Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dubrovnik
Kontakt:

Re: Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Post Postao/la dubrovnik » 09 sep 2018, 17:22

avenija je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Kako je moguce da Civic igra kod Prosineckog? Vidim da to neki od forumasa pitaju.
Kako je moguce da igra kod Marinovica i nosi kapetansku vrpcu?To ne pita niko. Odgovor je da je 3-i najkvalitetniji lijevi bek kojeg BiH ima. Na zalost bolji ne postoji a momak je i ozlijedjen vec neko vrijeme. Ne znam da li je zakrpljen ali u slucaju da Nastic ne bude spreman dao bih Civicu sansu opet.
Civic nije kvalitetniji igrac od Burekovica.
Taj Burekovic je igrao u Vojvodini koliko se sjecam.
Nisam upucen kako mladic igra ali je cinjenica da je Civic kapetan mlade selekcije. Valjda to nesto znaci. Usput ako vjerujete da bi Burekovic, Vrsajevic ili Mateo Susic sinoc prebacili igru i posjed u nase noge onda ste stvarno optimisti. Jos mi je u glavi centarsut Cipra u Zenici i Avdijino okretanje guze.
Ljudima to nije dovoljno. Ako imam gledat Avdiju neka Civica pa taman i ozljedjenog. Lakse mi je naci izgovor za greske.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 09 sep 2018, 17:29

dubrovnik je napisao/la:
avenija je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Kako je moguce da Civic igra kod Prosineckog? Vidim da to neki od forumasa pitaju.
Kako je moguce da igra kod Marinovica i nosi kapetansku vrpcu?To ne pita niko. Odgovor je da je 3-i najkvalitetniji lijevi bek kojeg BiH ima. Na zalost bolji ne postoji a momak je i ozlijedjen vec neko vrijeme. Ne znam da li je zakrpljen ali u slucaju da Nastic ne bude spreman dao bih Civicu sansu opet.
Civic nije kvalitetniji igrac od Burekovica.
Taj Burekovic je igrao u Vojvodini koliko se sjecam.
Nisam upucen kako mladic igra ali je cinjenica da je Civic kapetan mlade selekcije. Valjda to nesto znaci. Usput ako vjerujete da bi Burekovic, Vrsajevic ili Mateo Susic sinoc prebacili igru i posjed u nase noge onda ste stvarno optimisti. Jos mi je u glavi centarsut Cipra u Zenici i Avdijino okretanje guze.
Ljudima to nije dovoljno. Ako imam gledat Avdiju neka Civica pa taman i ozljedjenog. Lakse mi je naci izgovor za greske.
avdija manje vise vec je star ali burekovic mora dobiti sansu prosao je sve omladinske selekcije igra dobro u ujpestu, cadiz zainteresovan za njega zbog dobrih partija protiv sevilje, sasvim je logicno da dobije priliku i za a reprezentaciju
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 09 sep 2018, 17:30

al bez zajbancije pavic iz zelje je dobar, ne vjerujem da ce se dugo zadrzati treba reagovat
Zarathustra

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 09 sep 2018, 17:39

Ma niko ne kaze da Avdija treba, al mali Burekovic je mora biti pozvan, pa i on ima 22 godine. A momak ubi u Ujpestu, zar jedan Civic koji je kluba u 21 Sparte zasluzuje prije njeg, e pa nije fer.

Ovog momka nema ni u konbinacijama, a itekako nam je potreban.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 09 sep 2018, 17:53

https://www.transfermarkt.de/rajko-brez ... eler/60289 lijevi bek istina da ima 29god ali u nedostatku Kolasinca moze biti od koristi..treba prosiriti bazu :D :D :bih:

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 09 sep 2018, 18:22

Upoznah igrom slucaja neki dan saigraca Bojana Nastica u Genku. Rekao sam mu da prenese pozdrave od forumasa i da mu pozeli srecu u utakmici protiv Austrije.

:mrgreen:
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 sep 2018, 18:41

damir_82 je napisao/la: Spisak se ne objavi 7 dana pred okupljanje, a pošalje se par dana prije objave..
Bičakčić se povrijedio u prošlom kolu, a spisak je objavljen ranije..
Nastic je isto igrao 90' pretposljednje kolo, a spisak objavljen 20.8.
Vranješ ima crveni, kažnjen mislim 3 utakmice, i došao povrijeđen..
Za Todorovića se slažem.. Ali i vjerujem da im je svima nauk, a pogotovo selektoru, da se to neće ponoviti..

Bili smo loši, nemoćni, inferiorni.. To nije upitno.. Ali isto tako je neupitno da nam nisu stvorili 30 šansi.. Da je najbolja šansa u prvom poluvremenu bila naša šansa Višća - Džeko..
Gdje je to Robi kukao? Uvijek bi na pitanje novinara o tome kako nam je odbrana "desetkovana" i imamo li alternativu odgovarao sa: Jesmo desetkovani, ali ćemo naći najbolju alternativu da pokušamo odigrati dobru utakmicu i ostvarimo rezultat.. Dobru utakmicu nismo odigrali, a jbg rezultat jesmo ostvarili..

Opet ponavljam, naravno da smo loše odigrali, ali to je prva lošija utakmica i hajd da bar čujemo šta će selektor reći o tome, da vidimo šta će izmisliti za narednu, a pogotovo šta će izmisliti za oktobar..

Šta bi Vinku rekli da je rezultat bio nepovoljan, jer mu igra 4-5 igrača bez minutaze u klubovima? Jer ima logičan slijed da igraju oni koji su dobro odigrali prošle utakmice?
I ne ide baš poređenje Sjeverne Irske na otvaranju Lige nacija i Švicarske koja nema nikakve šanse za U21 Evropsko.. i budeš pošten do kraja pa kažeš da je Švicarska došla u izmijenjenom sastavu, ne umanjujuci time odličnu partiju naših momaka i odličnu taktiku selektora..
Za svakog od tih igraca je znao, barem 7 dana prije utakmice, da im je nastup itekako upitan.
Danci su dva dana prije utakmice sastavljali ekipu od futsal reprezentativaca, Prosinecki 7 dana prije tekme nije mogao poslati dopunske pozive i popuniti masakriranu odbranu. Da ne pricamo o tome, da ozbiljni treneri prave rezervne spiskove i salju predpozive, upravo radi ovakvih situacija.
Zato mu je lijevog beka igrao povrijedjeni, losi Civic, prebacivanjem Besica na desnog beka, maskrirao je vezni red, pa smo dobili ono sto smo vifdjeli. Sve je njegova odgovornost.
Da ne budemo generali poslije bitke, kome nije mrsko, moze vidjeti da smo prije 5-6 dana ovdje pisali da se mora reagovati. Da se trebaju zvati Anicic, Dumic, M.Susic.
Sto se tice Svicarske U 21, i ako uvazim tvoje argumente i dodam da je nasa U21 uigrana, za razliku od seniora, opet je Vinkov rad daleko ispred Robertovog. Zasad, na malom uzorku.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 09 sep 2018, 18:44, ukupno mijenjano 1 put.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 sep 2018, 18:43

Jusko00 je napisao/la:https://www.transfermarkt.de/rajko-brez ... eler/60289 lijevi bek istina da ima 29god ali u nedostatku Kolasinca moze biti od koristi..treba prosiriti bazu :D :D :bih:
Vidim standardan je :mrgreen:

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 09 sep 2018, 19:26

DrFilgud je napisao/la:
Jusko00 je napisao/la:https://www.transfermarkt.de/rajko-brez ... eler/60289 lijevi bek istina da ima 29god ali u nedostatku Kolasinca moze biti od koristi..treba prosiriti bazu :D :D :bih:
Vidim standardan je :mrgreen:
Mnogi nisu stansardni pa igraju..gori od Civica sigurno nije :mrgreen:

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 09 sep 2018, 19:28

DrFilgud je napisao/la:
damir_82 je napisao/la: Spisak se ne objavi 7 dana pred okupljanje, a pošalje se par dana prije objave..
Bičakčić se povrijedio u prošlom kolu, a spisak je objavljen ranije..
Nastic je isto igrao 90' pretposljednje kolo, a spisak objavljen 20.8.
Vranješ ima crveni, kažnjen mislim 3 utakmice, i došao povrijeđen..
Za Todorovića se slažem.. Ali i vjerujem da im je svima nauk, a pogotovo selektoru, da se to neće ponoviti..

Bili smo loši, nemoćni, inferiorni.. To nije upitno.. Ali isto tako je neupitno da nam nisu stvorili 30 šansi.. Da je najbolja šansa u prvom poluvremenu bila naša šansa Višća - Džeko..
Gdje je to Robi kukao? Uvijek bi na pitanje novinara o tome kako nam je odbrana "desetkovana" i imamo li alternativu odgovarao sa: Jesmo desetkovani, ali ćemo naći najbolju alternativu da pokušamo odigrati dobru utakmicu i ostvarimo rezultat.. Dobru utakmicu nismo odigrali, a jbg rezultat jesmo ostvarili..

Opet ponavljam, naravno da smo loše odigrali, ali to je prva lošija utakmica i hajd da bar čujemo šta će selektor reći o tome, da vidimo šta će izmisliti za narednu, a pogotovo šta će izmisliti za oktobar..

Šta bi Vinku rekli da je rezultat bio nepovoljan, jer mu igra 4-5 igrača bez minutaze u klubovima? Jer ima logičan slijed da igraju oni koji su dobro odigrali prošle utakmice?
I ne ide baš poređenje Sjeverne Irske na otvaranju Lige nacija i Švicarske koja nema nikakve šanse za U21 Evropsko.. i budeš pošten do kraja pa kažeš da je Švicarska došla u izmijenjenom sastavu, ne umanjujuci time odličnu partiju naših momaka i odličnu taktiku selektora..
Za svakog od tih igraca je znao, barem 7 dana prije utakmice, da im je nastup itekako upitan.
Danci su dva dana prije utakmice sastavljali ekipu od futsal reprezentativaca, Prosinecki 7 dana prije tekme nije mogao poslati dopunske pozive i popuniti masakriranu odbranu. Da ne pricamo o tome, da ozbiljni treneri prave rezervne spiskove i salju predpozive, upravo radi ovakvih situacija.
Zato mu je lijevog beka igrao povrijedjeni, losi Civic, prebacivanjem Besica na desnog beka, maskrirao je vezni red, pa smo dobili ono sto smo vifdjeli. Sve je njegova odgovornost.
Da ne budemo generali poslije bitke, kome nije mrsko, moze vidjeti da smo prije 5-6 dana ovdje pisali da se mora reagovati. Da se trebaju zvati Anicic, Dumic, M.Susic.
Sto se tice Svicarske U 21, i ako uvazim tvoje argumente i dodam da je nasa U21 uigrana, za razliku od seniora, opet je Vinkov rad daleko ispred Robertovog. Zasad, na malom uzorku.
Stanje sa igračima je saznao na dan okupljanja, ponedjeljak odnosno utorak.. U četvrtak su otišli u Belfast.. Koliko je to prostora za pozive/vize?
Jel treba 100 puta ponavljati problem sa vizama?
Selektor je na jednoj od press konferencija rekao da za Irsku neće biti dodatnih poziva jer se ne mogu riješiti vize, ali da će vjerovatno biti za Austriju.. Dolazili su igrači dosta ranije da riješe vizu za ovu utakmicu.. Dakle nije mogao poslati dodatne pozive već od raspoloživih igrača skrpiti tim..
Od dva lijeva beka izabrao je jednog koji je kapiten mlade reprezentacije, sa lakšom povredom koju su doktori sanirali.. Drugog lijevog beka rekao da neće uvoditi bez prijeke potrebe.. Loše otvaranje utakmice nije razlog za izmjenu u 10oj minuti..
Rekao sam već, Besic u drugim okolnostima ne treba igrati beka, ali iako sam prije utakmice i sam bio za opciju Cimirot desno, Besic sredina, tok utakmice mi je pokazao da sam bio u krivu i sad, poslije utakmice mislim da je ovo bila bolja opcija.. Besic je brži OD Cimirota, jači na lopti, bolji u duelu.. A s obzirom da igraš protiv ekipe kojoj lopta uvijek ide na krilo pa centaršut, i da će sva frka biti na tom krilu, onda logično da ti tamo treba brži, jači, bolji igrač, a to je Besic sigurno..
Jedan od problema je bio i što Besic ima viziju nekad da je Miske, pa umjesto da proslijedi čistu loptu izmišlja dugu loptu ili pas kroz 5 igrača.. Da ne kažem da se juče nekoliko puta bespotrebno uvlačio u sredinu.. Jbg, neprirodna pozicija, povuče lopta..
Vinko je neko ko je Robertu sastavio prvi spisak, i sigurno je da njih dvojica imaju dobru saradnju što je rijetkost kod nas bila do sada.. Vinko već sada priprema naredne kvalifikacije pozivima Pidri, Mujakiću i ostalima, što je vrhunska stvar.. Ali on, za razliku od selektora A reprezentacije ne radi pod pritiskom rezultata.. Dobra ekipa, zdrava atmosfera, dobra priprema, pa i kad igraju igrači koji nisu standardni u klubovima dođe i rezultat.. Da su, ne daj Bože podbacili, vidjeli bi prigovora i priče o menadžerima.. A i ja se slažem sa Vinkom i njegovim sastavom.. Najbolja je opcija dobar igrač koji igra redovno u klubu, a pravo zeznut izbor između dobrog igrača koji ne igra, i lošijeg koji je standardan..

Ponavljam, loše smo pravo odigrali u Belfastu, ali malo sabura, podrške i kad ne ide.. Fali nam navijačke kulture..
Juče bi navijači tražili timeout nakon 10 minuta pa mijenjali pola ekipe.. A to tako ne ide..
Nakon prve loše utakmice se valjds ne skidaju glave..

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 09 sep 2018, 19:40

Morat cemo se iskupiti za losu igru u Belfastu, Austrija u Zenici mora pasti!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 09 sep 2018, 19:48

dobro i sta bi..jel bio barem jedan dodatni poziv za austriju?
ja jedino sto sam do sada skontao kad je robi u pitanju, uglavnom na pitanja odgovara onako kako bi pitac bio zadovoljan odgovorom, 5 min poslije ne zna ni sta je bilo pitanje:-)
imati memisevica u bosni a ne pozvati ga za svaki slucaj u utorak, po meni je jako neozbiljno.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 09 sep 2018, 19:50

babino je napisao/la:dobro i sta bi..jel bio barem jedan dodatni poziv za austriju?
ja jedino sto sam do sada skontao kad je robi u pitanju, uglavnom na pitanja odgovara onako kako bi pitac bio zadovoljan odgovorom, 5 min poslije ne zna ni sta je bilo pitanje:-)
imati memisevica u bosni a ne pozvati ga za svaki slucaj u utorak, po meni je jako neozbiljno.
Nemoj tako babino, bit će da si odmah za Amawa...

Robi radi savršen posao u ovom trenutku...
savršen za razoriti reprezentaciju.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 sep 2018, 19:57

Ma jel ovo nije nikoga dodatnog zvao ni za Austriju :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Jel ima ijedan novinar da ga pita sta cemo ako nam se neki stoper povrijedi? I sta god da Robi odgovori i koje god objasnjenje da, postaviti podpitanje ''jel to normalno''?
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 09 sep 2018, 20:00

Da Amar nema na klupi stopera sad bi se Ivica i žena mu spominjali na sav mah.
Licemjeri!!!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 sep 2018, 20:01

To je taj Robijev rukopis izgleda
-Beogradski sindikat

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 sep 2018, 20:01

Madal je napisao/la:Ma jel ovo nije nikoga dodatnog zvao ni za Austriju :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Jel ima ijedan novinar da ga pita sta cemo ako nam se neki stoper povrijedi? I sta god da Robi odgovori i koje god objasnjenje da, postaviti podpitanje ''jel to normalno''?
Novinari gotovo nista 'neugodno' ne pitaju.

Nijedno pitanje zasto nije pozvao nekoga novog, zasto nisu na vrijeme saznali za situaciju o Todorovicu, zasto su pojedini na spisku, sta rade pojedini igraci u pocetnih XI, i tako dalje.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 09 sep 2018, 20:03

Ima Besic da mijenja i stopera. Svakako jucer nije napravio penal, a njemu ne trebaju vise od dvije sanse. :mrgreen:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 sep 2018, 20:05

I jos nesto, mi smo imali na raspolaganju sve igrace iz veznog reda i napada. A mi nismo mogli zadrzati loptu kod sebe duze od pola minute. Prvih 30min. nismo centra presli. Nije to sve zbog bekova i odbrane vec i veznog reda. Da smo bili bolji u veznom redu Sj. Irska ne bi uopste bila u prilici da nam tako lako prilazi golu. A tu nam niko nije falio.
I to je taj Robijev rukopis pretpostavljam.

Inace protiv Austrije ocekujem puno bolju utakmicu jer smo kod kuce, jer smo bez ikakvog pretjerivanja izgledali kao Andora u kojoj igraju Dzeko i Pjanic, pa ce se vjerovatno i u igracima probuditi neki inat. A i na raspolaganju cemo imati Todora, valjda i Nastica. Kako god, dugo ce vremena proci i puno ce utakmica reprezentacija odigrati a necemo moci nadmasiti utakmicu u Belfastu jer gore od onog ne moze. Tako da sam optimista za mec protiv Austrije.
-Beogradski sindikat

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 09 sep 2018, 20:13

Madal je napisao/la:Ma jel ovo nije nikoga dodatnog zvao ni za Austriju :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Novinari rade ovako vec 20godina, bitno je da se kafa ispija da se avio karte dobiju dzabe il povoljno ,i jos dosta stvari koje ne spadaju u poso novinara. Nazalost oni su u talu sa njima, zato i nema nikad skakljivih pitanja, kritika,smijesno i zalosno...a ovo je cirkus da nije nikog naknadno zvao za austriju, totalno amaterski. Ozbiljna reprezentacija to sebi nesmije dozvolit.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Google Adsense [Bot], haklamas, hurem, Proximic, sagitarius i 35 gostiju.