Safet Sušić - Pape

Adinjo
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Adinjo » 24 maj 2010, 18:51

A_d_0 je napisao/la:i da nije dobio ponudu iz kine on bi otisao tj. bio bi otjeran. cuj sta je uradio ciro. pa sta je murinjo uradio za inter sve su to igraci uradili. nemojte suplje molim vas. treba se zahvalit covjeku i zdravo. a jedva cekam da vidim maga susica.
Doa, ti mi nekako izgledas kao da jedva cekas da Pape kiksa, pa da ovde dodje da pricas sta sam ja vama pricao, ono ono. Mislim cemu to, zar se ne trebas radovati uspjehu repke?

Ovo misljenje sam izvukao iz tvojih postova, ako grijesim, sorry buraz. ;)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 maj 2010, 21:07

velez_mostar je napisao/la:Jos jedan primjer ,Dzeko je idol nacije ,nas najbolji igrac ,legenda ,momak prva liga ,sve ,sve..predstavlja nas u svijetu ,i svi ga volimo i postujemo ,ali je ispao posljedni imbecil na onom snimku ,i pokazao da je labilna licnost koja je u tom trenutku ispoljavala veliku dozu neprofesionalizma ,i krkanluka..
Ma krkan, kako je tako los i nevoli da mu neki otpad psuje mater i mrtve. :roll:
Covjek je samo pukao iz jednog razloga: Suvise je dobar, fin i posten, jer je i toj stoki djelio sakom i kapom, pa je u tom momentu, kad se san SP-a srusio, nije mogao da razumije da ljudi mogu da budu tako bezobrazni i zlobni. U takvim momentima i najbolji pucaju.

Steta sto ga nije tu odmah pocjepao. :D

Jer kako rece njemacki filozof Nietzsche:
"Kao argument, pripada na glupo celo, samo saka." :)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 24 maj 2010, 21:48

@principatus svaka cast za post svaka ti je na mjestu.
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 24 maj 2010, 23:03

ma adinjo brate ja volim svoju drzavu i svoju reprezentaciju najvise na svijetu. al meni je krivo kad ovi ljudi nemaju nimalo postovanja ni rijeci hvale. sad ispade susic bolji od cire koji je trener onoliko godina koliko susic ima,i ispade susic bolji i od murinja i dovest ce nas do titule prvaka svijeta. volio bih da grijesim al imam osjecaj da necemo nikud dospjet.

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 25 maj 2010, 00:05

A_d_0 je napisao/la:ma adinjo brate ja volim svoju drzavu i svoju reprezentaciju najvise na svijetu. al meni je krivo kad ovi ljudi nemaju nimalo postovanja ni rijeci hvale. sad ispade susic bolji od cire koji je trener onoliko godina koliko susic ima,i ispade susic bolji i od murinja i dovest ce nas do titule prvaka svijeta. volio bih da grijesim al imam osjecaj da necemo nikud dospjet.
poseri se ti na svoj osjecaj :mrgreen:
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 25 maj 2010, 00:11

A_d_0 je napisao/la:ma adinjo brate ja volim svoju drzavu i svoju reprezentaciju najvise na svijetu. al meni je krivo kad ovi ljudi nemaju nimalo postovanja ni rijeci hvale. sad ispade susic bolji od cire koji je trener onoliko godina koliko susic ima,i ispade susic bolji i od murinja i dovest ce nas do titule prvaka svijeta. volio bih da grijesim al imam osjecaj da necemo nikud dospjet.
Da jedini imas osjecaj nebi me bilo strah...
U svakom slucaju mislim da Susic nije korak naprijed za nasu repku nego dobar korak u natrag...
Ipak to je lik neobrazovan ne dorastao ovim vukovima iz saveza i Evrope...
Ja se potajno nadam uspijehu i zivim malte ne za to jer i corava koka nadje zrno pa se nadam da ce nas ovaj do sada naj nepismeniji ipak odvesti na EP...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 25 maj 2010, 00:27

Za_raju je napisao/la:
U svakom slucaju mislim da Susic nije korak naprijed za nasu repku nego dobar korak u natrag...
Ja se potajno nadam uspijehu i zivim malte ne za to jer i corava koka nadje zrno pa se nadam da ce nas ovaj do sada naj nepismeniji ipak odvesti na EP...
hahahaha :mrgreen: :mrgreen: joj likova, mati moja Senada :mrgreen:
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 25 maj 2010, 00:35

CeMa je napisao/la:
Za_raju je napisao/la:
hahahaha :mrgreen: :mrgreen: joj likova, mati moja Senada :mrgreen:
A sta mati ti se-nada?
Odkuda ides pa ti se nada?
Idi prodji ispod duge da ti se pamet malo promjeni sa najlosije na losu...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
"No God is Good God "

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 25 maj 2010, 00:47

pod prvo, nemoj mi majku dirat šiju ću ti zavrnut, a drugo, izgleda da bi ti trebao proci ispod duge cim kazes za susica da je najnepismeniji selektor dosad 8-) (i ako nisi znao "legenda" kaze da ko prodje ispod duge mijenja spol, a ne dobija bolju pamet :D )

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 25 maj 2010, 00:52

CeMa je napisao/la:pod prvo, nemoj mi majku dirat šiju ću ti zavrnut, a drugo, izgleda da bi ti trebao proci ispod duge cim kazes za susica da je najnepismeniji selektor dosad 8-) (i ako nisi znao "legenda" kaze da ko prodje ispod duge mijenja spol, a ne dobija bolju pamet :D )
Sigurno da je naj nepismeniji do sada na klupi nase repke...
Drugo nisam na tako niskom nivou da vrijedzam naj cjenjenije/vaznije zensko bice u nasim zivotima...
Elem za dugu; Bitno je da se pamet mijenja a dobro se zna kakva je zenska pamet i zasto sam bas to spomenuo,elem...
L.N
"No God is Good God "

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 25 maj 2010, 01:01

Sto imam osjecaj,da Pape osvoji sve na svijetu sa BiH,opet ce mu se zamjerit sto nije ovo ili ono..?!?!
Sto se mene tice,u vrijeme izbora selektora,izmedju ponudjenih Barbareza i Papeta,bio sam za Papeta..ako nista zbog to "malo" trenerskog iskustva..Barba bi kao i Kodro,bio potrosen najdalje nakon ovog ciklusa kvalifikacija,i bio bi uzaludno potrosen kao i mnogi u i oko reprezentacije zadnjih godina. Za Barbu ima jos vremena,mada bih volio da mu se dalo mjesto direktora reprezentacije,al kod nas je ta pozicija bila aktuelna dok se Pasalic nauzeo novcanica..
Ciro...showmen i covjek koji ce na pricu sve da zavrsi..od BH epizode se dobro okoristio i on i njemu bliski ljudi,i samo lud covjek moze da vjeruje da je on tu bio iz patriotskih a ne "suskavih" razloga..Ono za sto mu skidam kapu,sto smo konacno poceli derat ovu sitnu buraniju,Estonije i Armenije..pa nek on i igraci raspodijele zasluge za to..Vec kad su kola krenula nizbrdo,kad se rusio san nacije,tad je Ciro-trener svih trenera pokazao pravo lice..slozio se neko ili ne,ali u to vrijeme je prvi covjek nase taktike bio Borce,jer Ciro od silnih reklama i dokumentaraca o njegovom liku i djelu nije imao vremena da se bavi i taktikom,a kamoli pogleda neke nase igrace..Uglavnom,hvala mu za sve,neka ga u lijepoj Kini,da Bog da vazda im'o Mikada..
Pape od starta otvoren..bez zavrzlama..odmah je covjek rekao da nije nostalgicar,da nije emotivac i da mu je posao da izadje kao selektor nacionalnog tima na Kosevo..dakle ljubljenje travnjaka,pocasni krug,pozdravljanje sa navijacima i novinarima u startu otpada..Odmah je otvoreno rekao da zeli da sa reprezentacijom BiH postigne uspjeh,i da se nada da ce mu to biti odskocna daska u karijeri,u namjeri da preuzme neki veci klub..dakle otvoreno kaze..nema suplje price i kvazi-patriotizma..al jok..nama bi bio bolji da nam je obecao kule i gradove..Nema vise novinara i novinarcica na okupljanjima reprezentacije..nema karti,dresova autograma za raznorazne likove..gospoda dobiju termin press konferencije pa ko voli nek izvoli..E sad sto im je nakon Cire ostao prazan medijski prostor koji sad treba popunit kvalitetnim radom to je druga prica..I fino je rekao da ce sa Osimom starijim uvijek popiti kafu,popricati,ali da ce sve odluke donositi samo on,sto je i logicno,jer samo on,a ne Osim, odgovara za rezultate,uspjeh/neuspjeh..
Covjek je i u prvoj utakmici silom prilika eksperimentisao,ali hoda i trazi igrace i odradjuje svoj posao..dok god je tako,iako me niko i ne pita,ja ga podrzavam!

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 25 maj 2010, 01:16

Sve bi to bilo OK da je on iz neke tamo 10 zemlje Velsa,Skotske itd.
Ali da je uredu da neko nema nostalgije,emocija prema svom plemenu e vidis to nije uredu...
Tu onda dolazi pitanje zasto nije ponudzeno nekom stranom strucnjaku mjesto selektora kada vec placamo objektivca,strucnjaku u punom smislu te rijeci a ne objektivcu iz Zavidovica koji nema veze sa trenerskim pozivom i vidzenju modernog fudbala...
Taj isti objektivac je vodio tamo neke divlje kljubove iz jos divljijih liga gdje igraci za 90 minuta ne pretrce vise od 2-3 KM i sad bere platu i ugled selektora jednom Dzeki,Pjanicu,Spahicu itd...

Opet cu reci nadam se da ce nas ovaj licemjer odvesti na EP da se potvrdi ono pravilo da nepobjedzeuje uvijek bolji nego sretniji...
"No God is Good God "

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 25 maj 2010, 01:27

Takav tip covjeka..jednostavno posao u prvi plan,emocije negdje na kraju..iskreno,da li bi reprezentacija bolje igrala da je on svih ovih godina isao i gledao utakmice..ili da je protiv Gane poljubio travnjak Koseva??Ili bi svima lakse u ratu bilo da je on poslao na adresu FK Sarajevo paket hrane..il da je poslije rata donio dvije garniture dresova i jedno desetak lopti,Sarajevo bi danas zahvaljujuci tome bilo redovni ucesnik Lige prvaka??...ili bi,na kraju balade, samo zaludjene mase svrsavale na pomen Papeta?
To koliko ima veze sa trenerskim poslom,vrijeme ce pokazati..nismo ni mi bas velesila kako se "furamo"...ne kazem ni da je dobar ni da je los,ali dok radi svoj posao,profesionalno i ne baljezga okolo,od mene mu je podrska..

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 25 maj 2010, 02:47

Damire ode tastatura bezze na to toliko tipkanje jer ne mozes ti nasim pametnim glavama objasniti.Vidis da im je pismentost na prvom mjestu kad biraju selektora.Pola ih otislo u "vidovite forumase" jer toboze znaju da cemo sa Susicem propasti..Ja konto reko kad raja cuje da Pape obilazi potencijalne reprezentativce po utakmicama da ce ga raja dizat u nebesa a ono on ode u izdajice..
Pa i da ne uspije napraviti nesto aman hvala mu jer se stvarno trudio

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 25 maj 2010, 14:25

ma veze vi nemate ni o cemu, ovi sto kritikuju papeta..
pape dosad najtemeljitijie selektira igrace , profesionalan je , nepotkupljiv, a dobro sam se iznenadio koliko pardona ne da ni ovim misevima oko saveza sto guraju svoje igrace .

ciro je udario temelje ovoj pretalentovanoj i najjacoj reprezentaciji BIH od njene samostalnosti i za to mu hvala.Isto tako samo njegovom sujetom su nam falila 4 igraca u revansu sa Portugalom.Ali Susic ozbiljnoscu impresionira i trenutno je idealan covjek koji nas moze odvesti na evropsko.

a formacijski sam zaboravio da je odmah upratio gdje puse i skripi i prema naprijed i prema nazad (muratovic klupa, pjanic in , 4. nazad i ibisevic povuceniji )

skontacete poslije 3. 6. :D :D

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 25 maj 2010, 14:33

Za_raju je napisao/la: Ali da je uredu da neko nema nostalgije,emocija prema svom plemenu e vidis to nije uredu...
Tu onda dolazi pitanje zasto nije ponudzeno nekom stranom strucnjaku mjesto selektora kada vec placamo objektivca,strucnjaku u punom smislu te rijeci a ne objektivcu iz Zavidovica koji nema veze sa trenerskim pozivom i vidzenju modernog fudbala...
1. Ne vjerujem da to ima ikakve veze s emocijama i patriotizmom... saberi 2 i 2. Pape godinama zivi vani, u "civilizovanijoj" sredini, gdje je zivot sredjen, gdje ne dominira seljakluk itd. Mozda covjek ne zeli da se identifikuje sa nekim od nasih "papanskih" obicaja i navika koje danas svakodnevno mozes vidjeti u svakoj sferi drustva... ja mu to ne zamjeram, znam kako i meni samom ponekad neke stvari idu na zivce... znam, mnogi ce na ovo potegnuti pricu "seljak iz zavidovica" itd, ali to okacite macku o rep.

2. zasto ne radi strani strucnjak? pa zato sto safet radi za "sicu", ili bolje reci skoro dzaba, uzimajuci u obzir koliko zaradjuju njegove kolege vani. nadalje, vjerujem da ce daleko manje keshirati nego cirolini. Jel ga sad i zbog toga mozda treba osudjivati?
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 25 maj 2010, 14:48

Naravno da godinama zivi vani kao i Subotic,Rakitic,Ibrahimovic,da ne nabrajam treba pola sata....
Ali nije me za to briga nego jeli on dovoljno strucan i dorastao kolu u koje se hvata da igra???
Bojim se da su lose lige i jos losiji klubovi iza njegove strucnosti...

Ja cu svim srcem opet biti i uz njeg i repku kao i do sada taman da mi igraju i protiv "moje" Kube i Castra......
"No God is Good God "

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 maj 2010, 14:58

Za_raju je napisao/la:Naravno da godinama zivi vani kao i Subotic,Rakitic,Ibrahimovic,da ne nabrajam treba pola sata....
Ali nije me za to briga nego jeli on dovoljno strucan i dorastao kolu u koje se hvata da igra???

Ja cu svim srcem opet biti i uz njeg i repku kao i do sada taman da mi igraju i protiv "moje" Kube i Castra......
To mi imamo trenere M.U,Barcelone,Reala,Celzia,Intera :roll: pa mogli bi birati.Sve KA-VE nocni bravari pardon ''strucnjaci''
Uostalom i oni navedeni sto su ko biva imali plaho jake uspjehe,sa plaho jakim timovima ni da cuju za repku nece.
A kamoli jos da i postanu selektori.A i ti svi zive vrlo,vrlo daleko od Bosne.
Tako da prvo treba pogledati realne cinjenice i ostale stvari,pa tek onda palamuditi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 25 maj 2010, 15:22

Za_raju je napisao/la: Ali nije me za to briga nego jeli on dovoljno strucan i dorastao kolu u koje se hvata da igra???
Da li je dorastao ili ne, je upitnik, koji stoji iznad glave svakog od nas brate moj... Odijelo ne cini covjeka pa ni dosadasnji klubovi koje je vodio ne moraju biti odraz njegovog potencijala i strucnosti
No, hajde da pustimo covjeka da u miru radi pa cemo vidjeti je li dorastao ili ne.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 25 maj 2010, 16:47

Ma najlakse je pomijesati babe i zabe..Nekima je Ciro izmislio reprezentaciju..neki zaboravljaju da smo imali selekciju sa covjekom koji je takodjer bio prvi strijelac Bundeslige..Pjana zabi na Bernabeu,a Bolic na Old Trafordu,pa Baljica,uz R.Carlosa i Mihajlovica najjacu ljevicu svijeta..Pa Hibic u Atleticu..pa Konjic u ligi prvaka sa Monacom..da ne govorim Salihamidzic i Bayern..pa mladji Hasagic..i opet nista..jedno veliko nista..najvise sto smo postigli je ona utakmica sa Danskom,pa hajde i ona protiv SCG..
Svi se slazemo da imamo ekipu za velika takmicenja,pa ako je Ciro takav strucnjak,kakvim ga ovdje predstavljaju,zasto sad ne komentarisemo grupu u kojoj je BiH??..Pape je odlucio da preuzme reprezentaciju u momentu kad misli da imamo igrace za uspjeh..i kad je situacija oko njih sigurno bolja,nego u vrijeme Bolica,Baljica, Barbareza...mozemo mi pricati i ovo i ono,al on je selektor i za uspjehe/neuspjehe odgovara samo on..

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []