FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

tax
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tax » 20 mar 2010, 11:44

moze li mi neko reci koliko ugovora ima jos samir bekric
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 mar 2010, 11:51

tax je napisao/la:moze li mi neko reci koliko ugovora ima jos samir bekric
Ipak, prije nego i definitivno obuče dres nekog turskog kluba, Bekrić će sa Željom morati dogovoriti rastanak, s obzirom na to da mu ugovor ističe tek za godinu i pol.

Oslobođenje, 20.03.2010.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 20 mar 2010, 12:00

Željezničar pobijedio Zvijezdu, Bajić i Bešlija sretni zbog tri boda

Od 65. minute kada smo padali u igri Jug nas je ponio, dao nam dodatnu snagu. Drugi dijelovi tribina su očito zaboravili gdje je Željo bio proteklih godina. Inače, Jug je cijelu sezonu pozitivan i hvala im na tome, iskren je Osim

Tri utakmice tri pobjede - skor je Željezničara u proljetnom dijelu sezone, nakon kojih je plavi tim dohvatio drugo mjesto na tabeli. Nakon Čelika i Širokog, na Grbavici je pala i Zvijezda i to teže od očekivanog. Istina, bilo je 2:0, ali navijači domaćeg tima strepili su sve do drugog gola, kojeg je Bekrić postigao u 81. minuti sa bijele tačke.

Trojica debitanata

"Očekivali smo tešku utakmicu i na kraju smo ipak zadovoljni. Zapravo, pobjeda je jedan od rijetkih razloga za zadovoljstvo koje imamo nakon Zvijezde", rekao je menadžer kluba Amar Osim po završetku susreta i dodao kako je njegov tim stvorio nekoliko odličnih prilika, ali da je bilo i rupa u Željinoj igri.

"Prvi gol smo dali na vrijeme, ali nismo uspjeli drugi, iako smo imali dobrih prilika. Vjerovatno bi i naša igra bila sigurnija i drugačija da smo postigli još koji gol do isteka poluvremena. Međutim, nedostajalo nam je pet igrača, a imali smo trojicu debitanata (Bogičević, H. Bešlija i Spahić, op.a), koji nisu podbacili, ali poremetili su ritam. Zamjene nisu dovoljno spremne kao standardni igrači. Imali smo par blijedih, par nespremnih, četvoricu koja nisu u formi i četvoricu koja su igrala normalno i to je to", kazao je Osim i pohvalio "manijake" sa južne tribine.

"Od 65. minute kada smo padali u igri Jug nas je ponio, dao nam dodatnu snagu. Drugi dijelovi tribina su očito zaboravili gdje je Željo bio proteklih godina. Inače, Jug je cijelu sezonu pozitivan i hvala im na tome", iskren je Osim, koji je na kraju šaljivo dodao da - što se njega tiče, prvenstvo sad može biti prekinuto, s obzirom na to da su plavi na drugoj poziciji.

Haris Bešlija se u duelu protiv svojih bivših saigrača mogao proslaviti, da je iskoristio barem jednu od četiri stopostotne prilike. Međutim...

"Ovo mi je bio novi debi u Želji i želio sam dati taj gol, ali nisam uspio. nedostajalo mi je koncentracije u završnici, ali nedostaje mi i utakmica. Vjerujem da ću u narednim mečevima, u zavisnosti koliko budem dobivao priliku za igru, popraviti realizaciju", kaže mlađi Bešlija, koji je zadovoljan pobjedom.
Slično nam je rekao i Delimir Bajić, koji je, zajedno sa Jadrankom Bogičevićem odlično zamijenio Kerlu i Mešića na stoperskim pozicijama.

"Nakon pobjede nad Širokim svi su očekivali da ćemo Zvijezdu pobijediti 5:0. Možda bi i bio taj rezultat da je Haris Bešlija bio koncentrisaniji, ali bitno je da smo osvojili tri boda. Igrali smo pod pritiskom i ne znam kako je izgledalo sa tribina, ali mi na terenu smo znali da ćemo pobijediti", kaže Bajić i dodaje kako Željo tek sad počinje ličiti na pravu ekipu.

20 ravnopravnih

"Imamo 20 igrača koji u svakom trenutku mogu igrati od prve minute. Protiv Zvijezde nam je nedostajalo pet igrača i opet smo pobijedili. Bilo kojoj drugoj ekipi da je nedostajao toliki broj, sigurno bi bila poražena", smatra Bajić.

Inače, Amar Osim će za utakmicu protiv Zrinjskog u nedjelju imati na raspolaganju sve igrače osim Kerle, koji će pauzirati dva susreta, a u tim se nakon povrede vraća i Višća.

Oslob.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 20 mar 2010, 12:04

Počeli su kuditi sjever svako malo :twisted: :D
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 20 mar 2010, 12:05

tanzla je napisao/la:Počeli su kuditi sjever svako malo :twisted: :D

Tako i treba :mrgreen:

"Od 65. minute kada smo padali u igri Jug nas je ponio, dao nam dodatnu snagu. Drugi dijelovi tribina su očito zaboravili gdje je Željo bio proteklih godina. Inače, Jug je cijelu sezonu pozitivan i hvala im na tome", iskren je Osim, koji je na kraju šaljivo dodao da - što se njega tiče, prvenstvo sad može biti prekinuto, s obzirom na to da su plavi na drugoj poziciji"
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 20 mar 2010, 12:07

jednom u zivotu otisao na sjever, i nikad vise... isto ko da gledaju konjske trke, nije vazno kome psujes, samo da psujes... i kad oni nebi na pocetku pjevali ono "golmane golmane golmaneeee", nesto bi im bilo... :)
BRAVE HEART 1979-2005

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 20 mar 2010, 12:11

edotm87 je napisao/la:
jednom u zivotu otisao na sjever, i nikad vise... isto ko da gledaju konjske trke, nije vazno kome psujes, samo da psujes... i kad oni nebi na pocetku pjevali ono "golmane golmane golmaneeee", nesto bi im bilo... :)
I ja sam bio samo jednom, davno, mislim kad smo protiv Sirokog igrali kup neki ili nesto tako, kad je Mudrinic zabio gol za Siroki (ili je to ipak bio Zrinjski, nek me ispravi neko ko se sjeca bolje), i dotrcao pred sjever, prekrstio se, i onda izleti neki lola sa sjevera da ga bije. Samo cu reci da je osiguranje bilo na nivou ;) :D Ma i na sjeveru je vecinom normalna,dobra raja, samo onih par papaka budu glasniji.

arapinho1
Kontakt:

Post Postao/la arapinho1 » 20 mar 2010, 12:44

tanzla je napisao/la:
edotm87 je napisao/la:
I ja sam bio samo jednom, davno, mislim kad smo protiv Sirokog igrali kup neki ili nesto tako, kad je Mudrinic zabio gol za Siroki (ili je to ipak bio Zrinjski, nek me ispravi neko ko se sjeca bolje), i dotrcao pred sjever, prekrstio se, i onda izleti neki lola sa sjevera da ga bije. Samo cu reci da je osiguranje bilo na nivou ;) :D Ma i na sjeveru je vecinom normalna,dobra raja, samo onih par papaka budu glasniji.
ja mislim da je to protiv troglava bilo
"Nikad neću, majko, bez Bosne živjeti,Bosnu ću služiti, za Bosnu umr'jeti.Neću nikad k'o vazal nikom služiti,Ja sam bosanski sin i njen ću ostati!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 20 mar 2010, 12:47

Željezničar traži šestu uzastopnu pobjedu Pod Bijelim Brijegom

Svoj pohod ka vrhu Željezničar nastavlja u nedjelju u još jednom derbi susretu. Naime, Pod Bijelim Brijegom će ih dočekati Zrinjski. Plemići su se vratili u utrku za najvećim dometom nakon pobjede u Istočnom Sarajevu. Na taj su način igrači Zrinjskog svojim navijačima dokazali da je poraz od Zvijezde na njihovom terenu samo puka slučajnost. Ipak, da li je slučajnost ili ne, to će se u nedjelju pokazati.

Sarajevski Plavi u osam posljednjih utakmica imaju sedam pobjeda te pet pobjeda u nizu. Velika euforija vlada u taboru plavo-bijelih. Ova dva rivala odigrat će dvije utakmice. Naime, najprije sutra u okviru 19. kola Premijer lige, pa potom i u polufinalu Kupa.

Treneru Amaru Osimu sada su svi igrači na raspolaganju, za razliku od prošle utakmice protiv Zvijezde, kada nije mogao raučati na pet-šest standardnih igrača. Jedini igrač pod znakom pitanja svakako je mladi Edin Višća.

Najiskrenije se nadamo da će na svih osam terena biti uzbudljivo, te da će u prvi plan doći dešavanja na terenu, a ne na tribinama i izvan njih.

ss
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 20 mar 2010, 12:48

Po tom naslovu ispade da smo 5 zadnjih tekmi pod BB tukli Zrinjski. :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 mar 2010, 13:11

Ja sam na sjeveru, ima uvijek oni koji stalno psuju, jbg, ali mislim da se situacija popravlja. Protiv Zvijezde je bilo veoma dobro navijanje, ipak tu ima dosta starije raje...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 20 mar 2010, 13:14

Virtu4l je napisao/la:Ja sam na sjeveru, ima uvijek oni koji stalno psuju, jbg, ali mislim da se situacija popravlja. Protiv Zvijezde je bilo veoma dobro navijanje, ipak tu ima dosta starije raje...
Ne treba zbog 20-tak morona satanizirati sjevernu tribinu,od rata na ovamo je na sjeveru uvijek bilo isfrustriranih tipova,ja sam Želju poceo pratiti sa sjeverne tribine i svasta sam se naslusao,s druge strane tu sjedi i veliki broj onih koji Želju prate 20 i kusur godina i ne treba ih stavljati u isti kos,i na jugu ima pacijenata ali kop ugusi njihov papanluk...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 20 mar 2010, 13:22

bistrik upravu si , ev sad protiv zvijezde , likovi se okomili na M.Besliju , drama , psuju mu sve i svasta al et njihova stvar , neg jos namjerno brzaju pjesme cc

drug

Post Postao/la drug » 20 mar 2010, 13:30

ma sjever je fina tribina pravo, skoro pa ko neka engleska tribina. Moze covjek komotno djecu dovest da gledaju tekmu. Mana je sto vecina raje tiho prica, ustane kad je go (poneki "izrod" ustane kad je i prilika), tako da se čuje 10ak ljudi koji uvijek pametuju, mijesaju ferdinanda i fergusona, ne znaju pricat ali opet su oni pametiniji od amara, a u mladosti su bolje igrali nego messi sad. Volim ja i gore otic, ponijet novina za pod guzicu i zavalit se, gledat, sacekat da me jug prozove...ali kako mi vade zivce likovi koji ti kazu (kad ustanes zbog lijepe sanse) da sjednes, ono "jarane, ne vidim nista, ustacemo svi zajendo kad daju go, haj hajd". Pu :evil: medjede

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 20 mar 2010, 13:34

bistrikboy je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ja sam na sjeveru, ima uvijek oni koji stalno psuju, jbg, ali mislim da se situacija popravlja. Protiv Zvijezde je bilo veoma dobro navijanje, ipak tu ima dosta starije raje...
Ne treba zbog 20-tak morona satanizirati sjevernu tribinu,od rata na ovamo je na sjeveru uvijek bilo isfrustriranih tipova,ja sam Želju poceo pratiti sa sjeverne tribine i svasta sam se naslusao,s druge strane tu sjedi i veliki broj onih koji Želju prate 20 i kusur godina i ne treba ih stavljati u isti kos,i na jugu ima pacijenata ali kop ugusi njihov papanluk...
Upravo tako...uvijek je bilo isfrustriranih bolesnika na svakoj tribini koji jedva cekaju kiks nekog igraca ili golmana pa da izbace iz sebe svoj drek...sreca pa su u manjini i prigušeni....nema to veze koja je tribina sjever ili Jug...bolesnik je bolesnik i može se naci na bilo kojoj tribini.
Inace, ovo nije bezveze što Osim naglašava Jug kao pozitivnu tribinu ...covjek se vec opeko sa navijacima koji su ga otjerali nakon što je donio dvije titule.
Iskreno receno pun mi je qrac "strcnjaka" sa tribine koji bi i Messiju našli manu :evil: :evil: :twisted: :twisted:

Mislim da je vrijeme da realni navijaci koji su uvijek uz klub (i kad ide i kad ne ide) pocnu preuzimati stvari u svoje ruke pa protjerati takve likove sa tribine...dosta nam je nadrkanih pljuvaca i vjecnih kriticara.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

drug

Post Postao/la drug » 20 mar 2010, 13:37

jarane normalno da je i Osimu dopizdilo zato sto se fakat cuje sve sa sjevera.
PS: onakvom jugu mora biti zahvalan, ne moze ostat ravnodusan nikako. Prozvali smo ga, pogurali i njega i igrace.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 20 mar 2010, 13:58

Amar Osim: Zrinjski nije bolji od Širokog

Željezničar je ostvario i petu pobjedu za redom. Tri boda iz Širokog plavi su ovjerili pobjedom nad Zvijezdom (2:1) koja ih je gurnula na drugo mjesto premijerligaške tabele. sa samo tri boda zaostatka za vodećim Borcem.
Bez pet standardnih prvotimaca Željo je teže nego očekivano stigao do nova tri boda.

- Trebali smo možda i ranije pritisnuti Zvijezdu i natjerati ih da izađu više u prostor. Teško je igrati kada se protivnik brani. Nismo na vrijeme postigli drugi gol i pomalo se uvukla nervoza. Imali su i protivnici dobrih prilika i mogli su nas vrlo lako kazniti.

Tek nakon drugog gola smo odahnuli kaže menadžer Željezničara Amar Osim.
U timu Željezničara prvi put zaigrali su Jadranko Bogičević i Bajro Spahić, dok je i Haris Bešlija upisao svoj prvi nastup u novom timu.
- Mogu biti zadovoljan njihovim izdanjem. Ne bih nikoga pretjerano izdvajao, ali mogu kazati da su opravdali očekivanja - kaže Osim.

Ipak, u timu Amara Osim bilo i onih igrača koji nisu odigrali na nivou.

- Imali smo nekih prislinih zamjena. Možemo opravdanje tražiti u tome što smo imali mnogo izostanaka, još kad se na to doda da četiri igrača nisu u formi, dva su nova i dva podbace znači da smo imali raspoložena samo dva igrača dok ih je u Širokom Brijegu bilo deset raspoloženih, ali to je već moj problem. Najbitnije je da smo upisali novu pobjedu - istakao je Osim. U nedjelju pred ekipom Željezničara je još jedno teško gostovanje. Plavi će u meču protiv Zrinjskog biti kompletni. U tim se vraćaju Bučan, Popović, Kerla i Mešić.

- Idemo rasterećeno u Mostar. Mi smo ostvarili zacrtani cilj, čak ga i premašili. Da nam je neko iz ove tri utakmice ponudio sedam bodova prihvatili bi, a mi smo ostvarili svih devet - kaže Osim. Strateg plavih smatra da Zrinjski nije jača ekipa od Širokog, ali i da nije ništa slabija.

- Prema tabeli nisu bolji od Širokog, ali svakako jesu drugačija ekipa i odmah će za ovaj meč biti drugačiji pristup. Igramo protiv direktnog protivnika za sami vrh i samim tim ni jednoj ni drugoj ekipi neće biti lako rakao nam je menadžer Željezničara.

AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 20 mar 2010, 14:25

Dosta tih pljuvača ima averziju naročito prema našim mlađim igračima. Ne d'o dragi Bog da je neki naš junior igr'o k'o Lazo prošlu polusezonu. Izgubio bi volju za životom, a poprilično sam siguran da ne bi završio sa fan stranicom(Nemam ništa ni protiv Popoviće, ni te stranice). Ne cijene svoje i ubiše se da u ovom slučaju Srbijancima pokažu kako su dobri, kako im ništa ne zamijeraju isl. Svaka čast i Ćulumu, ali da je iz naše škole i da je hattrick dao na debiju, ne bi mu niko skandirao. Ovako mu je na prvoj prijateljskoj utakmici skandirano, što mnogi za godine igranja u ŽELJI i ostavljanja srca na terenu, nikad ne dožive!
Tako neki lik na jugu, na prvi dodir H. Bešlije s loptom govori "veze on nema" i tako hinjski huška ostale. Dođem na forum, i samo su za tog igrača komentari tipa "bilmez" i "ograjis'o". Nadam se samo da ne čita nikad forum.
S druge strane, kako god igr'o, "Lazo" ga s milinom može posjećivati.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 20 mar 2010, 14:32

Željovac je napisao/la:Dosta tih pljuvača ima averziju naročito prema našim mlađim igračima. Ne d'o dragi Bog da je neki naš junior igr'o k'o Lazo prošlu polusezonu. Izgubio bi volju za životom, a poprilično sam siguran da ne bi završio sa fan stranicom(Nemam ništa ni protiv Popoviće, ni te stranice). Ne cijene svoje i ubiše se da u ovom slučaju Srbijancima pokažu kako su dobri, kako im ništa ne zamijeraju isl. Svaka čast i Ćulumu, ali da je iz naše škole i da je hattrick dao na debiju, ne bi mu niko skandirao. Ovako mu je na prvoj prijateljskoj utakmici skandirano, što mnogi za godine igranja u ŽELJI i ostavljanja srca na terenu, nikad ne dožive!
Tako neki lik na jugu, na prvi dodir H. Bešlije s loptom govori "veze on nema" i tako hinjski huška ostale. Dođem na forum, i samo su za tog igrača komentari tipa "bilmez" i "ograjis'o". Nadam se samo da ne čita nikad forum.
S druge strane, kako god igr'o, "Lazo" ga s milinom može posjećivati.
Upravo tako, ja se ne sjećam da smo ikada npr. Bekriću skandirali iako je naš najbolji igrač. Ali ne može se tu ništa promijeniti jer tuđe slađe je.
FEDERER= KLOC

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 20 mar 2010, 14:33

Ni Bekric nije nase dijete ... ;)

J.bo psovace. Previse se vremena posvecuje pisanju o njima u odnosu na ono koliko "znace" ti, nazovimo ih ljudi, Zelji. Ne samo na ovom forumu nego i na drugim. Pisao sam i ja cesto o njima ali vise necu. Ipak je velika vecina sjevera ispratila aplauzom H. Besliju kad je izlazio iz igre!
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, kogmagie46, MrkiMedo, perodeformero i 49 gostiju.