FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

delpiero20
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la delpiero20 » 23 maj 2012, 12:42

@123456

Isto ti dodje, kako ces znati da li je pustio Zeljo ako je izgubio? :D Znaci ako izgubi to je "nije pustio Leotar bio bolji"

Pa normalno da ce biti bolji kada dodjete bez 9 igraca, to je pustanje...A uz to ste i najjaci tim trenutno u ligi i prakticno je nemoguce da vas Leotar dobije, ali sad postoji mogucnost kada ste dosli bez 9, sto je pustanje...

Zasto npr niste dosli u takvom ruhu u Tuzlu? Ako cemo posteno onda posteno svih 30 kola, a ne da neko nadrlja u 30. kolu zbog toga sto su se neki osigurali pa mogu radit sta zele
Zadnja izmjena: delpiero20, dana/u 23 maj 2012, 12:46, ukupno mijenjano 1 put.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 maj 2012, 12:43

123456 je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Zeljo gubi utakmicu u Trebinju, ostaje da nas vadi Velež u koga vjerujem i na kraju krajeva mi sami sebe!
Znaci postoje samo dvije opcije. Utakmica u Mostaru i u Lukavici ovo se ostalo gotov zna!
Pazi sta ako nebi bilo tako kako sada ti govoris?Dali bi te bilo stid kao i sve ostale forumase sto svako zadnje 4-5 kola "znaju" ko ce kome dati bodove a ono se ispostavi da nije tako?Da se ja sta pitam na ovome forumu ja bi sve takve banovo i to trajno.Jer to je laz pa gotovo kriminal sta vi radite.

Ja sam siguran 1000000% da Zeljo nece pustiti Leotaru al to ne znaci da Leotar nece dobiti. :oops:
Ja nisam rekao da je Zeljo prodao utakmicu niti namjestio, nego prema postavi koju saljete u Trebinje, a to je rezervna postava. Ako Zeljo pobjedi sa rezervnom postavom onda mu cestitam! Samo zato sto Zeljo ne salje najbolje igrace mislim da ce izgubiti.
Odigrajte posteno, kao sto smo mi sa vama na Grbavici kada ste ganjali titulu i to je to. Nit vi nas ne pustiste nit mi vas. Medjutim ako neko posalje drugi tim sa namjeromda se ne mogu oduprijeti Leotaru onda je to drugo.
Ali, istina!
To nije vasa briga, vi ste svoje odigrali i zavrseno. Imate pravo poslati one koji kose travu ako zelite, u takvoj ste situaciji.
Sto se tice mene kada bi vi trebali ispasti, a da vam Sloboda da bodove ne bih bio za to. Neka se igra posteno! Uvijek najjaci sastav i uvijek pobjeda ako se zna i moze.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 maj 2012, 12:45

ebo majku mi sve vamo mislimo na ove utkamice,a vidjet cete kad Zrinjski mlatne Rudara :)..niko o ovoj utkamici ni da progovori :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 maj 2012, 12:46

SaltCityAttack je napisao/la:ebo majku mi sve vamo mislimo na ove utkamice,a vidjet cete kad Zrinjski mlatne Rudara :)..niko o ovoj utkamici ni da progovori :)
Moguce, Zrinjski zna odigrati posteno i u inat!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 23 maj 2012, 12:48

imam ruzan osjecaj danas, na nama je da odigramo 200% nasih mogucnosti, na tv-u ce se vidjeti eventualna kradja i sve, ako ispadnemo u drugu ligu bar cemo znati ko nas je tamo poslao (naravno pored nas samih) i vratit kad-tad. to je sve, al da me nervoza dere to je definitivno :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 maj 2012, 12:52

ultrasstyle_tz je napisao/la:imam ruzan osjecaj danas, na nama je da odigramo 200% nasih mogucnosti, na tv-u ce se vidjeti eventualna kradja i sve, ako ispadnemo u drugu ligu bar cemo znati ko nas je tamo poslao (naravno pored nas samih) i vratit kad-tad. to je sve, al da me nervoza dere to je definitivno :D
ma i mene care podera necu danas radit jer po mom je tekma u 10:00 ujitru, a nisma ni lego spavat ebem ti napetost slom zivaca cu dobit :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 23 maj 2012, 13:09

posto ja pisem iz iskustva,i to dvostrukog :oops: :oops: :oops: ,mogu vam pouzdano reci da se samo u dve stvari danas mozete pouzdati....

80% u sebe,da necete izgubiti,ili da bar necete izgubiti vise od 1-0....

20% da cete ponuditi velezu vise od goska....

u zelju se ne mozete pouzdati ni 0%....

moje iskustvo tako govori...
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 23 maj 2012, 13:12

Zelim vam svu srecu danas, da pobjedite te nacionaliste i da ih sutnete u nizi rang.
FKŽ !

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 23 maj 2012, 13:13

ja vidovnjaka, šta sad vam mi krivi što ćete možda ispast, jes jes, samo opletite... :mrgreen:
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 23 maj 2012, 13:15

Hajd prosetaj... ;)

Niko nije rekao da ste vi krivi...nego nesto se drugo prica
Zadnja izmjena: delpiero20, dana/u 23 maj 2012, 13:21, ukupno mijenjano 1 put.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 23 maj 2012, 13:19

nzm ako mene pitate, glupo je sad da se olajavaju ekipe, kad oko 19h sve bude gotovo onda opletite, a sad je bzvz stvarno ;)
btw volio bih da sloboda ostane u ligi jer je ona jedna od najvecih ekipa u ligi a i tuzla sigurno zasluzuje da ima jednog premijerligasa ;) aj borac :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 23 maj 2012, 13:19

Armageddon2012 je napisao/la:posto ja pisem iz iskustva,i to dvostrukog :oops: :oops: :oops: ,mogu vam pouzdano reci da se samo u dve stvari danas mozete pouzdati....

80% u sebe,da necete izgubiti,ili da bar necete izgubiti vise od 1-0....

20% da cete ponuditi velezu vise od goska....

u zelju se ne mozete pouzdati ni 0%....

moje iskustvo tako govori...
U Zelju se mozete pouzdati samo ako su ovi iz Trebinja pokupili "kamena s ramena" od mladica iz BL. :lol: Pa da bude 0-3.

Salu na stranu, sretno danas, i da sljedece godine igramo prave derbije na Grbavici i Tusnju. :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

ultra_CImanija

Post Postao/la ultra_CImanija » 23 maj 2012, 13:26

Tuzlaci sta se prepadate bezveze, vi ste u najboljoj situaciji... Ne znam zasto mislite da ce zeljo pustit, cak i ako (ne daj Boze ) izgubi nece pustit sigurno jer nikad nikome nije pustao, a za to su male sanse. Dobit cemo leotara svjesni su nasi da je obraz kluba u pitanju.... Velez ce isto tako to uraditi, jos oni kuci igraju i eto vam opstanka... ma da se ste realno sami doveli u takvu situaciju al eto 90 % zeljovaca vise voli vi da ostanete nego slavija, leotar ili gosk, nadam se da uprava (nasa) isto tako misli....
SUPERKUP 1999/2000, 1997/1998
KUP 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Kup UEFA cetvrtfinale:1971/72,polufinale:1984/85
PRVAK 1971/72, PRVAK 1997-1998, PRVAK 2000/2001, PRVAK 2001/2002, PRVAK 2009/2010.
PRVAK 2011/2012....

wwwkenanba
Kontakt:

Post Postao/la wwwkenanba » 23 maj 2012, 13:27

Tuzlaci opusteno, Gosk ispada..ja vam garantujem :lol:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 maj 2012, 13:29

KB-TM87 je napisao/la:ja vidovnjaka, šta sad vam mi krivi što ćete možda ispast, jes jes, samo opletite... :mrgreen:
ma ne mozete vi biti krivi nikako s obzirom kako smo mi bili losi ovaj dio sezone...niko ovdje nije ni rekao da cete vi biti krivi...samo eto sto je za ocekivati da vi dobijete leotar od koga ste bolji
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

wwwkenanba
Kontakt:

Post Postao/la wwwkenanba » 23 maj 2012, 13:31

Koliko god da ste losi,hebes ligu ako vas nema ;)

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 23 maj 2012, 13:51

Ja mislim da ćemo izgubit od slavije ali će nas drugi rezultati ostavit u ligi.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 23 maj 2012, 13:59

Ne mogu da vjerujem kakva me nervoza dere,znaci sinoc nisam 2 sata spavao kako treba zbog meca.. isto kao da igramo finale LP a ne za opstanak u ligi..

Na prostoru već odavno dotrajalog pomoćnog terena Stadiona Tušanj, u toku radova će biti izgrađen nogometni teren sa vještačkom travom površine 7217 m2 (na planu označen sa 1), zatim manji nogometni teren sa vještačkom travom površine 1450 m2 (označen sa 2), i plato sa prirodnom travom površine 2358 m2 (označen sa 3).

Vrijednost radova iznosi 514.652 KM, sa kojima će biti urađeni isključivo spomenuti tereni. Rekonstrukcija tribine, ograde i svlačionica će čekati bolja vremena.

slika

I da posto se kladim i pratim kako se kvote krecu na stranim kladama i pogledam da je jutros kvota na pobjedu Goska bila 1.60,dok je sad skocila na 2.10,dok je na pobjedu Veleza na svom terenu kvota iznosila 4.40 dok se sad spala na 2.80 :roll: sumnjivooo..

Leotar - Zeljeznicar kvota na prvaka BiH jutros je iznosila 5.15 - 6.00 zavisi koju kladu pratis,a sada je pala 3.40 do 3.50 ..

Slavija - Sloboda strane klade nam ne daju ni malo sanse kvota se krece oko 7-8 .. dok na domacina 1.30..

Sretno nam danas u Lukavici,ako ne mozemo pobjedit ili nerijesno odigrati onda se nadam minalmom porazu koji bi nam godio da ostanemo u PL.. vjerujem u postenje Zeljeznicara i Veleza ;)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 maj 2012, 14:11

I pored bogate sportske istorije RSD „Sloboda", posebno između dva rata, nema mnogo pisanih tragova, bar ne u dokumentaciji Društva, zbog čega je autorima tema iz ovog perioda bio znatno otežan rad. Oslanjajući se najvećim dijelom na istraženu istoriografsku arhivsku gradu koja je bila osnova i za izradu knjiga edicije „Tuzla u radničkom pokretu i revoluciji", kao i tekstova objavljenih u ovoj Ediciji, autori priloga "U krilu revolucionarnog radničkog pokreta" i „Muzička sekcija — stasala zajedno s fudbalom", mogli su, iako fragmentarno, da spoznaju osnovne tokove djelovanja Društva i prelomne trenutke u njegovom istorijskom razvoju.

Prethodna istraživanja istorije radničkog pokreta ovog kraja, s kojim su RSK „Gorki" i RSD „Sloboda" povezani mnogobrojnim nitima, predstavljala su dragocjen putokaz, prije svega sa stanovišta razvoja političkih odnosa i djelovanja revolucionarnog radničkog pokreta, posebno KPJ i naprednih sindikata, a u čijem se okrilju razvijalo i djelovalo Društvo.
Tako i saznajemo da su RSK „Gorki", a kasnije i RSK „Sloboda", na izvjestan način dijelili sudbinu revolucionarnog radničkog pokreta ovog kraja, Čija je ukupna aktivnost, pa i utemcljcnost u rad ovog sportskog Društva bila pod prismotrom žandarmerije i policije, a stoje često rezultiralo zabranom rada i zatvaranjem društvenih prostorija.
Razumljivo, pored ovih važnih orijentira u realizovanju tema iz najdalje istorijc Društva, za ove i neke druge sadržaje korišćcni su i drugi izvori. Posebno je bio dragocjen prilog Što su ga, na osnovi vlastitih sjećanja i dotada sačuvane grade, 1967. godine, pripremili nekadašnji aktivni igrači i funkcioneri „Gorkog", odnosno „Slobode", a ujedini cjelinu uobličio predratni i poslijeratni aktivista i predsjednik Društva Mehmcdalija Hukić. Zahvaljujući tome otrgnuta su od zaborava mnoga imena aktivnih sudionika sportskih i političkih događaja što su se odvijali u „Gorkom" i „Slobodi". Ovome treba dodati i izdašno angažovanje profesora Bogdana Maksimovića čiji su prilozi posluži li autorima mnogih tema ove Monografije kao vjerodostojan izvor podataka. To je, uz sjećanja neposrednih aktera pojedinih događaja u poslijeratnom periodu, znatno ublažilo nedostatak druge, posebno arhivske grade Društva, njegovih sekcija ili klubova.
Uz istorijske presjeke obrađene u navedene dvije teme, sponu između medu ratnog i poratnog djelovanja Društva Čini prilog Poslijeratni razvoj Društva u kojem je akcenat stavljen na obnavljanje i rad Društva, njegovih organa i sekcija, pa je učinjen i važan pokušaj da se na bazi relevantniji podataka popune neke praznine u ovom periodu istorijc „Slobode i eliminišu dileme kako o vremenu obnavljanja rada Društva, tako i nekih značajnih događaja sportskog i organizacionog karaktera u njegovom poslijeratnom razvoju i djelovanju. Jer, upravo u ovom periodu, uz fudbal javljaju se i drugi sportovi: atletika, odbojka, košarka, boks, tenis, plivanje, rukomet, kuglanje i rvanje. U svim ovim sportskim disciplinama, koje su uz brojne sportiste, sportske radnike i entuzijaste, rcaiizovaneu sekcijama, odnosno klubovima koji danas Čine sportsku porodicu „Slobode", u zasebnim prilozima osvijetljen je put kojim su prošli od prvih početaka do današnjih dana.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 maj 2012, 14:16

Predratna (misli se na II svjetski rat) „Sloboda" kao fudbalski klub i radničko društvo bila je popularna i omiljena kod velikog dijela sportske javnosti, radničke, đačke i studentske omladine u Tuzli i šire. Ona je uživala ugled i respekt u širem građanstvu, pa često i medu onima koji baš nisu bili naklonjeni radnicima i njihovim idejama. Bilo je za to više razloga i motiva, a od njih su, posebno neki, sami po sebi snažno uticali i ostavljali jake i trajne dojmove.
Osnovan daleke 1919. godine na inicijativu tuzlanske organizacije tek stvorene Komunističke partije u Jugoslaviji, a pod uticajem ideja velike oktobarske revolucije i revolucionarnih gibanja u samoj zemlji, Radnički sportski klub „Sloboda" (sa prvobitnim nazivom „Maksim Gorki") prošao je časno dug i trnovit put. Bio je to u stvari onaj isti put velikih istorijskih bura, revolucionarnih zbivanja i žestokih klasnih okršaja kroz koje je neprekidno prolazio radnički, komunistički pokret u Tuzli i Šire. „Sloboda" je za sve to vrijeme nerazdvojni dio tog naprednog, revolucionarnog pokreta koji je izražavao slobodarske težnje napredne omladine i širokih radnih masa.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.