FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ja sam davno rekao,a i sada stojim pri tome da ce nas Rozman sjebati kao sto nas je sjebao pokojni Jesic, i to u svakom smislu pogotovo finansijskom (ko zna koliko ce kostati raskid sa njim i njegovom ekipom) i igrackom (ostaje jako nekvalitetan i lose izbalansiran igracki kadar nakon njega).
Dugo ce vremena trebati da se oporavimo od Rozmana i Ibricica.
-
- Kontakt:
Dobar tekst,sve realno prikazano onako kako jeste.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Kad imaš i ne znaš, ti opet imaš.. Šta bi komšije štrumpfovi dali da imaju pa da testiraju znanje..H8Z7 je napisao/la: ↑28 maj 2024, 22:29MortemHz je napisao/la: ↑28 maj 2024, 22:23FK Sarajevo u potrazi za izgubljenim identitetom: Imati i ne znati, gore je nego nemati
Imati i ne znati, gore je nego nemati. Tako se najkraće može sumirati dosadašnji mandat Ismira Mirvića na čelu FK Sarajevo koji je u tri sezone pod palicom američkog biznismena porijeklom iz BiH ostvarilo rezultate kakve bi imalo i u svim drugim oklonostima u slabašnom domaćem prvenstvu.
Tri četvrta mjesta sa 25, 26 i 38 bodova zaostatka za prvakom, jedno finale Kupa i brojne blamaže na svim poljima malo su i premalo za "milionere" s Koševa koji sanjaju evropske snove, dok istovremeno ne mogu biti najbolji ni u svojoj avliji.
Bordo klub je igrao evropska takmičenja i pravio značajne rezultate i kada nije imao Trening kamp u Butmiru, kada nije postojala Akademija i kada su igrači u najboljem slučaju dobivali plate svakih nekoliko mjeseci, ali identitet kluba je bio mnogo izraženiji nego je to slučaj sad.
Nogometaši su znali za koga igraju, jer su klubu postojali određeni autoriteti i struka koja je na pravi način znala prezentovati i prenijeti klupske vrijednosti. Sve ono što danas nedostaje Sarajevu, iako je finansijska situacija neuporedivo bolja.
Možda u tome i jeste najveći problem današnjeg Sarajeva, koje odavno luta u potrazi za izgubljenim identitetom, uzrokovanog nekompetentnim kadrovima i poljuljanim osjećajom pripadnosti klubu.
Navijači koji još uvijek podržavaju Mirvića, ne mogu osporiti njegov entuzijazam i želju da sa Sarajevom napravi nešto vrijedno pomena, ali realnost je da predsjednik Bordo kluba ide iz greške u grešku izborom saradnika i funkcionera na najvažnijim pozicijama u klubu.
U svijetu je teško pronaći primjer sličan FK Sarajevo gdje su glavni operativci osobe koji uglavnom dolaze iz ženskog nogometa. U BiH, maloj bari punoj krokodila, gdje se služi svim i svačim i gdje nisu "preživjeli" ni mnogo veći i ozbiljniji "igrači", Sarajevo kotira poput nekog provincijskog kluba bez ikakvog utjecaja u Nogometnom savezu BiH i važnim institucijama.
S ulaganjima i budžetom kojim raspolažu, sve osim trofeja na Koševu je neuspjeh i svako bi morao snositi svoj dio odgovornosti.
Zbog toga je i ovosezonsko četvrto mjesto neuspjeh. Istina, plasman u Evropu je ostvaren kao primarni cilj, ali samo zahvaljujući tome što su u finalu Kupa BiH bila dva kluba koja su ranije osigurala nastup na evropskoj sceni, baš kao i prošle godine.
Premalo je to za navijače Sarajeva, željne uspjeha i velikih utakmica, a koji su ove sezone bili jedina svijetla tačka i u velikom broju gledali inače negledljivu i slabu igru svog tima.
Najodgovorniji za to je svakako trener Simon Rožman koji je aposlutno razočarao uprkos strpljenju i podršci navijača. Slovenac je na početku dobro djelovao, s određenom vizijom i idejom, ali kako je vrijeme odmicalo, njegova ekipa je bila sve lošija i bezidejnija.
Sarajevo je igralo slabo tokom cijele sezone, uz tek poneki bljesak, iako su Rožman i sportski direktor Senijad Ibričić imali odriješene ruke u sklapanju igračkog kadra.
Sezona je pokazala da Sarajevo evidentno nema kvalitet za najviše ciljeve i da je ekipa jako loše selektirana, pogotvo u sredini terena. Mahom su to bili igrači istog profila, bez pravog zadnjeg veznog i kreatora igre.
U brojnim analizama se govorilo o apstraktnom kvalitetu igračkog kadra Sarajeva, što apsolutno ničim nije potkrepljeno, osim konstantnog ponavljanja da klub s Koševa ima najveći budžet i plate. Ako je igrač "masno" (pre)plaćen, ne mora značiti da je i kvalitetan, a eklatantan primjer su nogometaši Sarajeva koji su uglavnom čisti prvoligaški prosjek.
Zimski prijelazni rok je bio potpuno promašen, jer nije doveden nijedan igrač koji je momentalno mogao unaprijediti igru i za kojeg se moglo ustvrditi da je pojačanje. Rožman i Ibričić su se olako odrekli nekih igrača, koji nisu zamijenjeni boljim i zbog toga su potpuno krahirali.
Slovenski stručnjak je tokom zimske pauze poručio da ćemo tek na proljeće gledati "pravo Sarajevo" kada s ekipom prođe kompletne pripreme i konačno kompletira ekipu prema svojoj viziji i ideji.
Na osnovu toga, ne postoji aposlutno nijedan dovoljno snažan argument zašto bi dvojac Ibričić-Rožman trebao ostati u Sarajevu i gotovo je sigurno da će uskoro postati bivši. I koliko god apsurdno bilo, koliko god se pričalo o strpljenju i sistemu, to bi možda bila i najlogičnija promjena od svih do sadašanjih u Mirvićevom mandatu, jer Sarajevo s Rožmanom evidentno ne može napredovati i biti bolje.
Simon Rožman je možda dobar trener, ali ne u Sarajevu i ne u ovako toksičnoj sredini gdje je podlegao pritisku i pogubio konce upravljanja timom i svlačionicom.
Iako je Sarajevo objektivno oštećeno sudijskim odlukama u pojedinim utakmicama, ne postoji opravdanje za 25 bodova zaostaka za prvakom Borcem.
Umjesto izgradnje ekipe koja bi se bar iduće sezone borila za titulu, što je možda i bila slamka spasa za koji se trebao uhvatiti, Rožman će prema svemu sudeći ekipu ostaviti u rasulu.
Slovenac, koji je postao prepoznatljiv po svom čestom isticanju fraze o "prikazanom sadržaju", nije uspio da posloži ekipu kako se očekivalo i Sarajevo će po ko zna koji put naljeto morati u rekonstukciju igračkog kadra, što znači nastavak lutanja.
Evropske utakmice i novo prvenstvo dolaze brzo i u Sarajevu moraju promptno donijeti odluku. Potrebno je što hitnije riješiti pitanje trenera i izvršiti dosta poboljšanja u timu. S Rožmanom ili bez njega, izvjesno je da je pred Sarajevom još jedna teška sezona.
H. Halvadžija - klix.ba
Imati i ne znati, gore je nego nemati
Opis našeg kluba.
Svjesni smo mi svojih fula, ali je članak u najmanju ruku "tendenciozno" napisan..
Čim vidim ovo "prenošenje DNK kluba" smuči mi se..
- BegovicRamiz
- Kontakt:
sve je dobro samo da ne bude ona
ne znas ti kako je imati pa nemati
ne znas ti kako je imati pa nemati
Medijski tekst poprilično standardan kao i 95% ostalih članaka o FKS. Samo oštro, samo presing.samo utege, ali dobro još jedan dokaz da smo najveći klub, kako ono kažu "za dobrim konjem prašina se diže". Mislim da bi pametan potez Mirvića bio da otkupi neki portal pa da šta i pozitivno pročitamo.

Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
Pa tu je najveća Mirvićeva greška, ne u dovođenju ovog dvojca (jer smo svi bili zadovoljni izborom i da bi to moglo funkcionisat) nego u davanju tolike slobode u kreiranju igrčkog kadra a da za to nisu imali nikakvog osnova plus u klubu nemaš nikog ko bi to kotrolisao u sprtskom smislu.zagorski je napisao/la: ↑28 maj 2024, 22:43Ja sam davno rekao,a i sada stojim pri tome da ce nas Rozman sjebati kao sto nas je sjebao pokojni Jesic, i to u svakom smislu pogotovo finansijskom (ko zna koliko ce kostati raskid sa njim i njegovom ekipom) i igrackom (ostaje jako nekvalitetan i lose izbalansiran igracki kadar nakon njega).
Valjda je sad uvidio da je pozicija sportskog direktora ključna za sportski segment kluba i da će uspjeti tu poziciju da riješi. polako jedno po jedno nisu valjda pupčanom vrpcom vezani njih dvojica pa de se ne može raskinuti samo sa jednim ako je cijeli paket preskup.
Riješiti Ibričića pa nek košta šta košta ostalima ako se to ne sviđa polako nek se kupe ali isto tako treba javno reći zašto su tu ostali i zbog čega ne mogu biti smjenjeni.
ima istočna tribina pa če im se sve samo kazati.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Znaju da samo na najvecem klubu mogu skrenuti paznju pa pisu svakakve gluposti a nazalost raja lahko u sve povjeruje
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
Nisu ovo druže nikakve gluposti, da jesu barem. Što kažeš lahko vjeruje, valjda je logično da vjerujem svojim očima.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Da, i slucaj Rozman je jos samo jedan u nizu dokaza Mirviceve nesposobnosti na vodi fudbalski klub.AVNOJ je napisao/la: ↑28 maj 2024, 23:51Pa tu je najveća Mirvićeva greška, ne u dovođenju ovog dvojca (jer smo svi bili zadovoljni izborom i da bi to moglo funkcionisat) nego u davanju tolike slobode u kreiranju igrčkog kadra a da za to nisu imali nikakvog osnova plus u klubu nemaš nikog ko bi to kotrolisao u sprtskom smislu.zagorski je napisao/la: ↑28 maj 2024, 22:43Ja sam davno rekao,a i sada stojim pri tome da ce nas Rozman sjebati kao sto nas je sjebao pokojni Jesic, i to u svakom smislu pogotovo finansijskom (ko zna koliko ce kostati raskid sa njim i njegovom ekipom) i igrackom (ostaje jako nekvalitetan i lose izbalansiran igracki kadar nakon njega).
Valjda je sad uvidio da je pozicija sportskog direktora ključna za sportski segment kluba i da će uspjeti tu poziciju da riješi. polako jedno po jedno nisu valjda pupčanom vrpcom vezani njih dvojica pa de se ne može raskinuti samo sa jednim ako je cijeli paket preskup.
Riješiti Ibričića pa nek košta šta košta ostalima ako se to ne sviđa polako nek se kupe ali isto tako treba javno reći zašto su tu ostali i zbog čega ne mogu biti smjenjeni.
ima istočna tribina pa če im se sve samo kazati.
Ovaj Halvadzija moze zaboraviti na akreditaciju za naše naredne utakmice.
Rozman ima jos samo godinu ugovora..zagorski je napisao/la: ↑28 maj 2024, 22:43Ja sam davno rekao,a i sada stojim pri tome da ce nas Rozman sjebati kao sto nas je sjebao pokojni Jesic, i to u svakom smislu pogotovo finansijskom (ko zna koliko ce kostati raskid sa njim i njegovom ekipom) i igrackom (ostaje jako nekvalitetan i lose izbalansiran igracki kadar nakon njega).
Ja mislim da ovaj saatav plus posudjeni igraci uz 2 pojacanja sigurno ce bit glavni kandit za titulu
Ilijev rogic junior
Celik soldo djurickovic pojacanje serbedzic BEGANOVIC
Buljubasic julardzija mustafuc matanovic zeljkovic
Keremeh Gulashvili POJACANJE MEHMEDOVIC KRDZALIC
Hamza renan
Znaci 13 igraca bez golmana imas koji su imali bas dobru minutazu
Plus 3 igraca sa posudbe koji su bili dio tima (koliko toliko znaju tim saigrace itd) plus krdzalic
I 2 nova igraca
Uz ovo sve jos imas baltu mulalica sahistu penerandu durakovica koji mogu bit B i C opcija
Izgubili smo anicica koji ujedno oslobadzja finu cifru u vidu plate a necemu se ni nekaka nadoknada morat davat plus Hasic koji je bio ok igrac al posudba i andjusic zakojeg nisam da ide osim ako on smatra da treba vise da igra i da hoce samo voljno da ide
U svakom slucaju od ovih igraca kojom god formacijom da novi/stari trener hoce da igra moze imat 6-7 igraca koji imaju bar 20 utakmica zajedno i plus da ima 3 u 21 igraca i uslucaju prodaje buljubasica recimo.
Takodje u dosta kombinacija firmacija moze imat 8-9 igraca koji imaju minimum 20+ utakmica..i 70% njih je vise od 1 godinu zajedno..
Odvratan tekst. Sram da bude halvadziju. Klub treba zbog ovog teksta uskratiti klixu akreditaciju novinarima na Kosevu. Pola recenice o otetim utakmicama I bodovima. Bez konkretnog navidjenja rjesenja, bez pisanja koliko se namjesta borcu, zrinjskom, o tome kako je zeljo ostao u ligi, o tome koliko je budzetskih para dobio zeljo, velez, birac, zrinjski a koliko mi? Ne mogu, ne da mi se uopste vise pisati o ivom tekstu osim da je odvratan. Ako je neki klub u ovoj drzavi strovalio se, propao i izgubio identitet onda je to zeljo. O tome halvadzija nece pisati I nek nece. Sta je s identitetom sirokog? Niedan bosnjak nikad nije zaigrao za njih? Inyeresuje li to halvsdziju, klix, savez? Ma bjezi bogati. Jos jednom halvadzija sram te bilo.MortemHz je napisao/la: ↑28 maj 2024, 22:23FK Sarajevo u potrazi za izgubljenim identitetom: Imati i ne znati, gore je nego nemati
Imati i ne znati, gore je nego nemati. Tako se najkraće može sumirati dosadašnji mandat Ismira Mirvića na čelu FK Sarajevo koji je u tri sezone pod palicom američkog biznismena porijeklom iz BiH ostvarilo rezultate kakve bi imalo i u svim drugim oklonostima u slabašnom domaćem prvenstvu.
-Ne bi mi ostvarili iste rezultate I u svim drugim okolnostima jer naprosto imamo primjer u želji kako bi to izgledalo, čeliku, slobodi...
Tri četvrta mjesta sa 25, 26 i 38 bodova zaostatka za prvakom, jedno finale Kupa i brojne blamaže na svim poljima malo su i premalo za "milionere" s Koševa koji sanjaju evropske snove, dok istovremeno ne mogu biti najbolji ni u svojoj avliji.
- "milioneri" pa jel vidio novinar da bar 2 ekipe imaju I skuplji roster I veca ulaganja u klubove od Sarajeva?! Koliko je direktno puta Sarajevo bilo osteceno gdje su nam bodovi otimani? Koliko to utice na motiviranost ekipe?
Bordo klub je igrao evropska takmičenja i pravio značajne rezultate i kada nije imao Trening kamp u Butmiru, kada nije postojala Akademija i kada su igrači u najboljem slučaju dobivali plate svakih nekoliko mjeseci, ali identitet kluba je bio mnogo izraženiji nego je to slučaj sad.
- samo je lupio ovo o identitetu bez da to objasni. Jel to on surgerise sta ce nam akademija I kamp? Razlika u ulaganju u ekipu i talentu ekipe je bar 15 pita because sad nego prije 10 godine.
Nogometaši su znali za koga igraju, jer su klubu postojali određeni autoriteti i struka koja je na pravi način znala prezentovati i prenijeti klupske vrijednosti. Sve ono što danas nedostaje Sarajevu, iako je finansijska situacija neuporedivo bolja.
- Koji su to autoriteti i Struka tada (kad ustvari) bili? Koje su to klupske vrijednosti? Opet Halvadzija lupeta I pise floskule.
Možda u tome i jeste najveći problem današnjeg Sarajeva, koje odavno luta u potrazi za izgubljenim identitetom, uzrokovanog nekompetentnim kadrovima i poljuljanim osjećajom pripadnosti klubu.
- opet demagosko lupetanje bez da konkretno napise u kom segmentu je poljuljan osjecaj pripadnosyi klubu. Mi smo najgledanija ekipa u drzavi.
Navijači koji još uvijek podržavaju Mirvića, ne mogu osporiti njegov entuzijazam i želju da sa Sarajevom napravi nešto vrijedno pomena, ali realnost je da predsjednik Bordo kluba ide iz greške u grešku izborom saradnika i funkcionera na najvažnijim pozicijama u klubu.
- prvi dio rečenice nema smisla a u drugom konkretno sto nije naveo koji ljudi su bili kadrovske greske I zasto. Dakle opet je ovo jedno paušalno lupetanje.
U svijetu je teško pronaći primjer sličan FK Sarajevo gdje su glavni operativci osobe koji uglavnom dolaze iz ženskog nogometa. U BiH, maloj bari punoj krokodila, gdje se služi svim i svačim i gdje nisu "preživjeli" ni mnogo veći i ozbiljniji "igrači", Sarajevo kotira poput nekog provincijskog kluba bez ikakvog utjecaja u Nogometnom savezu BiH i važnim institucijama.
- s ovom rečenicom bih se donekle I moglo sloziti ali je I ona ako je procitate dva puta toliko zlonamjerna. Nije halvadzija rekao sta znaci utjecaj u savezu? Jel to ivo sto radi borac? Zrinjski? Zeljo? Mi to tako ne radimo i ne zelimo I upravo je to dio naseg identiteta. Necemo kupljenu ni poklonjene trofeje.
S ulaganjima i budžetom kojim raspolažu, sve osim trofeja na Koševu je neuspjeh i svako bi morao snositi svoj dio odgovornosti.
- klupski izvjestaji od ove npr sezone kazu jasno da su budzet od nas imali I Borac I zrinjski. Velez I zeljo tu negdje s nama. Dakle, u odnosu na ulaganja polozaj na tabeli je realan. A zeljin? Opet halvadzija ne kaze da je nama citav niz utakmica otet mislim na bodove.
Zbog toga je i ovosezonsko četvrto mjesto neuspjeh. Istina, plasman u Evropu je ostvaren kao primarni cilj, ali samo zahvaljujući tome što su u finalu Kupa BiH bila dva kluba koja su ranije osigurala nastup na evropskoj sceni, baš kao i prošle godine.
- sta se najavljivalo to se ostvarilo. Cuj molim te izborena evropa jer su ovi u finalu kupa? Pa da nisu oni u finalu kupa bili bi mi u finalu I opet bi isli...ne pise kako je Sarajevo izbaceno iz Kupa BiH!
Premalo je to za navijače Sarajeva, željne uspjeha i velikih utakmica, a koji su ove sezone bili jedina svijetla tačka i u velikom broju gledali inače negledljivu i slabu igru svog tima.
- Onda malo podilazenja navijacima. Nismo mi u velikom broju gledali vec smo najbrojnija publika u BiH a I u regionu je to solidna posjeta.
Najodgovorniji za to je svakako trener Simon Rožman koji je aposlutno razočarao uprkos strpljenju i podršci navijača. Slovenac je na početku dobro djelovao, s određenom vizijom i idejom, ali kako je vrijeme odmicalo, njegova ekipa je bila sve lošija i bezidejnija.
- Dvije konkretne napokon rečenice ali opet zlonamjerne ali kontradiktorne samom tekstu jer Mirvić nekome (Rožmanu) I navijaci daju podrsku I napokon hocemo pokusati s nekim na malo duze staze pa da vidimo zna li trener, umije li... a ne stalne smjene I lutanja kako sam halvadzija pise.
Sarajevo je igralo slabo tokom cijele sezone, uz tek poneki bljesak, iako su Rožman i sportski direktor Senijad Ibričić imali odriješene ruke u sklapanju igračkog kadra.
- imali odrijesene ruke u sklapanju kadra kao da su imali budzet od bar 100 miliona KM. Fino je rozman rekao da nema smisla na polusezonu skrkati pare na neka pojacanja I placati ih masno a procjenili su da ne mogu stici borac I biti prvi. To je sasvim racionalan rezon.
Sezona je pokazala da Sarajevo evidentno nema kvalitet za najviše ciljeve i da je ekipa jako loše selektirana, pogotvo u sredini terena. Mahom su to bili igrači istog profila, bez pravog zadnjeg veznog i kreatora igre.
- ko je selektirao ekipu? Rozman? Ibričić? Kad su oni dosli?
U brojnim analizama se govorilo o apstraktnom kvalitetu igračkog kadra Sarajeva, što apsolutno ničim nije potkrepljeno, osim konstantnog ponavljanja da klub s Koševa ima najveći budžet i plate. Ako je igrač "masno" (pre)plaćen, ne mora značiti da je i kvalitetan, a eklatantan primjer su nogometaši Sarajeva koji su uglavnom čisti prvoligaški prosjek.
- ko je radio te analize koje kazu da Sarajevo ima najveci budzet? Pa klupski izvjestaji kazu da nemamo najveci budzet. Imamo treci budzet lige. Opet nema konkretno kolike su to place igraca I kojih. S kim poredi kojeg igraca pa za naseg kaze da je prosjek.
Zimski prijelazni rok je bio potpuno promašen, jer nije doveden nijedan igrač koji je momentalno mogao unaprijediti igru i za kojeg se moglo ustvrditi da je pojačanje. Rožman i Ibričić su se olako odrekli nekih igrača, koji nisu zamijenjeni boljim i zbog toga su potpuno krahirali.
- Rozman je poslije zadnjeg kola rekao to bi novinar trebao znati, da nisu dovodili skupa pojacanja jer su procijenili da borac ne mogu stici a da I s ovim kadrom mogu izboriyi evropu.
Slovenski stručnjak je tokom zimske pauze poručio da ćemo tek na proljeće gledati "pravo Sarajevo" kada s ekipom prođe kompletne pripreme i konačno kompletira ekipu prema svojoj viziji i ideji.
- I sta se desilo? Tako te bezobzirno pokradu sudije, ne podrze klubovi, mediji u borbi za ozdravkjenje bh fudbala da su dobro imali motiva uopste da igraju. Kakvog smisla ima igrati protiv unaprijed odredjenog pobjednika? To halvadziju ne interesuje.
Na osnovu toga, ne postoji aposlutno nijedan dovoljno snažan argument zašto bi dvojac Ibričić-Rožman trebao ostati u Sarajevu i gotovo je sigurno da će uskoro postati bivši. I koliko god apsurdno bilo, koliko god se pričalo o strpljenju i sistemu, to bi možda bila i najlogičnija promjena od svih do sadašanjih u Mirvićevom mandatu, jer Sarajevo s Rožmanom evidentno ne može napredovati i biti bolje.
- e ovo je ona rečenica koja demaskira halvadziju. Treba otjerati rozmana I ibričića. Ok mozda I treba ali izuz3v paušalnih rečenica nijedan konkretan argument nije naveden zasto to treba učiniti.
Simon Rožman je možda dobar trener, ali ne u Sarajevu i ne u ovako toksičnoj sredini gdje je podlegao pritisku i pogubio konce upravljanja timom i svlačionicom.
- ahaaaa sad nije ni do rožmana vec do toksične sredine. Pa ti harise halvadzija ovakvim tekstom stvaras toksicnu sredinu.
Iako je Sarajevo objektivno oštećeno sudijskim odlukama u pojedinim utakmicama, ne postoji opravdanje za 25 bodova zaostaka za prvakom Borcem.
- Evo napokon I rečenice o sudijskom ostecivanju sarajeva ali da je prosto sabrao sve otete I protov kojih ekipa bodove vidio bi da Sarajevo bilo ipak u borbi za titulu ako ne I glat prvo. A ako smo osteceni znaci da smo bili bolji I igrali dobro ali su nam sudije otele bodove I sprijecile igru.
Umjesto izgradnje ekipe koja bi se bar iduće sezone borila za titulu, što je možda i bila slamka spasa za koji se trebao uhvatiti, Rožman će prema svemu sudeći ekipu ostaviti u rasulu.
- gatanje tipa da je babi muuda bila bi piččkkaa ko avion.
Slovenac, koji je postao prepoznatljiv po svom čestom isticanju fraze o "prikazanom sadržaju", nije uspio da posloži ekipu kako se očekivalo i Sarajevo će po ko zna koji put naljeto morati u rekonstukciju igračkog kadra, što znači nastavak lutanja.
- opet halvadzija nesto predvidja. Koja to kod nas ekipa ne vrsi rekonstrukciju ekipe? Lupeta lik uporno.
Evropske utakmice i novo prvenstvo dolaze brzo i u Sarajevu moraju promptno donijeti odluku. Potrebno je što hitnije riješiti pitanje trenera i izvršiti dosta poboljšanja u timu. S Rožmanom ili bez njega, izvjesno je da je pred Sarajevom još jedna teška sezona.
- jao zaključka treba rijesiti pitanje trenera. Hahahahahaha
H. Halvadžija - klix.ba
Solidan tekst,ima dosta toga tacnog. Mada se ne mogu oteti utisku neke zluradosti koja izbija iz njega. A i najvaznije,kompletan tekst je pisan sa potpuno pogresne premise. Mi nismo milioneri,nismo najskuplja ekipa,nemamo najvise para,nemamo najveci budzet.MortemHz je napisao/la: ↑28 maj 2024, 22:23FK Sarajevo u potrazi za izgubljenim identitetom: Imati i ne znati, gore je nego nemati
H. Halvadžija - klix.ba
Najskuplju ekipu,najveci budzet,najvise para ima zrinjski. A i razlika u cijeni tima i budzetu u odnosu na Borac je minorna. Razlika koje se lako brise njihovim daleko boljim drustvenim statusom i uticajem.
Plate u Sarajevu ,Borcu,zrinskom ,zeljeznicaru su tu negdje.to sto imamo 2-3 igraca sa jacom platom,logicno ne moze odlucivati prvenstva.
Nama investitori daju pare na kasicicu ,od pocetka, Nikad se nismo cjenovno ni po budzetu drasticno odmakli od zrinjskog a i od ostalih. Iduce sezone cemo sa budzetom biti tu negdje sa Borcem,zeljeznicarom,zrinjskim i Velezom ( najavljuju budzet 7-8 miliona ) Tako da je potpuno deplasirano govoriti o imanju i neznanju. Tu smo svi negdje. Spinovanje ili 100x ponovljena laz postaje istina.
Opasno ti zaudaras na onog Spahica koji se samo ovdje javi kad je Husref blizu klupe ili je u opticaju..Maroon1946 je napisao/la: ↑28 maj 2024, 22:10Što li? Zar nije Pavlović bio najbolji golman lige? Sto mi nismo sad probali sa Sutkovicem nego smo doveli Ilieva koji ce vjerovatno otici sada? Ponavljam iz akademije ako nam ne igra bar 4 igraca konstantno nista ne radimo. Pa i Nurkovicu se mogla dati sansa mjesto Julardzije.napoleon72 je napisao/la: ↑28 maj 2024, 21:18Ne spinuj ziv bio. Da ne bi srednjaka Vladan nikad na gol ne bi stao. Koliko mu je Husref vjerovao govori podatak da ga 6 mjeseci prije srednjaka nije poveo na pripreme nego poveo Tucakovica, a par dana poslije srednjaka ekspresno doveo Dzafica. Pidro takodje dobio sansu tek nakon sto se Bekic povrijedio, Mujakic ubacen tek kad je ostao zadnji izbor na stoperu. Jedini koji je planski ubacen u vatru je Djokanovic, svi ostali cistom silom prilika kad nije bilo drugih opcija.Maroon1946 je napisao/la: ↑28 maj 2024, 18:58Toliko hvalite akademiju a nama u prvom timu igra svega dvojica iz pomenute... Kaze Musemic ne zna da radi sa mladima a kod njega 6-7 igraca iz akademije bilo. 100% sam ubijeđen da bi nam bili bolji rezultati da imamo više igrača akademije u prvom timu. A i ginuli bi za razliku od ovih preplacenih manekena.
- napoleon72
- Kontakt:
Postalo je malo naporno citat ovo "sta bi komsije dale da imaju ovo sto mi imamo". Boli me qrac sta bi dali. Nemoj mi one price "bolje plakat u ferariju nego na biciklu", najbolje je sjest i pocet krojit svoju sudbinu tako da ne zaplaces nikako. Mi od tih silnih miliona nemamo nista sem nekog bljestavila za javnost. Juznoamerikanci, Adidas, kamp, ovo ono... a iznutra sve truhlo i raspada se. Dokle vise?
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Stalno ponavljati Kanceri, Rakovi, Tumori kako god hocete su zene u ovom nasem klubu koje ga srozavaju, jeb.ale su nam majku majcinu. Nekad pomislim da je bolje da se restartujemo i krenemo bez ovih milionera, makar necemo ove u klubu fute gledati kad nema para.
-
- Kontakt:
E moj Halvadzija idiote. Vjerovatno navijas za Zelju. Nemam sada vremena za analizu, ali cu samo napisati da postulat na kojem lezi misljenje ovog satro novinara je netacan.MortemHz je napisao/la: ↑28 maj 2024, 22:23FK Sarajevo u potrazi za izgubljenim identitetom: Imati i ne znati, gore je nego nemati
H. Halvadžija - klix.ba
FK Sarajevo nema najveci budzet u ligi.
Sa malo vise novinarskog prese ravanja i malo vise istrazivanja, mogao je ovo biti dobar tekst.
Jeste, bilo je gresaka Rozmanovih i igra nije bila na nivou, nismo mi budale, ali i Klopp je grijesio svake godine u 9 godine….to se zove povjerenje treneru i strucnom stabu. Ako po misljenju Uprave on ide prema krajnjem cilju a to je izbalansirana i uigrana ekipa.
Morteme ispasce da ti potices ovako huskaske tekstove protiv naseg FK Sarajevo.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
Novac i resursi nikad i nisu bili problemi. Problemi su nestručnost ljudi, neprofesionlizam, nekompetentnost, neznanje, od ljudskih karakteristika: sujeta, sumnja, nemar, podcijenjivane, ponos vlastiti, ja znam najbolje, egomanijaci i ignorancija i nadsve, šlag na torti.... mahalski mentalitet.
Možemo imati vlasnike milijardere, koji će sjediti u loži svaku utakmicu i mi i komšije, opet isti rezultat ćemo imati kao i sada. Nemamo ljude koji znaju da rade i to efikasno, stručno i profesionalno. Nema ih u Sarajevu, gradu, ne u klubu, možda u cijeloj Bosni, jer nemamo mi taj mentalitet progresivni kao narod. Jednostavno NE ZNAMO, NISMO SPOSOBNI.
Možemo imati vlasnike milijardere, koji će sjediti u loži svaku utakmicu i mi i komšije, opet isti rezultat ćemo imati kao i sada. Nemamo ljude koji znaju da rade i to efikasno, stručno i profesionalno. Nema ih u Sarajevu, gradu, ne u klubu, možda u cijeloj Bosni, jer nemamo mi taj mentalitet progresivni kao narod. Jednostavno NE ZNAMO, NISMO SPOSOBNI.
- luckystrike
- Kontakt:
Mozda i nemamo najveci budzet ali smo jedini koji smo mogli priustiti Penarandu, Vrancica i druge koji su presjedili na klupi.
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Benjolos, benko21, bhfanatic14, JavierBosnia, muhamedhulk, rimljanin90, Rule_hz, Seipronto, Varijantas8, ŠTA_JE i 124 gosta.