To je vise zbog pic'astog kriterija sudaca u Primeri ,nego li je do nekih grubih startova .Faraon iz Visokog je napisao/la:Juznjak spanija je prva po crvenim kartonima ove sezone ja mslm,gore si napisao da ne dobivaju toliko crvenih
Lige petice
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Lige petice
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
@BigBigBang
A to bi OX,Rahem ili sta ja znam tko dobio sansu u Realu u prvoj postavi?.Ja kazem samo da imas kod spanjolskih klubova itekako dosta talenata,cak vise nego u EPL,ali da oni ne mogu tako lako doci do prve postave.Kuzis?
Alcantri je zaista tesko dobiti pravu sansu jer nema covjek konkurenciju u Rosickyom i Arteti,nego u Cescu i Xaviu,koji su pak za pomenuti dvojac iz Arsenala space shuttleovi.
A to bi OX,Rahem ili sta ja znam tko dobio sansu u Realu u prvoj postavi?.Ja kazem samo da imas kod spanjolskih klubova itekako dosta talenata,cak vise nego u EPL,ali da oni ne mogu tako lako doci do prve postave.Kuzis?
Alcantri je zaista tesko dobiti pravu sansu jer nema covjek konkurenciju u Rosickyom i Arteti,nego u Cescu i Xaviu,koji su pak za pomenuti dvojac iz Arsenala space shuttleovi.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
-
BigBigBang
- Kontakt:
Wilsheru su bili konkurencija Nasri, Fabregas, Song i Diaby pa je opet igrao. Ima talenata u Spaniji, ima ih bruka i u Francuskoj i u Njemackoj, pa cak i Englezi imaju neke talente to ne mijenja cinjenicno stanje a to je da je fudbalskki NBA ispred svih liga.Adi_Zepce je napisao/la:@BigBigBang
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
@Faraon i BigBigBang a jel po vama za ocjenu trenutne kvalitete liga bitnije ono što se dešava u ovoj sezoni ili ono što se desilo prije 5 godina?
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
Jel tebi Chelsea trenutno najjaci klub ili Barcelona?KSIVLE je napisao/la:@Faraon i BigBigBang a jel po vama za ocjenu trenutne kvalitete liga bitnije ono što se dešava u ovoj sezoni ili ono što se desilo prije 5 godina?
Rođen s tobom da budem
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ne znam zasto se raspravljate, pa ocigledno je da Valencija,At. Mad.,Barca I Real imaju najjace fudbalske skole na svijetu. Pored toga imaju i najjace igrace na svijetu. Samim tim im je liga najjaca na svijetu, zanemariti cemo to sto drugi primi 4 komada lagano(a bilo je prica kako je taj drugi konacno spreman da pomrsi racune Barci i Realu, doduse jesu pomrsili Realu sad ovi moraju ganjati vecu gol razliku koju je Barca nabila na At.Mad.). Zanemariti cemo to sto ce na kraju sezone treci imati nekih 30 bodova zaostatka. Zanemariti cemo i to sto treca ekipa u Spaniji dobije manje para od TV prava od ZADNJE ekipe u Engleskoj. Naravno da je Spanska liga jaca, pa vidite po njihovim stadionima nema se gdje stajati, sve zauzeli navijaci.
Celik!3,2,2.
Zadnja dva ep u19, zadnja dva ep u21, klupska prvenstva evrope za mlade gdje u zadnjih par godina dominiraju Spanci... To su samo neki dokazi da Spanija najbolje radi sa mladim igracima i da im ne trebaju seici i krcevi palcevi da bi napravili kakvu ozbiljnu ekipu.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
U Spaniji imas dvije ozbiljne ekipe. A pricate kao da ima 20 ozbiljnih. Ne trebaju seici, ali sta su to Real i Barca drugaciji? Eto samo sto dobijaju novac od drzave odnosno pokrajine, u ENgleskoj tog nemas. Furate vise te seike, a Real prvi zapoceo davati ogromne novce za igrace. Kad zatrebaju pare Santiago se proda Madridu i onda ga dobiju nazad na koristenje, smijesno.
Celik!3,2,2.
Zato u Engleskoj imamo dosta ozbiljnih timova poput Citya,Evertona,Fulhama,Arsenala,Liverpoola itd.koji su unutar granica lige dobri,a van nje blago receno ocajni.Slicno kao i u BiH gdje se po 6-7 timova bori za prvaka (recimo da su ozbiljni),a kada izađu u Europu tek tada nastaje veselje.
To sto non-stop govorite kako Reala i Barcelonu pomaze drzava,budite sigurni da nisu sami.Shvatite da je u Španjolskoj normalno prodati stadion gradu,a onda ga ponovno dobiti na koristenje.To je uradila i Valencia,a igra ponovno na Mestalli.Španjolcima je to bitno uraditi jer ljudi ne zele da se recimo im stadioni zovu "Etihad" i sl,jer su to ljudi koji drze do svoje tradicije i kulture.
To sto non-stop govorite kako Reala i Barcelonu pomaze drzava,budite sigurni da nisu sami.Shvatite da je u Španjolskoj normalno prodati stadion gradu,a onda ga ponovno dobiti na koristenje.To je uradila i Valencia,a igra ponovno na Mestalli.Španjolcima je to bitno uraditi jer ljudi ne zele da se recimo im stadioni zovu "Etihad" i sl,jer su to ljudi koji drze do svoje tradicije i kulture.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
-
BigBigBang
- Kontakt:
Pa mora se gledati zadnjih pet sezona ne mozes na osnovu pola godine zakljucivati koja je liga najjaca zato i postoji petogodisnji obracun, svake godine bi onda neka druga liga bila najbolja a Portugal bi na osnovu one jedne sezone ima 4 predstavnika u Ligi Prvaka jer su za tu godinu imali najveci koeficijent. Konstanta se cijeni, 5 godina je realno razdoblje, nije to neka daleka proslost pa da se sad zalis na to, ako si konstantan 5. godina imaces titulu najbolje lige koju Engleska godinama drzi, sta je tu problem, ako Bundelsiga bude konstantno naredne 3-4 sezone imala 1 ili 2 najbolji koeficijent bice najbolja liga...KSIVLE je napisao/la:@Faraon i BigBigBang a jel po vama za ocjenu trenutne kvalitete liga bitnije ono što se dešava u ovoj sezoni ili ono što se desilo prije 5 godina?
AdiZepce
Jes jes Arsenal je van lige ocajan, pa Arsenal je svake godine u LP i svake godine prolazi grupu(finale, polufinale, cetvrtfinala) dok treci tim Spanije Valencija nerijetko i ne ucestvuje u grupnoj fazi a zna iz iste i ispasti, pa ako je Arsenal ocajan kakav bi naziv dao Valenciji, kad se vec razbacujes sa istim haj da cujemo? Po svim pokazaetljima Valencija je losija od Arsenala u Evropi, koeficijent, nastupi, konstantnost, haj nam sad reci sta je Valencija ako je Arsenal ocajan?
Upravo zato sot je to vama nromalno prodavanje i poklanjanje novca od drzave zato je ta drzava a i ti klubovi u ogromnoj krizi, pa smijesna Valencija je pocela praviti stadion prije Arsenala, kad ga naprave za jedno jos 5. godina otplatice ga 2100-e godine.
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 21 dec 2012, 15:14, ukupno mijenjano 2 puta.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Zasto se onda dize tolika frka protiv seikova? Sta Spanci trebaju prodavati stadione pa ih dobivati nazad, odnosno dobijati pare od drzave, a Engleze ko ****, nek skupljaju kako znaju jer im drzava ne da? To su iste pare, odnosno pare koje klub nije sam zaradio. Zato ni Barca ni Real nemaju sta prigovoriti Cityu, posebno Real.
Arsenal,Chelsea,Liverpool,United su ozbiljniji u LP od At.Mad.,Valencije,Villareala,Malage. Spominjete LP, samo dva kluba uspiju biti u zavrsnici, i to jedan do prije dvije godine nije meda mogao sad su malo napredovali, dok kod Engleza uvijek imas drugu ekipu u vrhu. Arsenal vec 13 godina prolazi grupu bez problema, sigurno da je ozbiljniji od Valencije,At. Madrida.
p.s. Kakva tradicija? Valencija napravila novi stadion i lafo im stalo do tradicije
p.s.2 koji spanci? Ono saka jadniak sto bude na stadionU?

Arsenal,Chelsea,Liverpool,United su ozbiljniji u LP od At.Mad.,Valencije,Villareala,Malage. Spominjete LP, samo dva kluba uspiju biti u zavrsnici, i to jedan do prije dvije godine nije meda mogao sad su malo napredovali, dok kod Engleza uvijek imas drugu ekipu u vrhu. Arsenal vec 13 godina prolazi grupu bez problema, sigurno da je ozbiljniji od Valencije,At. Madrida.
p.s. Kakva tradicija? Valencija napravila novi stadion i lafo im stalo do tradicije
p.s.2 koji spanci? Ono saka jadniak sto bude na stadionU?
Celik!3,2,2.
Dobra draga proslost.Svi zivimo u proslosti jer nam je ocito bila tada dobro,ne zelim priznati da je danas Liverpool panjina za Valenciu i Atletico,a bgm nije daleko od toga ni Arsenal.Mozda ako zelite biti bolji da pokusate naci igrace u Rayu ili u 3.ligi Španjolske,pa ce onda stici i pobjeda nad SwanseomAllGunsBlazing je napisao/la:Zasto se onda dize tolika frka protiv seikova? Sta Spanci trebaju prodavati stadione pa ih dobivati nazad, odnosno dobijati pare od drzave, a Engleze ko ****, nek skupljaju kako znaju jer im drzava ne da? To su iste pare, odnosno pare koje klub nije sam zaradio. Zato ni Barca ni Real nemaju sta prigovoriti Cityu, posebno Real.
p.s. Kakva tradicija? Valencija napravila novi stadion i lafo im stalo do tradicije![]()
![]()
![]()
p.s.2 koji spanci? Ono saka jadniak sto bude na stadionU?![]()
P.S Tradicija ostaje,jer stadion se nece zvati "Emirates" kao u neki,vec "Nova Mestalla"
P.S 2 Po stoti puta Španjolsku drma stransa kriza,ravno onoj u Grckoj.Ulaznice su strasno skupe i bolje je ljudima kruh da kupe nego da dođu na stadion.
@BigBigBang
Valencia je bila i vise nego ocajna.Razlog je bio dug od preko 550 miliona eura,da je Arsenal to pogodilo tesko bi uopce vise vidio Europu.Valencia se tek polako vraca i trenutno ima kvalitetniji tim od Arsenala,no znam da se s tim neces sloziti jer ipak u Arsenalu imas tonu vrsnih otockih "talenata"
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
-
BigBigBang
- Kontakt:
Da ponovim pitanje kako Arsenal moze biti panjina za jednu Valenciju kad je po svim segmentima uspjesniji od te iste Valencije, cak i za virjeme ovih sedam godina bez trofeja?
Ako je Arsenal ocajan u Evropi, kakav je to naziv za Valenciju? Nepostojeca, kanta za napucavanje? Odgovorim nam posto se razbacujes olako sa izrazima ocajan, da vidimo kako ces nazvati voljeni klub.
Ako je Arsenal ocajan u Evropi, kakav je to naziv za Valenciju? Nepostojeca, kanta za napucavanje? Odgovorim nam posto se razbacujes olako sa izrazima ocajan, da vidimo kako ces nazvati voljeni klub.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
@Paja nemoj vise se sa Adijem raspravljati vidis da lik nema pojma. Pa i Arsenal je imao dug. Od 490 miliona Eura. Pa su opet 13 godina u Evropi prolazili grupu.
Celik!3,2,2.
Nemam ti sto ponoviti,citaj sta sam napisao.BigBigBang je napisao/la:Da ponovim pitanje kako Arsenal moze biti panjina za jednu Valenciju kad je po svim segmentima uspjesniji od te iste Valencije, cak i za virjeme ovih sedam godina bez trofeja?
@AllGunsBlazing
Najbolji argument koji sam dosada cuo "Nema pojma".Ocito je kad vise ne znas sta da kazes drugom kazes da nema pojma.Bravo!!
Arsenal iako je imao taj dug nije morao prodavati svoje najbolje igrace,kako je to ucinila Valencia.Trebas shvatiti da Arsenal za jedan transfer rok potrosi dva puta vise od Valencije i da se vodimo onom vasom da je novac presudan Arsenal bi morao duplo biti jaci od Šišmiša,ali nije.
Zadnja izmjena: Adi_Zepce, dana/u 21 dec 2012, 15:26, ukupno mijenjano 1 put.
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
-
BigBigBang
- Kontakt:
E cuj da je ARsenal pogodio dug hahaha jok Arsenalu stadion pao sa neba. Arsenal nije digao kredit od 470 miliona funti, Deda Mraz dosao i poklonio stadion.
E sad kad si rekao da je treci klub spanske lige i vise neog ocajana, a to je ujedno i treci najuspjesniji spanski klub u zadnjih 5-6 godina u Ligi Prvaka, jasno mozes skontati kakva je to liga i da nije ni blizu najjace. Pa Atletico kad udje u LP (svako 10 godina otprilike) ispadne u grupi a u ekipi ima zlatnu kopacku Forlana a partner u napadu mu Aguero
Sevilla se domogne 4. mjesta i ispadne u kvalifikacijama, Real prije do prije dvije godine imao seriju od jeno 6-7 godina da ne moze osminu finala proci, dje je to najjaca liga?
E sad kad si rekao da je treci klub spanske lige i vise neog ocajana, a to je ujedno i treci najuspjesniji spanski klub u zadnjih 5-6 godina u Ligi Prvaka, jasno mozes skontati kakva je to liga i da nije ni blizu najjace. Pa Atletico kad udje u LP (svako 10 godina otprilike) ispadne u grupi a u ekipi ima zlatnu kopacku Forlana a partner u napadu mu Aguero
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 21 dec 2012, 15:29, ukupno mijenjano 1 put.
Digli kredit i zavrsili stadion.Prodali ime stadiona (ili sto su vec) dobrim dijelom su vratili taj krediti jel? Valencia imala dug od 550 miliona,stadion ni upola gotovo i danas mu treba jos 200injak miliona za dovrsetak i ti pokusavas uporediti situaciju Arsenala s ovom koju ima Valencia?BigBigBang je napisao/la:E cuj da je ARsenal pogodio dug hahaha jok Arsenalu stadion pao sa neba. Arsenal nije digao kredit od 470 miliona funti, Deda Mraz dosao i poklonio stadion.
@BigBigBang
Ocajna i bila ocjana su dva razlicita vremena.Ja ponavljam da se vi drzite proslosti,a nezelite da sagledate sadasnjost.Španjolci 4 u LP imaju,a Englezi dva.Španjolci imaju veliku sansu da prođu dalje gotovo svi timovi,ako se to ne desi u LP cu sigurno imati minimalno dva kluba,a koliko Englezi?
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
-
BigBigBang
- Kontakt:
Hahaha ti ako mislis da se 470 miliona funti moze otplatiti prodajom imena jednog stadiona mi nemamo sta pricati, pa to ime stadiona je smijesnih 5 miliona funti godisnje bilo u prvom ugovoru, Arsenal je svojim profitom otplatio skoro sav dug, a to je nesto sto Valencija nema. I Valencija je digla kredit i Valencija ej prodala dosta dobrih igraca zasto oni nisu otplatili, zato sto su se morali otplatiti stari dugovi, kad se bilo prvak spanije i kad su se igrala finala ligge sampiona to je ta politika....Adi_Zepce je napisao/la:Digli kredit i zavrsili stadion.Prodali ime stadiona (ili sto su vec) dobrim dijelom su vratili taj krediti jel? Valencia imala dug od 550 miliona,stadion ni upola gotovo i danas mu treba jos 200injak miliona za dovrsetak i ti pokusavas uporediti situaciju Arsenala s ovom koju ima Valencia?BigBigBang je napisao/la:E cuj da je ARsenal pogodio dug hahaha jok Arsenalu stadion pao sa neba. Arsenal nije digao kredit od 470 miliona funti, Deda Mraz dosao i poklonio stadion.
Ako cemo o sadasnjosti, sadasnjost je takva da je Engleska na petogodisnjem koeficijentu jos uvijek prva, dok je god tako to je sadasnjojst, pa nece sa na osnovu jedne sezone koja je tek na polovini mjeriti jacina liga.
Da pojasnimo,Arsenal je dobio pet miliona na ime stadiona.dobije vise od TV prava (to ne sporimo) i lakse je vratio dug.Valencia nije otplacivala stare dugove jer su bili otplaceni prodajom Mendiete i Lopeza,ti dugovi su stvoreni u periodu od 2006-2009 godine.Ono sto je najvaznije je sadasnjost.Valencia iako ima poprilicno velik dug i danas ima izuzetno jak tim,kakav nema 90% timova u EPL.BigBigBang je napisao/la:Hahaha ti ako mislis da se 470 miliona funti moze otplatiti prodajom imena jednog stadiona mi nemamo sta pricati, pa to ime stadiona je smijesnih 5 miliona funti godisnje bilo u prvom ugovoru, Arsenal je svojim profitom otplatio skoro sav dug, a to je nesto sto Valencija nema. I Valencija je digla kredit i Valencija ej prodala dosta dobrih igraca zasto oni nisu otplatili, zato sto su se morali otplatiti stari dugovi, kad se bilo prvak spanije i kad su se igrala finala ligge sampiona to je ta politika....Adi_Zepce je napisao/la:Digli kredit i zavrsili stadion.Prodali ime stadiona (ili sto su vec) dobrim dijelom su vratili taj krediti jel? Valencia imala dug od 550 miliona,stadion ni upola gotovo i danas mu treba jos 200injak miliona za dovrsetak i ti pokusavas uporediti situaciju Arsenala s ovom koju ima Valencia?BigBigBang je napisao/la:E cuj da je ARsenal pogodio dug hahaha jok Arsenalu stadion pao sa neba. Arsenal nije digao kredit od 470 miliona funti, Deda Mraz dosao i poklonio stadion.
P.S Sadasnjost je ono sto se desava danas,a to sto je desavalo se prije pet godina je proslost.Ove sezone Primera i Bundesliga su za klasu ispred ostalih i to ce do samog kraj potvrditi.Barem Primera
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
-
BigBigBang
- Kontakt:
Pa i u sadasnjosti Valencija je smijesna naspram svakog jaceg Engleskog kluba, ja ne znam nabrojati vise od 5 igraca te ekipe. Prodju grupnu fazu svake trece godine i oni jaci od 90% engleskih klubova
. 7 godinaX5 miliona=35 miliona strasno otplatise od imena 470 miliona funti
Sadasnjost je takva da je na zadnjem kraju petogodisnjeg obracuna Engleska najbolja liga po ko zna koji put zaredom bila tako da dok se to ne promjeni ti se mozes zadovojliti ovim jednogodisnjim obracunom, pa sta i Portugalci su prije koju godinu imali najveci koeficijent pa nisu najjaca liga ni tada bili a ni sada.
Sadasnjost je takva da je na zadnjem kraju petogodisnjeg obracuna Engleska najbolja liga po ko zna koji put zaredom bila tako da dok se to ne promjeni ti se mozes zadovojliti ovim jednogodisnjim obracunom, pa sta i Portugalci su prije koju godinu imali najveci koeficijent pa nisu najjaca liga ni tada bili a ni sada.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.