FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
23%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 163

Tristan10
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Tristan10 » 25 jun 2022, 14:11

Manijakalnost99 je napisao/la:
25 jun 2022, 14:05
Tristan10 je napisao/la:
25 jun 2022, 13:58
Raonffa je napisao/la:
25 jun 2022, 13:46

Pa yebiga bolje mu je igrati u HNL-u nego kod nas. Da je ostao u Želji pitanje gdje bi sad bio, možda i 1. liga FBiH.

Ja apsolutno razumijem odluku mlađih igrača, pogotovo sada Kočevića, ako si najtalentovaniji omladinac i ne možeš dobiti šansu u prvom timu ekipe koja je projektovana za sredinu tabele u BiH, e onda ga yebaji.

Logično da mu je bolje otići u Rijeku, gdje su bolji uslovi za razvijanje, na većem je radaru skauta, pretpostavljam da će možda dobijati i neku stipendiju nešto. Uglavnom bolje mu je igrati u juniorima Rijeke pa taman ništa ne postigao nego da ga yebu naši "stručnjaci".

Da mi imamo neku Bog zna kakvu ekipu, da se borimo za titule, ja bih prvi rekao idi ba Kočeviću u qurac ako hoćeš čekaj svoju šansu ako nećeš idi gdje ti je volja, ali u ovim okolnostima je budalaština tako lako se odreći talentovanog momka.

Gojak je npr. isto otišao iz kluba jer se pričalo da ga treneri šikaniraju, konkretno Amar, ali porediti kvalitet i ciljeve tog Želje sa ovim današnjim je smiješno.
Momak igra u 2. HNL sa 23 godine, i to se ne moze zvati bilo kakvim uspjehom. Sto se tice Kocevica, otisao je sto su mu vise ponudili novaca, i gledao kratkorocno rijesenje. Bolje mu je bilo da je ostao i vjerujem da bi mogao napraviti fin transfer iz Zelje. Ovako sa 18 godina bez iskustva seniorskog fudbala ide u drugu zemlju i tu pokusava nesto iz pocetka. On je kod njih samo jedan u nizu igraca koji dolaze iz BiH/Albanije/Kosova/Makedonije.
Sta bi napravio da je osto završio bi u Goraždu il u Travniku na. Posudbi ko i svi ostali... Nemoj da lažemo mi kad imamo talenta mi ne znamo sta ćemo s cnjim,
Pa to ti je sad hipoteticki, sta bi bilo. Ovo je crno na bijelo da je zavrsio sa 23 godine u 2. HNL. Isto kao sto je jasno da bi Kocevic vise imao prostora za igru u seniorskog fudbalu kod nas nego u Rijeki. Ali eto, otom potom. Sretno njemu, samo treba napisati da su novci presudili, i da je nasa uprava amaterski djelovala.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 25 jun 2022, 14:12

Tristan10 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:
25 jun 2022, 13:31

Realno kakav je to uspjeh?
Pa yebiga bolje mu je igrati u HNL-u nego kod nas. Da je ostao u Želji pitanje gdje bi sad bio, možda i 1. liga FBiH.

Ja apsolutno razumijem odluku mlađih igrača, pogotovo sada Kočevića, ako si najtalentovaniji omladinac i ne možeš dobiti šansu u prvom timu ekipe koja je projektovana za sredinu tabele u BiH, e onda ga yebaji.

Logično da mu je bolje otići u Rijeku, gdje su bolji uslovi za razvijanje, na većem je radaru skauta, pretpostavljam da će možda dobijati i neku stipendiju nešto. Uglavnom bolje mu je igrati u juniorima Rijeke pa taman ništa ne postigao nego da ga yebu naši "stručnjaci".

Da mi imamo neku Bog zna kakvu ekipu, da se borimo za titule, ja bih prvi rekao idi ba Kočeviću u qurac ako hoćeš čekaj svoju šansu ako nećeš idi gdje ti je volja, ali u ovim okolnostima je budalaština tako lako se odreći talentovanog momka.

Gojak je npr. isto otišao iz kluba jer se pričalo da ga treneri šikaniraju, konkretno Amar, ali porediti kvalitet i ciljeve tog Želje sa ovim današnjim je smiješno.
Momak igra u 2. HNL sa 23 godine, i to se ne moze zvati bilo kakvim uspjehom. Sto se tice Kocevica, otisao je sto su mu vise ponudili novaca, i gledao kratkorocno rijesenje. Bolje mu je bilo da je ostao i vjerujem da bi mogao napraviti fin transfer iz Zelje. Ovako sa 18 godina bez iskustva seniorskog fudbala ide u drugu zemlju i tu pokusava nesto iz pocetka. On je kod njih samo jedan u nizu igraca koji dolaze iz BiH/Albanije/Kosova/Makedonije.
Uopšte pare nisu u pitanju.
moSa ljoŽe

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 25 jun 2022, 14:13

Azzuri je napisao/la:
25 jun 2022, 14:09
Tristan10 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Ugovor prvobitni koji su mu nasi ponudili je bio smijesan sa nekim ludim klauzulama..kasnije sta je bilo ne znm, ali sam ubjeden da momak zna da nece dobiti sansu i ocito ne stima na relaciji njega i edisa, cak je jedno vrijeme bio sklonjen iz prve ekipe i vracen za juniore, a sad ide u Rijeku....komotno si mu mogao garantovat da ces ga gurati maximalno i sigurno da bi ostao, ali da li bi iko od nas ostao i da ne napreduje za minimalac, kad moze za bolje uslove itekako napredovati i vise zaraditi..nasa greska i jos jedan igrac u nizu, niko od nas ne zna sta bi bilo sa Madzidom, Kulasinom i slicnim..mozda bi postali duplo bolji igraci, a mozda bi zavrsili ko Mujaga i slicni, ali cinjenica je da se prelako pustaju igraci koji imaju naznaka da bi mogli postati dobri..neshvatljivo je da Dzeno i Vucenovic dobijaju vise sanse nego nase dijete, za koje ce se ispostavi da ide u petoduplo sredeniji klub i ligu i sredinu opcenito..do nas je itekako .
Slazem se, uprava je amaterski dijelovala. Ali ne treba ni okolo pisati, nego napisati da su novci presudili.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 25 jun 2022, 14:14

Svi će oni bit proći igrat prodat se ali najgore je bit Zeljin navijac.Nit šta možeš nit šta ocekujes,eto ko fol zapeli bili protiv pitara malo ko euforije i onda realnost.Realnost je da smo u rangu Posusja Slobode i ostale buranije a to istinskog navijaca boli.Ja imam sezonsku ali mi nepada napamet vise davat za klub da dise na skrge.Ima ko je zaduzen za to.Ako nezna nemoze nek se fata drugog posla.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 25 jun 2022, 14:14

lijevapolutka je napisao/la:
25 jun 2022, 14:12
Tristan10 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Uopšte pare nisu u pitanju.
Ok, eto nisu pare. Ponudi ti njemu dobar ugovor sa 18 godina, vidio bi ti potpisa. Ali katastrofa kako nisu ranije poceli pregovore sa igracem a ne cekati na milost njega do zadnjeg. To samo amateri mogu.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 25 jun 2022, 14:18, ukupno mijenjano 1 put.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 25 jun 2022, 14:18

Kolika buka oko ovog malca kao i kod Gasala kad nije trebao potpisat pa se pljuvala uprava treneri a eto sad bi mu svi voljeli ledja vidjet
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 25 jun 2022, 14:24

Nadam se da nam ova pripremna nece biti nekad derbi za opstanak u ligi haha

A realno ovo sto vidim s kim cemo igrati pripremne, to su mnogo slabiji klubovi od nas, ali smo se doveli u takvu situsaciju da smo igracki tu negdje.

Ako nista na pocetku sezone iskoristiti Mulalicevu nafuranost igraca i umor ekipa iz Europe i uzeti nekolilo bodova za sigurniji opstanak, a poslije nek nas voda nosi.

Samo me zanima kako ce danas to izgledati na terenu jer mislim da imamo potencijala za peto mjesto bar

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 25 jun 2022, 14:24

dubioza144 je napisao/la:
25 jun 2022, 14:18
Kolika buka oko ovog malca kao i kod Gasala kad nije trebao potpisat pa se pljuvala uprava treneri a eto sad bi mu svi voljeli ledja vidjet
Nije problem malac jedan drugi treci, nego vise nepodnosljivi amaterizam kluba.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 25 jun 2022, 15:06

To što je on otišao u Rijeku nista apsolutno ne znači. On dole neće igrati pola sekunde to je valjda svima jasno.
Da će imati malo.bolje uslove,to sigurno hoće. Ali to nije presudno. Zeljo nikad nije imao bolje uslove rada pa smo prodali igraca, i igraca. To sto sad imamo ljude koji vode klub koji fudbal nisu ni na igrici vidjeli šta se tu može.

Kme kme za Gasalom,Gasal.ostao ne može proći mog rahmetli dedu a ne nešto drugo. To isto važi za ovoga. Vidjeli roditelji,kontaju mali Mesi,uzet ćemo love. To je normalno.

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 25 jun 2022, 15:07

mulaliću SMRADINO
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 jun 2022, 15:14

Bojudaosinebu je napisao/la:
25 jun 2022, 14:24
dubioza144 je napisao/la:
25 jun 2022, 14:18
Nije problem malac jedan drugi treci, nego vise nepodnosljivi amaterizam kluba.
Pa nema uprave, vec par entuzijasta koji obnašaju neke funkcije. Tu su da to liči na nešto, a znamo svi da tu nema prebijene pare.
Zapravo pravo je čudo kako klub funkconiše uopšte u takvom stanju. Navijači drže klub iznad vode i to je to, samo navijači i niko više.
Mi smo Željini, Željo je nas - u doslovnom smislu :mrgreen:

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 25 jun 2022, 15:16

FoxMulder je napisao/la:
25 jun 2022, 15:07
mulaliću SMRADINO
I šta dobiješ s tim što napises plaho me zanima? Jesi sad glavni u raji..

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 25 jun 2022, 15:19

Hulahopka je napisao/la:
25 jun 2022, 15:06
To što je on otišao u Rijeku nista apsolutno ne znači. On dole neće igrati pola sekunde to je valjda svima jasno.
Da će imati malo.bolje uslove,to sigurno hoće. Ali to nije presudno. Zeljo nikad nije imao bolje uslove rada pa smo prodali igraca, i igraca. To sto sad imamo ljude koji vode klub koji fudbal nisu ni na igrici vidjeli šta se tu može.

Kme kme za Gasalom,Gasal.ostao ne može proći mog rahmetli dedu a ne nešto drugo. To isto važi za ovoga. Vidjeli roditelji,kontaju mali Mesi,uzet ćemo love. To je normalno.
Prodali igraca i igraca al za kikiriki.
Pa niko i ne konta da ce postati prvi strijelac lige nego da ide tamo gdje ima bolje uslove za napredovanje.
A mi da smo ikad imali dobru politiku kluba i da smo znali raditi sa mladim talentovanim igracima prodavali bismo te igrace za vece pare a ne do 500k.
Sve dok nasim igracima bude vrh karijere otici u Tursku, mi nigdje necemo dospjeti.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 25 jun 2022, 15:35

Hulahopka je napisao/la:
25 jun 2022, 15:16
FoxMulder je napisao/la:
25 jun 2022, 15:07
mulaliću SMRADINO
I šta dobiješ s tim što napises plaho me zanima? Jesi sad glavni u raji..
Najludji je sad

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 25 jun 2022, 16:08

Hoče li se gdje moči pratiti tekma.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 25 jun 2022, 16:09

Hulahopka je napisao/la:
25 jun 2022, 15:06

Yebo te taj dedo dosadni, **** ti mulalic sve od a do z.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 25 jun 2022, 16:27

Nadam se da u ovim prijateljskim utakmicama ne vazi ovo pravilo za mlade igrace i da nam nas strucnjak moze sve djuturuma gurnuti sto ima.Da iko pametan u ovom klubu ima nabili bi ga nogom u guzicu odmah poslije Radnika I njegovog eksperimentisanja :puke: i do kraja sezone bi sve ovo sto obecava iz juniora dobilo priliku

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 25 jun 2022, 16:29

Izvinjavam se sto upadam samo bih dadam ..

Kod svih nasih klubova vjecito sita priča ...nabaca se nekih staraca i propaliteta iz srbije i hrvatske a rezultata nikad i nigdje.

Posebno ovdje mislim na Želju kao klub koji je uvijek i daanas imao najtalentovaniju djecu a nema ih u prvom timu niti bilo koji trener hoce da istrpi i kada iskoči neko talentovano dijete. Ali zato se trpe propaliteti iz okruzenja i tepa im se.

Neshvatljivo je npr prosla sezona ..sredina tabele, sezona propala niti mozes u evropu niti ispast imas jos par utakmica do kraja prvenstva i idealna prilika dati priliku 5-6 juniora da se kale i kojima bi svaka minuta seniorskog fudbala bila dragocjena u procesu sazrijevanja i prilagodbe na seniorski fudbal.
I u tako lagodnoj situaciji igraju ti Stilic, bekric, bogicevic, mekic...stvarno krajnji amaterizam i glupost.

I onda kada se dese slucajevi kao ovaj Kocevic i slicni onda kao neka panika a niko ne razmislja unapred.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 25 jun 2022, 16:31

Jel stvarno moguce da nisu uspjeli organizovati kameru i link za veceras sa Grbavice. Uzas

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 25 jun 2022, 16:43

Imajednabrigada je napisao/la:
25 jun 2022, 16:29
Izvinjavam se sto upadam samo bih dadam ..

Kod svih nasih klubova vjecito sita priča ...nabaca se nekih staraca i propaliteta iz srbije i hrvatske a rezultata nikad i nigdje.

Posebno ovdje mislim na Želju kao klub koji je uvijek i daanas imao najtalentovaniju djecu a nema ih u prvom timu niti bilo koji trener hoce da istrpi i kada iskoči neko talentovano dijete. Ali zato se trpe propaliteti iz okruzenja i tepa im se.

Neshvatljivo je npr prosla sezona ..sredina tabele, sezona propala niti mozes u evropu niti ispast imas jos par utakmica do kraja prvenstva i idealna prilika dati priliku 5-6 juniora da se kale i kojima bi svaka minuta seniorskog fudbala bila dragocjena u procesu sazrijevanja i prilagodbe na seniorski fudbal.
I u tako lagodnoj situaciji igraju ti Stilic, bekric, bogicevic, mekic...stvarno krajnji amaterizam i glupost.

I onda kada se dese slucajevi kao ovaj Kocevic i slicni onda kao neka panika a niko ne razmislja unapred.
E samo jos on fali da zaigra hahahha

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Google Adsense [Bot] i 44 gosta.