Poplave i Nepogode sirom BiH

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

NeshaFCB
Kontakt:

Re: Poplave i Nepogode sirom BiH

Post Postao/la NeshaFCB » 26 maj 2014, 21:35

Papalukas je napisao/la:
Tu su zenu prozvali Mirjana u zemlji cuda. Moja zgrada je kraj toga famoznog Tusa, da ne zivim tu pa ajd. Inace 2 dana sam proveo cisteci podrume, evo nemam ni suge ni zutice. Jedino sto sam izgorio kada sam cistio oko zgrade. Nemojte me pogresno razumjeti stanje u Doboju jeste tesko ali ne trebaju nam ovakve izjave i prepadanje naroda.
E drago mi je da se javio neko iz Doboja da ne ispadne da ja nesto pricam iz BL,bio sam u Doboju,situacija je stvarno strasna,al sta ljudi pricaju,sto neko kaze kako u Bosni sakriti nesto,ma dajte,vjerovatno ima vise mrtvih,to pricaju i ljudi po Doboju,al da se lesevi drze u trznom centru i da se ne daje hrana muslimanima,da su ljudi zarazeni,stvarno treba poceti kaznjavati ovakve Mirjane :roll: :roll: :roll:
Mirjana je samo jedna u nizu željnih slave. Dok ljudi gube živote i sve što imaju u našoj državi neki bi i rođenu djecu prodali kako bi postali poznati. A još gori su idioti koji se primaju na lažne plaćeničke priloge.
Ali imajući u vidu broj nepismenih u BiH i čudi me da avazova i slična retorika itekako pali kod naroda.

Što se ostalog tiče, kao što sam rekao prije par dana, BiH jednostavno nema mehanizaciju i nije spremna za nesreće i nepogode, daleko manjeg intenziteta nego što je bilo zadnji put. Da li će se šta promjeniti?! Teško. A jadna sirotinja će svakog sledećeg puta prolaziti sve gore.

Avgust će biti poprilično zanimljiv,o septembru da i ne govorim. Veliki Srbi i veliki Bošnjaci će biti ključne face. Poplave su idealno sredstvo. A priče o gladnim, uvrijeđenim, slomljenim, diskriminisanim će biti sastavni repertoar punjenja ionako slabo obrazovanog starijeg stanovništva koje je glavnica biračkog tijela. Jbg, tako je.

Što je najgore u ovoj državi ne postoji nezavisan i jak pojedinac koji bi narod poveo. Zadnji protesti su pokazali da u BiH je sve politika i plaćeništvo. U ime sirotinje se često pominje, ali na kraju se svede da je bilo u ime politike i interesa gdje je sirotinja samo paravan.

krmak
Kontakt:

Post Postao/la krmak » 26 maj 2014, 21:45

Ivo Josipović na klavijaturama, Goran Bare za mikrofonom u Zagrebu :tokralju:

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 maj 2014, 22:20

krmak je napisao/la:Ivo Josipović na klavijaturama, Goran Bare za mikrofonom u Zagrebu :tokralju:

svaka čast

krmak
Kontakt:

Post Postao/la krmak » 26 maj 2014, 22:26

filip13 je napisao/la:
krmak je napisao/la:Ivo Josipović na klavijaturama, Goran Bare za mikrofonom u Zagrebu :tokralju:

svaka čast
svaka im cast, puno u Rijeci, Splitu i Zagrebu, sva estrada se skupila, sportaši, političari...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 27 maj 2014, 00:04

kad ce se ovdje ovako nesto organizirat..vrhunski..prijenosi iz svih gradova, mnostvo zvijezda..telefoni se ne gase :clap:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 27 maj 2014, 00:06

bare izdominirao :urnebes: :clap: :clap:

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 27 maj 2014, 00:15

pola u humanitarne svrhe, pola u venu
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 27 maj 2014, 00:19

jel ima neku informaciju dali su ove katastrofe uništile put od Zavidovića prema Kaknju i dali ide bus??? hvala
A.F.C. Bournemouth!

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 27 maj 2014, 11:14

Sve su podjele pale: Vehabije pomagale Srbima iz dobojskih sela
http://www.****/vijesti/bih/sve-su- ... ko-doboja/" onclick="window.open(this.href);return false;

Koliko su katastrofalne poplave ujedinile BiH pokazuje i video objavljen jučer na YouTubeu, a koji prikazuje kako članovi vehabijske zajednice iz Zeničko-dobojskog kantona pomažu mještane srpskih sela oko Doboja koji su praktično ostali bez igdje ičega.
Članovi ove vjerske zajednice su, kako se može vidjeti na videu, dijelili pomoć mještanima sela Osojnica.

- Sve je polavilo. Ostali smo bez svega. Ovo na meni to je sve što imam, govori Anđelka Cvijanović, mještanka pomenutog sela koja je u poplavama izgubila sve.

- Imam dvoje bolesne djece, a ostala sam bez igdje ičega. Znači nemam ništa. Do sada nas niko nije obilazio, vi ste prvi koji ste nas ovdje obišli, priča Milena Milošić, također mještanka Osojnica.

Kako je protekla podjela pomoći u srpskim selima oko Doboja pogledajte u videu.
[youtube][/youtube]
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 29 maj 2014, 12:03

slika

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 29 maj 2014, 17:32

slika
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

nnoo88
Kontakt:

Post Postao/la nnoo88 » 29 maj 2014, 17:40

BRAVO :tokralju: :tokralju: :bih: :bow: :bow:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 30 maj 2014, 00:42

slika
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 30 maj 2014, 16:28

Spot je da se naježiš , nisam neki poklonik Merlina , ali ovu je pjesmu odlično uklopio sa kadrovima iz katastrofalnih poplava i još su u spotu ispisani humanitarni brojevi sva tri operatera iz BiH i Humanitarni brojevi iz Srbije i Hrvatske!

[youtube][/youtube]

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 30 maj 2014, 16:51

promocija preko katastrofa, klasicni merlin :puke:

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 30 maj 2014, 16:51

Samo da velim da je u proteklih tjedan dana od strane studenata, iz Studentskog centra Stjepan Radić (ili Sava) Zagreb, za Bosnu otišlo 107 tona hrane, odjeće, higijenskih potrepština i sl..
:clap: za Savaše :clap: ia za sve studente koji su sudjelovali, kao i za organizatore svega, momka iz Širokog i djevojku iz Viteza :thumbup:
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 30 maj 2014, 17:35

:?

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 30 maj 2014, 17:50

Juče rano sam se vratio iz Ožaka gdje smo vozili pomoć u tamošnji Crveni krst, konkretno pomoć iz Makedonije + neke vojne pumpe za iscrpavanje vode. Frapirao sam se kad sam vidio koliko neorganizacije, improvizacije... Otišli smo tamo (nas desetorica, uključujući vozače, sve vojnici) u srijedu popodne. Prethodno smo u Hadžićima u prostorijama tamošnjeg CK, natovarili 5 kamiona sa hranom, pelenama, mlijekom, brašnom, higijenskim stvarima... Najveći dio toga smo natovarili sami, iako je tamo bilo prisutno nekoliko uposlenika CK i 4 ili 5 volontera, koji su ili držali ruke u džepovima ili se sakrivali po magacinu :problem: . Kasnije će se vjerovatno negdje reklamirati i uzimati bodove za to svoje volontiranje :puke: , dok će vojsci yebavati sve na kamaru, dobra plata, a ne rade ništa :crazy:
Nakon što se sve natovarilo, čovjek koji tu radi nam je dao neki papir na kome nije bilo apsolutno nikakve evidencije o tome šta je i koliko čega je natovareno (čak ni okvirno, onako otprilike), što nam je bilo krajnje nelogično. Tako smo komotno mogli negdje usput stati, istovariti pola kamiona robe, bez da nam iko išta može reći. Mogu samo misliti koliko je humanitarne pomoći izgubljeno samo na ovaj, a i na druge načine. :wtf:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 30 maj 2014, 17:55

za taj CK u Hadžićima ti je odgovoran Ferid Borovina, ako zatreba :)
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 jun 2014, 21:40

Slobodana Nedeljkovića (26), poznatijeg kao Džambo, policija Obrenovca i Žandarmerija uhapsili su, jer je utvrđeno da nema ni ženu ni dete, kako je prethodnih dana izjavljivao po medijima.

Džambo je u policiji priznao da je lagao kako bi uspeo da dobije kuću od države, posto živi kao podstanar.

Do sada se zna da je dobio 30.000 dinara pomoći, a istražuje se da li mu je i više donirano. Prijava će biti podneta zbog širenja straha i panike.

On je lagao da su mu žena i dete nestali tokom poplave u Obrenovcu. Biće verovatno podneta i prijava zbog prevare, zbog uzetog novca od humanitarne pomoći. Đžambo inače živi s babom i dva ujaka.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai, Google [Bot], sirBobbyMoore i 9 gostiju.