Mirjana je samo jedna u nizu željnih slave. Dok ljudi gube živote i sve što imaju u našoj državi neki bi i rođenu djecu prodali kako bi postali poznati. A još gori su idioti koji se primaju na lažne plaćeničke priloge.Papalukas je napisao/la:E drago mi je da se javio neko iz Doboja da ne ispadne da ja nesto pricam iz BL,bio sam u Doboju,situacija je stvarno strasna,al sta ljudi pricaju,sto neko kaze kako u Bosni sakriti nesto,ma dajte,vjerovatno ima vise mrtvih,to pricaju i ljudi po Doboju,al da se lesevi drze u trznom centru i da se ne daje hrana muslimanima,da su ljudi zarazeni,stvarno treba poceti kaznjavati ovakve MirjaneTu su zenu prozvali Mirjana u zemlji cuda. Moja zgrada je kraj toga famoznog Tusa, da ne zivim tu pa ajd. Inace 2 dana sam proveo cisteci podrume, evo nemam ni suge ni zutice. Jedino sto sam izgorio kada sam cistio oko zgrade. Nemojte me pogresno razumjeti stanje u Doboju jeste tesko ali ne trebaju nam ovakve izjave i prepadanje naroda.![]()
![]()
Ali imajući u vidu broj nepismenih u BiH i čudi me da avazova i slična retorika itekako pali kod naroda.
Što se ostalog tiče, kao što sam rekao prije par dana, BiH jednostavno nema mehanizaciju i nije spremna za nesreće i nepogode, daleko manjeg intenziteta nego što je bilo zadnji put. Da li će se šta promjeniti?! Teško. A jadna sirotinja će svakog sledećeg puta prolaziti sve gore.
Avgust će biti poprilično zanimljiv,o septembru da i ne govorim. Veliki Srbi i veliki Bošnjaci će biti ključne face. Poplave su idealno sredstvo. A priče o gladnim, uvrijeđenim, slomljenim, diskriminisanim će biti sastavni repertoar punjenja ionako slabo obrazovanog starijeg stanovništva koje je glavnica biračkog tijela. Jbg, tako je.
Što je najgore u ovoj državi ne postoji nezavisan i jak pojedinac koji bi narod poveo. Zadnji protesti su pokazali da u BiH je sve politika i plaćeništvo. U ime sirotinje se često pominje, ali na kraju se svede da je bilo u ime politike i interesa gdje je sirotinja samo paravan.