BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

__Liedson__
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la __Liedson__ » 22 mar 2010, 16:00

Adnan Secerovic (18) jucer bio na listi 18 igraca u timu Rode protiv Groningena !(nije ulazio,ali eto napreduje i vec je izborio mjestu u prvih 18).

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 22 mar 2010, 16:01

__Liedson__ je napisao/la:Adnan Secerovic (18) jucer bio na listi 18 igraca u timu Rode protiv Groningena !(nije ulazio,ali eto napreduje i vec je izborio mjestu u prvih 18).
Koja mu je pozicija ?
× Plava krv ispod koze ×

__Liedson__
Kontakt:

Post Postao/la __Liedson__ » 22 mar 2010, 16:02

MaliMemo je napisao/la:
__Liedson__ je napisao/la:Adnan Secerovic (18) jucer bio na listi 18 igraca u timu Rode protiv Groningena !(nije ulazio,ali eto napreduje i vec je izborio mjestu u prvih 18).
Koja mu je pozicija ?
Midfielder,Attacking Midfielder. :)

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 22 mar 2010, 16:30

Ovom momku je fakat 13 (TRINAEST) godina?! Pa pise bolje ovdje nego ljudi koji mu mogu ocevi biti, a ne znaju dvije prostoprosirene recenice sastaviti.. Da cak i ne spominjemo da je uradio nesto sto drugi, koji su placeni za to, nisu ni pomisljali.

Pasha moj dragi, sve najbolje ti zelim dalje u zivotu i svaka ti cast!

P.S. Sretan rodjendan ;)
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 22 mar 2010, 17:57

Taj mali ce za godinu-dvije biti vrsni strijelac.Momak ima ogroman potencijal i brzo napreduje.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 22 mar 2010, 23:02

Danas zabio gol Denni Avdic, u pobjedi njegove ekipe (6-0) nad ekipom Halmstad, za koju ekipu nastupa "novi dzeko" Emir Kujovic.
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 23 mar 2010, 16:58

Ma svaka cast i ovim igracima sto igraju sirom Evrope , al ima i nasih igraca sirom BIH koji su fenomenalni al nazalost ostare u tim svojim timovima igrat za neke sitne plate...

Evo ja u zadnje vrijeme pratim Pionire , Kadete , Juniore sirom BIH ne samo premijerligaskih timova vec i manjih klubova i sredina ... Tu ima djece od 10 do 17 godina koji igraju fenomenalno , u svakoj ekipi barem 1 do 2 . Njima samo fali ozbiljniji radi i program da bi uspijeli ... al pretezno niko nemari za njima i tako zavrsi ... Neki dan sam vidio igrac 13 godina u jednoj ekipi ( visina ja kad sam vidio mislio da igra na tudju registraciju)vise lici na 17-godisnjaka , a tehnika odlicna ... pa ima jedan mali , u 12 utakmica 26 golova dao ...al tako ce vjerovatno i zavrsiti igrajuci po manjim ligama to je to....

Mislim da znate zasto sam ovo napisao ovdje neposvecuje se dovoljno paznje mladim igracima iz BIH iz manjih ekipa...

Zar nisu i oni zasluzili da im se posveti paznje? Ako cemo stalno pisati o tim strancima OK! al vjerujte vecina o kojima vi tu pisete ce prije zaigrati za Njemacku, Svedsku , ili sta ja znam ...

Nedozvolimo da propadaju takvi talenti

Lijep Pozzz
i no hard feelings...
>>No body likes us but we dont care<<

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 23 mar 2010, 19:12

D€LUX je napisao/la:Ma svaka cast i ovim igracima sto igraju sirom Evrope , al ima i nasih igraca sirom BIH koji su fenomenalni al nazalost ostare u tim svojim timovima igrat za neke sitne plate...

Evo ja u zadnje vrijeme pratim Pionire , Kadete , Juniore sirom BIH ne samo premijerligaskih timova vec i manjih klubova i sredina ... Tu ima djece od 10 do 17 godina koji igraju fenomenalno , u svakoj ekipi barem 1 do 2 . Njima samo fali ozbiljniji radi i program da bi uspijeli ... al pretezno niko nemari za njima i tako zavrsi ... Neki dan sam vidio igrac 13 godina u jednoj ekipi ( visina ja kad sam vidio mislio da igra na tudju registraciju)vise lici na 17-godisnjaka , a tehnika odlicna ... pa ima jedan mali , u 12 utakmica 26 golova dao ...al tako ce vjerovatno i zavrsiti igrajuci po manjim ligama to je to....

Mislim da znate zasto sam ovo napisao ovdje neposvecuje se dovoljno paznje mladim igracima iz BIH iz manjih ekipa...

Zar nisu i oni zasluzili da im se posveti paznje? Ako cemo stalno pisati o tim strancima OK! al vjerujte vecina o kojima vi tu pisete ce prije zaigrati za Njemacku, Svedsku , ili sta ja znam ...

Lijep Pozzz
i no hard feelings...
Slazem se. Normalno da ima. Samo velika je to stvar, programi, ozbiljan rad a i pare. Ozbiljan rad je jedna naj stvari sto ima. Samo treba pogledati Dzeku, on da nije otisao van nebi bio ovo sto jeste. Mozes samo zamisliti koliko bi bio bolji da je imao bolje mogucnosti kao djecak.

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 23 mar 2010, 19:18

soko je napisao/la:
D€LUX je napisao/la:Ma svaka cast i ovim igracima sto igraju sirom Evrope , al ima i nasih igraca sirom BIH koji su fenomenalni al nazalost ostare u tim svojim timovima igrat za neke sitne plate...

Lijep Pozzz
i no hard feelings...
Slazem se. Normalno da ima. Samo velika je to stvar, programi, ozbiljan rad a i pare. Ozbiljan rad je jedna naj stvari sto ima. Samo treba pogledati Dzeku, on da nije otisao van nebi bio ovo sto jeste. Mozes samo zamisliti koliko bi bio bolji da je imao bolje mogucnosti kao djecak.
Upravo je to o cemu pricam... Sta ces u nas taj podmladak (mislim na klubove vecinu) svaka 2 dana trening samo je to pokazatelj o cemu se radi... Eh sad imas ti Radnik Hadzice koji su upravu krenuli sa tim evropskim sistemom internat , redovni treninzu , ozbiljan rad i program , al nazalost nema mjesta za svu tu djecu ili omladinu tako da kazem... Al eto sta je tu je ipak oni koji mogu trebamo obratiti paznju na njih koliko god mogli ....

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 23 mar 2010, 22:40

http://transfermarkt.de/de/spieler/8370 ... rofil.html

ko je ovaj? samo pogledajte u kojoj je menadzerskoj agenciji !!! :shock:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 mar 2010, 23:18

D€LUX je napisao/la:http://transfermarkt.de/de/spieler/8370 ... rofil.html

ko je ovaj? samo pogledajte u kojoj je menadzerskoj agenciji !!! :shock:
Ako je on ovo: http://www.facebook.com/moris.fikic

Onda ne bi trebalo bit problema sto se tice koga ce izabrat. "BiH na SP 2010" , "Republika Bosna i Hercegovina" 8-) A je li Moris nase ime? Nikad nisam cuo za bosanca nijedne religije da se tako zove. Mozda mu je mater njemica.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 24 mar 2010, 14:55

Boulogne se interesuje za Burica. Al izgleda da ce ispasti u drugu ligu Francuske. Ako kojim slucajem ostanu u Ligue 1 nebi bilo lose.

SLATINA BASIGOVCI
Kontakt:

Post Postao/la SLATINA BASIGOVCI » 26 mar 2010, 12:44

Ponos Torina je napisao/la:
Taj mali ce za godinu-dvije biti vrsni strijelac.Momak ima ogroman potencijal i brzo napreduje.
Ako bog da sledecu utakmicu bi trebao igrati. Rodini treneri ga hvale i sada je njihov najveci talenat.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 27 mar 2010, 17:33

Jel zna iko jel igraju seferovic, hajrovic i maik za svicu protiv njemacke danas?

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 mar 2010, 18:24

soko je napisao/la:Jel zna iko jel igraju seferovic, hajrovic i maik za svicu protiv njemacke danas?
Nije nijedan, ali jesu Zarkovic, Jevtic i Savic. Ne znam jesu li nasi.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

dado83
Kontakt:

Post Postao/la dado83 » 28 mar 2010, 12:45

Dario Vujicevic igra za Twente trenutno najbolju ekipu u Holandiji , rodjen je 1990 g. a ni jedan selektor, koliko ja znam nikada nije spomenuo.

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 28 mar 2010, 13:01

Jasmin Sudic Malmö FF
Ajvatar

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 29 mar 2010, 14:15

dado83 je napisao/la:Dario Vujicevic igra za Twente trenutno najbolju ekipu u Holandiji , rodjen je 1990 g. a ni jedan selektor, koliko ja znam nikada nije spomenuo.
On je opredjeljen za Hrvatsku repku ako se nevaram kao sto je Vučkić iz Newcastle (Janezi):mrgreen:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

ZagorTeNej
Kontakt:

Post Postao/la ZagorTeNej » 29 mar 2010, 20:58

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100326072

Evo neki mali sto igra za pomladak Liverpoola, mozda bude nesto od njega.

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 02 apr 2010, 15:46

Sarić u dresu drugog tima Liverpula na utakmici protiv Vigana
Foto: Arhiv

Nakon što je stručni štab naše reprezentacije najavio da će pratiti mlade zvijezde širom Evrope i da je Nikola Sarić, igrač Liverpula, jedan od njih, stupili smo u kontakt sa mladom zvijezdom, koji je prema pisanju otočkih medija jedan od najboljih mladih napadača Evrope.

Pratila ga sreća

Sarić je rođen u Sarajevu u januaru 1991., a igrao je za sve mlade selekcije Danske, upisavši nastupe i za U-16, U-17 i U-18 selekciju.

Nedavno je potpisao za Liverpul, a žarko su ga željeli dovesti i Totenhem i Barselona. Sa „redsima“ mu ostaje još godina i po ugovora. Čelnici danskog Herfolgea su dobili 600.000 eura odštete za njegov prelazak.

Nikola, kakav je osjećaj biti igrač Liverpula?

- Lijep! Vjerujem san za mnoge igrače. Po prirodi sam hladnog temperamenta, ne uzbuđujem se mnogo. Kada ste svaki dan tu, igrate zajedno sa svim zvijezdama, jedete, pričate, to vam postane svakodnevnica. Kada više razmišljam i sjetim se svih onih dječaka koji trče za loptom, nose nečiji dres i maštaju da jedan dan budu neko, onda sebi kažem „Nikola sreća te pratila, ma koliko si imao talenta“. Mnogi talenti nikada ne isplivaju na površinu iz nekih razloga - kaže Sarić.

Šta je presudilo da potpišete za Liverpul, kada su Vas željeli Barselona, Totenhem...

- Presudilo je mnogo toga. Bio sam mlad kad sam trebao potpisati za Barsu, imao sam samo 13 godina. Nudili su mi tada ugovor iz snova, mnogi bi odmah potpisali, ali ja nisam. Moj otac Predrag i svi koji su na neki način vjerovali u mene, mislili su da se može desiti da me proguta veliki klub. Sa druge strane vjerovao sam da ako sam zaista dobar i imam kvalitet, sve će jednog dana doći na svoje. I došlo je.

Kada ste napustili Sarajevo i preselili se u Dansku?

- Sa porodicom sam otišao iz Sarajeva u aprilu 1992. kad sam imao samo 16 mjeseci. U Danskoj sam pr-
vo bio u kampu za izbjeglice. Sjećam se da mi je svakog dana, bez obzira na kišu, vjetar, fudbal bio glavna razonoda. Osim mene ima još naših dječaka koji su došli iz Bosne i napravili dobre korake u fudbalu.

Da li je postojao kontakt sa Fudbalskim savezom BiH?

- Nikada! Nisam od onih koji žale za bilo čim! Što je, tu je.

Postoji li bilo kakva šansa da nekada zaigrate za BiH ili možda Srbiju ili Hrvatsku?

- To je inače pitanje koje mi novinari najviše postavljaju. Za BiH i Srbiju takva mogućnost postoji. Hrvatsku poštujem, dali su puno toga u fudbalu. Igrao sam jednom protiv mlade reprezentacije Hrvatske u Makarskoj. Danska je zemlja u kojoj živim, imam državljanstvo i bilo bi nepošteno, neljudski da sad razmišljam o nekoj drugoj zemlji. Moja želja je da budem prvi stranac koji je zaigrao za danski prvi tim.

Kojeg igrača iz BiH najviše cijenite?

- Ima dosta onih koji su dobri. Sada najviše cijenim onoga koji može dati svakome gol, a to je Edin Džeko!

Benitezov odgovor

Kada možemo očekivati da ćete zaigrati za prvi tim Liverpula?

- Kada? Možda menadžer Rafael Benitez najbolje zna. Ako dobijem sanšu da budem na klupi u narednih godinu i po, koliko još imam ugovor, smatrat ću to velikim uspjehom, mada sam i sada zadovoljan. Biti u Liverpulu je uspjeh. Da nisam imao povredu koljena i jednogodišnju pauzu ko zna šta bi se dogodilo. Možda bih već igrao. Liverpul me kupio povrijeđenog i zato vjerujem da ću dobiti šansu.

Kada ste zadnji put posjetili Sarajevo?

- U Sarajevo dolazim svake godine ljeti. Bio sam u junu prošle godine. Moram doći zbog ćevapa, pereca i janjetine u Jablanici - u šali je kazao Sarić.
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505, jasmin10, s4mke i 34 gosta.