FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

InatSilanBosanski
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la InatSilanBosanski » 23 apr 2014, 21:53

De manite se gostovanja, stvarno svakakvi ljudi imaju pristup orgu. :sick:

Ma vi stvarno niste normalniii :yawn:

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 24 apr 2014, 00:09

koji ste vi debili,uzeli pisati o gostovanju i tim stvarima ovdje,pu jadovi jedni gadite mi se
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 24 apr 2014, 00:18

fkzeljeznicarba je napisao/la:Nije ovo navijački forum.
Nego sta je? Modni? Fudbal i navijanje idu jedno s drugim, ne napadam te samo ukazujem na ocitu gresku. :mrgreen:

Ne pisati nikakve gluposti slicne onim naprijed, ova tema i ovaj forum nisu mjesto za to, ne kurcite se kako ste informisani i upuceni u nesto sto ste culi u troli. ;)
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 24 apr 2014, 01:13

24. aprila 1985. godine na Grbavici je odigrana historijska utakmica. Naime, najtrofejniji bh. fudbalski klub, Željezničar imao je priliku plasirati se u finale Kupa UEFA (današnja Liga prvaka) i tamo se sastati sa popularnim kraljevskim klubom - Realom iz Madrida. Dakle, tog 24. aprila 1985. godine, Željezničar je igrao revanš utakmicu polufinala, protiv mađarskog Videotona. Bila je to utakmica koja se i dan danas prepričava, ne samo na Grbavici i u Sarajevu, nego i u drugim balkanskim državama, koje su nekada sačinjavale SFRJ.

Ipak, krenimo redom. Prvi susret odigran je u Sekešfehervaru (Szekesfehervar) sedam dana ranije. Prvo poluvrijeme je opravdalo epitet jednog polufinala. Mađari su poveli sa 2:0 nakon grešaka Željine odbrane, ali Željo je ubrzo uzvratio i smanjio na 2:1 golom Harisa Škore. Rezultat je bio dobar za "plave" koji su se u drugom poluvremenu skoncentrisali više na odbranu nego napad. Ali, takva igra je bila na kraju kobna. Pred kraj meča, Videoton je uspio da postigne gol za 3:1 i tako poveća svoje šanse za prolaz. Želji je jedino ostala utjeha da revanš igra pred svojim navijačima i da uz njihovu podršku može do pobjede.

Revanš utakmica je na "Grbavicu" (popularna "Dolina ćupova") privukla izuzetno veliki broj gledalaca. Posjeta je bila približno 25.000 ljudi. Nestrpljivo se čekao početak susreta. Bez obzira na rezultat iz prve utakmice, Željo je imao velike nade da će ipak proći Mađare. Već u 5. minuti, Edin Bahtić je postigao gol za vodstvo. Nakon gužve pred golmanom Mađara, Bahtić se najbolje snašao i postigao gol iz drugog pokušaja. Željo je nastavio igrati ofanzivno, a šanse su se redale, jedna za drugom. Ali, sve je to odbrana Videotona uspjevala osujetiti. U drugom poluvremenu, Željo je nastavio igrati kao u prvom dijelu, a Čurić je imao šansu utakmice. Nakon prodora Škore, koji je zaobišao 3 igrača Videotona, nesebično je dodao do Čurića na desnoj strani a ovaj je uputio prizeman šut. Lopta je prošla golmana ali i nekoliko milimetara pored gola. Čurić, stadion, stručni štab, igrači, svi su bili u nevjerici. Potom je opet Bahtić imao priliku za gol, ali njegov udarac glavom odlazi pored gola.

Jednu od najboljih utakmica za Želju je odigrao Mehmed Baždarević - popularni "Meša", koji je dijelio lopte kao na traci, za svoje saigrače. Čurić se ipak iskupio za prethodni veliki promašaj kada je sredinom drugog poluvremena povećao vodstvo Želje na 2:0. Bahtić je prethodno centrirao, a golman Mađara pogriješio. Na pravom mjestu našao se Čurić i svojim pogotkom povećao šanse za prolaz u finale. Bio je to rezultat koji je vodio Željezničar u finale Kupa UEFA. Teško je opisati slavlje navijača prilikom pogotka.

Još jednom je Željo mogao postići gol, a time i potvrditi prolaz, kada je Bahtićev udarac odbrana Videotona na čudesan način izbacila ispred gola. I onda je uslijedio 87. minut. U jednom od rijetkih napada Mađara, desni bek Czuhay je pogodio za 2:1. Nastao je muk na stadionu, primljen gol iz ničega i poznata gestikulacija Ivice Osima, tadašnjeg trenera FK Željezničar. Željo je pokušao da uradi nešto nakon primljenog gola, ali nije uspio. Posljedni zvižduk suca značio je i kraj svih nadanja za ekipu Ivice Osima i hiljade tužnih navijača na prepunom stadionu. Mađari su otišli na megdan Real Madridu u finale, gdje su poraženi rezultatom 3:1.

FK Željezničar - Videoton 2:1 (prva utakmica 1:3)
Gledalaca: 25.000
Strijelci: 1:0 – Bahtić (5), 2:0 – Ćurić (72), 2:1 – Ćuhai (87).

Sastavi timova

Željezničar: Škrba, Berjan, Baljić, Šabanadžović, Čapljić, Komšić, Bahtić, Škoro, Ćurić, (Čilić), Baždarević, Samardžija

Videoton: Lajoš Distl, Čuhai, Horvat (Novat), Peter Distl, Veg, Burča, Boršanji, Vitman, Sabo, Vadas, Palković

http://www.historija.ba/d/59-odigrana-u ... -videoton/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 24 apr 2014, 11:08

"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 24 apr 2014, 11:44

doživjeti možda neću da prođeš u finale i da velikog Reala pobjediš na penale...
DRUG NEBI TI PUNCA

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 24 apr 2014, 11:59

bagrcavi je napisao/la:doživjeti možda neću da prođeš u finale i da velikog Reala pobjediš na penale...
Ne znamo, a nećemo nikada ni znati. :)
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

KosevskoHill
Kontakt:

Post Postao/la KosevskoHill » 24 apr 2014, 12:56

delpiero502 je napisao/la:Kadeti dobili Borac u BL 2:0. Behram i Ajkunić strijelci.
Jesu li i juniori igrali ili samo kadeti ? Ova mali Behram što je iz Veleža došao je veliki potencijal, a mi sad imamo 10-ak mladih igrača koji su strašni potencijali i igraju za omladinske reprezentacije..Nadam se da će najtalentovaniji u budućnosti potpisivati ugovore i da će ljudi u klubu činiti maksimalne napore da ti igrači budu pod ugovorima jer mi smo takav klub koji je na to i orijentisan najviše..

Zna li neko više o Alibašiću, šta je sa tim momkom i zašto nije dobio ni minute u zvaničnim utakmicama ?
Željezničar za život cijeli !

zumba
Kontakt:

Post Postao/la zumba » 24 apr 2014, 13:35

KosevskoHill je napisao/la:
delpiero502 je napisao/la:Kadeti dobili Borac u BL 2:0. Behram i Ajkunić strijelci.
Jesu li i juniori igrali ili samo kadeti ? Ova mali Behram što je iz Veleža došao je veliki potencijal, a mi sad imamo 10-ak mladih igrača koji su strašni potencijali i igraju za omladinske reprezentacije..Nadam se da će najtalentovaniji u budućnosti potpisivati ugovore i da će ljudi u klubu činiti maksimalne napore da ti igrači budu pod ugovorima jer mi smo takav klub koji je na to i orijentisan najviše..

Zna li neko više o Alibašiću, šta je sa tim momkom i zašto nije dobio ni minute u zvaničnim utakmicama ?
Juniori su dobili 3 0

stannis
Kontakt:

Post Postao/la stannis » 24 apr 2014, 15:16

KosevskoHill je napisao/la:

Sto se tice Alibasica vjerovatno ako zaigra u prvenstvu da cemo morati platiti nesto maticnom klubu, ili lupam ?

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 24 apr 2014, 15:40

Hordas Doboj je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:doživjeti možda neću da prođeš u finale i da velikog Reala pobjediš na penale...
Ne znamo, a nećemo nikada ni znati. :)
Dobit ce Zeljo Reala na penale kad tad ;)
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 24 apr 2014, 16:05

[youtube][/youtube]

Pregledah opet utakmicu na ovom snimku ... Stvarno, kad pogledamo par poteza i akcija, Ara je prevazišao ovu našu ligu, samo mu još malo rutine fali ... Nismo ni svjesni kakvog napadača imamo, vrijeme će pokazati! Možda je čak i zaslužio da ga Pape zove kao trećeg napadača. Raduje me sve bolja forma Zole ... Moram ga pohvaliti, odigrao je perfektno ovu utakmicu, posebno prvo poluvrijeme. Seju ne treba ni pominjati ... :D joSe je kralj! Prolazio je protivničke igrače, driblao, asistirao, krpio pozicije i zatvarao u odbrani, čak i cuku iznio sa terena :lol: i na kraju zasluženo osvojio nagradu za igrača utakmice. :clap: Možda je i zaslužio i titulu igrača mjeseca?!
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 24 apr 2014, 16:46

Bravo za Aru, momak igra ko sat, nema se tu sta reci. Medjutim, previse sansi, polusansi i situacija mu treba da postigne go, a za golove se igra. Mi svi znamo da on zna i on to pokaze s vremena na vrijeme nekim strasnim potezom, al ako se mene pita najbolji napadac je onaj kojem najmanje sansi treba da dadne go.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 24 apr 2014, 17:29

Omladinci uspješni u Banja Luci

http://fkzeljeznicar.ba/omladinci-uspje ... luci/8642/" onclick="window.open(this.href);return false;

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 24 apr 2014, 18:07

exbabilon je napisao/la:Bravo za Aru, momak igra ko sat, nema se tu sta reci. Medjutim, previse sansi, polusansi i situacija mu treba da postigne go, a za golove se igra. Mi svi znamo da on zna i on to pokaze s vremena na vrijeme nekim strasnim potezom, al ako se mene pita najbolji napadac je onaj kojem najmanje sansi treba da dadne go.
Istina, u pravu si 100%, samo mnogi zaboravljaju da je momak tek nedavno napunio 19 godina! Rano je još, mlad je, tek za par godina ćemo moći o tome suditi. ;) Zato i kažem da mu fali malo rutine, a ona se stiče iskustvom.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 24 apr 2014, 19:59

Na zalost to iskustvo nece sticati kod nas.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 24 apr 2014, 20:02

Mislim da su mu ovo zadnje utakmice u plavom dresu, nadam se da grijesim.

Rios

Post Postao/la Rios » 24 apr 2014, 20:06

Ara je nevjerovatan potencijal..Sa samo 19 godina je vec prvi strijelac ekipe kao sto je Zeljo,to nije mala stvar..Naravno da mu fali jos rutine i iskustva u tim presudnim momentima,ali to dolazi sa godinama..Zao mi je sto ga necemo gledati jos dugo na Grbavici..Opet za njega je bolje da ide iz ove lige..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

mrsd
Kontakt:

Post Postao/la mrsd » 24 apr 2014, 20:08

slika
1921 💙

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 24 apr 2014, 20:28

Protiv Veleza su svi na broju. Neocekujem da ce Velez nesto pretjerano zapeti, mozda prvih 10 min.. Kad dobiju po usima popustice.
Najvise me strah Dine, nadam se da se nece glupirati i vraitit Bucana na mjesto beka, a Svraku na krilo.
NO PYRO NO PARTY

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 34 gosta.