Za igraca ciji tenis je u extremno visokim i niskim amplitudama to nije ništa cudno.Nadal moze 2 puta u godini da peakuje po 15 dana i da osvoji 2 slema...Isto tako igrac koji se najlakse vraca poslje povreda, sto zbog iskustva sto zbog nacina igre...sve te stvari neki drugi teniseri ne mogu ali mozda mogu odrzati neki konstantni prime nivo citavu godinu.darker10 je napisao/la:Znaci da sumiramo,Nadal nikad cijelu sezonu nije bio u top formiInace malo me Nadal razocarao svojim komentarima i prozivanjima Federera oko neigranja sljake,al aj doc ce vec i njemu iz guzice u glavu u 37. godini zivota valjda
I treba razlikovati kako ga ja razlikujem prime i peak.Ne znam tacno sta tebi znaci top forma.AKo mislis na strogi peak sumnjam da je iko mogao to raditi 11-12 mjeseci
Generalno mislim da nema puno igraca koji su i prime nivo mogli drzati godinu citavu.
Nekad su se Nadalu desavale povrede, nekad je to bio povratak poslje istih, a nekad jednostavno umor na kraju sezone.
Jednostavno, mislim da u poredjenjima ovakvih stvari treba svaki mec uzimati pojedinacno, makar u ovim nekim sezonama koje su bile isprekidane povredama i povratcima u iste.