Abduljnasri je napisao/la: ↑17 mar 2024, 09:33
Ma evo i da izborimo evropu euforija je pala 2 put vec zaredom izlazili.. nebi nas na grbavici bilo ni 3000.. takav je mentalitet u nas... kao i Sarajevo protiv nas u zenici .. horda manje bar 2 hiljade od nas.. a blize im 2h zenica od nas... ocu da kazem mi nismo Englezi
U nas je generalno odgoj podrske lokalnim klubovima na minimalnom nivou.Znam par momaka sto ih ne zanima Velez kad igra Liverpul,Machester ili Barca u terminima ksd de poklapaju utakmice.znam isto tako masu ljudi sto idu na utakmice jer idu i drugi,jer je to taj vikend "fora" i da su u trendu.Gledaj kroz ostale sportove kod nas,nemaju ni komsije neku podrsku,ovo u evropi sto su imali ljudi sa strane dolazili da gledaju Villu. To je sramota naprimjer da jedan sarajlija dodje do karte prije nekog iz Mostara i da ima vecu zelju pogledati tu utakmicu.To je slucaj bio i snama dok smo evropske utakmice igrali.
Ili mozda evo sto nas je sve iznenadilo u zadnje vrijeme su nasi rukometasi.Da budem iskren, isao sam prije dok je bio bojkot fudbala,tad se jos skakalo i navijalo,sad sam vec malo ostario,porodica,posao,obaveze, od skakanja nema nista vise.Ali me dojmilo 10ak pobjeda u nizu, borba za ulazak u visi rang. Od tih 10 pobjeda,8 utakmica je sa 10 i vise razlike.Nije da u tom slucaju covjek nema sta da vidi,nije da nema sta da podrzi,ali kazem dzaba sve kad smo odgojeni tako
da ne idem van teme,vecerasnjom pobjedom bi svima pao kamen sa srca,uvidjeli bi da se moze uglavnom i nadam se pobjedi i najmanje istoj igri kao u cetvrtak