalni vikend je bilo sa druge planete, granicu je u ta 2-3 dana prešlo preko 70.000 argenitnaca a već ih je bilo gomila u brazilu. na kopakabani je sve bilo plavo bijelo, nezaboravno .... derneci sa njima i ostalim južnoamerikancima (u principu svi osim ufuranih brazilaca) na caipirinha štandovima svaku noć i onda čuješ sve te priče, kako štede i planiraju 4 godine taj izlet na svjetsko, defakto žive za taj mjesec dana. većina njih su fanovi do groba svojih timova ali svi kažu da se to sve više i više otima i ide u pogrešnom smjeru, dok je navijanje za reprezentaciju jednostavno iz dna duše, i što je situacija napetija u zemlji to se više srcem za nju navija. i enormno vole sjesti sa nekim od za njih "egzotičnih" fanova iz drugih zemalje .. sve te ispitaju i to jer ih stvarno interesuje!

kad to sve doživiš, a nisu u pitanju samo oni nego fanovi iz cijelog svijeta, onda shvatiš zašto je svjetsko prvenstvo toliko posebno i zašto ga ni dodjeljivanje zemlji tipa katara ne može obezvrijediti.

u kataru ih je navodno preko 50.000 što je suludo, sinoć su po nekim procjenama ispunili trećinu lusaila što još nikome nije pošlo za rukom na finalu (osim naravno domaćinima). na kraju je cca pola njih koji su došli bilo na stadionu!!! a interesantno je i da je francuza bilo drastično više nego u moskvi, tada si ih na prste mogo brojat!

btw, smrdljiva FIFA je iz nekih samo njima znanih razloga zadržala preko 5000 karata za finale do zadnjeg dana i pustila ih u prodaju tek juče ujutro, nevjerovatno. to još nikad nije bilo tako

a eto sad možeš planirat i SP 2026, imaš gdje ;) :mrgreen:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 19 dec 2022, 11:12

Najbolje svjetsko za nasih zivota?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 dec 2022, 11:17

Brokula je napisao/la:
19 dec 2022, 11:12
Meni je bilo odlično ono 1998., možda i zato što je prvo koje sam gledao.
Poslije, ovo zadnje je definitivno je bolje od ostalih.
Koševo Zapad

Carti
Kontakt:

Post Postao/la Carti » 19 dec 2022, 11:18

Brokula je napisao/la:
19 dec 2022, 11:12
Ikad. Ono sinoc je takodjer najbolja utakmica ikad, kada se uzme velicina i sve ostalo.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 dec 2022, 11:21

Cak su se i situacije kakva je bila kod onog Messijevog drugog gola u produzetku dosad na prvenstvu do sinoc svirale kao offside (Francuska-Tunis u grupu, Griezmannov gol ponisten i Hrvatska-Brazil kad se zbog pasivnog offsidea nije dao penal Brazilu nakon igranja rukom Juranovica). Vrhunski turnir sa kriminalnim sudjenjem veci dio prvenstva.

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 19 dec 2022, 11:23

Neka je i ova farsa oko Messija i Argentine završila. Daj nam sad klubski fudbal admine gasi temu

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 19 dec 2022, 11:30

lol89 je napisao/la:
19 dec 2022, 11:23
Neka je i ova farsa oko Messija i Argentine završila. Daj nam sad klubski fudbal admine gasi temu
Subjektivni ste. Boli me qurac realno za Messijem, veći dio karijere mi je bio mrzak, ali kakva crna farsa. Onaj penal što je Francuska sinoć dobila u 117oj minuti ili kojoj već bi se jedino moglo nazvati farsom. Ono 99% sudija ne bi sviralo ni u običnoj utakmici, a kamoli u finalu svjetskog na kraju drugog produžetka, I ako je bilo čudnih odluka, kriterij je bio ujednačen.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 dec 2022, 11:35

Taj penal u 117. je vjerovatno i najcisci od sva 3 svirana, jasno je izbacio ruku od tijela i time uvecao tijelo al idiotizam je da se nije gledala ova ruka francuskog igraca nakon koje je uopce lopta i dosla do Mbappea sto je neko postavio na stranici iza. Sudjenje apsolutno nedostojno onakve utakmice.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 19 dec 2022, 11:41

Golmanu Argentine svaka cast na prikazanom na utakmici ali ono je tezak debil i **** od covjeka. Sta mu je ikako znacilo ono sa rukavicom :?

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 19 dec 2022, 11:41

Suma sumarum, @epidaurus ne popusta. :)
Nisam ga prije upratio na forumu ali nevjerovatno koliko je lik naporan od sinoć. (Ne znam da li je zadrti "Francuz-Mbappeovac" ili "Ronaldovac", ne vidim treće objasnjenje).

Čitav svijet, 99% fudbalskih stručnjaka diljem planete je konstatovalo da je Argentina zasluženo osvojila prvenstvo, kao što jeste, i tu sva priča završava. Nema se tu sta osporavati jer su razbili Hrvate, Poljake, nadigrali Nizozemce, Australijance, Meksikance, rasturili u svakom segmentu fudbalske igre Francusku u prvih 80 minuta ali su im 2 brza gola poništila dobru igru, nadigrali Francuze u produžecima...nadigrali u penalima. Nema situacije u kojoj nisu bolji bili. Prezasluzena titula.

Možeš ti sad tražiti sitnice, to se može nakon svake utakmice na prvenstvu, naći po par detalja. Spominješ crveni karton za Argentinu a nećeš spomenuti da je prije toga jedan Francuz trebao dobiti crveni (čini mi se Rabiot) kada je "umakazio" protivnickom igraču nogu i mogao je slomiti...možemo tako do sutra detaljisati i tražiti sitnice na jednu ili drugu stranu.
Popusti malo živ bio.
....

Cinjenica je da je Argentina prezasluzeno osvojila prvenstvo.
Činjenica je da je Messi najbolji igrač prvenstva.

Mbappe jeste najbolji strijelac, ali on je u dosta utakmica bio samo strijelac. Ono što je Messi radio na terenu, učešće u igri, pas igra, ključni pasovi...Mbappe nije postojao na terenu maltene u tom segmentu igre u odnosu na Messija.

Messi dao gol u svakoj utakmici knock out faze.
Mbappe nije zabio ni u 1/2 protiv Maroka a ni protiv Engleske u 1/4 finalu.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 19 dec 2022, 11:43

Ovo je jedini ozbiljan idiotizam, ostalo mu se moze progledati.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 dec 2022, 11:46

hurem je napisao/la:
19 dec 2022, 11:41
Suma sumarum, @epidaurus ne popusta. :)
Nisam ga prije upratio na forumu ali nevjerovatno koliko je lik naporan od sinoć. (Ne znam da li je zadrti "Francuz-Mbappeovac" ili "Ronaldovac", ne vidim treće objasnjenje).

Čitav svijet, 99% fudbalskih stručnjaka diljem planete je konstatovalo da je Argentina zasluženo osvojila prvenstvo, kao što jeste, i tu sva priča završava. Nema se tu sta osporavati jer su razbili Hrvate, Poljake, nadigrali Nizozemce, Australijance, Meksikance, rasturili u svakom segmentu fudbalske igre Francusku u prvih 80 minuta ali su im 2 brza gola poništila dobru igru, nadigrali Francuze u produžecima...nadigrali u penalima. Nema situacije u kojoj nisu bolji bili. Prezasluzena titula.

Možeš ti sad tražiti sitnice, to se može nakon svake utakmice na prvenstvu, naći po par detalja. Spominješ crveni karton za Argentinu a nećeš spomenuti da je prije toga jedan Francuz trebao dobiti crveni (čini mi se Rabiot) kada je "umakazio" protivnickom igraču nogu i mogao je slomiti...možemo tako do sutra detaljisati i tražiti sitnice na jednu ili drugu stranu.
Popusti malo živ bio.
....

Cinjenica je da je Argentina prezasluzeno osvojila prvenstvo.
Činjenica je da je Messi najbolji igrač prvenstva.

Mbappe jeste najbolji strijelac, ali on je u dosta utakmica bio samo strijelac. Ono što je Messi radio na terenu, učešće u igri, pas igra, ključni pasovi...Mbappe nije postojao na terenu maltene u tom segmentu igre u odnosu na Messija.

Messi dao gol u svakoj utakmici knock out faze.
Mbappe nije zabio ni u 1/2 protiv Maroka a ni protiv Engleske u 1/4 finalu.
Pa ja nigdje nisam napisao da Argentina nije bila najbolja ekipa na prvenstvu po prikazanom i da im je sinoc pobjeda poklonjena. Bili su najbolji, zasluzeno osvojili al su i citav turnir imali povoljno sudjenje.

Mbappe je apsolutno bio najbolji igrac turnira. Do polufinala Messi, Mbappe je u finalu bio na svemirskom nivou i zasluzio je tu nagradu. Sve vrijeme se potenciralo da je finale Messi vs Francuska, a sinoc je izgledalo kao Mbappe vs Argentina.

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 19 dec 2022, 11:47

Finn je napisao/la:
19 dec 2022, 11:43
Ovo je jedini ozbiljan idiotizam, ostalo mu se moze progledati.

Ovdje da je sudija dopustio bio bi go 100%
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 19 dec 2022, 11:48

Joj ovih realovih fanboysa , čir će dobiti jbt
Utakmica čista, dva penala data franuzima , čak poslije tekme niko nije komentarisao sudjenje osim par forumskih drkača na Ronalda.
Apsokutno zaužena pobjeda, bolji su bili i u produžecima i 80 min regularne igre

Carti
Kontakt:

Post Postao/la Carti » 19 dec 2022, 11:49

Arvid je napisao/la:
19 dec 2022, 10:31

:kafa:
Daleko bolji igrac od limitiranog Upamecana, samo da ga zdravlje posluzi.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 dec 2022, 11:51

Ko bi rekao da Realovi navijaci najvise pjene :guz:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 dec 2022, 11:55

Za ovakvu intenzivnu utakmicu, i ovako bitnog karaktera, sudjenje je bilo dosta dobro.

Odgovori

Natrag na “FIFA Svjetsko prvenstvo Qatar 2022”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.