FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

terabajt
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la terabajt » 07 apr 2014, 12:53

to za tomica si upravu nekad pomislim da ce je kuci ponijeti.
Pocinje repriiza na areni pa ko zeli gledati.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 07 apr 2014, 13:04

@avlami
Da,mi smo imali par razgovora vezano za Svraku,ali nije to tolika razlika u generalnom razmisljanju.Ja volim Svraku,on je nase dijete i zaista se radujem svakom njegovom dobrom susretu.Postojala je jedna cinjenica vezana za njega,kada su vrline u pitanju.Motorika.On je igrac koji,kada hoce,moze najvise da pretrci od svih nasih igraca.To je mnogo znacilo za taj centralni dio,posebno kada je Zeba bio prisutan kao netrkac.Postavljanjem Nyeme da igra u paru sa Svrakom na tom defanzivnom dijelu,bili smo trkacki dominantni,a Nyema je preuzeo tu defanzivnu "kvarnu" igru,dok je Svraka dobio u slobodi da se pojavljuje iz drugog plana,cime se otvorila njegova druga jaka vrlina.Tako je i dobio poziv u repku.
Nije prodat na vrijeme i njegov problem je po meni vise psihicke prirode.On je pao i sa trkom i sa igrom,poceo je da se skriva iza igraca,a dobio je kapitensku traku.
Sada je sklonjen u stranu,na mjesto gdje on nikad nije igrao.Po nekom dosadasnjem cinjenicnom stanju,kako je bar do sada bilo,igrac koji bude sklonjen na stranu,iako je jos u ekipi,je igrac koji je na izlaznim vratima naseg tima.Ostaje da vidimo da li ce to tako biti.

Slazem se vezano za Tomica,i carinjenje lopte.Nisam u stanju da razlucim da li je to razlog u njegovoj mani,osobenosti,da on to tako sam od sebe radi,ili je u pitanju mala pokretljivost naseg trenutnog veznog reda,pa i sporijih krila.Mozda je i ta manja trka razlog nespremnosti u fizickom smislu nasih veznjaka,pa on tako trazi rjesenja.Svjesni smo da Jamak jako malo trci,a da Zola nije bas dobar u samoj predaji lopte,puno promasenih predaja ima.Onda Tomic preuzme loptu,tu je on negdje sa Jamakom,s tim sto do Jamaka moras doci,jer on nece doci tebi svaki put po loptu.Jamak bi trebao biti nas organizator,on je treba malo vise cariniti.Tomic je trkacki upotrebljiv,ima dobro dodavanje i odlican sut koji premalo ili gotovo nikako ne koristi.Ljevak je,sto je za veznjaka velika prednost,nepredvidljiv u tom smislu.E nisam samo siguran iz kojeg razloga malo vise zadrzi,da li je ovo prvo sto sam napisao,ili razlog lezi u drugim saigracima.Dao je super loptu za drugi gol protiv Celika.Podvalio je majstorski.To mi govori da kada ima takvu sansu da je preda,da on to dobro odradi.Dvoumim se iskreno oko svega toga,ali svakako je da si to dobro primijetio vezano za Tomica.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 07 apr 2014, 13:10

@bocaccio
ti k'o da sjediš do mene na utakmicama :)

samo bih ja ipak pohvalio Jamaka u ovoj utakmici, iznenadio me u više navrata vraćajući se po loptu pa čak i pred sami kraj utakmice više je bio između naša dva stopera nego naprijed, što me raduje jer je očigledno počeo shvatati da je on možda i najbitniji u ovom veznom redu, a plus je zadužio i traku...

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 07 apr 2014, 13:18

pinki je napisao/la:@bocaccio
ti k'o da sjediš do mene na utakmicama :)

samo bih ja ipak pohvalio Jamaka u ovoj utakmici, iznenadio me u više navrata vraćajući se po loptu pa čak i pred sami kraj utakmice više je bio između naša dva stopera nego naprijed, što me raduje jer je očigledno počeo shvatati da je on možda i najbitniji u ovom veznom redu, a plus je zadužio i traku...
Ko zna,mozda i sjedimo tu negdje :mrgreen: ...
Evo necu vise pisati za danas,ja kad se natakarim,onda se bas raspisem,nego htjedoh ovo za Jamaka malo dodati...Izgleda svjezije,vjerovatno se malo i oporavio od povrede koja ga muci u zadnje vrijeme.Dobio je mozda malo i na kondiciji,a kad je igrac bez bolova i kada se osjeca spremniji,onda i psihicki bolje stoji.Svjestan da je on taj medju iskusnijim igracima,a i kao igrac zna da igra lopte,ovom svjezinom bez kup utakmica,on je malo dobio na sebi.To se i da primijetiti,pa je nasa igra protiv Celika (bez obzira sto je Celik dosao na izlet),imala dosta dodira i kratkih pasova,sto se ne moze uraditi ako nemas dobru pokretljivost.On se ipak kretao malo vise i odlucnije je igrao pas igru.Mada mislim i dalje da je to dovoljno samo za nasu ligu.Za nesto vise,nikako.
Oprostite mi sto sam danas bio ovoliko dosadan !
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 apr 2014, 13:22

Koliko im je Lutvo uzeo para za ovo gostovanje ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 07 apr 2014, 13:25

A bice stvarno zanimljivo ko ce igrati u sredini u narednim tekmama,a pogotovo kad Hasanovic i Tomo budu spremni.Ako ima iko da misli da Svraka moze igrati na krilu ovdje nek se javi,mada sumnjam :mrgreen: ne donose navijaci odluke,ali definitivno smo puno opasniji kada su na krilu igraci kojima je to pozicija.U sredini ima mjesta za trojicu i tu ce biti pravo zanimljivo.Neko moje misljenje je da prednost imaju: Eldar,Tomo i Jamak.Ovo je trojka koja je pocela u Plzenu i koja je odigrala zadnje derbije sa Sarajevom osim ovog zadnjeg i to veoma dobro i upravo su oni bili prevaga na tim utakmicama.Zola polahko se oporavlja i lici na onog starog igraca,ali Hasanovic je jedan od najboljih igraca tokom citave sezone.Dosao je onako neprimjetno,a stvarno je momak odlican.O Tomi je suvisno bilo sta reci,a Jamak je nekako iza napadaca najbolji i ispred Svrake i Dade za tu poziciju sigurno.Vidjet cemo sta ce Dino izvesti...barem je pozitivno da je konkurencija stvarno velika za to mjesto u sredini,konacno :)
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 07 apr 2014, 13:29

Nisam htio nista pisat nisam od tog posla da ovdje dolazim, ali hajde sad kad sam vec krenuo ma neka ih ljudi ne mogu bez nas samo nastavite bas lijepo. ;)
04.10.2009 !!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 apr 2014, 13:29

Oplakah...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 07 apr 2014, 13:34

Lutvo specijalni gost :lol:
Ja te volim, volim Željo..

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 07 apr 2014, 13:36

al ovaj jarni ima odvratnu njušku,ljepši je lutvo od njega.
ali nema para,sve se rastalilo....

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 07 apr 2014, 13:39

Kad amypitar priča o kompleksima, koja ironija...

Protiv Olimpica nastaviti tradiciju uz podršku naših navijača.
DRUG NEBI TI PUNCA

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 07 apr 2014, 13:44

A cemu prcanje Pitara na ovoj temi? Taman se razvije fina diskusija i vi je prekinete ovim glupostima...
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 apr 2014, 13:49

neroazzuro je napisao/la:A cemu prcanje Pitara na ovoj temi? Taman se razvije fina diskusija i vi je prekinete ovim glupostima...
Ne znam o cemu ti pricas ... Pa valjda je bit gradskih rivala , i raje , da se malo zezaju , opuste , podhebavaju ... Ja ne znam kako ti na to gledas , ali ja i moji prijatelji koji navijaju za Sarajevo oduvjek ovako ... Doduse u zadnje vrijeme , ja malo vise njih ....
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 07 apr 2014, 13:51

Kad se poredimo mi i oni situacija je sljedeća, nekad smo mi bolji, a oni su gori, dok su nekad oni gori, a mi smo bolji. Vrlo jednostavno. :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 07 apr 2014, 13:55

slika
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 07 apr 2014, 14:01

Nemojte, svega vam, peglati temu ovim slikama i budalaštinama.
Imamo milion stvari za pisati o našem klubu.Vidi se jedna primjetena i korisns diskusija i nemojte navlaciti navijače FKS da kvare tu priču.
Da se vratimo nasoj temi.
Fobra konkurencija je osnova za dobar rezultat. Taj nam se segment popravlja i to ohrabrujuće.
Trebamo znati da Eldara nema naredne dvije sedmice. Također, konačno se Tomo mora oporaviti i mislim da definitivno preskače najmanje Olimpik. Pretpostavljam da će Svraka sa Zolom odigrati na zadnjem veznom.
Mislim da sam poodavno pisao zs Tomu, da voli zadržati loptu i kad ne bi trebao i da mislim da je to zbog toga što on, po meni, nije prabi zadnji vezni.On je više ofanzivac, vise voli to igrati i vjerujem da će tako i bivati u budućnosti, sad kad imamo Zolu, Eldara.Mislio sam uvijek da je nolja opcija Svraka na zadnjeg vezanog a Tomo naprijed, desno, lijevo, nije bitno.
Ali potpuno je jasno da stručni stab ima najbolji pregled situacije i da samo oni mogu donijeti prave odluke.
Drago mi je što nema nikakve euforije, sto smo svjesni da je situacija i dalje vrlo komplicirana. I dalje je glavni cilj mjesto koje vodi u euro takmičenje, znači minimum treće mjesto. Biće teško, imamo najteži raspored. S druge strane, ima nekih stvari koje nam mogu ulijevati optimizam (mislim prije svega na jaču konkurenciju te na činjenicu ds jedino mi ne igramo kup).
Ali polako, utakmicu po utakmicu.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 07 apr 2014, 14:16

Neandertalac,samo kazem da ih zezate tamo kod njih,da mi ovdje procitamo koju pametnu. Prcanje je normalno.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Tarapana1
Kontakt:

Post Postao/la Tarapana1 » 07 apr 2014, 14:29

Vezni red protiv olimpika cinit ce Zolotic,Jamak,Bucan,Selimovic i samo je pitanje ko ce biti 5. Ko ce biti spreman, da li Svraka ( veoma tesko ) ili Tomic (pod injekcijama ),a u mogucnost dolazi da Sadikovic pocne utakmicu. Za sad je sve dobro sto se tice oporavka igraca,sto me raduje,jer znamo kolko su nam svi potrebni. A ove kompleksase treba ignorisat,sad im je prvi favorit Zrinjski,jer na njihovu srecu on je pobjedio Sirokog,ne daj Boze da je obrnuto bilo,zamisli kad bi morali birati izmedju Zelje i sirokog,kako bi izabrali siroki uprkos ranijim desavanjima.. PITARSKA JE TUGA PREGOLEMA :opaopa:
vjeran samo Tebi i za sve Ti hvalaa

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 apr 2014, 14:40

Pustite pitare oni su ispali iz trke za titulu realno, a nemaju bas neke sanse sa Zrinjskim u kupu.

Da se mi okrenemo Olimpiku. :thumbup:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

zeljovolim
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolim » 07 apr 2014, 14:44

Mozete vi svasta pricat na Tomica,al predobar je ,bori se i povrijeden.
Ima taktiku,covjek zna i gotovo. Veliki + je sto ga Zeljo ima :D

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], CentarsutNaClanak921, Lecler i 49 gostiju.