FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DzoleZeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 mar 2014, 14:54

Ovako izgleda neka moja racunica...

Najgore od svega da vise ne zavisimo samo od sebe, ali tako je, kako je..
Bice ovo zaista zanimljivo do samog kraja.
ja ocekujem sljedecer rezultate...

Zeljo - 58 bodova / 64 bodova sa svim pobjedama do kraja..

Leotar vs Zeljo - 2
Zeljo vs Celik - 1
Olimpic vs Zeljo - x
Zeljo vs Mladost - 1
Velez vs Zeljo - x
Zeljo vs Sarajevo - x
Rudar vs Zeljo - 2

Zrinjski - 60 bodova

Slavija vs Zrinjski - 2
Zrnjski vs Siroki - x
Leotar vs Zrinjski - 2
Zrinjski vs Celik - 1
Olimpic vs Zrinjski - 1
Zrinjski vs Mladost - 1
Velez vs Zrinjski - x

Siroki - 60 bodova

Siroki vs Radnik - 1
Zrinjski vs Siroki - x
Siroki vs Slavija - 1
Siroki vs Borac - 1
Leotar vs Siroki - 2
Siroki vs Celik - 1
Olimpic vs Siroki - x

Sarajevo - 57 bodova

Sarajevo vs Velez - 1
Borac vs Sarajevo - 1
Rudar vs Sarajevo - 2
Sarajevo vs Zvijezda - 1
Travnik vs Sarajevo - x
Sarajevo vs Vitez - 1
Zeljo vs Sarajevo - x
Sarajevo vs Radnik - 1

Dakle, prema ovome, bodovno stanje i tabela bi izgledali ovako:

1. Siroki - 60
2. Zrinjski - 60
3. Zeljeznicar - 58
4. Sarajevo - 57

Po meni ovako izgleda najgore kada bi morali izabrati od svega. AKo bi jos ostali u trci za evropu, a jos gore analize necu ni da radim. :) Imamo tri kljucne utakmice do kraja, i ako zelimo titulu moramo slaviti. (Kljucne tekme su boldirane) Sa tri pobjede u kljucnim utakmicama nasa bodovna razlika bi iznosila 64 sto bi bilo dovoljno, ali u slucaju da Siroki kiksa a ima prostora za to, u kljucnim utakmicama. (Boldirane). Takoder, isti slucaj za Zrnjskim, ali takoder imaju tri kljucne utakmice gdje bi mogli da kiksaju.

Sarajevo je ovdje u najgorem polozaju. Ako zele titulu, morat ce do kraja sve pobijetiti, s tim da Siroki, Zeljo i Zrinjski negdje jos kiksaju...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 23 mar 2014, 15:06, ukupno mijenjano 3 puta.

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 23 mar 2014, 14:57

" onclick="window.open(this.href);return false;

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 23 mar 2014, 14:59

DR.HOUSE je napisao/la:ma znam care,ali onda reci cilj je europa ,a ne promocija mladih ,jer ovako ispade niti se ovi promovisu niti se nesto posebno igra,,,meni je bilo muka juce gledati svraku muka,pa bolan barem potrci malo onaj jadni stanic poginu na trenu , e kada tako svi budu ni poraz nece znaciti nista
Ma prica da nam titula nije cilj je bezveze,svima je titula cilj pa i nama, a to sto ove sezone objektivno nemamo ekipu za to je druga prica.Normalno je da se ne moze uvjek biti najbolji ali ne treba pricati da to ne zelimo biti.Ja licno ne bi imao nista protiv da par sezona ne uzmemo nista al da zaista u tih par sezona promovisemo mlade igrace i stvorimo nekolicinu kvalitetnih.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 mar 2014, 15:01

dino lj je napisao/la:
DR.HOUSE je napisao/la:ma znam care,ali onda reci cilj je europa ,a ne promocija mladih ,jer ovako ispade niti se ovi promovisu niti se nesto posebno igra,,,meni je bilo muka juce gledati svraku muka,pa bolan barem potrci malo onaj jadni stanic poginu na trenu , e kada tako svi budu ni poraz nece znaciti nista
Ma prica da nam titula nije cilj je bezveze,svima je titula cilj pa i nama, a to sto ove sezone objektivno nemamo ekipu za to je druga prica.Normalno je da se ne moze uvjek biti najbolji ali ne treba pricati da to ne zelimo biti.Ja licno ne bi imao nista protiv da par sezona ne uzmemo nista al da zaista u tih par sezona promovisemo mlade igrace i stvorimo nekolicinu kvalitetnih.
Bez dokazivanje tih istih mladih na euro sceni, nisi nista ama bas napravio. Jer ces opet stvarati i prodavati za sicu.
Evropa je ogledo, i trebamo teziti prema tome.

Bitno je samo ostati konstantat na euro-sceni, kada vec nemas para, pa do bolji dana i nekog jakog sponzora..

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 23 mar 2014, 15:02

ekipu koja 4 zabije plzenu ne treba otpisati a nikad zeljo je to ;) ,nista nije izgubljeno od ovoga ne moze gore moze samo bolje ,svi na kosevo 8-)

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 23 mar 2014, 15:08

DzoleZeljo je napisao/la:Ovako izgleda neka moja racunica...

Leotar vs Zeljo - 2
Zeljo vs Celik - 1
Olimpic vs Zeljo - x
Zeljo vs Mladost - 1
Velez vs Zeljo - x
Zeljo vs Sarajevo - x
Rudar vs Zeljo - 2

Zrinjski - 60 bodova

Slavija vs Zrinjski - 2
Zrnjski vs Siroki - x
Leotar vs Zrinjski - 2
Zrinjski vs Celik - 1
Olimpic vs Zrinjski - 1
Zrinjski vs Mladost - 1
Velez vs Zrinjski - x

Siroki - 60 bodova

Siroki vs Radnik - 1
Zrinjski vs Siroki - x
Siroki vs Slavija - 1
Siroki vs Borac - 1
Leotar vs Siroki - 2
Siroki vs Celik - 1
Olimpic vs Siroki - x

Sarajevo - 57 bodova

Sarajevo vs Velez - 1
Borac vs Sarajevo - 1
Rudar vs Sarajevo - 2
Sarajevo vs Zvijezda - 1
Travnik vs Sarajevo - x
Sarajevo vs Vitez - 1
Zeljo vs Sarajevo - x
Sarajevo vs Radnik - 1

Dakle, prema ovome, bodovno stanje i tabela bi izgledali ovako:

1. Siroki - 60
2. Zrinjski - 60
3. Zeljeznicar - 58
4. Sarajevo - 57

Po meni ovako izgleda kada mi najgore morali izabrati od svega. AKo bi jos ostali u trci za evropu, a jos gore analize necu ni da radim. :) Imao tri kljucne utakmice do kraja, i ako zelimo titulu moramo slaviti. (Kljucne tekme su boldirane) Sa tri pobjede u kljucnim utakmicama nasa bodovna razlika bi iznosila 64 sto bi bilo dovoljno, ali u slucaju da Siroki kiksa a ima prostora za to, u kljucnim utakmicama. (Boldirane). Takoder, isti slucaj za Zrnjskim, ali takoder imaju tri kljucne utakmice gdje bi mogli da kiksaju.

Sarajevo je ovdje u najgorem polozaju. Ako zele titulu, morat ce do kraja sve pobijetiti, s tim da Siroki, Zeljo i Zrinjski negdje jos kiksaju...
Nije ti dobra računica za Zrinjski. Imao bi 57, a ne 60 bodova. Mislim da Željo neće imati tri X u zadnjih 7 utakmica.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 mar 2014, 15:16

DzoleZeljo je napisao/la:Ovako izgleda neka moja racunica...

Leotar vs Zeljo - 2
Zeljo vs Celik - 1
Olimpic vs Zeljo - x
Zeljo vs Mladost - 1
Velez vs Zeljo - x
Zeljo vs Sarajevo - x
Rudar vs Zeljo - 2
Zasto ne i ovo da se desi:

Olimpik - Zeljo X ( ili 2 kojim slucajem)
Zeljo - Sarajevo 1

Koliko bi ovaj X i pobjeda protiv kona promjenila situaciju jos ako se u obzir uzmu rezulati osalih ekipa.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 23 mar 2014, 15:17

DzoleZeljo je napisao/la:
dino lj je napisao/la:
Bez dokazivanje tih istih mladih na euro sceni, nisi nista ama bas napravio. Jer ces opet stvarati i prodavati za sicu.
Evropa je ogledo, i trebamo teziti prema tome.

Bitno je samo ostati konstantat na euro-sceni, kada vec nemas para, pa do bolji dana i nekog jakog sponzora..
Rekao sa da ne bi imao nista protiv a ne da zelim to,naravno da bih volio da smo uvjek najbolji ali objektivno je to nemoguce.A sto se tice sponzora i para to ide na cast upravi i ne bih o tome.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 mar 2014, 15:29

@avlami97- Ma ja sam pogrijesio gore medu rezultatima... :)

Olimpic vs Zrinjski - 2

Mislim da ce uzeti Olimpica...
Ko znam, ima ovdje jos da se igra, zaista, dosta faktora ce odluciti.
Mi ako zelimo evropu, ovo je ono sto nam upravo treba. Dakle, tri x maksimalno, ili jedan poraz...
AKo zelimo titulu, mozemo maksimalno imati jedan x, s tim da Siroki kiksa negdje...

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 mar 2014, 15:35

Željo je prosuo sve svoje šanse za titulu sa kiksevima protiv Radnika i Slavije :!: to su prave price i cinjenice.
To su utakmice gdje se dobija titula, a ne protov Širokog.

imali smo +5, ali amater sa klupe je kiksao u Lukavici i Bijeljini protiv ocito slabijih ekipa, amater nije mogao zadržati tu finu prednost ni dva kola, a da ih je uspio natjerati da sabiju redove i zagrizu i pobjedili te utakmice - sad bi se mogli nadati titulu.....ali ne može amater to odraditi jer nema strucni kapacitet ni autoriter pred igracima , u tome je problem (Amar je lani sa rezervama rutinski uzeo titulu, to je ta razlika u klasi na klupi)... i na kraju nas Široki naklofao u sred Doline i time nas **** iz utrke za titulu.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 23 mar 2014, 15:38

Nama je sada najvaznije pobjediti na strani Leotar i kuci Celik..za dalje vidjecemo.Poraz od Sirokog boli,ne treba sad gubiti vjeru u nase momka..da igramo lose-igramo..podrska ovim momcimA treba i nase je da bodrimo Zelju.Ja jos vjerujem da mozemo na kraju slaviti.

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 23 mar 2014, 15:45

let3 je napisao/la:Željo je prosuo sve svoje šanse za titulu sa kiksevima protiv Radnika i Slavije :!: to su prave price i cinjenice.

imali smo +5, ali amater sa klupe je kiksao u Lukavici i Bijeljini protiv ocito slabijih ekipa, amater nije mogao zadržati tu finu prednost ni dva kola, a da ih je uspio natjerati da sabiju redove i zagrizu i pobjedili te utakmice - sad bi se mogli nadati titulu.....ali ne može amater to odraditi jer nema strucni kapacitet ni autoriter pred igracima , u tome je problem (Amar je lani sa rezervama rutinski uzeo titulu, to je ta razlika u klasi na klupi)... i na kraju nas Široki naklofao u sred Doline i time nas **** iz utrke za titulu.
to!
ali nema para,sve se rastalilo....

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 23 mar 2014, 15:46

let3 je napisao/la:Željo je prosuo sve svoje šanse za titulu sa kiksevima protiv Radnika i Slavije :!: to su prave price i cinjenice.

Da i ? Eto sve si u pravu , recimo da je tako , i kao navijac Zelje , kao i mi svi , sta u tom javnom degradiranju trenera dobijamo , kako ce nam to pomoci ? A nije kiksao trener , nego roviti igraci , kiksala je nasa primoranost da kljucne pozicije na terenu krpimo rovitim igracima . Al eto hajde da nadjemo zrtvu i da ospemo paljbu , samo sta dobijamo sa tim , to me interesuje ?
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 23 mar 2014, 15:50

@let3 - asociras me na jednog pitara s teme fks koji mi je zapao u oci sto je za sve probleme svjeta krivio samo jednog covjeka,musemica,isto to ti sad pokusavas sa dinom. Jesi li napisao i jedan post drugacijeg kontaksta?Nisi

Bezze ti kampanja protiv dine,iole starijem i inteligentnijem ko cita ovaj forum si ofiran

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 mar 2014, 15:51

Neandertalac je napisao/la:

Da i ? Eto sve si u pravu , recimo da je tako , i kao navijac Zelje , kao i mi svi , sta u tom javnom degradiranju trenera dobijamo , kako ce nam to pomoci ? A nije kiksao trener , nego roviti igraci , kiksala je nasa primoranost da kljucne pozicije na terenu krpimo rovitim igracima . Al eto hajde da nadjemo zrtvu i da ospemo paljbu , samo sta dobijamo sa tim , to me interesuje ?
šuplja prica i izvlakuša na igrace (znaci bježanje od posla i odgovornosti) - odlika loših trenera ;)

a šta smo dobili, pitaš ?...pa dobili smo to da nas je Široki juce javno ponizio i razmontirao 3 razlike, što se nije desilo u zadnjih 30 godina na Grbavici :oops: :oops: i tako nas oprostio od titule 7 kola prije kraja.
Eto, to smo dobili ;)

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 mar 2014, 15:56

@let3 - Da ti nisi jucer izgubio na kladionici?

Sta je problem u tom porazu?
Ljudi bolji, realno, prema tome mozes se samo naguziti i nista vise.

Mene iskreno to ne iritira kada te bolji protivnik naguzi. Da te naguzi slabiji od tebe, pa hajde da seremo, ali bolji, nema zaista razloga.

Pisam sam jucer dosta, nije stvar u DINI,' ZASTO? Jer ovakva ekipa i postavka Dinina opet stvori zicere, ali ne realizuje iste. E tu lezi pravi problem.

Bila bi jucer druga prica da pogodise Svraka-Selimovic, pa malo kasnije JAmak. Pitari bi bili silovani na derbiju da Jamak pogodi na 2:0. Lukavica i BIjeljina isti slucajevi, identicno.

I da ziv bio, nemoj crnjaka. Nije nista jos gotovo, uostalom, u najgorem slucaju borimo se za izlazak na euro scenu.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 mar 2014, 15:59

DzoleZeljo je napisao/la:@let3 - Da ti nisi jucer izgubio na kladionici?

Sta je problem u tom porazu?
Ljudi bolji, realno, prema tome mozes se samo naguziti i nista vise.

Mene iskreno to ne iritira kada te bolji protivnik naguzi. Da te naguzi slabiji od tebe, pa hajde da seremo, ali bolji, nema zaista razloga.

Pisam sam jucer dosta, nije stvar u DINI,' ZASTO? Jer ovakva ekipa i postavka Dinina opet stvori zicere, ali ne realizuje iste. E tu lezi pravi problem.

Bila bi jucer druga prica da pogodise Svraka-Selimovic, pa malo kasnije JAmak. Pitari bi bili silovani na derbiju da Jamak pogodi na 2:0. Lukavica i BIjeljina isti slucajevi, identicno.

I da ziv bio, nemoj crnjaka. Nije nista jos gotovo, uostalom, u najgorem slucaju borimo se za izlazak na euro scenu.
odlicno, ali zašto je bolji da nas naguzi ko ukrajinku na sred Grbavice i pocini razvrat nad nama :?: pa to je prava prica i to su prava pitanja...ponavljam, nikad nas Široki nije ovako otresao, cak i kad smo imali dosta slabije timove i kad smo se borili za 8 mjesto....zbogh trenera amatera, nazivajmo stvari pravim imenom

i kakvi crni ziceri :shock: juce nismo sastavili 3 pasa kako treba u drugom poluvremenu....bilo je nabijanje iz zadnje linije, peskakanje citavog veznog reda i traženje Are....kakvi bolan ziceri :?

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 23 mar 2014, 16:00

Da i ? Eto sve si u pravu , recimo da je tako , i kao navijac Zelje , kao i mi svi , sta u tom javnom degradiranju trenera dobijamo , kako ce nam to pomoci ? A nije kiksao trener , nego roviti igraci , kiksala je nasa primoranost da kljucne pozicije na terenu krpimo rovitim igracima . Al eto hajde da nadjemo zrtvu i da ospemo paljbu , samo sta dobijamo sa tim , to me interesuje ?[/quote]
šuplja prica i izvlakuša na igrace (znaci bježanje od posla i odgovornosti) - odlika loših trenera ;)

a šta smo dobili, pitaš ?...pa dobili smo to da nas je Široki juce javno ponizio i razmontirao 3 razlike, što se nije desilo u zadnjih 30 godina na Grbavici :oops: :oops: i tako nas oprostio od titule 7 kola prije kraja.
Eto, to smo dobili ;)[/quote]

Jeste , razmontirao nas je , ja se osjecam posramljeno kao i vecina navijaca . Ali nije to poenta mog pitanja , nego ; sta dobijamo sa tom konstatacijom da je Dino sam , kako ti kazes , kriv za ovo posrtanje , a sa tim istim Dinom trenutno imamo isti broj bodova kao i sve ekipe na vrhu tabele !? To te ja pitam !
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 mar 2014, 16:01

da, igrači su skroz nebitni u cijeloj toj priči.

čuj izvlakuša na igrače :lol:

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 23 mar 2014, 16:03

Krivi igraci,kriv trener i kriva uprava kluba.Eto to su glavni krivci zasto igramo ovako lose.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.