Miralem Pjanić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Manuel
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Manuel » 10 jun 2015, 01:20

Nije potpisao sa Barcom jer su doveli Vidala iz Sevilje.Vjerovatno ce nastaviti karijeru ili u Romi ili u Milanu.Vise bih volio Adriana na lijevom beku jer na desnom imamo Florencija koji je masina.Bertollaci otkupljen,Romagnoli se vraca a i Radja je otkupljen dok Ibarbo ce odigrati u Romi jos jednu sezonu kao posudjen igrac.Ako jos Mire ostane a dovedu napokon dobrog napadaca imamo se cemu nadati.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 jun 2015, 01:22

Manuel je napisao/la:Nije potpisao sa Barcom jer su doveli Vidala iz Sevilje.Vjerovatno ce nastaviti karijeru ili u Romi ili u Milanu.Vise bih volio Adriana na lijevom beku jer na desnom imamo Florencija koji je masina.Bertollaci otkupljen,Romagnoli se vraca a i Radje je otkupljen do Ibarbo ostaje.Ako jos Mire ostane a dovedu napokon dobrog napadaca imamo se cemu nadati.
Potpisao je Alves bajo moj:

http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... -barcelona
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 10 jun 2015, 01:24

Cartman je napisao/la:
Manuel je napisao/la:Nije potpisao sa Barcom jer su doveli Vidala iz Sevilje.Vjerovatno ce nastaviti karijeru ili u Romi ili u Milanu.Vise bih volio Adriana na lijevom beku jer na desnom imamo Florencija koji je masina.Bertollaci otkupljen,Romagnoli se vraca a i Radje je otkupljen do Ibarbo ostaje.Ako jos Mire ostane a dovedu napokon dobrog napadaca imamo se cemu nadati.
Potpisao je Alves bajo moj:

http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... -barcelona
Moja greska.Halalite.Veceras me ne ide nikako :mrgreen:

Nista onda dovesti Adriana i mjera

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 10 jun 2015, 09:46

@manuel
florenzi je najbolje rjesenje od ovih koje imamo na desnom beku ali daleko je od idealnog i po meni bi bilo steta trositi ga na neprirodnoj poziciji kada je puno korisniji gore naprijed kao krilo.

.......................mds.......................
bruno peres..manolas.....castan....adriano
.......................ddr.......................
..............pjanic.......radja...............
florenzi...........napadac.............iturbe

dakle, bekovi su pod muss jer sjeti se kako je formacija bolje funkcionisala prve rudijeve sezone kada je imao maicona koji se borio za mjesto na svjetskom prvenstvu i zdravog balzarettija. ovako bez njih dvojice sa krpljenjem tih pozicija po stranama nam je bio propuh, a stoperi su cesto ispadali smijesni jer su se morali pomjerati iz svoje zone komfora (mada su i oni sami od sebe kikseri, ali za to mozemo kriviti kolektivnu kurcobolju i nedostatak koncentracije u drugom dijelu sezone). shodno tone, lijevo bi doveo adriana koji ne bi trebao biti skup, a vec sam pisao da bi nam valjao kao iskusan igrac i neko ko je solidan u oba smjera. holebas bi naravno bio zamjena. s druge strane iskesirao bi brunu peresa (toro bi ostao kao backup) jer taj covjek 90 minuta sparta gore dole i legao bi nam k'o budali samar. treba nam taj brazilski smek u odbrani jer s grcima se nismo proslavili :D svakako, jedno od najvecih pojacanja je povratak castana za koga se nadam da ce biti onaj isti. sa njim, manolasom i uz par novih bekova to bi trebala biti daleko sigurnija odbrana. yanga, astori i romagnoli koji moze igrati i beka su sasvim dovoljne zamjene. vezni red ne bih dirao jer je cisto savrsenstvo: pjanic (bertolacci) - ddr (keita) - radja (strootman) + ucan i paredes koje bi mozda i poslao na posudbu :ljepota: krila su kriticna ali ne zato sto postoji individualni nedostatak kvaliteta nego zato sto rudi ne zna izvuci maksimum iz njih. iturbe je odlican potencijal i predvidjam mu eksploziju iduce sezone, samo ako ga povrede zaobidju. florenzi je neko ko nece iznevjeriti, kratko i jasno. ibarbo i adem su solidne zamjene, iako bi ja ovog drugog prodao i doveo nekoga ko se nece duriti kada god ostane na klupi i pretjerivati sa solo akcijama kada god dobije priliku za igru. dvije sezone je tu, talenat ocigledno ima, ali nekonstantan je do zla boga i ne svidja mi se njegov karakter tako da bi ga zamjenio sa nekim drugim krilom. samim dolaskom novog, kvalitetnog krila konkurecnija bi se pojacala i niko od navedenih ne bi bio siguran u prvih 11 sto bi ih trebalo natjerati da treniraju i igraju jos bolje. u napadu nam kao zamjene stoje totti koji ce ponovo odraditi svoju rolu i zabiljeziti par asistencija i golova, doumbia bi nadam se trebao izgledati bolje nakon sto prodje pripreme sa ekipom jer ovo do sad je bilo ocajno. nadam se da mu nece naskoditi gervinhov odlazak jer covjek do sad nije kako treba progovorio ni sa kim drugim osim sa njim :D dakle, ostane nam taj golgeter, taj spic kojeg trazimo jos od batistutinog odlaska. da li ce to biti dzeko, bacca ili neko treci ne znam, ali svakako mi je drago sto se povezujemo s takvim tipovima igraca. ono sto ce biti kljucno je tajming transfera tj nadam se da ce se isti obaviti sto ranije kako bi se ekipa uigrala, pogotovo u ofanzivi koja je na trenutke izgledala amaterski ove sezone. rudi ce morati poraditi na brzoj tranziciji i brzem kretanju igraca jer ti neki fundamenti su nam falili u skoro svakom od kikseva koje smo napravili. bili smo poprilicno pasivni i previse fokusirani na cuvanje lopte, umjesto na napad, zadnje pasove i utrcavanja.

dakle, da sumiram

in: adriano, bruno peres, romagnoli, bertolacci, krilo?, napadac?
out: maicon, cole, ucan, paredes (posudbe), gervinho, spolli, skorupski (posudba), adem?, destro?

p.s. sta kazes na nove dresove?

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 10 jun 2015, 11:37

Jel ovo tema Roma ili Pjanic?
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 10 jun 2015, 15:12

oprosti mi, mokhe :thumbup:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 10 jun 2015, 16:39

Pretjerali smo fakat :D

Nista naleti na pdf Rome ako kad budes imao zivaca :mrgreen:

Rios

Post Postao/la Rios » 12 jun 2015, 21:34

:kafa:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 12 jun 2015, 21:37

Uz Viscu najbolji u prvom poluvremenu

Asist :thumbup:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jun 2015, 21:42

Dobar je, uloga u ovoj postavi mu savršeno odgovara i mislim da nije rekao posljednju riječ u ovom meču.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 jun 2015, 21:43

Doktore ove igre

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 12 jun 2015, 22:30

Da, gospodo, kao sto sam i rekao, upravo ovakvog i jos boljeg Miralema cete gledati kod normalnog selektora.

On i Visca daleko najbolji veceras.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 jun 2015, 22:36

Covjek je imao barem pet pasova koje 95% profesionalnih fudbalera ne bi moglo uraditi.
Celik!3,2,2.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 12 jun 2015, 22:48

Perfektno odigrano.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jun 2015, 22:57

Fantastičan pregled igre, protok lopte, i izgleda da je Višća upravo ono što mu je falilo. Nedavno sam pisao o tome, treba mu pravo krilo koje će raširiti igru, a ne trpati se u sredinu i smetati, a večeras je to imao u Višći. Nadam se da je ovo početak jedne odlične saradnje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 12 jun 2015, 22:59

Maestro super odigrao. U inat hejterima. :kafa:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 12 jun 2015, 23:02

I tako Miralem uvijek nestane u ključnim utakmicama. :mrgreen:

Meša ga je puno bolje uklopio u našu igru i 'približo' lopti, iako mi je i dalje mučna činjenica da Miralem ne igra svoju poziciju, na kojoj je jedan od najboljih na svijetu. Ipak, dok imamo ovakvog Medunjanina, za kojeg bi bilo šteta da ne igra, snaći će se Mire već nekako, što smo odlično vidjeli večeras.
Na redu je Belgija, biće teško, ali sve je moguće kad imaš Mozarta u svojim redovima. Kapa dole majstore :tokralju:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Rios

Post Postao/la Rios » 12 jun 2015, 23:07

Bravo Mire,lijepa satisfkacija nama kojima si drag :thumbup: Uz Viscu nas najbolji igrac veceras :clap:

Pratio sam malo i statisktiku njegovu veceras,onako povrsno.Necu iznositi sve podatke ali jedan moram - 7 osvojenih lopti :clap: Bar koliko sam ja upratio toliko ih je bilo. Iznio sam taj podatak za one koji tvrde da je njegova igra u defanzivi slaba,jer mi koji ga redovno pratimo znamo koliko je napredovao u tom segmentu :thumbup: Naravno,tu je i asistencija u kljucnim momentima :clap:

Miralem je veceras imao slobodu igri,imao je brza krila koja su mu otvarala prostor i koje je pitao loptama,posebno me dojmila njegova dobra igra sa Viscom :thumbup: Par fantasticnih dodavanja je imao,steta sto ono za Lulica ne zavrsi u mrezi,al dobro.. I na sredini je to bilo uglavnom dobro,u defanzivi je Mume odradjivao posao,Medo odigrao fino klasicnu 8,lijepo su se slagali. :thumbup:

Aferim Mire,a kriticare ocekujem da ti cestitaju ovdje :bih:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 jun 2015, 23:09

Clutch je napisao/la:I tako Miralem uvijek nestane u ključnim utakmicama. :mrgreen:
kuknjava kuknjava :lol: :lol:

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 12 jun 2015, 23:12

Dobar si bio danas Miraleme.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.