FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 23 maj 2012, 01:57

delpiero20 je napisao/la: Glup si covjek...nema se sta s tobom pricat. Godina osnivanja je 1919. a to sto posteni klubovi imaju problema sa fasistima kakvi ste vi nije nas problem...Zato ****
Nema razloga da tako razgovaras sa mnom. Ili cemo razgovarati normalno ko insani, mozda i malo zustrije, ili necemo nikako. Imam dovoljno godina a i pameti da ne dozvoljavam da mi se neko tako obraca.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 23 maj 2012, 09:16

ovo bi trbalo biti najrelevantnije kad je u pitanju istorijat slobode:

http://www.sdsloboda.ba/pdf/SD_Sloboda_Istorijat.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

godina osnivanja i formalno pravni kontinuitet (postojanje kluba) ne moraju nuzno biti povezani...primjeri su upravo fk sloboda koja prema dokumentu osnovana 1927. i od tada 85 godina ima formalno pravni kontinuitet, odnosno postoji kao klub.. prema istom dokumentu fk gorki je prestao da postoji krajem 1923... formiran hajduk 1924. kao novi klub koji je u istoj godini ugasen ... formiranje rsd sloboda i fk sloboda nije obnavljanje fk gorki, vec formiranje novog drustva i kluba.. isto tako nigdje se ne navodi da je fk sloboda koji je formiran 1927. formalno-pravni nasljednik fk gorkog ili hajduka (obzirom da se hajduk i rsd sloboda spominju kao novi klubovi)...tek u tom slucaju bi se kao godina osnivanja mogla uzeti 1919.-ta.

prema tome, sloboda je postojala u posljednjih 85 godina u kontinuitetu, dok su klubovi poput zrinjskog i slavije imali duge prekide u postojanju, ali su obnavljani i kod tih klubova se kao godina osnivanja moze uzeti 1905, odnosno 1908. iako ti klubovi nisu postojali u kontinuitetu formalno pravno dugi niz godina.

teoretski bi se mogao sad obnoviti fk gorki i na grbu tog kluba bi se mogla naci 1919. godina kao godina osnivanja, iako nije postojao skoro 90 godina, medjutim o 93 godine postojanja nema ni govora... analogno tome tako obnovljeni klub bi mogao 2019. obiljezavati 100 godina od osnivanja, ali nikako 100 godina postojanja..

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 maj 2012, 09:30

radnicko sportskod rustvo jeste osnovano tad i svi znamo sta znaci RSD..tu su ti ukljucene sve sportske aktivnosti pod tim imenom, ali to to ti je fakticki taj klub Gorki koji je samo dobio ime po RSD Sloboda
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 23 maj 2012, 09:43

SaltCityAttack je napisao/la:radnicko sportskod rustvo jeste osnovano tad i svi znamo sta znaci RSD..tu su ti ukljucene sve sportske aktivnosti pod tim imenom, ali to to ti je fakticki taj klub Gorki koji je samo dobio ime po RSD Sloboda
na osnovu cega to tvrdis... u dokumentu koji su pisali ljudi iz slobode ne pise tako... fk gorki je ugasen... formiran novi klub hajduk... i on ugasen... formirano rsd 1927. nije bila skupstina obnavljanja kluba, vec osnivacka skupstina rsd... to sto si ti tvrdis nije nigdje dokumentovano... fk sloboda, fk gorki, fk hajduk nisu se udruzili u rsd, jer u vrijeme osnivanja rsd-a nisu ni postojali... fino pise u dokumentu... nisam ga ja pisao... valjda ljudi iz slobode znaju sta pisu..

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 23 maj 2012, 09:48

Cime se sve ljudi nece baviti,sad ce ispravljat historiju :lol:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 23 maj 2012, 09:52

cime se ljudi nece bavit'... sad ce izmisljat' historiju ;)

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 23 maj 2012, 09:53

Armageddon2012 je napisao/la:kad je zeljo u pitanju,nemojte se nadati nimalo...

cak i zepce na grbavici je prejako za njih ako ponese kofer,a kamoli leotar u trebinju,ha,ha,ha......jedino se mozete nadati da onim mostarcima obraz nije kao djon 8-) 8-)

ali,moj vam je savjet "u se i u svoje kljuse"!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

joj kako mi je lijepo vidjet kad se ljudi jedu zbog Zelje
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 maj 2012, 09:59

pa ako Gorki nije Sloboda zasto se onda on uopste spominje u knjizi RSD Sloboda?...ne vidim onda razloga da se spominje, a RSD je nesto drugo isto kao sto imas RSD Bosna i td...to ti je klub samo koji je usao tad u RSD ...pa zar se sta u titino vrijeme smjelo ukrast, a sad pricamo o godinama?..pa normalno da nisi smjeo tako da godinama se vodilo da Sloboda postoji od 1919 godine ...to sto se ona gasila kao Gorki to je nesto drugo...oni kao takav klub su samo usli u RDS Sloboda koje je osnovano te godine i nema se tu dalje vise sta raspravljat
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 23 maj 2012, 10:12

harry_90 je napisao/la:Cime se sve ljudi nece baviti,sad ce ispravljat historiju :lol:
znas tako su i kakanjskom rudaru nedavno otkrili kako ustvari taj klub nije osnovan 1928 nego 1920... :lol:
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 23 maj 2012, 10:16

SaltCityAttack je napisao/la:pa ako Gorki nije Sloboda zasto se onda on uopste spominje u knjizi RSD Sloboda?...ne vidim onda razloga da se spominje, a RSD je nesto drugo isto kao sto imas RSD Bosna i td...to ti je klub samo koji je usao tad u RSD ...pa zar se sta u titino vrijeme smjelo ukrast, a sad pricamo o godinama?..pa normalno da nisi smjeo tako da godinama se vodilo da Sloboda postoji od 1919 godine ...to sto se ona gasila kao Gorki to je nesto drugo...oni kao takav klub su samo usli u RDS Sloboda koje je osnovano te godine i nema se tu dalje vise sta raspravljat
Mislim da vrlo dobro znas o cemu pricam. Ne mozemo reci da je nesto osnovano prije nego sto je zakonski osnovano i javno ozvaniceno.
FK Sloboda je osnovana 1927. godine a to sto je u to vrijeme mozda poneki bivsi igrac ili covjek iz uprave Gorkog ili Hajduka, zaigrao ili zasjeo u upravu novoformiranog kluba FK Sloboda ne znaci da na osnovu toga FK Sloboda ima pravo uzeti za godinu osnivanja godinu osnivanja kluba iz kojeg su dosli pojedini igraci ili clanovi uprave.

Na taj nacin, svi klubovi na svijetu bi bili stariji nego sto jesu jer su u svojim pocetnim sastavima imali igrace iz nekih drugih odavno formiranih klubova.

Istorijski fakt, ili cinjenica ako ti je draze, kaze: Radnicko-sportsko i kulturno drustvo "Sloboda" osnovano je 1927. godine na osnivackoj skupstini u Tuzli.
Zadnja izmjena: za_zivot_cijeli, dana/u 23 maj 2012, 10:17, ukupno mijenjano 1 put.

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 23 maj 2012, 10:16

tm84 je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Cime se sve ljudi nece baviti,sad ce ispravljat historiju :lol:
znas tako su i kakanjskom rudaru nedavno otkrili kako ustvari taj klub nije osnovan 1928 nego 1920... :lol:
neko krivotvori papire za licencu a neko historiju :lol: , a ljudi moji nisam znao ovo za Slobodu

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 maj 2012, 10:28

Evo ti tacnije informacije iz RSD Sloboda..Sloboda je bila Gorki koji je bio zabranjen i poslije su dobili RSD Sloboda i tu je naravno Gorki o cemu vise ne treba da se raspravlja...Gorki je klub koji cini RSD koji je do tada bio Gorki

Ovdje covjek u ranim izlaganjima samo postavio ono sto se njemu svidjelo, a rani dio teksta kako je doslo do osnivanja Gorkog, pa onda Slobode nije ni postavio ebiga...kad malo ovo procitas vidjet ces da je Gorki zapravo Sloboda koja je pod imenom Gorki bila zabranjena

http://www.sdsloboda.ba/istorijat.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 23 maj 2012, 10:41, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 23 maj 2012, 10:39

SaltCityAttack je napisao/la:Evo ti tacnije informacije iz RSD Sloboda

http://www.sdsloboda.ba/istorijat.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Niti u jednom slovom se u ovom tekstu ne spominje FK Sloboda, a RSD Sloboda se spominje svega tri puta. Prvi put u uvodnom dijelu teksta, drugi put gdje se jasno istice da je rijec o dva razlicita drustva, RSD Gorki i RSD Sloboda, i treci put na samom dnu stranice gdje se navodi link na PDF u kojem jasno pise da je osnivacka skupstina RSD Sloboda odrzana 20. novembra 1927. godine.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 23 maj 2012, 10:44

Pricajte sta hocete, nismo od vas Sarajlija ni navikli na bolje....krivo im sto je Sloboda starija od Zelje pa dosli ovdje prezentirat svoje teorije zavjere uzimajuci u obzir wikipediu odakle kopiraju podatke neke i to one koji se njima svide...

Gadite mi se, vrhunac je kad neko napisa da Slavija i Zrinjski imaju puno pravo da stave one godine stare :lol:

Sto je najjace ljudi se 1927 slozili da je to isti klub, znaci i tada se znalo sta je i kako i da je bilo zabranjeno da radi...a ovi ovdje mangupi 2012 dolaze i govore kako to nije tako, bas imate dobar uvid u situaciju, bolji i od Tuzlaka koji su zivjeli 1927 pa se slozili da je 1919.
Zadnja izmjena: delpiero20, dana/u 23 maj 2012, 10:46, ukupno mijenjano 1 put.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 maj 2012, 10:45

pa covjece RSD Sloboda i cemu onda se Gorki spominje u tom drustvu uopste?.. zasto Gorki ond ima ikakve veze sa drustvom ako to nije zapravo sloboda i isto drustvo koje je radilo prije kratkotrajne zabrane?..pa dobro osnovani smo mi 2012 sto se mene tice boli me qurac , samo imas RSD Slobodu u kojoj spominju gorki nigdje veze

Otvori stranicu ovu i vidjet ces i slike Gorkog i zasto?...pa to je Sloboda druze moj to je drustvo.. trebao si da postavis ovako da narod vidi, a ne samo ono sto je tebi cejf dio kad je ugasen Gorki, pa kad je drustvo pod imenom Sloboda osnovano
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 23 maj 2012, 10:50

SaltCityAttack je napisao/la:pa covjece RSD Sloboda i cemu onda se Gorki spominje u tom drustvu uopste?.. zasto Gorki ond aima ikakve veze sa drustvom ako to nije zapravo sloboda i isto drustvo koje je radilo prije kratkotrajne zabrane?..pa dobro osnovani smo mi 2012 sto se mene tice boli me qurac , samo imas RSD Slobodu u kojoj spominju gorki nigdje veze
Pravo pitanje..zasto se onda Gorki uopste spominje kada je rijec o Slobodi? Za ove koji osporavaju...

Zato sto je to jedno te isto...napravljeno od istih ljudi koji su u glavama imali Gorki 4 godine koje nije mogao igrati i odmah poceli sa radom kada je osnovano RSD Sloboda...to oni koji nisu Tuzlaci nece ni shvatiti, a i boli nas briga da li ce neko to shvatiti ili nece...

1919

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 23 maj 2012, 10:54

delpiero20 je napisao/la:Pricajte sta hocete, nismo od vas Sarajlija ni navikli na bolje....krivo im sto je Sloboda starija od Zelje pa dosli ovdje prezentirat svoje teorije zavjere uzimajuci u obzir wikipediu odakle kopiraju podatke neke i to one koji se njima svide...

Gadite mi se, vrhunac je kad neko napisa da Slavija i Zrinjski imaju puno pravo da stave one godine stare :lol:

Sto je najjace ljudi se 1927 slozili da je to isti klub, znaci i tada se znalo sta je i kako i da je bilo zabranjeno da radi...a ovi ovdje mangupi 2012 dolaze i govore kako to nije tako, bas imate dobar uvid u situaciju, bolji i od Tuzlaka koji su zivjeli 1927 pa se slozili da je 1919.
sto bi mi smetalo godina vaseg osnivanja?! mislim kako iznosite cinjenice, vjerujem vise vama da ste osnovani 1919. nego nekome sa strane koji zeli da dokaze suprotno...

i neka ste stariji od nas dvije godine, meni uopste ne smeta ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 23 maj 2012, 11:00

tm84 je napisao/la:
delpiero20 je napisao/la:Pricajte sta hocete, nismo od vas Sarajlija ni navikli na bolje....krivo im sto je Sloboda starija od Zelje pa dosli ovdje prezentirat svoje teorije zavjere uzimajuci u obzir wikipediu odakle kopiraju podatke neke i to one koji se njima svide...

sto bi mi smetalo godina vaseg osnivanja?! mislim kako iznosite cinjenice, vjerujem vise vama da ste osnovani 1919. nego nekome sa strane koji zeli da dokaze suprotno...

i neka ste stariji od nas dvije godine, meni uopste ne smeta ;)
Nisi ti nista, ali imaju ova dvojica koji konstantno prigovaraju :)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 maj 2012, 11:05

ma nema se tu sta pricat RSD Sloboda to ti je Gorki sto gospoda u ranim svojim izlaganjima nisu postavili, vec samo link drugog djela teksta, a onog gdje se spominje kako je sve to krenulo njih je bolilo qurac za tim
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 23 maj 2012, 11:07

DE BA ŠTA SE PREPIRETE, OSNOVANI STE KAD STE OSNOVANI i šta koga zaboli za to, uglavnom vi znate ko ste i šta ste i to je najvažnije

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.