Ma nije to vise kao nekada. Ja apsolutno tebe razumijem, ali u danasnjem nogometu, gdje pretezno bogati timovi uspijevaju, najbitnije ti je da imas sredstava da kupis preparate koji popoljsavaju fizicku spremnu, pa tek onda mozes razmisljati gdje da radis pripreme.neno1 je napisao/la:Sve dok oni budu isli po Rovinju,Medzugorju i ostalim destinacijama pucace ih povrede ko lude.Pored Bjelasnice,Igmana,Jahorine oni idu dole,kakva je to logika ja ne kontam,zna se gdje se nabija kondicija.Pa jedna Crvena Zvezda je godinama kondicione pripreme vrsila na Bjelasnici i bila Prvak Evrope i svijeta,kada sam samo onako rahat pogledao snimak na Tv Vogosca imao sam osjecaj da smo neki kantonalni klub,nespremni boze sacuvajBaja_Zvjerka je napisao/la:Joj generala... Ide se tamo za gdje se ima para, gdje postoje uslovi, gdje mozes igrati pripremne, itd. Prosle godine nam je bilo fino vrijeme, ove nije, Boze moj... Svi znamo da pripreme nisu uspjele, tereni su nam strasni i eto ti povreda... Mozda previse treniraju u odnosu na to kako su fizicki pripremljeni... Sumnjam da se neko od njih plaho trudio tokom pauze da bude u vrhunskoj formi, ili su gledali gdje ce ovu subotu izaci...
Jedan Maribor trosi upravo na te preparate koji poboljsavaju fizicku spremu kao Zeljo sto izdvaja za plate igracima na godisnjem nivou. Pa sada usporedi...
Nas najveci uzrok povrede, tj, sto mi nemamo igraca koji ce udariti druge umjesto oni nas da udaraju.
Sjeti se Culuma, mesara ili Nyeme. Pa ja se iskreno ne sjecam da nam je cak jedan igrac imao ozbiljnu povredu. Ozbiljne povrede su pocele sa Kvesom.
Tako, jednog mesara dovesti, koji ce u 5 min slomiti protivnickog igraca, time dobiti zuti, ali si miran cijeli mec.
Dokazano....
Raja su znala Culumu **** majku i oca sto udara druge, a covjek je odradivao ogroman posao za ekipu.
Cinjenice same govore da igramo kao Pice kakve, a to u mesarskoj ligi ne prolazi. Vecina ovih tekmih sto smo izgubili, smo popusili na fazon snage. Tj, kada te protivnik mlati, ti ne mozes svoji igru razviti a jos nema ko da uzvrati.
Sto se planine tice, ja se apsolutno slazem sa tobom, ali ovo Medugorje opet ima drugu svrhu. Problem je u finansijama.