NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

sony_91
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la sony_91 » 05 maj 2025, 13:04

NeRi_K je napisao/la:
05 maj 2025, 13:03
Ako Radnik Bijeljina ispadne onda u ligi ostaje u 10ta pozicija, što znači da ispada Simm Bau + pet ekipa.
Pa tako sam i ja napisao.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 05 maj 2025, 16:22

brotherze je napisao/la:
04 maj 2025, 23:15
nebeskasila je napisao/la:
04 maj 2025, 21:59
Velika je sansa da ispada Radnik Bijeljina, tako da ce odmah jedan manje ovdje ispadati, tj pet ekipa. Sim bau, i jos 4. Bjezimo dva boda od opasne zone. Do zadnjeg kola ce biti veselo
I mi na Celikovom forumu racunamo kako ostati hehe pa evo jedna tabela kako sada stvari stoje.

slika

Tomislav, Radnik, Tuzla imaju tekmu manje od nas i vas plus sva 3 kluba igraju protiv otpisanih Radnickog i Rahica, tako da ce oni sigurno zavrsiti ispred nas.

Gradina ima tezak raspored i oni bi mogli dole a zadnji putnik ce se traziti izmedju Jedinstva i Celika. Mi imamo nesto laksi raspored i bod vise od vas i u prednosti smo.

Vi ste kiksali zadnje 2 tekme, otpisani Rahic i kuci ova sa Tomislavom.

Najbolja opcija je da Radnik ispadne iz PL pa se spase i Jedinstvo i Celik. Sretno nam i da docekamo bolje dane a ne ovako strahovat do zadnjeg kola
Ma kontao sam da ce ispasti 4 i Sim Bau ako Radnik ispada. Moja greska, iako bi volio da je tako. Nadati se da ostajemo i mi i vi, pa da se situacija popravi, ovo je zalosno da se mora gledati opstanak do zadnje sekunde

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 05 maj 2025, 17:07

Nadam se samo da ekipa nije pala, fizicki su djelovali potroseno protiv Tomislava, kako sam cuo i plate kasnile, ne znam jesu li bile... to nam sad nikako ne treba, momci su svakako premalo placeni vjerujte mi.

Utakmica protiv TC ce nam sve reci.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 05 maj 2025, 17:53

Ja sam u više navrata spominjao problematiku financiranja, a press konferencija nije sazvana slučajno, već se pokušalo na neki način alarmirati kantonalne vlasti i potencijalne sponzore.

Po mojim saznanjima unazad pola godine plata je kasnila već u 2-3 navrata, jer se financiranje ovisi isključivo od Budžeta Grada Bihaća.

Imali smo press koji nam ništa konkretno nije rekao, kako Čelik zna da su vratili sve porezne dugove državi, a mi kao ne znamo koliko smo dužni i kome, a Čelik je bio u deset puta goroj situaciji.

Što se mene tiče možemo i ispasti, iako bi to po meni bio veliki poraz za ovaj Grad i Kanton.

Imam puno pitanja na koje niko ne daje konkretne odgovore i samo svi zajedno ovdje nagađamo.

Kada će biti završen pomoćni teren?

Kads počinje izgradnja atletske staze?

Da li uz gradnju atletske staze ide i nova drenaža i novi glavni travnjak?

Koliko ima istine u pričama o renoviranju zapadne tribine?

Da li postoji plan kako ovu ekipu zadržati na okupu i nadograditi je sa 3-4 igraca?

Koliko je novca od planiranog u Budžetu Grada Bihaća za 2025. potrošeno do danas?

Koja su to dogovanja vraćena od dolaska ove Uprave?

Pitanja ima još na desetine, a niti jedan odgovor.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 05 maj 2025, 17:55

NeRi_K je napisao/la:
05 maj 2025, 17:53
Pitanja ima još na desetine, a niti jedan odgovor.
Sve se slazem s tobom druze, kad vec nisu oni odgovorili na ova pitanja mozda je trebao neki medij ili navijaci da postave ova pitanja? Nikad nista konkretno saznati stvarno, uvijek isto...
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 05 maj 2025, 18:22

Uvijek ista prica, i tako ce biti narednih sto godina. Svaka uprava je ista. Dajte meni da vodim klub sa gradskim parama, napravicu iste rezultate. Niko se jos nije pokazao dovoljno sposoban da uradi nesto vise od toga. Neri u pravu si, imamo milion pitanja, niko odgovori nece. Jedan poraz i ovo sve pada u vodu sto su uradili. Kakav je plan za dalje. Da li znamo hoce li klub imati od cega igrati sljedecu sezonu? Nije fer da igracima na ovakve igre kasni plata. Da gube svaku ne smije plata kasniti. 21. Vijek jbt, kssni plata. Pa to vise nema nigdje. Zasto bi neki igrac ostao igrati i sljedecu sezonu u Jedinstvu ako im je vec par puta ove sezone kasnila plata. Tko im garantuje da sljedece sezone nece kasniti. Ni jedan privatnik nece dati marke u klub jer je 90% privatnika vec bilo u klubu i gledalo sebe. Teska buducnost kao uvijek

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 05 maj 2025, 21:37

Mediji baš loše prate situaciju u NK Jedinstvo, većinom novinari koji i napišu neki članak ili eventualno postave pitanje na press konferencijama su totalno nepripremljeni. Ja nisam novinar, ali godinama pratim ovaj klub i u većini slučajeva znam samo za patnju i netransparentnost uz kratke bljeskove nakon kojih završimo u još gorem stanju.

Sve bih dao da dođe Uprava koja će početi davati odgovore, Hasan Semanić je obznanio pokrenute tužbe i dao ostavku.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 06 maj 2025, 12:38

Financijska situacija je jadna prvenstveno i zbog grada jer uopće kao grad nemaš proizvodne, a sa tim nemaš ni novca da ulažeš kako u klub tako i za bilo šta drugo.
Kao jedan grad nemaš 50 000 eura mjesečno da bi se klub držao na životu, pojedine osrednje firme bi imali taj novac, ali kažem kada nemaš proizvodnje možeš samo životariti na PDV-u...

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 06 maj 2025, 13:20

Iceplayer je napisao/la:
06 maj 2025, 12:38
Financijska situacija je jadna prvenstveno i zbog grada jer uopće kao grad nemaš proizvodne, a sa tim nemaš ni novca da ulažeš kako u klub tako i za bilo šta drugo.
Kao jedan grad nemaš 50 000 eura mjesečno da bi se klub držao na životu, pojedine osrednje firme bi imali taj novac, ali kažem kada nemaš proizvodnje možeš samo životariti na PDV-u...
Cazin je po tom pitanju dosta jaci od nas... al evo moglo bi se i u Bihacu skupiti da smo svi slozni, al posto vecina gleda svoj interes i da podapne nogu drugom, nista od toga.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 06 maj 2025, 15:06

harden je napisao/la:
06 maj 2025, 13:20
Iceplayer je napisao/la:
06 maj 2025, 12:38
Cazin je po tom pitanju dosta jaci od nas... al evo moglo bi se i u Bihacu skupiti da smo svi slozni, al posto vecina gleda svoj interes i da podapne nogu drugom, nista od toga.
Normalno kada ljudi uzmu sve kantonalne pozicije i vuku investicije u Cazin, ko nam je kriv kad smo mi nesposobni, a poslje rata si imao dobre temelje od Una banke, Bire, kombiteksa itd...

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 06 maj 2025, 15:15

Mogle smo fine premije isplatiti do sad momcima za ovaj niz. Kazna ce ici i za ovo kolo domace, posliej utakmice flasa uleti u teren, totalno bespotrebno.
NK JEDINSTVO Bihać, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača na utakmici 23. kola Prve lige FBiH: FK G. Rahić – NK Jedinstvo, kažnjava se NOVČANOM KAZNOM OD 1500 KM.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 06 maj 2025, 15:21

Bihać, 1 milijarda 366 miliona KM fiskalnog prometa u 2024.
Cazin, 1 milijarda 20 miliona KM fiskalnog prometa u 2024.

Da vam malo olakšam poređenje.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 06 maj 2025, 15:59

avenija je napisao/la:
06 maj 2025, 15:21
Bihać, 1 milijarda 366 miliona KM fiskalnog prometa u 2024.
Cazin, 1 milijarda 20 miliona KM fiskalnog prometa u 2024.

Da vam malo olakšam poređenje.
Ma pricaju ljudi u prazno, Bihac u najgorem stanju u novijoj historiji generalno, sa 20% iskoristenog potencijala opet je sila i centar USK.

Krajisnici su uvijek imali pare, bavili se svim i svacim. Stvar kod Jedinstva je da svi skacu u stomak jedni drugima. Pogledajte onu zadnju pressicu Semanica i to sto vam je on tu rekao tako je i dan danas.

Ne znam sta vas buni za medije, normalno da ne prate kad Jedinstvo nikome vise nije interesantno, da jeste ne bi bilo u ovom stanju kakvom jeste 20 i kusur godina. Ovu upravu, a ni prethodnu nemate kriviti ni za sta, Sasa je dosao u klub da ugasi vatru, to sto je Adzem doktor pa sklopio ovakvu ekipu je druga stvar. Naravno da oni nisu sposobni privuci milionske sponzore i dovesti Jedinstvo tamo gdje vi zelite. Uradili su svoj posao korektno i na tome im treba cestitati.

Srz svega ovoga je da se nista nece promjeniti sustinski gdje god zavrsimo na tabeli. Cak i ako ispadnemo vjerujem da se odmah vracamo i nastavljamo po starom. Problem Jedinstva kroz godine su samo dvije stvari, neorganizacija i manjak sredstava. Neorganizacija cak i ispred manjak sredstava, jel su godinama radjeni nerezonski postupci koji su nanosili stetu klubu u svakom smislu.

Nedostatak sredstava je cinjenica, mi pare koju se vrte u Premijer ligi mozemo samo sanjati i za nas su to astronomske cifre makar jos narednih 20 godina. Jedino dobro u ovome svemu moze biti ako konacno negdje preklopimo pa zaboravimo rezultat kojeg svakako nemamo, i krenemo gurati nasu djecu koji god ligu da igramo, u nadi da ce izrasti jedna generacije koja ce ginuti za grb koji nosi i biti prepoznata u tome.

Do tada gledajte Listice, Etno Selo Stanisice, Simine Hanove, Krupe na Vrbasu, Posusja i mnoge druge selendre kako igraju lopte i kako su organizaciski miljama ispred nas. Moramo se pomiti s tim i smanjiti ocekivanja. Klubovi iz vrhe Premijer lige tipa Sarajevo daleko su blizi nivou Dinama ili Zvezde koji su EU klubovi nego sto smo mi tom Sarajevu…
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 07 maj 2025, 00:28

Ja u konačnici uopće nemam problem da mi ispadnemo u niži rang, ako će to biti neki novi početak i put ka povratku Jedinstva u Premijer ligu. Iako sam mišljenja da bi nas ispadanje u ovome trenutku još dodatno unazadilo, jer i Prva liga FBiH postaje dosta ozbiljnija sa manjim brojem ekipa, a pogotovo će postati ozbiljnija ukoliko se za sezonu 2026/2027. ujedini sa Prvom ligom RS.

Ova skupina igrača je dobar temelj za nešto više, pogotovo iz ovakvog trenera koji bi uz 3-4 nova igrača bez problema bio iduće sezone u top tri, ali sve ove godine su neki vidi naznake da nas očekuje raspad sistema.

Ne zamjeram ja nista ovoj Upravi kada je u pitanju sportski segment, ali sve se nadam da će se pojaviti neko ko ima određeni plan za budućnost, neko ko će javno podnijeti financijski izvještaj, ko će raditi na izmirenju dugova i podizanjem optužnica protiv onih koji svih ovih godina nanosili štetu našem klubu.

Ali i dalje stojim iza toga da bi Uprava trebala puno više informacija podijeliti sa simpatizerima i navijačima.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 07 maj 2025, 06:56

@NeRi_K

To nikad necemo docekati, jer da se podignu optuznice, pola grada bi strahovalo. Pa ko je sve imao korist od kluba, me bi vjerovali. A nece oni ici jedni na druge, nit ko ima damu to uraditi. Zna i Tuzilastvo za Jedinstvo pa ne vrijedi. Policija nikad upala nije da se to sve istrazi. Znamo ko je glavni, i zbog koga se ne smije nista. A tad bi mozda i krenulo na bolje sve...

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 07 maj 2025, 13:43

Samo neka se pogleda ko se sve vrati u klub dok se malo progleda i opet dovede klub u dubiozu i tako u krug..

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 08 maj 2025, 13:22

Sto bi rekla Aleksandra Prijovic, sve po starom moja rano :mrgreen:

slika

Zadnja kola ( mi dali gol iz ofsajda Zvijezdi, ne bjezim od toga ):
slika

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 08 maj 2025, 14:09

Svako kolo nas redovno pokradu

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 09 maj 2025, 18:39

Da li je ekipa danas otputovala u Tuzlu na noćenje?
Nisam vidio nikakvu objavu na stranici.

Bihac1299
Kontakt:

Post Postao/la Bihac1299 » 09 maj 2025, 20:45

NeRi_K je napisao/la:
09 maj 2025, 18:39
Da li je ekipa danas otputovala u Tuzlu na noćenje?
Nisam vidio nikakvu objavu na stranici.
Otišli su oko 13:00 danas

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.