BiH - USA (14.08.2013)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: BiH - USA (14.08.2013)
Sjetsko prvenstvo u Brazilu i u zavisnosti od grupe barem prolaz u drugi krug,to su jasni i vrlo realni ciljevi.Ko misli da to ne mozemo neka to kaze i neka se odmakne od reprezentacije.Predugo trpimo nedostatak ambicija i niko nema pravo da se igra sa reprezentacijom.
skoro pa pogodiobavarian_bk je napisao/la:4:3 za nas .
Strijelci :
Lulić 19'
Džeko 37'
Altidore 45+'
Williams 57'
Brooks 66'
Pjanić 73'
Ibišević 88'

Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"
Tek sad skontah nakon gledanja reprize zasto je Pjana odigrao onako kako je odigrao. Naprijed spori Miske, nazad jos sporiji Rahima. Jadni Mire leta ko muha bez glave pokrivaj naprijed, pa trk nazad. Smorili su ga jadnog juce 

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
- BosniaHerzegovina
- Kontakt:
Sto samo mrzim amerikance, misle da su najjaci zato sto imaju veliku zemlju, pare, sve.
Evo sta pisu o nas: Ive learned many Bosnian fans are very sore losers
Edit: ZAR SMO TREBALI IZGUBITI BAS PROTIV DEBELE AMERIKANCE
i na kraju, za sve one koje su napustili stadion zbog toga sto smo gubili, pa ne vjerujem. Ne bi me cudilo da su to dijasporci, isto kao u ratu jbg, pycke sta reci. Atmosfera 0, samo BHF navija, svaka im cast.
i na kraju, za sve one koje su napustili stadion zbog toga sto smo gubili, pa ne vjerujem. Ne bi me cudilo da su to dijasporci, isto kao u ratu jbg, pycke sta reci. Atmosfera 0, samo BHF navija, svaka im cast.
Zadnja izmjena: BosniaHerzegovina, dana/u 15 avg 2013, 23:16, ukupno mijenjano 1 put.
Za sve ti hvala Amare!
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
be saburly 
Osvetit cemo se u Brazilu

Osvetit cemo se u Brazilu

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Amerima je poraz zamazao oci od cinjenice da nam sa prvom postavom, u prvom poluvremenu, rijetko prismrdili golu i da smo dominirali.
Nek im i Dempsey i Donnovan dodju, nama Rusioc, Vranjes i Mujdza pa cemo im pokazati kako se soccer igra.
Zaboravili izgleda da su u prvom cesto loptu ko muhe ganjali...
Nek im i Dempsey i Donnovan dodju, nama Rusioc, Vranjes i Mujdza pa cemo im pokazati kako se soccer igra.
Zaboravili izgleda da su u prvom cesto loptu ko muhe ganjali...
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Lokacija: DanskaBosniaHerzegovina je napisao/la:Sto samo mrzim amerikance, misle da su najjaci zato sto imaju veliku zemlju, pare, sve.

Ko je to napisao o nama? Neki novinar ili si nasao negdje na nekom forumu?
Pa ruku na srce i nije daleko od istine.
Kako vidim i ti si dijaspora a vala i veći dio BHF-a je dijaspora tako da nema logike što pišeš. Ne branim nikoga boli me briga ko je ko i jel bježao ...BosniaHerzegovina je napisao/la:
Ako ništa drago mi je bilo viditi puno Koševo a bolje da su nas Ameri ošamarili nego Slovaci ... Vala plan nije bio da Spahić izađe ali eto povreda se desila te da je ostao sumnjam da bi primili onako lagano 4 gola ...
- ZgemboAdislic
- Kontakt:
Kako ih mrzim. Pogotovo Pjanica iz Luksemburga, Ibisevica iz SAD, Misimovica i Bicakcica iz Njemacke, Lulica iz Svice, Begovica iz Kanade, itd... Sad neke nove pyckice Hajrovica i Kolansinca hoce da nam uvale u repku da nam pola reprezentacije pricaju svabski. Sto se mene tice, ne treba nam ni jedan, presretan sam sto Ibrahimovic na kraju nije igrao za nas. Dzeko i one zamjene sto su usle u drugom poluvremenu bi nam bile dovoljne, a pravo da ti kazem bili bi vjerovatno i bolji.BosniaHerzegovina je napisao/la: i na kraju, za sve one koje su napustili stadion zbog toga sto smo gubili, pa ne vjerujem. Ne bi me cudilo da su to dijasporci, isto kao u ratu jbg, pycke sta reci.
Cekaj zar ti nisi iz DanskeBosniaHerzegovina je napisao/la:Sto samo mrzim amerikance, misle da su najjaci zato sto imaju veliku zemlju, pare, sve.

Vecina dijasporaca je otisla vani POSLIJE RATA. To ti, pa i mnogi drugi zaboravljaju. U ostalom, niko nije otisao svojom voljom. I Hrvatska ima veliku dijasporu, i ne vidim da ih blate toliko, ako ikako. A da nije dijaspore nasa fudbalska repka bi imala 11 VRSAJEVICA. Bog

Zaboravio si da je i monsieur Suzik dijasporac. Treba i njega otjerati i dovesti nekog pravog patriotu kao što je Juka Pušina ili Hamdija Abdić.ZgemboAdislic je napisao/la:Kako ih mrzim. Pogotovo Pjanica iz Luksemburga, Ibisevica iz SAD, Misimovica i Bicakcica iz Njemacke, Lulica iz Svice, Begovica iz Kanade, itd... Sad neke nove pyckice Hajrovica i Kolansinca hoce da nam uvale u repku da nam pola reprezentacije pricaju svabski. Sto se mene tice, ne treba nam ni jedan, presretan sam sto Ibrahimovic na kraju nije igrao za nas. Dzeko i one zamjene sto su usle u drugom poluvremenu bi nam bile dovoljne, a pravo da ti kazem bili bi vjerovatno i bolji.BosniaHerzegovina je napisao/la: i na kraju, za sve one koje su napustili stadion zbog toga sto smo gubili, pa ne vjerujem. Ne bi me cudilo da su to dijasporci, isto kao u ratu jbg, pycke sta reci.
U potpunosti se slažem.Iako mi nije drago što smo izgubili, ovo je samo dobar test za naše reprezentativce da im se pokaže da nisu nepobjedivi i tek očekujem protiv Slovačke da grizu na terenu.DzoleZeljo je napisao/la:Jucerasnja utakmica sa moje strane se moze okarakterisati kao veoma dobra skola, pouka za sve nas. U prevodu, nismo jos u Brazilu i dok god postoji bilo kakva, teoretska, matematicka opcija, druge ekipe koje su nam za petama, su takoder u igri.
Sta se jos dalo sinoc primijetiti? Nakon Susiceve perfektne postavke u prvom dijelu igre, i razbijanja Amera, u drugom je uslijedilo ono nase standardno "balkansko", kao sve je gotovo ili lako ce sa ovima, kao ono glam-blam. Takoder, i da samo razbili sinoc Amere, moglo se opet primijetiti, da mi zapravo nismo toliko dobri niti imamo trenera za utakmice ovakvog kalibra (Portugal, Svedska, Njemacka, Francuska, Brazil, Mexico 2X i Amerika).
Nista, ne preostajema nam nista nego da se spusimo na zemlju, i da vise zamolimo medije da nas ne dizu u nebesa. Sto bolje se pripremiti, prvenstveno psihicki za Slovacku, jer koliko ja vidim, tu lezi nas najveci problem.
- Goalgetter
- Kontakt:
Samo cu reci za ovaj poraz, vidi se znatno sta smo bez Spahica, i kakva nam je zapravo klupa. Vrsajevic i Sunjic razocarali, te me je i Zukanovic negativno iznenadio. Bicakcic ce jos pokazati sta zna, mada se i on uklopio u sivilo u drugom poluvremenu ali vidi se da ima potencijala. Ovaj poraz nam je dobrodosao da pokaze zapravo gdje smo, i da nas malo spusti na zemlju jer smo se previse digli u nebesa. Ocekujem iskupljenje protiv Slovacke aBd.
70% dijaspore su protjerane izbjeglice tokom rata...10% potomci gastarbajtera prije rata...20% ekonomski emigranti posle rata.
Skoro svi igraci u reprezentaciji su dijasporci Salihovic (rat), Ibisevic (posle rata), Pjanic (rat), Misimovic (gastarbajter), Bicakcic (rat), Begovic (rat), Medunjanin (rat), Lulic (rat), Mujdza (gast.), Spahic (gast.),
od glavnih igraca jedino Dzeko, Rahimic i Zukanovic nisu dijasporci
Skoro svi igraci u reprezentaciji su dijasporci Salihovic (rat), Ibisevic (posle rata), Pjanic (rat), Misimovic (gastarbajter), Bicakcic (rat), Begovic (rat), Medunjanin (rat), Lulic (rat), Mujdza (gast.), Spahic (gast.),
od glavnih igraca jedino Dzeko, Rahimic i Zukanovic nisu dijasporci
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
eh, vratih se iz Banovića, pa da i ja iznesem svoje viđenje ove tekme .. pri tome bih volio da mi niko od članova ne replicira, ukoliko to neće biti na konstruktivan način
sve tekme kako repke, tako i kluba, pratim dosta emocionalno, temperamentno i kad stvari ne idu kako treba, psujem i pljujem ih sve redom
to je naravno u afektu, ništa drugačije nije bilo ni u srijedu .. poslije nekog vremena, dakle hladne glave, sve to izgleda mnogo drugačije, itd .. odmah da kažem, da ovdje neću pljuvati igrače i selektora, nego uputiti konstruktivnu kritiku, što i treba da se uradi, barem ja tako smatram
dakle, 1 pol je bilo dobro, vodilo smo 2-0, igra nije bila najbolja, ali hajde, prijateljska je .. da smo bili koncentrisaniji, mogli smo zabiti još jedan ili dva gola
2 pol, Pape ubacuje nekoliko igrača, a čim sam vidio da ulaze Svršajević, Šunjić i Zahirović, znao sam šta nas čeka jer su Ameri došli da se nadigravaju, brzi su majku im njihovu, a ove dvije pomenute vedete, jedva bi mene zaustavile, a ne njih .. pri tome i Zahirović koji ove godine nije odigrao tekmu uopšte, a pitanje je i koliko je u trenažnom procesu
neki kažu, Pape je htio da vidi na koje igrače može računati .. ne, Pape nije htio vidjeti na koje igrače može računati, nego je Pape očito htio dati šansu svim igračima, pa eto, igrajte .. kada želiš vidjeti na koje igrače možeš računati, ne ubacuješ odmah 4-5 igrača u igru da igraju međusobno, nego ih jednog po jednog ubacuješ u prvi sastav i vidiš kako će se adaptirati .. to je već napisao jedan forumaš, ako se ne varam
- Svršajević
svi znamo zašto je u repki, Sead Sušić mu je menadžer, pametnom dosta .. u kombinaciji sa Šunjićem, koštali su nas 3 gola .. imamo dvije bolje alternative Mujdži, to su Dilaver i Karahmet
- Šunjić
on je u repki zadnja opcija, dakle igrač za ne daj Bože .. pokazao je da nije za repke, a tek kad se oporavi Ogi, Pandža nađe klub, imat' ćemo 4 stopera i ne treba nam .. pri tome je tu i Zukanović, to ti dođe njih 5
- Zahirović
nespreman, nevidljiv .. u budućnosti Bešić mora zamjeniti Rahimića, bez dileme
- Lulić
ja nisam vidio igrača da igra za veliki klub iz liga petice koji se nalazi u samom vrhu, a da ne zna nabaciti i da djeli toliko netačnih pasova .. npr, ona kontra, kad je umjesto Misketu, dodao loptu zadnjem igraču Amerike .. za dvije sezone u Laziju, na prste jedne ruke mogu izbrojati njegove dobre centaršuteve
- Mire, Salihović
u nekom svom svijetu ..
- Miske
dobar, doktor ostaje doktor, klasa se ne gubi
- Džeko
stroj, nema dalje
- Vedo
ubica u šesnaestercu, on nikad neće izdat'
- Zukanović
meni lično draži na lijevom beku, protiv Grčke mi se itekako svidio, protiv Amerike na poziciji stopera, ne .. čini mi se da je drugi gol Amerike pao preko njega
- Solomon
igrao na desnom beku, zna nabaciti, borben je, okretan .. al' nije mu to pozicija, tako da se nema šta diskutovati .. za mene uz Spahu starni stoper
- Begović
maltene primio sve što je išlo u okvir gola, loše, skroz loše .. ovako ne brani najbolji golman Engleske lige prošle sezone
kritika za Papeta, jer je usrao sa izmjenama, mislim da se pogubio, a kad sam ga vidio kako kucka po krovu klupe rukom, došlo mi da razbijem TV .. šta kuckaš kojeg qrca, svi smo znali šta nas čeka kad si ubacio te vedete u igru
dakle, kao što sam rekao, nije ovo pljuvanje, nego moja kritika za one koji su isti i zaslužili .. pamet u glavu, iskreno me strah dvomeča protiv Slovačke i našeg seljačkog mentaliteta
sve tekme kako repke, tako i kluba, pratim dosta emocionalno, temperamentno i kad stvari ne idu kako treba, psujem i pljujem ih sve redom

dakle, 1 pol je bilo dobro, vodilo smo 2-0, igra nije bila najbolja, ali hajde, prijateljska je .. da smo bili koncentrisaniji, mogli smo zabiti još jedan ili dva gola
2 pol, Pape ubacuje nekoliko igrača, a čim sam vidio da ulaze Svršajević, Šunjić i Zahirović, znao sam šta nas čeka jer su Ameri došli da se nadigravaju, brzi su majku im njihovu, a ove dvije pomenute vedete, jedva bi mene zaustavile, a ne njih .. pri tome i Zahirović koji ove godine nije odigrao tekmu uopšte, a pitanje je i koliko je u trenažnom procesu
neki kažu, Pape je htio da vidi na koje igrače može računati .. ne, Pape nije htio vidjeti na koje igrače može računati, nego je Pape očito htio dati šansu svim igračima, pa eto, igrajte .. kada želiš vidjeti na koje igrače možeš računati, ne ubacuješ odmah 4-5 igrača u igru da igraju međusobno, nego ih jednog po jednog ubacuješ u prvi sastav i vidiš kako će se adaptirati .. to je već napisao jedan forumaš, ako se ne varam
- Svršajević
svi znamo zašto je u repki, Sead Sušić mu je menadžer, pametnom dosta .. u kombinaciji sa Šunjićem, koštali su nas 3 gola .. imamo dvije bolje alternative Mujdži, to su Dilaver i Karahmet
- Šunjić
on je u repki zadnja opcija, dakle igrač za ne daj Bože .. pokazao je da nije za repke, a tek kad se oporavi Ogi, Pandža nađe klub, imat' ćemo 4 stopera i ne treba nam .. pri tome je tu i Zukanović, to ti dođe njih 5
- Zahirović
nespreman, nevidljiv .. u budućnosti Bešić mora zamjeniti Rahimića, bez dileme
- Lulić
ja nisam vidio igrača da igra za veliki klub iz liga petice koji se nalazi u samom vrhu, a da ne zna nabaciti i da djeli toliko netačnih pasova .. npr, ona kontra, kad je umjesto Misketu, dodao loptu zadnjem igraču Amerike .. za dvije sezone u Laziju, na prste jedne ruke mogu izbrojati njegove dobre centaršuteve
- Mire, Salihović
u nekom svom svijetu ..
- Miske
dobar, doktor ostaje doktor, klasa se ne gubi
- Džeko
stroj, nema dalje
- Vedo
ubica u šesnaestercu, on nikad neće izdat'
- Zukanović
meni lično draži na lijevom beku, protiv Grčke mi se itekako svidio, protiv Amerike na poziciji stopera, ne .. čini mi se da je drugi gol Amerike pao preko njega
- Solomon
igrao na desnom beku, zna nabaciti, borben je, okretan .. al' nije mu to pozicija, tako da se nema šta diskutovati .. za mene uz Spahu starni stoper
- Begović
maltene primio sve što je išlo u okvir gola, loše, skroz loše .. ovako ne brani najbolji golman Engleske lige prošle sezone
kritika za Papeta, jer je usrao sa izmjenama, mislim da se pogubio, a kad sam ga vidio kako kucka po krovu klupe rukom, došlo mi da razbijem TV .. šta kuckaš kojeg qrca, svi smo znali šta nas čeka kad si ubacio te vedete u igru
dakle, kao što sam rekao, nije ovo pljuvanje, nego moja kritika za one koji su isti i zaslužili .. pamet u glavu, iskreno me strah dvomeča protiv Slovačke i našeg seljačkog mentaliteta
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
realno , svi ovi igrači su se morali "testirati" kad-tad . da , dobijali su oni prilike , ali protiv kojekakvih lihtenštajna , latvija i sličnih . to nije nikakvo mjerilo , i tu ne možeš vidjeti pravi kvalitet igrača . sada su morali dobiti priliku protiv OZBILJNE reprezentacije kakva je SAD , da vidimo na čemu smo . i eto vidjeli smo - da od svih tih izmjena , jedino Steva i Višća zaslužuju ostati u reprezentaciji . iako je Vršajević već davnih dana trebao biti otpisan , kada je skrivio onaj gol Grčke u zadnjoj minuti .. sada kada dođe Hajrović , Avdija komotno može ispasti sa spiska jer imamo dodatno krilo , a desnog beka u slučaju ozlijede Mujdže mogu igrati i Bičakčić i Vranješ . kada dođe Kolašinac , on će na lijevog beka , a Zahirović može komotno letjeti sa spiska , jer će mu poziciju uzeti Salihović / Rahimić , a rezerva može biti Bešić / Hadžić i još par fudbalera . Šunjić ne treba više šta da traži na spisku , jer vratiće se Vranješ + što će doći Kolašinac koji također može igrati stopera .. i to je to .
-
- Kontakt:
ko je asistirao dzeki za nas 3. gol protiv SAD-a?
Miske, pa samo on može onako pogoditi Edina u glavu ..edinjo-bih je napisao/la:ko je asistirao dzeki za nas 3. gol protiv SAD-a?

26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Visca,nije Miskeedinjo-bih je napisao/la:ko je asistirao dzeki za nas 3. gol protiv SAD-a?
Edin Višćaedinjo-bih je napisao/la:ko je asistirao dzeki za nas 3. gol protiv SAD-a?
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.