Premijer liga BiH - aktuelno

donDondon
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la donDondon » 11 jun 2024, 22:58

Sjebat će se Coric kad generalni sponzor sa letvama počne po terenu ganjati igrace,Moit ce Boga da preuzme Gosk
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 11 jun 2024, 23:02

limvotehula je napisao/la:
11 jun 2024, 19:30
Anex je napisao/la:
11 jun 2024, 19:19
11 jun 2024, 18:52
Naravno da nije blizu Ibricicu i Rozmanu, ali nije Kodro nikakvo nevinasce. Ono malo sto je bio u repci je gurao sina, izmisljao mu pozicije. Na krilo ga jednom stavio, ako se dobro sjecam. Brat mu je u menadzerskim vodama, ima on dosta konekcija s tim (polu)svijetom.

Cisto kao trener Kodro je nula, ali realno nije ni toliko katastrofalna opcija za njih i neku sredinu tabele. Treba biti realan. Nema ni Ajla toliko izbora, koga dovesti uopste ako vec Husref ne zeli?
Ko god da bude trener nismo željo da se borimo za sredinu tabele,u stvari za opstanak
Drag si mi od kako si napisao da si redovan (ili si nekad bio) na Grbavici. Postujem to. Samo brate puno psujes, nemoj ljudima familije dirati, nije to ok nikako koliko god te neko iznervira.

Sto se vas tice, ja nista ne provociram, pricam realno. Maksimalan domet ove sezone ce vam biti sredina tabele, 5-6 mjesto. Previse su vas unakazili Rozman i Ibricic, ne moze se preko noci oporaviti od toga ko god dosao za trenera, a pogotovo ne moze sa tankim Kodrom kojem je rok trajanja par mjeseci.
Druže nisam ulazio na ovu temu danima,i onda debil me citira sa teme FKS i govori da sam glup ničim izazvan i kako da mu ne opsujem,jesam li tebi kad šta opsovao?

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 11 jun 2024, 23:10

Ko da je bitan trener, Velež je novi šampion.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 11 jun 2024, 23:11

Pablo11 je napisao/la:
11 jun 2024, 20:25
IsmirMirvic je napisao/la:
11 jun 2024, 20:18
Troll je u pravu. Ovo nije samo najava trenera.

Da ce Gospodin Denis Coric na klupu od FC Zeljeznicar zna se vec jako dugo—zahvaljujuci meni, koji sam to prvi objavio upravo ovdje.

Ko je dobro upucen u desavanja vezana za bh. fudbal zna kako razmislja nova uprava Zeljeznicar.

Zele titulu prvaka drzave, samo nece da je otvoreno najave jer ne zele podici ocekivanja publike i nametnuti pritisak treneru i ekipi.

Ako mene pitate, sceptican sam da mogu uzeti bilo kakav trofej ove sezone, but stranger things have happened.

Pozdrav!
Iskreno sumnjam da u ovoj situaciji neko razmislja o trofeju, ali haj.
Sbe zavisi kako će opština, kanton i federacija biti darežljivi. Ako oni daju više love, idu bolji igrači i tako to. :D

limvotehula
Kontakt:

Post Postao/la limvotehula » 11 jun 2024, 23:13

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
11 jun 2024, 22:52
Zeljkan se rjesava skarta, ima finih igraca pod ugovorom i imaju solidno para. To je onako realno, a praviti neka predvidjanja da ce biti u top 4 na osnovu dolaska Rahimica i Corica mi je malo neozbiljno.
Logicno da je nemogce predvidjeti sezonu u bobu, ali ovo je takva liga da onaj ko je duze prati dosta stvari moze zakljuciti unaprijed i na osnovu onoga sto se vec zna.

Evo realno:

Top 4: Zeljeznicar, Velez, Zrinjski, Borac (ne nuzno ovim redoslijedom, naravno)
Sredina tabele: Posusje, Sloga, Siroki, Sarajevo
Ispadanje: Sloboda, Radnik, Igman, GOSK

Eh sad, mogu se uvijek desiti iznenadjenja. Moze iskociti npr. Siroki da se umijesa u borbu za Europu, ili vi mozete zaglaviti u borbi za opstanak umjesto na sredini tabele, pa moze neka ekipa s vrha upasti u krizu... neko zakasni sa smjenom trenera, nekome se povrijedi najbolji igrac itd. Puno je varijabli. Ali, u principu, vec se nazire neka skica tabele i kako ce izgledati iduca sezona.

@Anex nisi, ali vrijedjaj ljude licno ako vec moras, nemoj majke, sestre i to.

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 11 jun 2024, 23:17

Po cemu su Coric i Rahimic toliki skok?

Coricu svaka cast, ali tek treba da se dokaze. Zajebano je raditi u Sarajevu, na grad mislim. 50-50 je da ce proci kao Dudic kod nas. Zeljkan ima zajebanu svlacionicu, svakakve bagre i nekoliko sukobljenih struja u i oko kluba.

Rahimic je nekakav blag i fin frajer. Kaze raja da je posten i dobar covjek. To nista ne govori o njegovim kompetencijama na mjestu SD, a ljudi takve naravi se inace slabo snalaze u bh. fudbalu.

Zeljkan se rjesava skarta, ima finih igraca pod ugovorom i imaju solidno para. To je onako realno, a praviti neka predvidjanja da ce biti u top 4 na osnovu dolaska Rahimica i Corica mi je malo neozbiljno.
Trebaju se dokazati al obojica su fin skok u odnosu na prethodnike. Coric dosta vise dokazan u nasoj ligi od Basica, Saudijca i Akrapovica je smijesno i spominjati, Dzurbuzovic i nije trener vec je vise dosao kao spasioc, covjek 6 godina prije nas nije bio trener, tesko ih mozes i usporediti. Jeste dosta drugacija situacija voditi nas a ne Posusje al na njemu je da se dokaze, ne bi bio ni prvi ni zadnji koji je dosao iz manjeg u veci klub i pokazao se.

Ne znam bas koliko je bitna narav nekoga za poziciju SD, npr. Ibricic je susta suprotnost i kako ti kazes bas je onakve naravi kakve treba biti za nas fudbal pa je slabo sta dobro uradio. Mislim da samo njegovo ime dosta toga govori i da u razgovorima sa razno raznim menadzerima i igracima Rahimic nece imati problema zbog svog karaktera, sa generalom samo fino moze. Znas i sam kako se kaze, postovanje se ne namece vec zasluzuje.

Praviti bilo kakva predvidjanja za bilo koga je smijesno jer je prelazni rok tek poceo, do augusta se svasta moze promijeniti, na kraju je najbitnije ko kakvim igracima raspolaze, ovo bar vrijedi za normalne lige, nadamo se da ce i za nasu u iducuoj sezoni.

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 11 jun 2024, 23:18

Kaze realno i onda Zeljo top 4 a Sarajevo sredina :tokralju:

limvotehula
Kontakt:

Post Postao/la limvotehula » 11 jun 2024, 23:19

BigZlatan je napisao/la:
11 jun 2024, 23:18
Kaze realno i onda Zeljo top 4 a Sarajevo sredina :tokralju:
Da, upravo tako.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 11 jun 2024, 23:23

11 jun 2024, 23:13
Logicno da je nemogce predvidjeti sezonu u bobu, ali ovo je takva liga da onaj ko je duze prati dosta stvari moze zakljuciti unaprijed i na osnovu onoga sto se vec zna.

Evo realno:

Top 4: Zeljeznicar, Velez, Zrinjski, Borac (ne nuzno ovim redoslijedom, naravno)

Eh sad, mogu se uvijek desiti iznenadjenja. Moze iskociti npr. Siroki da se umijesa u borbu za Europu, ili vi mozete zaglaviti u borbi za opstanak umjesto na sredini tabele, pa moze neka ekipa s vrha upasti u krizu... neko zakasni sa smjenom trenera, nekome se povrijedi najbolji igrac itd. Puno je varijabli. Ali, u principu, vec se nazire neka skica tabele i kako ce izgledati iduca sezona.

Ko želi da provjeri, na početku prošle sezone sam vam predvidio borbu za opstanak a sada će vam biti malo bolje ali pošto ispadaju 4 kluba , slična vas sudbina čeka. Borba za opstanak ili tik iznad mje.

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 11 jun 2024, 23:25

I loš Sarajevo biće u top 4. Sto to Želju vidiš bolje ? Imaju lošu ekipu. Zbog Corica i Rahimica sada Zeljo bolji ?

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 11 jun 2024, 23:32

Evo realno:

Slazem se brate. Samo bi jos dodao da SIPA ili OSA hapse Mirvica i da se Sarajevo gasi negdje u Februaru 2025. godine zbog prevelikih dugova.

Bravo brate, sjajno predvidjanje. Iskusno prije svega ! :thumbup: :clap:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 jun 2024, 23:34

Kakve su vam te price o toj sipi
Nista jos nisam cuo ni procitao o tome osim na forumu
Svugdje bi to izaslo odmah
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 11 jun 2024, 23:35

BigZlatan je napisao/la:
11 jun 2024, 23:25
I loš Sarajevo biće u top 4. Sto to Želju vidiš bolje ? Imaju lošu ekipu. Zbog Corica i Rahimica sada Zeljo bolji ?
Ipak na kraju Hadzikic najskuplji golman lige ? :clap:
19V22

limvotehula
Kontakt:

Post Postao/la limvotehula » 11 jun 2024, 23:35

BigZlatan je napisao/la:
11 jun 2024, 23:25
Naravno da ne zbog njih dvojice, ne cine dva covjeka klub. Gledaj malo siru sliku.

Imamo konacno jak UO i sposobne ljude s novcem, vec se uveliko radi na pojacanjima, a i pod ugovorima imamo odlicnih igraca za ovu ligu. Trener i SD, na njima je da rade i da se dokazu. Dakle, svi preduslovi su tu.

Vi ste devastirani od strane Rozmana i Ibricica, bukvalno opeljuseni. Unistili su vas talovima, a klub napunili svojim (bezveznim) igracima. U rasulu ste, nekakve zene vam kantice pavlake redaju po policama, klub grupi placa parole, Aylah vodi glavnu rijec, Mirvah vam stalno nesto mulja i laze, placa botove, ma nidje veze. Dovodite Mehu, koji je presmijesan trener, koliko god mi svi postovali njegovu igracku karijeru. Za koji mjesec i njega s noge na nogu...

To sto se tice Zelje i Sarajeva, a ostali klubovi, pa isto je logicno.

Zrinjski - ne treba trositi rijeci, najozbiljniji klub u nasoj drzavi.
Borac - sudije, savez, solidna ekipa
Velez - odlicno organizovan klub, podrska politike, podrska raje mozda i najveca nakon nas

Samo realno, nemoj se ljutit.
Zadnja izmjena: limvotehula, dana/u 11 jun 2024, 23:43, ukupno mijenjano 1 put.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 11 jun 2024, 23:42

fks74 je napisao/la:
11 jun 2024, 23:23

Evo realno:

Ko želi da provjeri, na početku prošle sezone sam vam predvidio borbu za opstanak a sada će vam biti malo bolje ali pošto ispadaju 4 kluba , slična vas sudbina čeka. Borba za opstanak ili tik iznad mje.
Prvo je bilo zasto bi nas vico ostavio, pa nam je on poslije sredio ostanak? Morate se dogovoriti, isto kao sto su izvukli sad da napadamo kao neke trofeje. Smijesna prica.
Fk Željezničar.

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 11 jun 2024, 23:46

Ne mogu se ljutit na glupost. Kad čitaš ti bi reako Zeljo je strasna ekipa. Sada Kodro los trener koji makar radio u Švicarskoj. Bolji je ovaj Hrvat neki mega talent. Zaboravili da je bio trener Širokom. 7 utakmica 7 boda i vrata.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 jun 2024, 23:47

Sad kad cetiri kluba ispadaju iz lige
Vjerujem osim Zrinjskog da ni jednom klubu nije svejedno
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 11 jun 2024, 23:47

Ne bih se ja sikirao, ipak je Tan sletio u Sarajevo prije par sedmica privatnim avionom

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 11 jun 2024, 23:51

Trebali ići ko vi u Savez da tražite pare od Vice da i dalje pravi stadion.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 jun 2024, 23:53

Sad se treba poceti pripremati za 25/26 liga se skracuje na 10 klubova i 4 ispadaju
Ne smije se razbacivati s budzetom jer flopovi bi mogli kostati klub za 2 godine kad je jos potrebnije
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 11 jun 2024, 23:54, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.