FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Samo da pitam jeli zabrana za gostujuce navijace traje ili kako za koga??
Hahahaha svastameme pitar je napisao/la:Zašto nikad negledate poptpunu sliku i zašto vidite samo ono što vama odgovara?samoplaviii je napisao/la:Naravno da imamo u dvije tekme smo im napravili 5-6 sansi i dva nemoguca promasaja Hodzica sinoc i Jamaka u prvoj tekmi i to nas je kostalo prolaza
- Zašto Vas je bilo onako malo a pričete o veličini derbija i bitnosti istog i za državu i za nas navijače?
- Zašto ne spominjete koliko je zicera (šansi) promašilo Sarajevo i koliko su Vas vile nosale nego spominjete polušanse Tomića i Stanića
- Zašto ne kažete " Super mogao nam je sudija isključiti Bućana i ko bi sa 10 igrača igrao 40 minuta"
-Zato što Vam to ne odgovara nego se samo uljuljkavate da je sve dobro a dobro znate da nije dobro! Ispali ste iz kupa ali SUPER NISTE PORAŽENI. Šta je tu super-ispali ste!
-Na derbi došlo šaka navijača ali SUPER SU NAVIJALI. Ali šta je super kad u dvije najjače utakmice u prvenstvu dođe onako malo navijača (protiv Širokog i Sarajeva)
- U prvenstvu prije dva kola bježite drugom 5 bodova i sad ste četvrti -SUPER DIJELIMO PRVO MJESTO I IMAMO DOBAR RASPORED. Ali kakav raspored kad nemožete pobjediti Slaviju ni Radnik iz Bijeljine.
Pa nemojte zabijati glavu u pjesak-kola su pošla nizbrdo, to vidite 100%, Jeste Jamak bacio dres, jeste napustio klupu i otišao u svlačionicu, jeste da nemate plata, jeste držali predavanje igračima za nezalaganje. Amar je to skontao i izvukao guzove a poturio Dinu, i ako dođe para kupit će par igrača (utakmica) i opet se pojaviti kao spasitelj.
Znam sad ćete reći idi bogati na temu FKS i tamo pametuj mi ćemo svoju brigu sami brinuti, ali ovo najviše pišem (provjerite nisam baš često na vašem sajtu) zato što mi je žao derby atmosfere. Juče definitivno nije bilo DERBY atmosfere i smatram da ste tome Vi krivi. Zašto čupanje stolica i ona frka to neću pitati ali zašto onako malo navijača gradskog nam rivala e to pokušavam dokučiti!
Sent from my iPhone using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Plenum na jugu, nije bilo gostujucih... (glupa pitarska prica)ZrinjskiMostar je napisao/la:Samo da pitam jeli zabrana za gostujuce navijace traje ili kako za koga??
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Mozda da malo citas vise generalno ovu temu shvatio bi da nije tako kako pises.Mi vec odavno govorimo kako nista nije super kod nas.Sada si povezao toliko recenica i misli u tom jednom postu da je prosto nevjerovatno objektivno odgovoriti na to sto pises.meme pitar je napisao/la:Zašto nikad negledate poptpunu sliku i zašto vidite samo ono što vama odgovara?samoplaviii je napisao/la:Naravno da imamo u dvije tekme smo im napravili 5-6 sansi i dva nemoguca promasaja Hodzica sinoc i Jamaka u prvoj tekmi i to nas je kostalo prolaza
- Zašto Vas je bilo onako malo a pričete o veličini derbija i bitnosti istog i za državu i za nas navijače?
- Zašto ne spominjete koliko je zicera (šansi) promašilo Sarajevo i koliko su Vas vile nosale nego spominjete polušanse Tomića i Stanića
- Zašto ne kažete " Super mogao nam je sudija isključiti Bućana i ko bi sa 10 igrača igrao 40 minuta"
-Zato što Vam to ne odgovara nego se samo uljuljkavate da je sve dobro a dobro znate da nije dobro! Ispali ste iz kupa ali SUPER NISTE PORAŽENI. Šta je tu super-ispali ste!
-Na derbi došlo šaka navijača ali SUPER SU NAVIJALI. Ali šta je super kad u dvije najjače utakmice u prvenstvu dođe onako malo navijača (protiv Širokog i Sarajeva)
- U prvenstvu prije dva kola bježite drugom 5 bodova i sad ste četvrti -SUPER DIJELIMO PRVO MJESTO I IMAMO DOBAR RASPORED. Ali kakav raspored kad nemožete pobjediti Slaviju ni Radnik iz Bijeljine.
Pa nemojte zabijati glavu u pjesak-kola su pošla nizbrdo, to vidite 100%, Jeste Jamak bacio dres, jeste napustio klupu i otišao u svlačionicu, jeste da nemate plata, jeste držali predavanje igračima za nezalaganje. Amar je to skontao i izvukao guzove a poturio Dinu, i ako dođe para kupit će par igrača (utakmica) i opet se pojaviti kao spasitelj.
Znam sad ćete reći idi bogati na temu FKS i tamo pametuj mi ćemo svoju brigu sami brinuti, ali ovo najviše pišem (provjerite nisam baš često na vašem sajtu) zato što mi je žao derby atmosfere. Juče definitivno nije bilo DERBY atmosfere i smatram da ste tome Vi krivi. Zašto čupanje stolica i ona frka to neću pitati ali zašto onako malo navijača gradskog nam rivala e to pokušavam dokučiti!
Bolan svi smo mi navijaci svojih klubova i volimo ih najvise na svijetu.Pokusavamo naravno nekada biti i nerealni oko nasih ocekivanja.Mi smo mozda malo i navikli da rezultatski budemo dominantni pa se oko toga sada malo mucimo.Znamo mi dobro kakva je kod nas situacija,i da se nekada navijackim razmisljanjem pokusava malo podici atmosfera.Prokockali smo za kratko vrijeme 5 velikih bodova prednosti.Dosli smo u situaciju da se mozda ganjamo i za evropu,ali i dalje smo brate u igri za titulu.Sto da ne.
O derbi atmosferi necu govoriti,jer tu se ne smatram predstavnikom vecine navijaca,no ima tu itekako price oko svega toga.
Plate u klubu i sve to oko kluba.Kako mi ,tako i svi.A vi se dogovorite,da li kupujemo utakmice ili nemamo para.Ili dok smo imali kupovali smo,kao nema to veze sa nasim sastavom,Zebm,Beslijom,Bogijem,Antolovicem itd..
Mi se moramo tjesiti da mozemo bolje,jer imamo jos uvijek neke sanse kroz raspored u prvenstvu da nesto dobro uradimo.Imamo bolnicu na terenu,sad to svako moze okarakterisati na nacin da igraci nemaju platu pa su uvrijedjeni.Nigdje veze.
Sarajevo je imalo sjajnu sansu koja se zove zicer,Bilbije na Grbavici.Osim toga,nijednu vise tako izrazenu sansu.Zeljo je ipak imao u ova dva derbija malo vise izrazenih sansi.Niko ne kaze da Sarajevo u polju nije bilo blje.Bilo je bolje i ljepse su igrali,no bez toliko izrazenih pravih sansi.
Spominje se bacanje dresa Jamaka,a niko ziv da spomene da se on po izlasku sa terena regularno rukovao sa Djurbuzovicem.To se vidi na tv.Bacanje dresa pred klupom sada svi shvataju (naravno oni koji to zele da ocrne) kao nezadovoljstvo Jamaka stanjem u Zelji

Mislim,ne znam ni sto ti odgovaram,bitno je da trebas malo vise i malo duze da citas ovu temu i razne momke koji ovde realno pisu,pa ni tvoj post ovako postavljen ne bi bas imao smisla.Znamo mi dobro u kakvim smo problemima.Hvala ti sto brines.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Bokačo je sve lijepo objasnio. Tjerajući mak na konac, onda je na istoj udaljenosti napravljen faul nad Hodžićem (nagazio ga neko) i čovjek se valja - nagažen, fauliran, a sudija nije svirao. Sada zbog takvih situacija govoriti da je trebao ovo ili ono je u najmanju ruku nekorektno.moustapha je napisao/la:Bucan je rusio Bilbiju s ledja i pri tome nije dirao loptu. Argument da ovo nije kosarka ili previse vazna utakmica je smijesan. Nigdje ne pise u pravilima, to je faul samo u slucaju ako nije previse vazna utakmica.boccaccio je napisao/la: Po tebi je sudija trebao svirati faul nad Bilbijom,a po meni nije.Nije kosarka pa da se svaki dodir sankcionise.Ovo su previse vazne utakmice da bi se takve stvari svirale,koje uopste i nisu bile tako ocigledne u momentu.
Stručnom štabu i igračima Sarajeva čestitam na prolazu. Klubu nikako, jer se taj klub nikada nije javno izvinio, za mikrofon u rukama predsjednika kluba i horsko pjevanje sa navijačima istog. To je presedan u sportskoj, a ne samo u fudbalskoj istoriji.
Još jednom iskrene čestitke na prolazu naprijed imenovanim.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
nemoj se ba nervirati, nije vrijednomeme pitar je napisao/la:Zašto nikad negledate poptpunu sliku i zašto vidite samo ono što vama odgovara?samoplaviii je napisao/la:Naravno da imamo u dvije tekme smo im napravili 5-6 sansi i dva nemoguca promasaja Hodzica sinoc i Jamaka u prvoj tekmi i to nas je kostalo prolaza

pogledaj malo tekme obje, pa onda pametuj. Realno smo vam trebali zabiti 4 gola u ove dvije tekme, al jbga, to je dio kvaliteta. Nisu polušanse kad je igrač 1 na 1 sa golmanom, nego ziceri. A to ti je bio Tomić (dva puta - u prvoj i drugoj tekmi), Stanić (u prvoj i u drugoj tekmi - onaj izblokirani šut), Jamak, Hodžić, Selimović...Sve sami ziceri. Ti ako to ne želiš da priznaš, zaboli me.
Što je bilo malo raje? Ne znam, možda da pogledaš u nebo i u cijene karata i suludost argumenata vaše uprave? Zapad 15 maraka? Za našu ligu je i 10 puno, koja god da je tribina (isto mislim i za cijene na Grbavici, al barem nije bilo diskriminacije kod nas). Osim toga, desni dio zapada je kao zatvoren jer je to gostujuća tribina, a jug je otvoren? Jug je domaća tribina? Pa izvini, al nisam majmun da me neko tako pravi budalom i još da mi uzima 10 maraka po kiši. Za upola manje para sam popio dvije pive i nisam pokiso. Pametnom dosta.
Naravno da sam protiv paljenja i rušenja, al onda pametuj kad se svaki put na sjeveru grbavice kidaju stolice i kad se bakljama gađaju ljude koji sa djecom dođu na tekmu...
Ima veze jer to namjerno napominjem.Reakcija je bila identicna sa nase strane dan nakon utakmice.Bas kao sto kazes,sinoc i u tom trenutku se nije mogao vidjeti ocigledan faul,pa je i sudija tako postupio.A on je bio blizu,nije mu se pokazao ocigledan faul u tom trenutku da bi ga on svirao.Da ga je svirao,vjerovatno bi dao i crveni karton igracu koji je napravio faul.I to je gotova utakmica.A hajde budi sudija i tako napravi za nesto sto u tom trenutku nije izgledalo tako ocigledno.Da li je sudija pogrijesio ili ne,mozemo praviti debate dan poslije i praviti usporeni snimak.Zato i napominjem prosle utakmice,gdje smo i mi pravili debate.Nisam jos sreo pitara koji je priznao da je to tada bio penal i da je Zeljo bio ostecen.Uglavnom podsmjeh.Zato i mislim da ovo oko penala nema smisla uopste otvarati kao temu razgovora.Znam da si definitivno pametan momak,jer pratim kako pises.Mislim da jako dobro kontas o cemu govorim,kada sam rekao ono za kosarkaski dodir.Kada nesto nije ocigledno u trenutku faula,onda na ovakvim derbijima nece biti sudije koji ce to svirati.doduse nekada je to Calija znao da uradi,on i njegovo poznato sudjenjemoustapha je napisao/la:Ma ne zelim pricati pricu da je neki tim ostecen ili da je neki vise ostecen. Samo sam prokomentarisao tu jednu situaciju. Mozda sinoc nisam bio siguran, a svakako ni objektivan, ali sada kada ima snimak i mogu ponavljati snimak koliko ti dusa, kazem ono sto vidim. Ne vidim koliko sa tom situacijom ima veze neka situacija iz neke druge utakmice.boccaccio je napisao/la: Upravo tako,to ti i govorim,niti je ovo potrebna prica.Jer ja cu uvijek reci na ovo tvoje da je bio penal,da je bio penal i u drugoj situaciji koja nije bila svirana.Ti ostecen,ja ostecen.A nista nije svirano.Sudija je bio desetak metara od svega toga,da je smatrao faulom,svirao bi.Moguce je da se pogrijesi,pogotovo kod nasih sudija,ali onda se moze reci da je uvijek bilo gresaka.Generalno smijesna prica,na koju ne mozemo uticati ni ti ni ja,a ni dokazati,jer imamo suprotna misljenja generalno.Subjektivna.

http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
- Ultras1921
- Kontakt:
Bilo nas je vise nego vas na Grbavicimeme pitar je napisao/la: Zašto nikad negledate poptpunu sliku i zašto vidite samo ono što vama odgovara?
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921
Forza Inter!
Forza Inter!
Titula ostaje na Grbavici .
Nikad u zivotu, nas je bilo gotovo ko sto nas uvijek bude a to ti dodje oko 3000Ultras1921 je napisao/la:meme pitar je napisao/la:
Bilo nas je vise nego vas na Grbavici

Ma sa njima uopste ne treba voditi bilo kakvu polemiku, zasto bi bila katastrofa da ne osvojimo nista, po toj logici Real, MU,Milan i jos mnogi drugi bi trebali izvrsiti harakiri uzimajuci u obzir koliko ulazu a desava se da nista ne osvoje.Ja nisam siguran da mi ove sezone necemo uzeti titulu iako je Siroki objektivno najkvalitetnija ekipa.Nadam se da ce ih stici umor (ipak imace cetiri utakmice vise za odigrat sto u ovakvo zgusnotom kalendaru i nije lako).Mi moramo biti itekako zadovoljni, imamo roviti i iskasapljenu ekipu i ipak smo u vrhu, raspored nam je dobar i u naredna cetiri kola uzimamo 12 bodova, rekao sam da ce nam i ove godine Olimpik biti prekretnica za titulu.A ovi sto nam predvidjaju propast neka uzivaju, oni ipak imaju Murinja na klupi, Ceha ba golu, Mateusa u vezi a sta ce biti u Maju vidjece se.Zato ne polemisite sa njima jer je to utopija, ipak su oni ucili psihologiju od R.K iz Haga.ChWilla je napisao/la:hajd' eto da se i vi par dana pitate ono što se mi godinama pitamo.
sedam godina bez trofeja, u tom periodu željo uzeo pet komada, a sad će biti katastrofa ako ne uzme. ako bi se mi trebali pitati gdje su kola krenula nizbrdo - vaša su već odavno u potoku i godinama nikako da ih izvadite.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Nebih ja rekao prije ce ŠB jer ima najbolji raspored do kraja, igraju dvije kuci sad utakmice to ti je 6 boba, ne znam gdje mogu do kraja vise kiksat.terabajt je napisao/la:Titula ostaje na Grbavici .

04.10.2009 !!
Mozda neki ne znaju, ali softver koji je prebrojao koliko je koja ekipa pretrcala u derbiju na Grbavici, takodjer se koristi za brojanje gledalaca na stadionu.Armala je napisao/la:Nikad u zivotu, nas je bilo gotovo ko sto nas uvijek bude a to ti dodje oko 3000Ultras1921 je napisao/la:meme pitar je napisao/la:
Bilo nas je vise nego vas na Grbavici
Iz pouzdanih izvora znam da vas je na sjeveru bilo minimum 8.500, a kad se saberu sve tribine oko 18.000.
Protiv Zrinjskog sig kiksaju za 2 kola i zadnje protiv olimpica je gutavo nista jos nije gotovo vjeruj mi.sarajlija je napisao/la:Nebih ja rekao prije ce ŠB jer ima najbolji raspored do kraja, igraju dvije kuci sad utakmice to ti je 6 boba, ne znam gdje mogu do kraja vise kiksat.terabajt je napisao/la:Titula ostaje na Grbavici .![]()
Čega 18 000 hhahaha
Pa ne prima sjever na grbavici 9-10 hiljada
-
- Kontakt:
Sve u svemu, mislim da smo bili blizi prolazu. Imali smo mnogo izglednije sanse, bilo smo konkretniji pred golom, ali ipal ispadamo. Ne zalim ni najmanje. Samo mi je to zao sto su u pitanju komsije, pa i taj prestiz i ostalo, ali kup nam nikako ne treba do kraja sezone. Imamo i previse problema. Momci na terenu su se borili, igrali su jako dobro, mnogo bolje nego ove prethodne utakmice i to nam daje za pravo da se nadamo boljim rezultatima do kraja sezone. Mislim da je to to sto se tice derbija do 29. kola. do tada treba zavrsiti sve ove price i prepucavanja, okrecemo se sljedicim utakmicama.
Mislim da nam ova utakmica s Leotarom dolazi u najbolje moguce vrijeme, nadam se da cemo upisati neku laganu pobjedu, podici samopouzdanje i osvjeziti ekipu do utakmice s Celikom. Ako dobijemo ove dvije utakmice ostajemo u utrci za titulu, neko od konkurenata ce vjerovatno kiksati i mi opet dolazimo u odlicnu situaciju, iako nam i dalje Evropa ostaje prioritet, ali takva je situacija u ligi, mozemo osvojiti titulu, a mozemo ostati i bez Evrope. Moramo i dalje podrzati ekipu i Dinu, mi trenutno nemamo bolje i ovo je super do sada koliko smo uspjeli izgurati. Sve price i analize moramo ostaviti za kraj prvenstva, sada nema mjesta tome, svi mi znamo kakva je situacija, kakav je ovaj ili onaj, ali baljezganje nam nece pomoci.
Neko je pisao o nasoj klupi na sinocnjoj utakmici, i moram priznati kada sam vidio ko nam sjedi na klupi pomislio sam da smo nesto nevjerovatno kada guramo s takvim kadrom. Jednostavno ne moze gore od ovoga, samo se mozemo dizati i biti bolji do kraja prvenstva, imam osjecaj da cemo napraviti jos jednu jako dobru seriju kada nam se igraci osvjeze i zaljece ove povrede. Onda nam ni titula nije nemoguca.
Zna li neko sta je s Brkovicem, Alibasicem, E. Colic ?
Mislim da nam ova utakmica s Leotarom dolazi u najbolje moguce vrijeme, nadam se da cemo upisati neku laganu pobjedu, podici samopouzdanje i osvjeziti ekipu do utakmice s Celikom. Ako dobijemo ove dvije utakmice ostajemo u utrci za titulu, neko od konkurenata ce vjerovatno kiksati i mi opet dolazimo u odlicnu situaciju, iako nam i dalje Evropa ostaje prioritet, ali takva je situacija u ligi, mozemo osvojiti titulu, a mozemo ostati i bez Evrope. Moramo i dalje podrzati ekipu i Dinu, mi trenutno nemamo bolje i ovo je super do sada koliko smo uspjeli izgurati. Sve price i analize moramo ostaviti za kraj prvenstva, sada nema mjesta tome, svi mi znamo kakva je situacija, kakav je ovaj ili onaj, ali baljezganje nam nece pomoci.
Neko je pisao o nasoj klupi na sinocnjoj utakmici, i moram priznati kada sam vidio ko nam sjedi na klupi pomislio sam da smo nesto nevjerovatno kada guramo s takvim kadrom. Jednostavno ne moze gore od ovoga, samo se mozemo dizati i biti bolji do kraja prvenstva, imam osjecaj da cemo napraviti jos jednu jako dobru seriju kada nam se igraci osvjeze i zaljece ove povrede. Onda nam ni titula nije nemoguca.
Zna li neko sta je s Brkovicem, Alibasicem, E. Colic ?
Dobro ipak vidjecemo sve.terabajt je napisao/la:Protiv Zrinjskog sig kiksaju za 2 kola i zadnje protiv olimpica je gutavo nista jos nije gotovo vjeruj mi.sarajlija je napisao/la:Nebih ja rekao prije ce ŠB jer ima najbolji raspored do kraja, igraju dvije kuci sad utakmice to ti je 6 boba, ne znam gdje mogu do kraja vise kiksat.terabajt je napisao/la:Titula ostaje na Grbavici .![]()
Čega 18 000 hhahaha

Sta ovaj lupa 18 000

04.10.2009 !!
S obzirom da im je realnost jaca strana, kontam da poguram.sarajlija je napisao/la:
Sta ovaj lupa 18 000![]()
Zadnja izmjena: teatar, dana/u 27 mar 2014, 12:04, ukupno mijenjano 1 put.
Iz provjerenih izvora lik zna da na sjeveru bilo 8.500 a kapacitet 6.
Ako ih dodje 3.000 na onaj mali dio sjevera, onda sjever prima 12.000, a ne 6.000 koliko mi mozda mislimo.begipasha je napisao/la:Iz provjerenih izvora lik zna da na sjeveru bilo 8.500 a kapacitet 6.