NK Zvijezda Gradačac

vatreni
Kontakt:

Re: NK Zvijezda Gradačac

Post Postao/la vatreni » 07 mar 2013, 16:48

astra1922 je napisao/la:eto dobili smo odlicnih 3000 km kazne.dobro smo prosli
Šteta što će platiti klub,ja bi to pojedincu po dzepu koji je svojom nesmotrenošću do ovog doveo ili bi ga s posla liferovao.

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 08 mar 2013, 00:23

Odović: Imamo bolji tim nego jesenas, opstat ćemo

Prvo proljetno kolo Premier lige nagovijestilo je uzbudljivu borbu za ostanak prvenstveno pet najugroženijih klubova (Radnik 18 bodova, Zvijezda 15, GOŠK 15, Velež 14, Travnik 14) što nastoje izbjeći petnaesto mjesto koje vodi u niži rang, a uzimajući u obzir da je ono posljednje Gradina već praktički rezervirala.

- Javnost na borbu za ostanak drukčije gleda od nas. Mi o svojim konkurentima razmišljamo s velikim poštovanjem i mislim da je u ovom trenutku vrlo nezahvalno prognozirati tko bi se mogao naći na toj pretposljednjoj poziciji. Prvenstveno mislimo o sebi i svojoj igri, ali ujedno svjesni toga da su i ostali opasni, rekao je za Dnevni list trener Zvijezde Milomir Odović koji je vodio tri od pet spomenutih, ugroženih timova.

Osim sada Zvijezde i Veleža njegov angažman iz prošle sezone je vezan uz GOŠK.

- U Gabeli sam proveo prijatno vrijeme i s radošću ga se sjećam. Dok sam bio trener nismo dolazili u opasnu zonu. Sada vodim Zvijezdu i mislim da imamo dobru skupinu igrača koja može ispuniti naše ambicije, odnosno ostanak u Ligi, kaže Odović.

Struka Zvijezde nije ništa prepuštala slučaju. Uz prednost Odovićevog poznavanja GOŠK-a redovito su pratili svog sljedećeg protivnika.
- Vodili smo računa o GOŠK-u koji ima ambicioznog trenera u Davoru Mladini te nekoliko igrača koje izuzetno cijenim kao Jusufbašića, Bošnjaka, Šabanovića, Bekića, Kojića, a dobio sam pozitivne kritike i za Jordana. Uvažavamo ih i znamo da će učiniti sve kako bi nas iznenadili, ali vjerujem u moju ekipu, izjavio je Odović.

Odović je u Gradačac stigao zimus umjesto Zorana Kuntića.

- Radili smo dobro kroz pripreme, imali samo jednu prijateljsku utakmicu za koju mogu kazati da nisam zadovoljan. Protiv Borca smo pokazali dobru igru, pogotovo u drugom poluvremenu iako smo tek na otvaranju proljetnog dijela, te s četiri - pet novih igrača ipak još nismo potpuno dostigli svoju igru, napominje Odović.

Novi tim Zvijezde je Odović ocijenio “snažnijim i kompaktnijim” od jesenskog.

- Imamo ekipu koja može donositi bodove i sa strane spram jesenas kada smo osvojili samo jedan gostujući bod - u Bijeljini. Mislim da imamo kvalitetu da održimo kontinuitet dobrih igara i ostanemo u Ligi, smatra Odović.

Derbi začelja će u 17. kolu na stadionu Banja Ilidža igrati upravo protiv GOŠK-a.

- I oni su u nezavidnoj situaciji zbog čega očekujem tešku utakmicu, ali i bodove. Znamo da imaju izuzetan motiv i mogu biti nezgodni. Uz igru kakvu smo zamislili i pravi pristup mislim da za nas ipak ne bi trebalo biti problema, vjeruje Odović.

Lavovi su u Premier ligi dva puta dobili Zvijezdu (2:1, 1:0), jednom remizirali (0:0).

- Upravo sam ih ja vodio u tom gostujućem remiju u Gradačcu. Te utakmice sada ne bi trebale ništa značiti iako mogu biti psihološki uteg. Sastavi su se od tada dosta mijenjali i to neće odlučivati, zaključio je Milomir Odović.

“Izboriti se s pritiskom”

U derbiju začelja pritisak će biti na domaćinu utakmice, Zvijezdi.

- Mi se moramo znati izboriti s pritiskom ne samo u ovoj utakmici nego i tijekom čitavog proljeća. Ne smijemo sebi dozvoliti luksuz popuštanja, ustvrdio je Odović.

Mus i Džafić bivši Lavovi

Osim trenera Milomira Odovića u Zvijezdi igraju i bivša dva nogometaša Gabeljana. To je stoper Saša Mus koji je ove zime bio na pragu povratka među Lavove, ali se u posljednji trenutak ipak odlučio za Zvijezdu, te napadač Mirza Džafić.

Dzin
Kontakt:

Post Postao/la Dzin » 08 mar 2013, 02:54

astra1922 je napisao/la:eto dobili smo odlicnih 3000 km kazne.dobro smo prosli
Dobro prosli? to se nije smijelo desiti,platili smo kaznu za 3 dolaska kornjaca koji kostaju 1000 x 3 jbg

Dzin
Kontakt:

Post Postao/la Dzin » 08 mar 2013, 03:01

Moje misljenje da cemo se iskaliti na GOSKu,i ne sumnjam u prvu veliku pobijedu(protiv GOSKa) sa puno golova u njihovoj mrezi,i mirno cu docekati RD u SA,tada cu biti tamo da bodrimo nase ZMAJEVE :D

elf1
Kontakt:

Post Postao/la elf1 » 08 mar 2013, 17:38

hocel se nastavljat radovi na pomocnom terenu????
DOMINACIJA BAYERNA
1 FC Bayern München
2 FC Bayern München
3 FC Bayern München

N5555
Kontakt:

Post Postao/la N5555 » 08 mar 2013, 19:09

evo sad sam od komsije cuo da je savic upitan za sutrasnju utakmicu navodno zbog manje povrede i kaze da se uskoru pusta terenata i kladionica u pogon :D

LG97DM
Kontakt:

Post Postao/la LG97DM » 08 mar 2013, 19:14

Kako vas je Mus zadovoljio? :mrgreen:
Los días que tu juegas, son todo lo que soy.

mmmirza
Kontakt:

Post Postao/la mmmirza » 08 mar 2013, 20:21

LG97DM je napisao/la:Kako vas je Mus zadovoljio? :mrgreen:
MUS ti je jarane ko SPAHIC u reprezentaciji, pravo pojacanje, stoper s iskustvom.
Sutra 3.1 za ZVIJEZDU

mmmirza
Kontakt:

Post Postao/la mmmirza » 08 mar 2013, 20:23

vatreni je napisao/la:Ne mogu da vjeruje,među navijačima Borca koji su preskočili ogradu bila i jedna djevojka.Lik koji je imao bliski kontakt kaze da je vidio i djevojku sa kapom i salom oko usta.Aj Bože,dest -petnaest mahom maloljetnika i jedna djevojka da naprave onakav metež i nered na zapadu.Ko sto neko reče,šta smo gradačačani sebi dozvolili,kojim slučajem da su oni svi iz boksa u Kamberima nered izazvali,kakva bi im sudbina bila,ne smijemo ni pomisliti.
To si u pravu 100%. Kad ste ganjali onog sudiju iz Capljine 2 kilometra mislim da bi s ovih 30-40 klosara iz banjaluke bilo sahrana isto toliko. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

LG97DM
Kontakt:

Post Postao/la LG97DM » 08 mar 2013, 20:46

mmmirza je napisao/la:MUS ti je jarane ko SPAHIC u reprezentaciji, pravo pojacanje, stoper s iskustvom.
Sutra 3.1 za ZVIJEZDU
Pa sta sam vam ja rekao kad je tek dosao? Igrao je lani za nas, jedan od boljih stopera u ligi... Sutra X zavrsava :mrgreen:

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 08 mar 2013, 21:12

1.50 kvota sutra na Zvijezdu.. poklon
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

vatreni
Kontakt:

Post Postao/la vatreni » 08 mar 2013, 23:32

Neće biti lahko,očekujem više golova,za nas ;)

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 09 mar 2013, 08:01

sretno nam danas.nadam se da bodovima a igra manje vise.po meni ovo je najvaznija utakmica ove polusezone.jer sa 3 boda dosta laganije i rasterecenije idemo dalje u prvenstvo
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Dzin
Kontakt:

Post Postao/la Dzin » 09 mar 2013, 10:43

4:0

mmmirza
Kontakt:

Post Postao/la mmmirza » 09 mar 2013, 16:37

zvijezda brzo dosla do vodstva od 2-0. diatta pogodio glavom nakon kornera, i dzafic nakon odlicne akcije.poslije toga zvijezda imala jos jednu stopostotnu sansu , kao i gosk a onda gosk zabija za 2-1 , momak s brojem 22 odlican sut i preuzimaju inicijativu.do kraja jalovo jedva se ceka kraj a i teze je za igru jer se i kisa prolila, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D
ipak najvaznija su tri boda

zmajevac
Kontakt:

Post Postao/la zmajevac » 09 mar 2013, 17:01

Prije svega cestitke momcima na zasluzenoj i vrlo vaznoj pobjedi.Od pojedinaca bi ponovo izdvojio Diettu koji je ponovo pruzio dobru partiju,kao i Ordagic,Husic i Dzafic.Po meni do sada kao ocekivana pojacanja to nisu opravdali Stancevski i Djurdjevic.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 09 mar 2013, 17:11

cestitke nasima na pobjedi.igra samo na momente dobra a vecinom lose.kisa je dosta ometala i jedne i druge.na kraju ja zadovoljan sa bodovima pobjegli smo malo iz zone ispadanja.u prilog nam ide i poraz travnika u gostima koji ce se uz jos jedan domaci kiks vjerovatno pridruziti gradini za prvu ligu.
pohvalio bi bosnjaka iz ekipe gabele (broj5) nasi bi u njemu dobili veliko pojacanje
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 09 mar 2013, 18:09

zmajevac je napisao/la:Prije svega cestitke momcima na zasluzenoj i vrlo vaznoj pobjedi.Od pojedinaca bi ponovo izdvojio Diettu koji je ponovo pruzio dobru partiju,kao i Ordagic,Husic i Dzafic.Po meni do sada kao ocekivana pojacanja to nisu opravdali Stancevski i Djurdjevic.
Ditta ko da nema snage prvi pola sata i to je to od njega..... Savica se treba rijesit samo nesto pametuje, svakom ima nesto za reci, on pogrijesi i druge krivi samo unosi nervozu u igru...... napokon jedan trener koji zna koristit Husica, kako pretrca kod drugog gola ostali igraci ko da su stajali...... Djurdjevic na momente pokaze nesto mozda sta i bude od njega dok se malo navikne..... i onaj je bek solidan nit je bolji nit je gori od Jakovljevica

LG97DM
Kontakt:

Post Postao/la LG97DM » 09 mar 2013, 18:22

astra1922 je napisao/la:pohvalio bi bosnjaka iz ekipe gabele (broj5) nasi bi u njemu dobili veliko pojacanje
A ne damo mi Boleta tako lako :mrgreen: On je među 5 najboljih playmakera u ligi
A mozes mi malo opisati igru GOSK-a, sanse.. itd?

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 09 mar 2013, 18:25

Diatta nije trenirao par dana ima probleme sa preponama ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.