Real Madrid CF (tema za kompleksase :kava:)

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,Donnie Darko

Novi trener Real Madrida?

Jürgen Klopp
26
20%
Rafael Benitez
36
28%
Julen Lopetegui
7
5%
Pep Guardiola
20
16%
Unai Emery
9
7%
ostanak Ancelottia je najbolje rjesenje
30
23%

Ukupno glasova: 128

MrHc
Kontakt:

Re: Real Madrid CF (opća diskusija)

Post Postao/la MrHc » 28 maj 2015, 12:52

Mislim da svaki navijac RMCFa treba da slavi odlazak Ancelotija. Po meni jako jako izvikan trener. Igracki je imao najbolji sastav u zadnjih 10 godina u RMu. Takodjer mi je nejasna kuknjava pojedinaca kako real nema klupu ili kako je limitiran sastav ?!?!?! Pa nikada u svojoj historiji Real nije imao bolje pojedince kako na terenu tako i na klupi. Dakle jedini i iskljucivi krivac svega je Anceloti.
Da obrazlozim :
Iker - Navas / Dva vrhunska golmana
Carvajal - Arbeola / Odlican desni bek i jako jako dobra zamjena
Pepe - Ramos - Varane / Vise nego odlicne stoperske pozicije i dovoljno za rotacije
Coentrao - Marcelo / Najbolja bekovska lijeva strana na svijetu

Khedira - Kros - Illarmendi / Igrac koji izdominira za njemacku reprezentaciju na svjetskom ( Khedira ) Igrac koji je nevjerovatan kapacitet ( Kros ) i igrac koji je prije dvije sezone bio pojam savrsenog zadnjeg veznog ( Illarmendi ) po meni 3 odlicne opcije koje trener nije znao ustimati.

Modric - Isco - James - Pregrst Odlicnih opcija u sredini dovoljno za rotacije i tempiranja forme al' opet trener krivac.

Bejl - Ronaldo - Benzema - Chicharito - Jese / Nevjerovatno neiskoristen napadacki potencijal... Dakle sigurno najopsirniji igracki kadar u Evropi na svakoj POZICIJI.

Sta ocekivati od Rafe ? 4 - 2 - 3 - 1 i ukoliko pero uspije u svojim zeljama onda naredne sezone ce Real biti glavni kandidat za sve titule posebno ako Barci ostane suspenzija.

*************************** De Gea *************************

Danilo ****** Ramos ******** Pepe ****** Marcelo *****

********************** Kros ********************************

********* Modric **************** James *****************

Bejl ********* Aguerro ************ Ronaldo ***********

STRASNO.

Visca Barca Visca Catalunia - Sretno Vam Madridjani ;)
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 28 maj 2015, 14:25

Sve cool, samo mi to ne izgleda kao 4 2 3 1 :mrgreen:
naprijed rejal

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 28 maj 2015, 14:33

Muštuluk. Evo vam Rafa zvanično napustio Napoli. :clap: :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 28 maj 2015, 15:19

messilla je napisao/la:Muštuluk. Evo vam Rafa zvanično napustio Napoli. :clap: :mrgreen:
muštuluk jedino portillu :mrgreen:
naprijed rejal

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 maj 2015, 17:06

MrHc je napisao/la:Mislim da svaki navijac RMCFa treba da slavi odlazak Ancelotija. Po meni jako jako izvikan trener. Igracki je imao najbolji sastav u zadnjih 10 godina u RMu. Takodjer mi je nejasna kuknjava pojedinaca kako real nema klupu ili kako je limitiran sastav ?!?!?! Pa nikada u svojoj historiji Real nije imao bolje pojedince kako na terenu tako i na klupi. Dakle jedini i iskljucivi krivac svega je Anceloti.
Da obrazlozim :
Pepe - Ramos - Varane / Vise nego odlicne stoperske pozicije i dovoljno za rotacije

Khedira - Kros - Illarmendi / Igrac koji izdominira za njemacku reprezentaciju na svjetskom ( Khedira ) Igrac koji je nevjerovatan kapacitet ( Kros ) i igrac koji je prije dvije sezone bio pojam savrsenog zadnjeg veznog ( Illarmendi ) po meni 3 odlicne opcije koje trener nije znao ustimati.

Modric - Isco - James - Pregrst Odlicnih opcija u sredini dovoljno za rotacije i tempiranja forme al' opet trener krivac.

Bejl - Ronaldo - Benzema - Chicharito - Jese / Nevjerovatno neiskoristen napadacki potencijal... Dakle sigurno najopsirniji igracki kadar u Evropi na svakoj POZICIJI.

Sta ocekivati od Rafe ? 4 - 2 - 3 - 1 i ukoliko pero uspije u svojim zeljama onda naredne sezone ce Real biti glavni kandidat za sve titule posebno ako Barci ostane suspenzija.

STRASNO.

Kad ce ljudi shvatiti, da imena ne osvajaju trofeje, vec momcad plus veeeelika doza srece. Po imenima, Bayern, Barca i Real bi svake godine trebali osvajati triple krunu, a samo jednom uspjela Barca i jednom Bayern u svojoj preko stogodisnjoj historiji. Da dodje bilo koji trener na svijetu, Real ce uvijek ali uvijek uz Barcu i Bayern biti glavni konkurent za osvajanje svega, sto je i svake sezone , ali bas i ne bude tako.
27.10.2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 maj 2015, 17:58

sumnjam da ce benitez igrati i priblizno slicno ancelotiju, mislim na ove preofanzivne postave bez ijednog klasicnog zadnjeg veznog, mislim da ce on tu ispraviti ancelotijevu gressku koja je real mozda kostala i titula jer vidjeli smo da ste bili tanki u defanzivi a bogami i sa plucima, modric i kros nisu nikad bili klasicni zadnji vezni i nikad nece biti, njih dvojica iza sebe moraju imati tako jednog klasicnog zadnjeg veznog, vjerujem da ce benitez insistirati na dovodjenju tako nekog igraca, da ce igrati sa dmf nekim, ispred njih kros i modric, u napadu s dva krila i spicem

eh sad, to ako se bude benitez pitao o tim stvarima, mozda ce morati po nalogu pereza praviti takvu formaciju u koju ce morati strpati sve zvijezde, bez obzira sto ce defanziva da trpi, u nekom periodu kao i kod ancelotija to moze izgledati i dobro protiv slabijih protivnika, al kad dodje kljucni dio sezone i tezi protivnici, onda to dolazi do izrazaja

benitez ako misli do trofeja morao bi napraviti nesto kao enrique kod nas, ako ima tri superdobra napadaca naprijed, cijeli ostatak ekipe podrediti defanzivnom dijelu, tako se pravi balans, enrique je to napravio i dosli su rezultati, ima klasicnog veznog sergija, takav jedan treba i realu, i onda dva centralna vezna koji igraju dosta prema nazada, raketa i iniesta, ta se promjena vidi najbolje na iniesti koji nije ni blizu kao prije ofanzivan, al ta promjena je donijela uspjeha, real dakel mora imati nekoga kao sergio klasicni zadnji vezni, i dva centralna klasicna recimo modrica i krosa, naprijed mozda najbolja opcija ronaldo u spic, bale i james po krilima ,to bi bila izbalansirana ekipa, ako bi benzema igrao spica, onda bale-a mozete i prodati

ja sam jos na pocetku sezone kad je otisao alonso govorio da ce real kostati preofanzivna formacija sa dosta igraca koji ne igraju svoje klasicne pozicijie i to se bas slikovito na kraju pokazalo

benitez je majstor za defanzivu i radnicku ekipu neku, vjerujem da ce dio toga pokusati i s realom, ako pokusa nesto i dalje ovako preofanzivno, mislim da mu je noga prije nove godine zbog losih rezultata
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 28 maj 2015, 19:22

Ancelotti je znao da formacija 4-3-3 unistiti Real, pa je insistirao na njoj bez obzira na lose rezultate. Formacija je trebala da bude 4-4-2 u kojoj bi se Bale povlacio i pomagao Carvajalu, al on to vecinom nije radio, a Ancelotti ga nije tjerao, nego mu je jos i titrao. Real je rasturio Barcelonu sa veznim redom Isco-James-Kroos-Modric, dakle bez klasicnog zadnjeg veznog, Bio je bolji i u prvih 60 minta na Camp Nou, al onda je Modric izdahnuo i sve se srusilo.

Razlog zasto Real nije mogao meda kad je dosao kljucni dio sezone su povrede i istrosenost glavnih igraca. James je uz 2 mjeseca pauze od povrede odigrao isto minuta kao Busquets u Barceloni koji je igrao citavu sezonu, zamisli onda kolko je odigrao Kroos koji je ostao neki cudom zdrav.

Real je ove sezone imao 17 povreda misica u sezoni, i uz neke nesretne povrede kao Jamesov lom kosti i potpuna istrosenost onih koji su cudom prezivjeli i ostali bez povrede, normalno je da ce past u drugoj polusezoni.

Al opet uz sve te silne povrede, Carlovo zabijanje glave u pijesak kad su u pitanju rotacije i formacija, Real je bio na jedan gol od prolaska u finale LP.

Nije Enrique izmislio toplu vodu, nego je imao puni sastav citavu sezonu bez ijedne ozbiljnije povrede, pametno rotirao i ekipa mu je zdrava i fizicki spremna dosla na kraj sezone.

Prosto ko pasulj, al Carlo je uzasan trener za ligu, zato je i dobio nogu. Zato je u 17 godina vodjenja ozbiljnih ekipa uzeo samo 3 ligaske titule.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 maj 2015, 20:48

Mozambik je napisao/la:Ancelotti je znao da formacija 4-3-3 unistiti Real, pa je insistirao na njoj bez obzira na lose rezultate. Formacija je trebala da bude 4-4-2 u kojoj bi se Bale povlacio i pomagao Carvajalu, al on to vecinom nije radio, a Ancelotti ga nije tjerao, nego mu je jos i titrao. Real je rasturio Barcelonu sa veznim redom Isco-James-Kroos-Modric, dakle bez klasicnog zadnjeg veznog, Bio je bolji i u prvih 60 minta na Camp Nou, al onda je Modric izdahnuo i sve se srusilo.

Razlog zasto Real nije mogao meda kad je dosao kljucni dio sezone su povrede i istrosenost glavnih igraca. James je uz 2 mjeseca pauze od povrede odigrao isto minuta kao Busquets u Barceloni koji je igrao citavu sezonu, zamisli onda kolko je odigrao Kroos koji je ostao neki cudom zdrav.

Real je ove sezone imao 17 povreda misica u sezoni, i uz neke nesretne povrede kao Jamesov lom kosti i potpuna istrosenost onih koji su cudom prezivjeli i ostali bez povrede, normalno je da ce past u drugoj polusezoni.

Al opet uz sve te silne povrede, Carlovo zabijanje glave u pijesak kad su u pitanju rotacije i formacija, Real je bio na jedan gol od prolaska u finale LP.

Nije Enrique izmislio toplu vodu, nego je imao puni sastav citavu sezonu bez ijedne ozbiljnije povrede, pametno rotirao i ekipa mu je zdrava i fizicki spremna dosla na kraj sezone.

Prosto ko pasulj, al Carlo je uzasan trener za ligu, zato je i dobio nogu. Zato je u 17 godina vodjenja ozbiljnih ekipa uzeo samo 3 ligaske titule.
Nije samo sto je Modric izadhnuo, vec cim je Messi presao u sredinu, za vas je tekma bila gotova.U prvom poluvremenu igrao je uz aut liniju, gdje ste vi pravili visak u srednjem redu, zbog toga ste dominirali u prvih 55 minuta.
27.10.2020

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 28 maj 2015, 21:20

The Portuguese has changed his game over the last 12 months and the stats show he is a very different player to the one that moved to Real Madrid in 2009
slika

Sixty-one goals in 54 games represents a career-best return for Cristiano Ronaldo. The Real Madrid forward scored goals galore in 2014-15 to better his 60 strikes from 55 appearances in 2011-12. Overall, the stats seem similar, but he has in fact become a very different player.

When Madrid signed Ronaldo for a world-record fee of €94 million in 2009, they bought a winger with blistering pace, dribbling ability and tremendous technique - a player who could score from anywhere.

Six years on, Cristiano is still scoring. His 48 Liga goals means he will win the Pichichi award again this term and also claim the European Golden Shoe for an unprecedented fourth time. But the Portuguese has had to change his game in recent times as he gets older and at the age of 30, he is a different footballer to the one Madrid signed from Manchester United.

The Ronaldo running from deep and dribbling past defenders as a talented 24-year-old is now something of the past. The 2009 Cristiano set up chances for his team-mates; these days he finishes them off. And a look at his recent strikes against Sevilla, Espanyol and Getafe are proof of that. Although he still starts on the left, the 30-year-old is much more of a centre-forward these days.
Of the 48 goals he scored in La Liga this term, 41 of those (85 per cent) were netted with a single touch, while 43 of the 48 (90%) were converted inside the box. Ten (21%) were penalties, while 12 (25%) were headers - a career high for Ronaldo - and only two were scored from free-kicks (4%). And both of those came in the last few weeks of the Liga season as well, following a frustrating few months from dead-ball situations - once a speciality of the Portuguese.

Looking solely at the stats, CR7 looks much more like CR9 - a traditional centre-forward. But back in his first season at Madrid, when he actually wore the number 9 because Raul was still at the club, the numbers were different
interesantan tekst
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 29 maj 2015, 18:16

MrHc je napisao/la:Mislim da svaki navijac RMCFa treba da slavi odlazak Ancelotija. Po meni jako jako izvikan trener. Igracki je imao najbolji sastav u zadnjih 10 godina u RMu. Takodjer mi je nejasna kuknjava pojedinaca kako real nema klupu ili kako je limitiran sastav ?!?!?! Pa nikada u svojoj historiji Real nije imao bolje pojedince kako na terenu tako i na klupi. Dakle jedini i iskljucivi krivac svega je Anceloti.
Da obrazlozim :

STRASNO.

Zar mislis da je anceloti mrzio kediru pa ga zato nije ubacivao da igra? Ima tu vise od toga, mnogo vise. Moje je misljenje da je perez rekao ancelotiju da od trenutka kada je pao dogovor da ce kedira otici iz real madrida, da ga se vise ne koristi odnosno da se na njega ne racuna. On je i sada definitivno bolji igrac od illare i nije realno uopce da ga se ne koristi. A on uopce nije dobijao ni na kapaljku minute, cesto bio i van konkurencije. Mozda je cak i do sukoba doslo o kojem mi nikada saznati necemo. Tako da kediru racunas prakticno kao igraca manje. Uz to illaramendi nije mnogo toga pokazao posebno ne za nekoga ko bi trebao biti prevaga u najvaznijim utakmicama. Da ne govorim kada je pred kraj sezone ramos igrao veznog igraca...
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 29 maj 2015, 19:49

Mozambik je napisao/la:Sterling moze 100%, a mislim da i Verratti moze.
Nasser Al-Khelaifi sinoć na pitanje novinara u vezi Verrattija:

Media: ''What do think about the spanish medias that are still talking a lot about an interest in Verratti from the spanish clubs ? ''

Nasser: ''Verratti will stay at PSG. He just signed a new 5 years contract with us in late 2014. He feels fine, and is happy here. He's the future of PSG, and there's absolutely no way we will sell him.''

Marco Verratti je takođe imao intervju sa AFP-om za koji je izjavio:

"I always said that if PSG doesn't kick me out, my priority is to stay here in Paris. I feel fine in this city, and in this club. I am part of a world class team, and of a big project. I and my teammates, we together all want to reach that goal that winning the CL is."

Šanse da Verratti napusti Pariz ovo ljeto neću reći da ne postoje, ali su svakako minimalne, pogotovo sada kada je Pero šutnuo Ancellotija za kojeg ovaj kaže da mu dođe kao otac.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 maj 2015, 22:53

Ma malom Verrattiju se osladile pare , a i fin grad, sto jes jes.Kao tim i nisu losi, dominiraju u ligi. I ja bi ostao. Nek ostane jedno 5 godina i onda kad se zasiti , nek predje u Barcu il Real i nek proba ligu prvaka osvojit :mrgreen:
27.10.2020

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 31 maj 2015, 14:48

Pitanje dana: Koliko utakmica će biti potrebno da navijači Reala proglase Beniteza najboljim trenerom na svijetu?

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 31 maj 2015, 15:00

Donnie Darko je napisao/la:Pitanje dana: Koliko utakmica će biti potrebno da navijači Reala proglase Beniteza najboljim trenerom na svijetu?
Neki niz od 5-6 pobjeda bit ce dovoljan.
naprijed rejal

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 31 maj 2015, 15:40

Mozambik je napisao/la:Sterling moze 100%, a mislim da i Verratti moze.
Ne znam na osnovu cega temeljis da moze Sterling 100%.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 31 maj 2015, 16:28

Verratti ne moze , nece nigdje , bar ne ovo ljeto , a Sterling ce ici iz Liverpoola sigurno , tako da bit ce dilema , Bayern , United , Chelsea, Real , City , PSG , tko ga vec od ovih velikana zeli . Moje pare su na City ili Real .

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 31 maj 2015, 18:54

Imam pitanje za vas sve ovdje. :D jedan vaš forumaš je nestao na dosta čudan način. Ustvari možda i nije. Riječ je o @Consiglier (ne znam jesam li ispravno napisao nick). Nakon ovog posta se više nije pojavio, da li vi znate nešto o njemu? Ima li ko među prijateljima na fb?
Uglavnom, prije neke dvije-tri sedmice poceo se cuti neki zvuk sa sprata iznad. Prvo sam ga ignorisao, ali sam skontao da se javlja svaku vecer otprilike u isto vrijeme, i jednostavno ne mogu skuziti o cemu se radi. Dakle, najvise lici na kapanje vode, ali ne moze biti to jer ga ne bi mogao cuti tako jasno, ono kao da nas dijeli staklo, a ne beton, yebote. Al, u zadnje vrijeme, zvuk mi sve manje lici na to, a sve vise kao na neki veliki kliker koji odskace u odredjenom ritmu i tako nekoliko minuta.
Fazon je sto sam mislio da je taj stan prazan, i neki dan pitam komsiju znas li slucajno ko je uselio u onaj stan iznad mene, kaze kol'ko ja znam, nije niko. :shock:
Elem, sutra planiram kod domara da uzmem kljuc, da vidim o cemu se radi. Yebeno me interesuje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 31 maj 2015, 19:20

Ovo mi vise na neku fikciju liči :D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 31 maj 2015, 22:51

'Vako će Benitez

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 31 maj 2015, 22:58

:lol: :lol:

Mogu mislit kakve ce biti reakcije Marcela na njegove takticke zamisli, ili Ronalda kad mu kaze da mora igrati odbranu

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.