FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

Pozitivanstav
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la Pozitivanstav » 11 okt 2022, 14:29

Beledija je napisao/la:
11 okt 2022, 10:58
Ja u principu ne volim kritikovati ono što prevazilazi moje znanje.
Ovo što se dešava u TC- u je u najmanju ruku čudno.Defanzivno nevaljamo još od Kojića nemamo ni def.veznog još od Sesara.
Može Huso dati ruku dok je zdrav i bez kartona a šta kad nije i kad je kartoniran.
Nemože Gavrić igrati tu poziciju a pogotovu nemože sam bez pomoći. Bekovi i Mešinović se više i ne moraju komentarisati kao ni Jovič.
Dva puta u dva kola uvesti igrača i kroz 15-20 minuta iste mijenjati je dilentizam. Olako prodaje svoj ugled. A toliko sam bio sretan njegovim dolaskom. Čivjek ni poslije 17- 18 službenih utakmica nevidi da mu pola ekipe ne zaslužuje ni u rosteru da budu a kamoli standarni prvotimci. Mislio sam apstinirati neko vrijeme al' hajde da sačekamo jos ovih nekoliko tekmi.
Protiv Zrinjskog nisam siguran da smijem gledati, bojim se potopa
Ja ne znam kakav je dogovor s upravom kluba,no ne mogu se otet dojmu da je s ovim rosterom uletio u prvenstvo..Da li je ocekivao pojacanja kasnije,ili su ga neki izradili,pojma nemam..
Ima igraca nivoa nas s foruma,tvrdim da treniramo kao.neki da bi bilo slicni...Noge bi sebi osjeko ako za 50 utakmica ne centriram jednom ,tip igra krilo ..Bem ti fudbal i cirkusante

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 11 okt 2022, 17:18

Smiješno je sve ovo u klubu i oko kluba.
Nikakve ozbiljnosti. Navijače niko ni da pokuša obavijestiti o bilo čemu.
Objava kluba da igramo sa Alfom Modriča piše 16/1 finala.
Hajd što ovi na terenu fušere, nego i ovi u logistici katastrofa. Neozbiljno i amaterski.
Pise da se igra u subotu 22.10. Čuj kup subota, svasta
Valjda srijeda 19.10.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 11 okt 2022, 18:37

Ocito da smo svi ovakvim rezultatima razocarani, da neke odredjene stvari ne funkcionise onakako kako bi to trebalo biti. Ja se ne upustam u raspravu "prodavanja" utakmica ili slicnih stvari, koje ni u ludilu ne podrzajem. Ono sto trebamo uzeti u obzir je nas sastav. Malo smo "poletjeli" visoko posle pobjeda nad Sarajevom, a ocito da su oni toliko losi i ocajni bili u tom trenutku da je vise to, nego da smo mi dobri. Ekipa koja u svom sastavu ima Mesinovica, Nukica, Mehidica... jos par igraca koji dobijaju odredjenu minutazu, nema se cemu nadati osim sredini Tabele. Oni su prilicno ograniceni igraci, koji ne mogu konkurisati za prvu postavu. Na to kad dodas jednog od boljih, koji ima malo losiji Dan dobijes to sto imamo trenutno. Usli smo u sezonu sa rosterom kakav imamo, malo smo se izvukli sa Kulibalijem, Pantelic kao i zadnjim pojacanjem koji je po meni odlicna i pravo pojacanje. Koliko ce mu treba ti da se uklopi vidjecemo. Ja sam pisao na pocetku sezone da "nije red na nas" ako ti iz saveza daju znak da ne mozes gore, tebi ostane da napustis ligu ili skrojis ekipu da ne ispadnes. To je i od trenera zatrazeno da stvara ekipu za sledecu godinu. Svi mi moramo shvatite, mali smo mi u svakom smislu da bi isli protiv saveza i lige, to je ne moguce. Mozes ali ce te sudijama, rasporedom unistiti da neces znati kud udaras. Situacija je takva ostane ti da ucestvujes kako znas i umijes, snalazis se ili napustis ligu. Odredjene stvari ne idu na forum, ali poenta je da savez (odredjeni ljudi) kroje tabelu, i tu se prica zavrsava. Nije ni Azmir budala da ulozi u tim 2/3 miliona, a zna da ne moze biti prvi. Imamo tim koji nije konkurentan za prva tri mjesta, sto se prije pomirimo sa tim lakse je. Neko je gore spomenuo i Azmir ovog sina, njegov agenciju koja zastupa igrace. U toj agenciji od nasih igraca su Sukilovic, Karic i Buric. Sukilovic nije toliko grijesio Do sada, nije idealan ali je mladi momak koji igra i ima gresaka Karic, po meni solidan i borben igrac. Buric momak dobija sansu u par minuta, ni po cemu Lose igre i rezultate ne treba upucivati na njegov racuna jer odigrao je 50 minuta sa utakmicom konferencijske lige. Eleout, Veselinovic, Mendes i Nargalic su igraci koji ne kostaju puno i tu su spram onoga sta se planiralo. Ako izborimo kojim slucajem europu, sa ovakvim timom bice uspjeh, ako ne izborimo nije se to ni ocekivalo. Odnos kluba prema navijacima je macehinski, tu su neki ljudi koji nikad nebi bili da nije Azmira i ponasaju se tako kako se ponasaju jer im to on gleda kroz prste. Momak koji vodi FB stranicu ili zvanicno stranicu je iz istog mjesta kao i Azmir (I. A) , tako da i ne objavi nista nebi bio Problem. Imalo bi se svasta pisati, ali eto nismo ni najgori, nadam se boljem vremenu za nas.
Tuzla City / Sloga Simin Han

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 11 okt 2022, 20:32

Rečeno je uoči početka lige da se za tri godine napadne titula a dotle napraviti ekipu i pokušati izboriti dobar plasman( Evropa)
Poslije očajne igre protiv Slobode došla je maestralna partija kontra Sarajeva. Stvaraoc drim tima( Jović) pobjedničku ekipu istumba i doživi katastrofu..poslije toga ponovo vrhunska utakmica pa opet tumbanje inteligencije navijača.
AKO SAVEZ NEDA onda nek sude po tri penala isključe podva igrača a ne dozvoliti nikakvim timovima(Igman, Velež i posušje )da nas kanta kako hoće i to sasvim regularno pa i mrtvi Boeac nas pobijedi u Srebreniku. U gubitničku ekiou neče doći niko ozbiljan a pogotovu ako ozbiljni igrači shvate da ovdje rez. zavisi od dogovora kad će se doći nared.Gubljenjem od Veleža Igmana Posušja nikad se neće doći na red.
A možda još kasnije ako se Šampionska Ekipa gradi na Mešinoviću Dariu Nukiću Francuzu Mehidiću i još nekim.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 11 okt 2022, 20:57

Beledija je napisao/la:
11 okt 2022, 20:32
Rečeno je uoči početka lige da se za tri godine napadne titula a dotle napraviti ekipu i pokušati izboriti dobar plasman( Evropa)
Poslije očajne igre protiv Slobode došla je maestralna partija kontra Sarajeva. Stvaraoc drim tima( Jović) pobjedničku ekipu istumba i doživi katastrofu..poslije toga ponovo vrhunska utakmica pa opet tumbanje inteligencije navijača.
AKO SAVEZ NEDA onda nek sude po tri penala isključe podva igrača a ne dozvoliti nikakvim timovima(Igman, Velež i posušje )da nas kanta kako hoće i to sasvim regularno pa i mrtvi Boeac nas pobijedi u Srebreniku. U gubitničku ekiou neče doći niko ozbiljan a pogotovu ako ozbiljni igrači shvate da ovdje rez. zavisi od dogovora kad će se doći nared.Gubljenjem od Veleža Igmana Posušja nikad se neće doći na red.
A možda još kasnije ako se Šampionska Ekipa gradi na Mešinoviću Dariu Nukiću Francuzu Mehidiću i još nekim.
Pa nismo mi Barselona a ostatak lige Elche, sta smo to mi bolji od Veleza. Gubimo, svaki poraz zaboli, ali igraju svi fudbal. Evo Juventus izgubi od Haife, nije kraj svijeta. Nece niko druze uloziti par miliona a zna da nece imati realno sudzenje. Pa u ovoj ligi se skroji tabela na pocetku sezone, mafijaska liga i savez. Dovelo je Sarajevo "pojacanja" pokupilo sto je valjalo pa opet nisu ispred nas. Ja bih bio prezadovoljan sa europom ove godine. Igrali smo mi sezonu kad smo jedva ostajali u PL BiH, isto tako Sam prezadovoljan sto nismo u takvo situaciji. Da budem jasan, nisam ja zadovoljan sa ovim, sa jedno 4-6 bodova vise rekao bih da je to ok, ali sta da se radi.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 11 okt 2022, 21:20

elvirbaljic je napisao/la:
11 okt 2022, 20:57
Beledija je napisao/la:
Pa nismo mi Barselona a ostatak lige Elche, sta smo to mi bolji od Veleza. Gubimo, svaki poraz zaboli, ali igraju svi fudbal. Evo Juventus izgubi od Haife, nije kraj svijeta. Nece niko druze uloziti par miliona a zna da nece imati realno sudzenje. Pa u ovoj ligi se skroji tabela na pocetku sezone, mafijaska liga i savez. Dovelo je Sarajevo "pojacanja" pokupilo sto je valjalo pa opet nisu ispred nas. Ja bih bio prezadovoljan sa europom ove godine. Igrali smo mi sezonu kad smo jedva ostajali u PL BiH, isto tako Sam prezadovoljan sto nismo u takvo situaciji. Da budem jasan, nisam ja zadovoljan sa ovim, sa jedno 4-6 bodova vise rekao bih da je to ok, ali sta da se radi.
Potpuno se slažem da nismo Zrinjski a kamoli Barsa. Nije meni problem kad se izgubi kao što Sarajevo gubi bodove.Ljudi stvore 10 šansi ne realizuju prime gol i eto belaja. Mi smo izuzetak a pitanje je da smo prvi dobili gol dali bi bilo 1:5 ili 5: 1. Osim Smajlovićeve Šanse mi metka nismo ispalili . Ovakvi porazi dovode do toga da te takozvane male ekipe ne poštuju i sa malo elana stvore ti problem Znam ja kakav je savez ali u ovih 5 poraza( samo protiv Borca prihvatljiv) niko nam nije kriv do nas samih.Kuzmanović, Smajlagić,Pantelić i Kulibali su igrači koje bi svaka ekipa volila da ima a defanzivno smo doveli dobrov ali staklenog Hrkača što znači da se mislilo na dobar plasman jer Jović to svojim prisustvom potvrđuje.A upravo on prosipa bodove
Tih5-6 bodova po tebi a po meni7-8 su nenadoknadivi.
Ps: nebi me čudilo da Hrkač u budućnosti odigra2 sezone bez povrede negdje u Hercegovini( Barišić)

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 11 okt 2022, 21:27

Beledija je napisao/la:
11 okt 2022, 21:20
elvirbaljic je napisao/la:
11 okt 2022, 20:57
Beledija je napisao/la:
Potpuno se slažem da nismo Zrinjski a kamoli Barsa. Nije meni problem kad se izgubi kao što Sarajevo gubi bodove.Ljudi stvore 10 šansi ne realizuju prime gol i eto belaja. Mi smo izuzetak a pitanje je da smo prvi dobili gol dali bi bilo 1:5 ili 5: 1. Osim Smajlovićeve Šanse mi metka nismo ispalili . Ovakvi porazi dovode do toga da te takozvane male ekipe ne poštuju i sa malo elana stvore ti problem Znam ja kakav je savez ali u ovih 5 poraza( samo protiv Borca prihvatljiv) niko nam nije kriv do nas samih.Kuzmanović, Smajlagić,Pantelić i Kulibali su igrači koje bi svaka ekipa volila da ima a defanzivno smo doveli dobrov ali staklenog Hrkača što znači da se mislilo na dobar plasman jer Jović to svojim prisustvom potvrđuje.A upravo on prosipa bodove
Tih5-6 bodova po tebi a po meni7-8 su nenadoknadivi.
Ps: nebi me čudilo da Hrkač u budućnosti odigra2 sezone bez povrede negdje u Hercegovini( Barišić)
Sve stoji, kritike treba da bude. Nama je ofanzivni dio odlican, sredina tu i tamo. Celikovic uz Hrkac cinio bi odlican par stopera ali eto ne moze dvije utakmice uvezati u istom sastavu. Ocito nam i motivacija nije jaca strana, igramo dobro sa jacim, totalno Lose sa slabijim ekipama.. Ali kako god uz Mehidica-Nukica-Mesinovica kako boze odigrati dobro.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 11 okt 2022, 21:38

Hrkac i Kulibali su fakat kao od stakla..bojim se da se na njih ne moze racunat u kontinuitetu..
Sta je s tim novim,Diaby,ko se vec zove,kad bi mogo.na teren?

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 11 okt 2022, 21:40

Pozitivanstav je napisao/la:
11 okt 2022, 21:38
Hrkac i Kulibali su fakat kao od stakla..bojim se da se na njih ne moze racunat u kontinuitetu..
Sta je s tim novim,Diaby,ko se vec zove,kad bi mogo.na teren?
Treba bi biti u rosteru vec protiv Igmana. Papiri su zavrseni, sad je Do trenera, jeli zadovoljan spremom i kakav mu je Plan.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 13 okt 2022, 20:51

Dva dana niko da a napiše. Haj valjda budemo malo veseliji ili bar manje tužni sledeće sedmice.
Koju poziciju pokriva Diabi il kako se već zove.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 13 okt 2022, 21:57

Beledija je napisao/la:
13 okt 2022, 20:51
Dva dana niko da a napiše. Haj valjda budemo malo veseliji ili bar manje tužni sledeće sedmice.
Koju poziciju pokriva Diabi il kako se već zove.
Pozicije 4-5-6, onako vise defanzivni vezni, mada ni na stoperu nije los. Jak u duelu, dobar skok, po meni odlican sa Husom na zadnjem veznom, Pantelica gurnuti malo prema naprijed. Uz Celikovic-Hrkaca na stoperima. Po transfermarktu nas najskuplja fudbalera, sad vidjecemo kako ce se snaci u ovoj nasoj zabokrecini. Vrijednost mu je 500 000 eura.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 14 okt 2022, 19:43

Evo ni Sarajevo ne blista mada to nama nije neka sastisfakcija.
Sutra kontra Igmana samo pobjeda može izazvsti pozitivnu reakciju.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 14 okt 2022, 19:59

Bar do sutra naš Dragan može da odahne?
Veliku šansu ima Duda da bude sledeći trener koji je dobio otkaz.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 14 okt 2022, 20:59

Zna li ko sta se desava sa Hrkacem jel zaista povreda il je kako neko napisa gore gluma poput Barisica koji se kod nas stalno držat za nogu a u Zrunjskom evo već 2 godine nema propustene utakmice. Ako je zabusavanje odmah mu raskinuti ugovor.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 14 okt 2022, 21:20

husrefbeg je napisao/la:
14 okt 2022, 20:59
Zna li ko sta se desava sa Hrkacem jel zaista povreda il je kako neko napisa gore gluma poput Barisica koji se kod nas stalno držat za nogu a u Zrunjskom evo već 2 godine nema propustene utakmice. Ako je zabusavanje odmah mu raskinuti ugovor.
Pa povrede se valjda danas mogu provjerit,rade doktori..
Sad da li ima nesto gdje se moze zabusavat i sl,ko zna...

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 15 okt 2022, 13:52

Baš me interesuje sastav za danas.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 15 okt 2022, 14:03

Hade Tuzlac kaži neku, bez tebe je ovo i previše monotono.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 15 okt 2022, 15:25

Ovo je van svakog nivoa. Sramota od fudbala. Šta očekivati u drugom. Dal se Jovicu trese stolica.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 15 okt 2022, 15:26

Jako lose,nema se sta gledat..Toliko su losi naprijed da je to za ne povjerovat..
PRVI GOL ,Mehiidc I Fejzic, totalni amateri..
Drugi gol,ne znam gdje je bio Sukilovic, ne vidjeh dobro..Ostario tip, svasta..
Mislio sam da je Nargalic moze vise,ovako pocinjem sumnjat. Za Kuzmanovica sam vec pisao,on mora vise,mora pravit razliku,on to ne radi ni od samog pocetka..

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 15 okt 2022, 16:26

Svaki komentar je suvišan.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.