FC Bayern München
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
-
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Schweinsteiger nije nikada rekao da je United veći klub od Bayerna. Obične izmišljotine, čovjek navijao za njih kad je bio dijete pa htio da zaigra tamo nakon što je sve osvojio sa Bayernom. Nije nikada laprdao protiv Bayerna za razliku od Kroosa i Alabe, naročito ovog prvog. Ribery je htio da ide u Real jer je Bayern tada bio nekonkurentan za Ligu Prvaka, nikada nije pričao o veličini kluba. Za Mullera no comment, čitavu karijeru proveo u Bayernu, šta se ima o njemu dokazivati.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- Centre forward
- Kontakt:
Pa kakva su to različita mjerenja u kojem Barselona ispade 50x veći klub od Jedinstva ? Po meni, nije uopšte, al' hajde.
Bayern je uvijek bio klub koji je uglavnom zadržav'o svoje najveće i najbolje igrače, od davnih vremena do danas. Bilo je tu nekih izleta, sedamdesetih Braitner, osamdesetih kad su neki otišli u Italiju, ali ovi stariji će potvrdit' da je tad u Italiji igralo skoro sve "što je valjalo". Lewandowski npr dobio rješenje od penzionog pa onda otiš'o u raspalu Barsu da mu hanuma liječi išijas po plaži. Alaba je ist'o dugo bio tu pa otiš'o. Možda mu je i promjena pozicije uticala da ode. Kross je incidentan slućaj. Ters oni, ters mi i tako ispalo. Medjutim, po meni, najveći krivac za takav razvoj situacije je ona ćelava precijenjena botina, Pep.
Bayern je uvijek bio klub koji je uglavnom zadržav'o svoje najveće i najbolje igrače, od davnih vremena do danas. Bilo je tu nekih izleta, sedamdesetih Braitner, osamdesetih kad su neki otišli u Italiju, ali ovi stariji će potvrdit' da je tad u Italiji igralo skoro sve "što je valjalo". Lewandowski npr dobio rješenje od penzionog pa onda otiš'o u raspalu Barsu da mu hanuma liječi išijas po plaži. Alaba je ist'o dugo bio tu pa otiš'o. Možda mu je i promjena pozicije uticala da ode. Kross je incidentan slućaj. Ters oni, ters mi i tako ispalo. Medjutim, po meni, najveći krivac za takav razvoj situacije je ona ćelava precijenjena botina, Pep.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Ma dobro svi ti nabrojani su odigrali svoje pa otišli izuzev Kroosa.
Švajni je nogom zagazio u penziju, epizoda u Mančesteru je bila nebitna. Ne znam ni što je njima to trebalo. Alaba također, iscjeđen bio, dao sve najbolje što je imao pa otišao i neka je. Ono kad mu se davala šansa, niko nije znao ni kako ni zašto jer je bio među lošijim. Ovo što sad igra u Realu je zbog odlične odbrane koju ionako ima Real godinama. Ništa spektakularno opet. Kroos je jedini osvojio sve sa Realom što je mogao kad je otišao. I tu je bio uspješniji nego što je bio sa Bayernom. Lewandowski ode pa trpa nejač i ispada u grupnoj fazi LP. Alcantara u Liverpool otišao, nije isti igrač. I tako dalje i tako dalje. Mnogo je njih koji su se zafrkali sa promjenom.
Sve velike zvijezde koje su došle u Bayern su uspjele na neki način. Lewa kad je došao je sanjao o LP, imao poraz u finalu sa Dortmundom koji ga je pogodio, ali je ipak osvojio klempu. Trebao je uzeti i ZL, ono je bila krađa velika. Coutinho i Perišić dođu na posudbu, odmah osvoje LP. I to budu jako bitni čimbenici.
Švajni je nogom zagazio u penziju, epizoda u Mančesteru je bila nebitna. Ne znam ni što je njima to trebalo. Alaba također, iscjeđen bio, dao sve najbolje što je imao pa otišao i neka je. Ono kad mu se davala šansa, niko nije znao ni kako ni zašto jer je bio među lošijim. Ovo što sad igra u Realu je zbog odlične odbrane koju ionako ima Real godinama. Ništa spektakularno opet. Kroos je jedini osvojio sve sa Realom što je mogao kad je otišao. I tu je bio uspješniji nego što je bio sa Bayernom. Lewandowski ode pa trpa nejač i ispada u grupnoj fazi LP. Alcantara u Liverpool otišao, nije isti igrač. I tako dalje i tako dalje. Mnogo je njih koji su se zafrkali sa promjenom.
Sve velike zvijezde koje su došle u Bayern su uspjele na neki način. Lewa kad je došao je sanjao o LP, imao poraz u finalu sa Dortmundom koji ga je pogodio, ali je ipak osvojio klempu. Trebao je uzeti i ZL, ono je bila krađa velika. Coutinho i Perišić dođu na posudbu, odmah osvoje LP. I to budu jako bitni čimbenici.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
Uglavnom dupli aršini, iz razloga da bi se opravdalo ili našao krivac za neki problem ili lošu atmosferu/rezultate. I to je otprilike onaj igrač koji nije prepoznat od strane navijača kao simbol svega onoga što klub predstavlja, i onda mu se igre filtriraju kroz takav odnos. I to su pretezno igraci koji nisu njemacke nacionalnosti. Uglavnom postoji obrazac po kojim se takvi iz godine u godinu provlace kroz ovaj kontekst. I to je po meni pogresno. Znaci nadji krivca i natovari mu sve sto ne valja. Sjecam se Alabe, covjek je dosao do toga da bude optuzivan i za prokisnjavanje krova. Znaci ko god pogrijesi na terenu, ide 10 komentara tipa jesil vidio gdje Alaba stoji.
Alaba je kritikovan ne zato što je Alaba nego zato što je bio katastrofalan zadnje dvije godine nema utakmice a da nije napravio neku glupost.Kroos je Nijemac a kritikovan je zato što je ispao obična hinja koji se srao po klubu čim je otišao.Nema dvostrukih aršina kako neki žele lažno prikazati.Riberya neću ni komentarisati čovjek postao legenda kluba.Alaba poletio za parama ne zato što je Real atraktivan klub nego zato što je dobio bogovsku platu a pored toga dobio i bonus za potpis kao i njegov otac i agent toliko o tome.A sad vidim da poprima obrise hinje je vrbuje Daviesa da pređe u Španiju.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Nikad mi nisu bile jasne spike "klub oteo igrača" ili "igrača vrbovao drugi igrač", to znači da je igrač mentalno nestabilan ili prikraćen. Svako valjda radi po svojoj zdravoj pameti i u svom interesu, jer ako radi po nagovoru onda je idiot i šta će ti onda takav.
United opet nastradao, ako vala to ne izdominiramo, onda ne znam kad hocemo.
Alaba je bio mislima.u drugom klubu, nije mu se vise igralo za Bayern vise. No svakako ce ostati zapisan zlatnim slovima u nasoj historii.
Alaba je bio mislima.u drugom klubu, nije mu se vise igralo za Bayern vise. No svakako ce ostati zapisan zlatnim slovima u nasoj historii.
Ma normalno da je smijesno. Da du pametni zabranili bi Alabi pristup klupskim prostorijama za sva vremena.Bundesliga je napisao/la: ↑16 sep 2023, 12:08Ma smiješno. Tako su i za Alabu govorili, ma nije do njega, ima pravo tražiti povećanje plate, a onda ode u Real gdje igra za manje pare nego što su mu nudiliBalon je napisao/la: ↑16 sep 2023, 09:38Pa @Bundesliga je u pravu 100%, iz aviona se vidi da Davies vec mjesecima priprema teren za odlazak a nogiranje Hasana mu je pogotovo doslo kao kec na desetku, kao sa Hasanom je vec sve bilo dogovoreno ali sad se karte mijesaju iznova
Price za malu djecu da nebi zakuhao sa navijacima.... Čitavo vrijeme samo prodavao priču lakovjernim navijačima, a kao što kažeš iz aviona se vidjelo da će ići. Slična situacija sa Daviesom, on ide iduće ljeto i opet se pravi ista greška sa ulaženjem u zadnju godinu ugovora. Sad ide ulizivanje ne bi li produžio ugovor, a šta bi sa onim ne treba nam niko kome se ne bude ovdje? Tako su htjeli i Pavarda na silu zadržati, a lik htio da ide davnih dana. Pa onda ni zamjenu nisu doveli. Ovaj prelazni rok su usudio bih se reći odradili gore nego što je to Salihamidžić radio, to sve govori. Da nije Kane došao, ovo bi bio užas užasa.
Lewandowski i Pavard jesu pravili cirkus ali su na kraju ipak ispali 5 puta korektniji od austrijanskog supka i na vrijeme javili da zele otici. Igraci otisli u svoj preferirani klub, Bayern uzeo finu lovu, svi zadovoljni.
Uvaljivanje poljskog djuturuma onim debilima iz Barce za 60 miliona je cak jedna od najboljih prodaja Bayerna ikad.
Kod Daviesa sve ovo vec mirise na prljave igrice. Lik ce vrlo vjerovatno traziti takav astronomski ugovor da Bayern nece imati drugog izbora nego da ga pusti.
Sasvim normalno je da čovjek malo uzme vremena i vidi gdje će klub, da se struktura iskristalizira, kakvi su planovi itd itd. Davies je vjerovao Hasanu, imao izuzetan odnos, na kraju ta ekipa Hasan i Neppe su ga doveli i bili konstantno uz njega. Davies je bio pred potpisom produženja, a onda se desi to što se desi.
Ako bude tražio platu nivoa Gnabrya ili Goretzke, to je sasvim opravdano i ako mogu spomenuti uzimati te pare koje uzimaju što ne bi mogao i Davies. Ja vjerujem da će dečko ostati, i da je klub svjestan šta ima u njemu.
Alaba je bio zasićen kluba, dugo je igrao tu, veliki period karijere. Bayern je sam odlučio da uđe u zadnju godinu ugovora sa njim bez jasnog rješenja, isto tako zamalo nije i sa Pavardom bilo. Da Benjo nije zapeo ko mazga da napusti klub bio bi isti scenario.
Ako bude tražio platu nivoa Gnabrya ili Goretzke, to je sasvim opravdano i ako mogu spomenuti uzimati te pare koje uzimaju što ne bi mogao i Davies. Ja vjerujem da će dečko ostati, i da je klub svjestan šta ima u njemu.
Alaba je bio zasićen kluba, dugo je igrao tu, veliki period karijere. Bayern je sam odlučio da uđe u zadnju godinu ugovora sa njim bez jasnog rješenja, isto tako zamalo nije i sa Pavardom bilo. Da Benjo nije zapeo ko mazga da napusti klub bio bi isti scenario.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
- muhamedhulk
- Kontakt:
Alaba je otisao jer je htio igrati CB pa je frcio, onda ga prebacili tu a on bio ko mlohava chita
I nek je otisao.
Davies je bek i to je to. To ce uvijek i igrati. Dje god ode. E sad je pitanje jel se njemu ide ili ostaje, zbog samog kluba. Ako hoce da ide, kesh i sretno! Niko nije nezamjenjiv.

Davies je bek i to je to. To ce uvijek i igrati. Dje god ode. E sad je pitanje jel se njemu ide ili ostaje, zbog samog kluba. Ako hoce da ide, kesh i sretno! Niko nije nezamjenjiv.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Jedan je keš par godina prije isteka ugovora, dvije godine, jedne godine, istekao ugovor...
Puštanje da igrač ili više njih prođu granicu od dvije sezone prije isteka ugovora je diletizam i loš rad.
Puštanje da igrač ili više njih prođu granicu od dvije sezone prije isteka ugovora je diletizam i loš rad.
Ovo otprilike stoji i presudit će da li će mu se povećati plata (da li će se u tom dijelu podići da kažemo u tu višu klasu).
dirkules je napisao/la: ↑16 sep 2023, 19:45Alaba je bio zasićen kluba, dugo je igrao tu, veliki period karijere. Bayern je sam odlučio da uđe u zadnju godinu ugovora sa njim bez jasnog rješenja, isto tako zamalo nije i sa Pavardom bilo. Da Benjo nije zapeo ko mazga da napusti klub bio bi isti scenario.
S ovim se slažem isto, to je to, samo što najvjerovatnije je i ovde presudio pored nabrojanih faktora i novac. Alaba bi moguće i ostao kod nas da mu se povisila plata i da je dostigao po tom pitanju rang Neuera, Mullera i tada Lewandowskog. Njegovo pravo bilo da to traži, negdje drugo je to dobio (u Realu) i završena priča.
Alaba je nama u tom dijelu kreiranja, koje je počinjalo od njega i falio.
A npr kada se spomene Kroos mislim da to i nije u konačnici bio neki gubitak. Kroos je veliki igrač i sveukupno velika karijera, kako u klubovima, tako i u reprezentaciji gdje isto vrh dostigao. Ali ono što je on tamo dalje postigao i kako se uklopio, ne znači da bi se i dalje kod nas uklapao. Uvijek se zaboravi da se 2013. on povrijedio u osminifinala i da smo mi osvojili LP. Prije toga sezonu prije kada smo ušli u ono finale s Chelseajem jeste bio svo vrijeme, uključujući finale standardan.
Dobro on je možda otišao, kada je njemu Pep pronalazio tu ulogu u timu koja mu opet odgovara. To je sve sada, šta bi bilo kad bi bilo.
Generalno na temi je postalo uobičajno, da igrači koji npr. postignu velike uspjehe (kao što je i osvajanje LP , ali i drugih trofeja), pružaju duže dobre igre, da im se to tako zaboravi. Nekad je dovoljno za to jedna ili dvije loše utakmice.

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Alaba je prolazio kroz sve "klase" plate kluba, od "sitniša" do pred "elitni" dio platnog spiska. Oko toga da li je trebao ući u taj najviši rang možemo imati različita mišljenja. On je skoro pa "dijete" kluba i generalno sam za to da "djeca" kluba trebaju biti nagrađena. Alaba je igračina isto tako, to je pokazao i u Realu kao starter na štoperu uzeo je LP, 3 LP u karijeri kao starter, veliki i dokazan igrač definitivno. Pogotovo je segment koji si spomenuo u iznošenju lopte nešto što se neprocjenjivo cijeni kod defanzivaca, znanje sa loptom, mogućnost da igra više pozicija, da ide naprijed itd itd. Da je kojim slučajem ostao, bio bi kod svakog trenera poslije, JN, TT prvi izbor na štoperu.effe_sa je napisao/la: ↑16 sep 2023, 21:10Ovo otprilike stoji i presudit će da li će mu se povećati plata (da li će se u tom dijelu podići da kažemo u tu višu klasu).dirkules je napisao/la: ↑16 sep 2023, 19:45Alaba je bio zasićen kluba, dugo je igrao tu, veliki period karijere. Bayern je sam odlučio da uđe u zadnju godinu ugovora sa njim bez jasnog rješenja, isto tako zamalo nije i sa Pavardom bilo. Da Benjo nije zapeo ko mazga da napusti klub bio bi isti scenario.
S ovim se slažem isto, to je to, samo što najvjerovatnije je i ovde presudio pored nabrojanih faktora i novac. Alaba bi moguće i ostao kod nas da mu se povisila plata i da je dostigao po tom pitanju rang Neuera, Mullera i tada Lewandowskog. Njegovo pravo bilo da to traži, negdje drugo je to dobio (u Realu) i završena priča.
Alaba je nama u tom dijelu kreiranja, koje je počinjalo od njega i falio.
A npr kada se spomene Kroos mislim da to i nije u konačnici bio neki gubitak. Kroos je veliki igrač i sveukupno velika karijera, kako u klubovima, tako i u reprezentaciji gdje isto vrh dostigao. Ali ono što je on tamo dalje postigao i kako se uklopio, ne znači da bi se i dalje kod nas uklapao. Uvijek se zaboravi da se 2013. on povrijedio u osminifinala i da smo mi osvojili LP. Prije toga sezonu prije kada smo ušli u ono finale s Chelseajem jeste bio svo vrijeme, uključujući finale standardan.
Dobro on je možda otišao, kada je njemu Pep pronalazio tu ulogu u timu koja mu opet odgovara. To je sve sada, šta bi bilo kad bi bilo.
Generalno na temi je postalo uobičajno, da igrači koji npr. postignu velike uspjehe (kao što je i osvajanje LP , ali i drugih trofeja), pružaju duže dobre igre, da im se to tako zaboravi. Nekad je dovoljno za to jedna ili dvije loše utakmice.![]()
Kroos je koliko pamćenje služi tražio rang plate novopridošlog njemačkog "Messija", 10mil€ čini mi se. To tada nije bila najviša klasa platna u klubu, već tik ispod čini mi se, prošlo je vremena od toga pa se neke stvari zaborave. Mislim da ne bi bilo problema oko tog pronalaženja idealnog mjesta njemu, i u sezoni Pepa je bio na nivou, da bi nakon te sezone sa Pepom na SP briljirao i uz Mullera najbolji po G+A, ne zaboravimo ni da Low nije imao sumnje u to da li je starter ili ne. Prekvalitetan i previše tehnički dotjeran igrač, iz moje tačke gledišta sigurno je bio platni rang Gotzea, još i "dijete" kluba. Ali s obzirom da je klub tada bio proaktivan u veznom redu, dovođenje Thiaga, Vidala itd njegov odlazak se nije toliko primjetio, Bayern je imao top vezu i bez njega. Uvijek treba gledati stanje poslije odlaska nekoga, da li si doveo dostojnu zamjenu ili je već imaš u rosteru. Mene ne boli odlazak Kroosa (mada bih ga 100% platio nivoa Gotzea što je tražio) jer smo bili adekvatno popunjeni na tim pozicijama, više me boli odlazak Thiaga i to da nismo adekvatno, dostojno odgovorili na to.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Kakav kiks sto nismo Thurama doveli, eno ga u Interu dominira
Volim te Zeljo!!!
Ako Davies ode, Bayern ce postati Realova filijala zar ne ?
Alaba je otisao zbog kesa u najboljim godinama.
Kroos je pusten olako, za sramnih i sramotnih 25mil€, zato sto nije dobio odgovarajucu platu.
Guardiola je molio da ga ne prodaju, ali je kobasicar zbog nekog svog ludila ga pustio.
Ko god drugacije napise, je naojbicniji dupelizac uprave.
Kroos je pusten olako, za sramnih i sramotnih 25mil€, zato sto nije dobio odgovarajucu platu.
Guardiola je molio da ga ne prodaju, ali je kobasicar zbog nekog svog ludila ga pustio.
Ne mere bratu dosaditi jedno te isto pisatiLenaa je napisao/la: ↑16 sep 2023, 22:30Ako Davies ode, Bayern ce postati Realova filijala zar ne ?

Dobrih i loših odluka je bilo i biće, kako kod nas tako i kod drugih. Jelde, nema nepogriješivih?
Recimo Dejvisu se digla crna čomaga da negdje drugo metne i ti bi ga u tome spriječio.
Neće da može, moja ti

Moraš se i dalje nervirati, džaba ti je. Ako misliš kritikama ublažiti bol, vjeruj da nema vajde.

Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
-
- Kontakt:
Možda kolega Lena ponekad piše jedne te iste stvari, ali uprava godinama ponavlja jedne te iste greške tako da je to po meni u redu. Koji je ovo već put da se dovodiš do toga da ti igrač(i) ulaze u zadnju godinu ugovora. Ili koji je već put da imaš oskudan igrački kadar, a nije 2010-ta godina pa da kažeš nema se para za klase i na klupi. Uvijek jedna te ista priča sa pokemonima u odboru.
I am not yet born; O hear me.
Za ovog gore klauna je sasvim normalno, da Bayern gubi kljucne igrace u svom primeu.
Tu se svaka rasprava zavrsava, sa takvim ili slicnim.
Tu se svaka rasprava zavrsava, sa takvim ili slicnim.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.