FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- RobertoBaggio
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ponekad smo mi sami sebi najveći neprijatelji. Hajde da su uletili pitari na temu, pa provocirali i slavili što nismo pobijedili, ali ovolika količina gluposti od nas samih. Trebali bismo dosad prevazići to, već pet godina klub radi odlične stvari, trofeji su tu, osvojili smo više nego većina u čitavoj svojoj historiji, i čak i kad smo realno slabiji, kao ove sezone, borimo se na oba fronta, i dalje smo prvi, imamo fantastičan kontinuitet.
Poslije Želje, volim Manchester United (mada to nije nešto čime bi se trebao hvaliti ove sezone, ali eto). Danas je bio najveći engleski derbi, a ja sam, bez ikakvih dilema, odlučio gledati ono iz Lukavice. I uvijek ću tako uraditi. I jesam ljut i razočaran, ali ovakve priče o igračima, to je jednostavno odvratno, to me je još više razočaralo.
(Jah, a razočarao me je i United, kao što je svima poznato. Ovo baš i nije moj dan.)
Poslije Želje, volim Manchester United (mada to nije nešto čime bi se trebao hvaliti ove sezone, ali eto). Danas je bio najveći engleski derbi, a ja sam, bez ikakvih dilema, odlučio gledati ono iz Lukavice. I uvijek ću tako uraditi. I jesam ljut i razočaran, ali ovakve priče o igračima, to je jednostavno odvratno, to me je još više razočaralo.
(Jah, a razočarao me je i United, kao što je svima poznato. Ovo baš i nije moj dan.)
FK Željezničar 1921
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Prednji krizni su nategnuti i meniskus... Ovih dana treba raditi detaljnije pretrage p cemo znati koliko ce pauzirati, nadam se da ce biti spreman za derbi...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ima problema sa zadnje 2 plate,i zadnju kiriju malo nategoChWilla je napisao/la:pa šta je tačno u pitanju?
-
zeljovolim
- Kontakt:
sve je to vec vidio sad treba malo terpije i bit ce ok.Baja_Zvjerka je napisao/la:Prednji krizni su nategnuti i meniskus... Ovih dana treba raditi detaljnije pretrage p cemo znati koliko ce pauzirati, nadam se da ce biti spreman za derbi...
kad vec nece Tomic igrati, nadam se da nece ni Sadikovici nijedan, pa ono fkt nema smisla onaj mladji od svake lopte bjezi isto trebica u duele ulazi, a onaj stariji nezz fkt ovo je danas katastrofa nek prica ko sta hoce dobro je ovo dobro je ono, ovo ne moze biti dobro kiks protiv slavije se nije smio desiti onaj u Bijeljini se mogao prevazici, a to govorim iz prostog razloga sto nam dolazi Siroki al opet dobijemo li Siroki onda se moze prevazici i ovaj kiks od danas, al Zrinjski je odma za petama i ovu polusezonu ove tri utakmice pokazali su se kao najveci konkurent tituli i mi smo ih jedva dobili... pricajte sta hocete ovakvi kiksevi se ne smiju vise ponavljati
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
evo još jedan podrumaš izvirio. najavljivala se dominacija na svim frontovima i zima u evropskim takmičenjima, a sad je i sustizanje na -3 iza želje dovoljan razlog za slavlje.
Izgleda da je tebe neko natego.pastore je napisao/la:ima problema sa zadnje 2 plate,i zadnju kiriju malo nategoChWilla je napisao/la:pa šta je tačno u pitanju?
Bolje da mi to rjesimo na vrijeme, da derbi bude revijalna utakmica. Zakuhava se opasno Siroki, Sarajevo, Zrinjski nam se pribilizuju nece biti lako.zeljeznicar1 je napisao/la:Ovo se sve radi kako bi uzeli titulu na derbiju![]()
Da bi bilo sto neizvjesnije
Protiv Sirokog i Leotara nam bodovi pod hitno trebaju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
-
zeljovolim
- Kontakt:
bas kako te nije stid tako nesto govorit ,koliko s emomak trudi da ozdraviterabajt je napisao/la:Izgleda da je tebe neko natego.pastore je napisao/la:ima problema sa zadnje 2 plate,i zadnju kiriju malo nategoChWilla je napisao/la:pa šta je tačno u pitanju?
Ma ljudi smiri te se malo i spustite loptu, tacno je da smo danas bili losi da su pojedinci svojim odnosom i igrom zasluzili kritike ali nemamo druge da ih zamjeni.Svi znamo sta nam se sve desava ove sezone a ipak smo uprkos tome jos itekako u povoljnom polozaju.Pa citavu sezonu kuburimo sa povredama, nismo dovodili neka jaca pojacanja, krpimo ekipu na zor za razliku od drugih.Prije pauze smo imali dva boda vise, sada imamo tri sa jednom domacom i dvije gostujuce utakmice i jos uvjek je sve u nasim rukama.Masa igraca nam silom prilika igra na neprirodnim pozicijama i toga smo svi svjesni, kada se povrijedjeni oporave, kada Dedic stekne pravo nastupa sve ce to bolje izgledati.Zato igra danas jeste bila odvratna ali je produkt jednog teskog vremenskog perioda kroz koji prolazimo ali bas sada trebamo biti uz klub i pruziti im punu podrsku u nastavku prvenstva, utakmica protiv Sirokog ce biti mjerilo koliko i mi kao navijaci vrijedimo i koliko postujemo svoj klub.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
ma meni je danas najvise krivo jer smo mogli mirniji biti protiv sirokog jer tu x ne bi predstavljao nista strasno ovako nemamo prava nakiks... sa pobjedom protiv sirokog pravimo veliku zalihu bodova nad njima, a siguran sam da ako dobijemo sirokog da ide opet neki niz od minimalno pet pobjeda i niz u kojem cemo se opet popeti na plus pet u odnosu na ostale pratioce
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
Samo realizaciju popraviti i to je to. Nadoći će ovi mladići i biće to na ljeto dobro. Ostati na ovom kursu do evrope, a Dado, Memija, Zola, Bajić, Čola, pa i Kvesa neka skupljaju minute da budu tempirani za te utakmice.
DRUG NEBI TI PUNCA
Idi traži nestali malezijski avion i ostavite cuke na miru,otkad je žutokljunac došao nema kerova ni za lijekaHz-Sa je napisao/la:mislim da je bila preslana sudzuka od brajlovica pa ste lose odigrali
Einigkeit und Recht und Freiheit
da je selimović danas igrao on bi ga nekako uvaljao ili namjestio za pobjedu, to sam siguran. naravno ostatak utakmice bi bio nevidljiv 
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
realno, lose smo odigrali vecinu utakmice a opet smo mogli pobijediti.. **** sta je tu je, i dalje smo prvi, spremiti se za siroki, pokusati uzeti 3 boda pa ce se lakse disati. VTŽ
ps. sta god bude trebamo biti podrska momcima, jer ne zaboravite koliko imamo pehova sa povredama
ps. sta god bude trebamo biti podrska momcima, jer ne zaboravite koliko imamo pehova sa povredama
Zadnja izmjena: fedeltafrotta, dana/u 16 mar 2014, 19:36, ukupno mijenjano 1 put.
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Nadam se da je stručni štab vidio da burazeri, na našu žalost, još uvijek ne mogu biti nosioci igre, ma koliko to oni htjeli! Treba im još vremena... To se vidjelo na ovoj, a i na ovih par zadnjih utakmica. Svraku treba vratiti u sredinu, bar dok se Tomić potpuno ne oporavi, pa igrati sa onom provjerenom trojkom u sredini (Hasanović, Jamak, Svraka) sa kojom smo ranije često igrali. Nadam se da će i Benjo biti spreman za narednu utakmicu ili da je nekako drugačije iskombinovati odbranu kako bi Stanića gurnuli u ofanzivu jer bi tamo bio korisniji.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
Stvarno bi se neki navijači Želje trebali zapitati vole li istinski klub! Ako misle da ga vole, na koji nacin pokazuju tu ljubav?
Je li normalno voljeti klub samo onda kad pobjedjuje?
Očigledno je da ima takvih. Nažalost, takvi samo misle da vole klub, a ustvari takvi su tu zbog sebe, svojiih nekih frustracija i kompleksa i klub i stadion im dodje kao terapija.
Dakle, pisati takve nebuloze na račun D.Sadikovica, momka koji je jos junior po godinama, goviri u ptprilog ovoga što sam predhodno napisao.
Jučer sam pisao da sam gledao omladince u Zenici protiv Viteza i nahvalio K.Memiju, dijete koje je tek prešlo iz kadeta u juniore, on danas ulazi u igru u premijerligaskoj utakmici seniora.
Zašto potenciram ovu priču oko juniora?
Hocu da vratim priču u realnost. A realnost je to da smo u prvenstvo ušli sa ambicijama da se izbori mjesto koje vodi u euro takmicenje, da se forsiraju mladi igraci iz sopstvsnog pogona, ds bi oni u narednom prvenstvu mogli zamijeniti neke koji ce se pokusati prodati nakon ovoga prvenstva.A mi"vijerni"navijaci, docekamo prvu priliku da popljujemo baš te najmlađe i najperspektivnije.Uz to, bolji smo strucnjaci i od Gvardiole a kamoli od Amara O.
i odlicno znamo da oni uopće nisu za Želje.
Dajte ljudi razmislite malo prije nego sta ovdje napišete. Imamo to što imamo,u vrhu smo, imamo realne šanse da budemo medju prve cetiri ekipe.
Budemo li se ponasali kao pravi navijači, možda možemo i do titule ili kupa.A možda i do obadvoje.Ali ne mozemo se ponašati kao da moramo sve pobijedjivati, kao da s
mo napucali ekipu, kak da imamo idealnd uvjete za rad..
Ovu utskmicu naprosto treba zaboraviti, neka je strucni stab analizira, a naše je da se pripremamo za subotu i izuzetno tešku i važnu utakmicu sa Sirokim.
Je li normalno voljeti klub samo onda kad pobjedjuje?
Očigledno je da ima takvih. Nažalost, takvi samo misle da vole klub, a ustvari takvi su tu zbog sebe, svojiih nekih frustracija i kompleksa i klub i stadion im dodje kao terapija.
Dakle, pisati takve nebuloze na račun D.Sadikovica, momka koji je jos junior po godinama, goviri u ptprilog ovoga što sam predhodno napisao.
Jučer sam pisao da sam gledao omladince u Zenici protiv Viteza i nahvalio K.Memiju, dijete koje je tek prešlo iz kadeta u juniore, on danas ulazi u igru u premijerligaskoj utakmici seniora.
Zašto potenciram ovu priču oko juniora?
Hocu da vratim priču u realnost. A realnost je to da smo u prvenstvo ušli sa ambicijama da se izbori mjesto koje vodi u euro takmicenje, da se forsiraju mladi igraci iz sopstvsnog pogona, ds bi oni u narednom prvenstvu mogli zamijeniti neke koji ce se pokusati prodati nakon ovoga prvenstva.A mi"vijerni"navijaci, docekamo prvu priliku da popljujemo baš te najmlađe i najperspektivnije.Uz to, bolji smo strucnjaci i od Gvardiole a kamoli od Amara O.
i odlicno znamo da oni uopće nisu za Želje.
Dajte ljudi razmislite malo prije nego sta ovdje napišete. Imamo to što imamo,u vrhu smo, imamo realne šanse da budemo medju prve cetiri ekipe.
Budemo li se ponasali kao pravi navijači, možda možemo i do titule ili kupa.A možda i do obadvoje.Ali ne mozemo se ponašati kao da moramo sve pobijedjivati, kao da s
mo napucali ekipu, kak da imamo idealnd uvjete za rad..
Ovu utskmicu naprosto treba zaboraviti, neka je strucni stab analizira, a naše je da se pripremamo za subotu i izuzetno tešku i važnu utakmicu sa Sirokim.
Ma ignorisi ih ba, samo ce trolovati temu i smarati.domorocki je napisao/la:Idi traži nestali malezijski avion i ostavite cuke na miru,otkad je žutokljunac došao nema kerova ni za lijekaHz-Sa je napisao/la:mislim da je bila preslana sudzuka od brajlovica pa ste lose odigrali
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
- corleone87
- Kontakt:
Mogao je i Dino danas napraviti ranije bar jednu od one dvije izmjene u drugom a ne cekati 85 minut ali eto bilo i proslo..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
- corleone87
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Cwirek, Google Adsense [Bot], NerminFatic, Proximic, Rule_hz, tiagofaria25 i 65 gostiju.