Sto imam osjecaj,da Pape osvoji sve na svijetu sa BiH,opet ce mu se zamjerit sto nije ovo ili ono..?!?!
Sto se mene tice,u vrijeme izbora selektora,izmedju ponudjenih Barbareza i Papeta,bio sam za Papeta..ako nista zbog to "malo" trenerskog iskustva..Barba bi kao i Kodro,bio potrosen najdalje nakon ovog ciklusa kvalifikacija,i bio bi uzaludno potrosen kao i mnogi u i oko reprezentacije zadnjih godina. Za Barbu ima jos vremena,mada bih volio da mu se dalo mjesto direktora reprezentacije,al kod nas je ta pozicija bila aktuelna dok se Pasalic nauzeo novcanica..
Ciro...showmen i covjek koji ce na pricu sve da zavrsi..od BH epizode se dobro okoristio i on i njemu bliski ljudi,i samo lud covjek moze da vjeruje da je on tu bio iz patriotskih a ne "suskavih" razloga..Ono za sto mu skidam kapu,sto smo konacno poceli derat ovu sitnu buraniju,Estonije i Armenije..pa nek on i igraci raspodijele zasluge za to..Vec kad su kola krenula nizbrdo,kad se rusio san nacije,tad je Ciro-trener svih trenera pokazao pravo lice..slozio se neko ili ne,ali u to vrijeme je prvi covjek nase taktike bio Borce,jer Ciro od silnih reklama i dokumentaraca o njegovom liku i djelu nije imao vremena da se bavi i taktikom,a kamoli pogleda neke nase igrace..Uglavnom,hvala mu za sve,neka ga u lijepoj Kini,da Bog da vazda im'o Mikada..
Pape od starta otvoren..bez zavrzlama..odmah je covjek rekao da nije nostalgicar,da nije emotivac i da mu je posao da izadje kao selektor nacionalnog tima na Kosevo..dakle ljubljenje travnjaka,pocasni krug,pozdravljanje sa navijacima i novinarima u startu otpada..Odmah je otvoreno rekao da zeli da sa reprezentacijom BiH postigne uspjeh,i da se nada da ce mu to biti odskocna daska u karijeri,u namjeri da preuzme neki veci klub..dakle otvoreno kaze..nema suplje price i kvazi-patriotizma..al jok..nama bi bio bolji da nam je obecao kule i gradove..Nema vise novinara i novinarcica na okupljanjima reprezentacije..nema karti,dresova autograma za raznorazne likove..gospoda dobiju termin press konferencije pa ko voli nek izvoli..E sad sto im je nakon Cire ostao prazan medijski prostor koji sad treba popunit kvalitetnim radom to je druga prica..I fino je rekao da ce sa Osimom starijim uvijek popiti kafu,popricati,ali da ce sve odluke donositi samo on,sto je i logicno,jer samo on,a ne Osim, odgovara za rezultate,uspjeh/neuspjeh..
Covjek je i u prvoj utakmici silom prilika eksperimentisao,ali hoda i trazi igrace i odradjuje svoj posao..dok god je tako,iako me niko i ne pita,ja ga podrzavam!