Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

MCMXLVI
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la MCMXLVI » 05 mar 2015, 16:34

edo07 je napisao/la:Ovaj prijedlog FSRS treba glat odbiti..dosta je vise uslovljavanja...ako im se ne dopada nek istupe. Samo prave cirkus i sve gledaju kroz nacionalni kljuc, tome treba vec jednom stati u kraj...nek se na terenu pokazu. Teren je mjerilo i na njemu ce se vidjeti ko zasluzuje da igra PLBiH.
Dobro si ovo napisao. Neka se gone vise u pm sa njihovim prijedlogima. Hocemo ovo, necemo ovo. Ma evo vam qurac. Nije ti ovo vise 2001 kada je se liga tek osnovola. Treba stati kraju ovome! Pa hebemu ovo je SPORT! Treba ih takode prijaviti i UEFI za mijesanje politike u sport. Izvini te na postu, ali zaista mi bude crnjak i muka kada procitam ovako nesta.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 mar 2015, 16:36

Moramo organizovati peticiju da posaljemo uefi ovo,nece ovi iz saveza nista :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 05 mar 2015, 16:38

Begić će to sve srediti. :lol:
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 05 mar 2015, 16:40

Mancini je napisao/la:Begić će to sve srediti. :lol:
Zar on nije trebao u tvorza?
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 05 mar 2015, 16:42

FaraonTM je napisao/la:I jel' sada savez baš nemoćan, zar se ne može tužiti UEFI FSRS zbog miješanja politike u sport?

Mislim ne mogu da vjerujem da ovako mogu ucijenjivati političkim igrama, a sve parola FIFE I UEFE da nema miješanja politike u sport, lafo :crazy: :puke:
I meni je to palo na pamet, ne baš tužba i ne baš radi miješanja politike u sport, mada i to ima nekog osnova, nego što je na taj način liga u neku ruku neregularna.
Klub koji na terenu izbori opstanak iduće godine igra drugu ligu samo zato jer se se nalazi, odnosno ne nalazi, na određenom teritoriju.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 05 mar 2015, 16:44

Ma nema ništa od toga osim ako sami klubovi ne pristanu na to, a neće pristati. Dovoljno je da se jedan klub požali uefi i ljudi će reagovati. Svakako jedva čekaju da nas dočekaju na volej.

I ovi iz NSFBiH i NFSBiH glupani prodani, ne znaju zatražiti protuuslugu kad FSRS zahtjeva nešto. Nek traže promjenu sistema nižih rangova, ujedinjenje druge lige, niže lige po regijama i sl.

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 05 mar 2015, 16:59

Coraco je napisao/la:Ma nema ništa od toga osim ako sami klubovi ne pristanu na to, a neće pristati. Dovoljno je da se jedan klub požali uefi i ljudi će reagovati. Svakako jedva čekaju da nas dočekaju na volej.

I ovi iz NSFBiH i NFSBiH glupani prodani, ne znaju zatražiti protuuslugu kad FSRS zahtjeva nešto. Nek traže promjenu sistema nižih rangova, ujedinjenje druge lige, niže lige po regijama i sl.

mozda je u ovome i problem jer sta ako je ovo protuusluga koju SRRS trazi od njih za nesto od ranije???
nije da nije bilo "afera" u pokusaju, raznoraznih prijava i prozivanja saveza i Begica licno a nikako da se u izvrsnom odboru ili skupstini saveza ozbiljnije ne zatalasa?!
gledajuci tom logikom da FSRS ide samo u smjeru destabilizacije i rusenja saveza, imali su poprilicno prilika da to urade, pogotovo oko Brazila i raznoraznih ugovora, sponzora, troskova i sta se sve nije desavalo i spominjalo u to vrijeme. FSRS nije niti jednim gestom ili izjavom(ili da budem precizniji, clanovi krovnog saveza koji dolaze iz RSa) potegao i insistirao da se te stvari istraze i provjere...
ne branim FSRS, ne opravdavam nikoga vec pokusavam da pogledam situaciju iz drugog ugla koji je vrlo vjerovatan!

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 05 mar 2015, 17:10

@Mancini Ne znam, meni je u svemu ovome samo bitno da igraci imaju prihvatljive uslove, svejedno koji je to sistem.

Vjerovatno zato sto bi izrovili da su i oni upetljani u jos necemu.
Nista se ne cudim. Taj entitet zivi da skljoka BiH, sto bi sad odustali od ovog segmenta? Hebe se njima za nas fudbal, nasu drzavu, narod i sve komplet, inace nebi postojao RS danas.
Trebalo se doci do odluke o tom slonu u sobi davno, a ne da cekamo jedne planckove do dvanaest. Oni dok ne budu natjerani od vise sile, dozivotno bi cuclali tu postmodernisticku, globalnu, neuku sisu simpatije i deformisane demokratije dok se ne ocijepe. A davno je bilo vrijeme da ispadaju ako ne umiju igrati.

Mozda kolektivni protest nesta moze uraditi, Begic i savez, kako je implicirano, da podignu naocare na glavi nebi ih vise nikad nasli.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 05 mar 2015, 17:14

Nek genocidasi istupe.svakako sad imaju jeedino borac i slaviju da nesto valjaju.liga 12 bez ta 2 kluba ne bi nista losija bila .tako da glatko ih poslat u pm sa njohovim uslovljavanjem.Ili ako oni to zele onda im reci moze pod uslovom i da se prve lige ujedine.svakako bi ubrzo ispala ta njihova 2 kluba koji bi bili u pl iz politickih razloga.

Bosna•••Bayern•••Radnicki

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 05 mar 2015, 17:15

DukeOfWellington je napisao/la:Eno izgleda da će manji entitet i veliki brat konačno odigrati prijateljsku (da ne kažem bratsku) utakmicu, možda je i to dio kompromisa kako bi odustali od kvote četiri.
Ta utakmica je dogovorena mnogo ranije,ali mislim da itekako ima veze sa ustupcima jednih prema drugim.Mislim da je ovo ipak samo predstava za narod,i da od njihovog zahtjeva nema nista.To bi bio presedan u takmicenjima pod okriljem UEFA-e.Ocekujem da ce konacan ishod biti prihvatljiv za sve strane.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

acovic2
Kontakt:

Post Postao/la acovic2 » 05 mar 2015, 17:19

Sto se bezveze uzbudjujete pa ionako za 2-3 godine samo desetak klubova ce ispunjavati uefine kriterije za licencu koji su sve stroziji i zahtjevniji.Kad nece savez milom uefa ce silom.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"A tko sluša mene, bezbrižan ostaje i spokojno živi bez straha od zla."

Zip
Kontakt:

Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Zip » 05 mar 2015, 17:22

Scholl je napisao/la:Nek genocidasi istupe.svakako sad imaju jeedino borac i slaviju da nesto valjaju.liga 12 bez ta 2 kluba ne bi nista losija bila .tako da glatko ih poslat u pm sa njohovim uslovljavanjem.Ili ako oni to zele onda im reci moze pod uslovom i da se prve lige ujedine.svakako bi ubrzo ispala ta njihova 2 kluba koji bi bili u pl iz politickih razloga.

Glupi su "nasi" da bi tako nesta uradili...
Ocito da vole da ih yebu ovi iz sumske

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 05 mar 2015, 17:33

acovic2 je napisao/la:Sto se bezveze uzbudjujete pa ionako za 2-3 godine samo desetak klubova ce ispunjavati uefine kriterije za licencu koji su sve stroziji i zahtjevniji.Kad nece savez milom uefa ce silom.

Nema od toga ništa. Imaš i danas klubove koji ne ispunjavaju kriterije za licencu ali im se progleda kroz prste, tj. Savez odobri ili ti ga ona Komisija za licenciranje. Druga je stvar što ne možeš svakakav u Evropu.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 05 mar 2015, 17:57

Nije tu baš da je NS/BiH ili entiteski savez FBiH "čist" u cijeloj priči. Barem ono što ja znam. Ali, bar nisu javno istupili sa ovako idiotskom idejom kao ove dileje iz FSRS. :oops: :lol:

A i tročlana komisija zadužena za pregovore oko skraćenja lige je cirkus. Da li su ih mogli bolje sastaviti. :roll:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 mar 2015, 18:00

Pappy je napisao/la:Nije tu baš da je NS/BiH ili entiteski savez FBiH "čist" u cijeloj priči. Barem ono što ja znam. Ali, bar nisu javno istupili sa ovako idiotskom idejom kao ove dileje iz FSRS. :oops: :lol:

A i tročlana komisija zadužena za pregovore oko skraćenja lige je cirkus. Da li su ih mogli bolje sastaviti. :roll:
Upravo :thumbdown:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 05 mar 2015, 18:30

Scholl je napisao/la:Nek genocidasi istupe.svakako sad imaju jeedino borac i slaviju da nesto valjaju.liga 12 bez ta 2 kluba ne bi nista losija bila .tako da glatko ih poslat u pm sa njohovim uslovljavanjem.Ili ako oni to zele onda im reci moze pod uslovom i da se prve lige ujedine.svakako bi ubrzo ispala ta njihova 2 kluba koji bi bili u pl iz politickih razloga.

Cuj genocidasi,znaci za tebe smo svi mi u RS genocidasi!Razmisli malo prijatelju kad koristis tako teske rijeci ,ako ti se ne gadi da te jedan "genocidas"oslovljava sa prijatelju.
Po tebi sam i ja genocidas,koji nisam ucestvovao u ratu ,imam vjerovatno vise prijatelja Bosnjaka nego sto si ti upoznao Srba.
Ali eto imam ime i prezime koje je "GENOCIDASKO" I moram se pomiriti sa tim.
Ako si npr.navijac Sarajeva ili Zelje ,kada odes na prvu slijedecu utakmicu svog kluba,pogledaj koliko ima igraca sa "genocidaskim" imenom i prezimenom u tvom klubu.
Pogledaj ih dobro,da li ti lice na zlikovce ili su to sasvim obicni momci kao i "negenocidasi".Nemoj mi samo reci da nisi mislio na sve Srbe,nek genocidasi istupe je sasvim jasna poruka.
Mnogo je ruzno to sto radis,mada sam svjestan da to nikome na ovom forumu ne smeta eto osjetio sam potrebu da ti odgovorim.Vjerovatno sada dok ovo citas mi u sebi psujes C...mater,ali nema veze.
Meni ne pada na pamet da bilo koga nazivam slicnim imenima,a osim toga ja bi automatski bio banovan jer "genocidasima" nije dozvoljeno vrijedjanje drugih .Dok je valjda sasvim normalno i ljudski oplesti po "genocidasima",mozes tako steci i simpatije ostalih forumasa!

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 05 mar 2015, 18:47

Vidi druze.genocidasi su dobili naziv jer su napravili entitet kome je temelj genocid.ne psujem ja tebi nista u sebi.al kad god vidim ove poteze koje prave ovi iz genocidnog entiteta obuzme me bijes.zao mi je sto ste je tako,jer svi znamo da ce svima biti bolje kad se entiteti ukinu.u savkom zivotnom u putu entiteti prave probleme i zamisli uvijek onaj manji entitet pravi probleme.tako i sad.dok god postoji za mene je on genocidni jer nisi ga ti pravio nego politicari sto su ovu zemlju i tvoju i moju htjeli da uniste..ovo se odnosi na entitet ,a ne na tebe.inace imam puno srba i hrvata kao prijatelje .

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 05 mar 2015, 19:11

Scholl je napisao/la:Vidi druze.genocidasi su dobili naziv jer su napravili entitet kome je temelj genocid.ne psujem ja tebi nista u sebi.al kad god vidim ove poteze koje prave ovi iz genocidnog entiteta obuzme me bijes.zao mi je sto ste je tako,jer svi znamo da ce svima biti bolje kad se entiteti ukinu.u savkom zivotnom u putu entiteti prave probleme i zamisli uvijek onaj manji entitet pravi probleme.tako i sad.dok god postoji za mene je on genocidni jer nisi ga ti pravio nego politicari sto su ovu zemlju i tvoju i moju htjeli da uniste..ovo se odnosi na entitet ,a ne na tebe.inace imam puno srba i hrvata kao prijatelje .

Tvoje je pravo da mislis sta god zelis o entitetu ,pa i da je genocidaski ne zelim ulaziti u takvu raspravu na sportskom forumu.Ali vjeruj mi ,ne bi trebao ljude koji ovdje zive nazivati "genocidasi".
Jer po logici sam onda i ja genocidas ,moj brat ,majka itd. A vjeruj mi da to nisam!
Naravno da ima ljudi koji su uradili strasne stvari u ratu i treba da odgovaraju za to,mnogi su i odgovarali.
Ali vjeruj da su i "genocidasi" stradali u ratu i tu nema 100% nevinih.
Imao sam dva dobra prijatelja koji su stradali kao civili u ratu,jednog rodjaka takodjer poginuo kao civil.
Njegova majka je jos ziva,ali je umrla prije 21 godinu zajedno sa njim,teske su to teme i nisu za ovaj forum.
Ponavljam ,ja sam Bosanac kao i ti ali eto sticajem okolnosti sam i Srbin i ne stidim se toga,ne osjecam se kao genocidas.
Vjerovao ili ne i ja volim ovu zemlju,nasa misljenja i stavovi oko uredjenja drzave se mozda razlikuju ali ne treba zbog toga da se hvatamo za puske i mrzimo.
Uostalom ovdje smo zbog sporta koji treba da spaja ljude!

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 05 mar 2015, 19:22

flagrantus je napisao/la: Tvoje je pravo da mislis sta god zelis o entitetu ,pa i da je genocidaski ne zelim ulaziti u takvu raspravu na sportskom forumu.Ali vjeruj mi ,ne bi trebao ljude koji ovdje zive nazivati "genocidasi".
Jer po logici sam onda i ja genocidas ,moj brat ,majka itd. A vjeruj mi da to nisam!
Naravno da ima ljudi koji su uradili strasne stvari u ratu i treba da odgovaraju za to,mnogi su i odgovarali.
Ali vjeruj da su i "genocidasi" stradali u ratu i tu nema 100% nevinih.
Imao sam dva dobra prijatelja koji su stradali kao civili u ratu,jednog rodjaka takodjer poginuo kao civil.
Njegova majka je jos ziva,ali je umrla prije 21 godinu zajedno sa njim,teske su to teme i nisu za ovaj forum.
Ponavljam ,ja sam Bosanac kao i ti ali eto sticajem okolnosti sam i Srbin i ne stidim se toga,ne osjecam se kao genocidas.
Vjerovao ili ne i ja volim ovu zemlju,nasa misljenja i stavovi oko uredjenja drzave se mozda razlikuju ali ne treba zbog toga da se hvatamo za puske i mrzimo.
Uostalom ovdje smo zbog sporta koji treba da spaja ljude!
Hajde ti to onima iz FSRS objasni.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 05 mar 2015, 19:31

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 15 mar 2020, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.