U ova dva posta iznio si dva dijametralno suprotna pogleda na ovu situaciju.NeRi_K je napisao/la: ↑21 apr 2025, 13:52Svi oni koji malo ozbiljnije prate stanje u našem nogometu znaju da je Premijer liga BiH miljama ispred Prve lige FBiH, a pogotovo ispred Prve lige RS.
Od naredne sezone 10 ekipa igra Premijer ligu BiH, a barem pet ekipa ima budžet 5+ miliona konvertibilnih maraka, mi smo nažalost daleko od toga. I ove godine imamo situaciju da se Stupčanici uopće ne ulazi u Premijer ligu, jer izgleda da su malo ko konkretnije bacili računicu na papir i vidjeli da mogu jedino biti prolaznici u idućoj sezoni.
Spajanjem Prve lige FBiH i RS možemo dobiti dodatno na kvaliteti, a tek tada za mnoge neće biti mjesta u toj ligi.
Ja se iskreno nadam da se lagano vraćaju dugovi, jer ima ova stavka u Budžetu od 120.000 KM, da ćemo u maju dobiti završen pomoćni teren, te da ćemo do iduće kalendarske godine dobiti rekonstruisan glavni teren i atletsku stazu. To su preduvjeti za stabilan klub i iskreno se nadam da ćemo stabilni dočekati da igramo u jedinstvenoj Prvoj ligi ili kako god se ona već zvala.
Kao prvo Jedinstvo kako je planirano krajem ove sezone ulazi u isplatu zadnje trecine duga, provjerite malo koliko su duzni klubovi generalno na balkanu… Mi dugom nemamo problem to je suplja kojom vam godinama mazu oci.
Ova uprava radi konkretno nikakve sponzore i velike pare nisu nasli i ne znam odakle to uopste. Stoji Sedic kao gradonacelnik iza njih i to je to, kratko jasno.
Jedinstvu ne trebaju godine i godine stabilizacije, a pogotovo ne u ovoj najskupljoj ligi svijeta, nama treba bolja organizacija u samom klubu uz to da grad nastavi biti uz Jedinstvo. Mi kad sve ostalo dovedemo do nivoa Premijer lige, rezultat ce sam doci.