2. Bundesliga - Cvajta
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Re: 2. Bundesliga - Cvajta
Hannover 96 odlučan je vratiti se u Bundesligu. Dugogodišnji šef HSV-a imenovan je novim sportskim direktorom
Dvije godine nakon što je napustio Hamburger SV, Jonas Boldt ima novi posao u njemačkom profesionalnom nogometu.
Četrdesetčetverogodišnjak će postati novi sportski direktor Hannovera 96, naslijedivši Jörga Schmadtkea.
Dvije godine nakon što je napustio Hamburger SV, Jonas Boldt ima novi posao u njemačkom profesionalnom nogometu.
Četrdesetčetverogodišnjak će postati novi sportski direktor Hannovera 96, naslijedivši Jörga Schmadtkea.
Schmadtke je htio samostalnost u Hanofi a ne da bude potrčko Kindu i Beckeru. Rastanak je bio još prije 2 mjeseca. Mislim da bi vukovima bio dobar izbor.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Nijedan portal nije se ni našalio da ga spomene.
Vise se raspravlja o novom treneru,nego o poziciji sport.direktora,jer to je manje-vise i određeno,mislim i prije baraz utakmice sa Paderbornom
@Amirutah
Kad smo kod vukova bolje da nastavimo temu u cvajti
Jasno je da bi se sa sadašnjim kadrom ekspresno vratili ali problem je financijska konstrukcija. Dakle mora se prodavati, i tu dolazimo do srži problema. Agenti igrača traže angažmane i ponuda ima, samo pitanje je odštete. Evo, uzmimo npr. Majera. Como je zainteresiran, tamo im igra i Baturina sa kojim su vrlo zadovoljni, ali nema šanse da povratite i pola od 25 milja koje ste za Lovru dali. Ako dobijete i četvrtinu dobro ste prošli.
Kad smo kod vukova bolje da nastavimo temu u cvajti
Jasno je da bi se sa sadašnjim kadrom ekspresno vratili ali problem je financijska konstrukcija. Dakle mora se prodavati, i tu dolazimo do srži problema. Agenti igrača traže angažmane i ponuda ima, samo pitanje je odštete. Evo, uzmimo npr. Majera. Como je zainteresiran, tamo im igra i Baturina sa kojim su vrlo zadovoljni, ali nema šanse da povratite i pola od 25 milja koje ste za Lovru dali. Ako dobijete i četvrtinu dobro ste prošli.
Ako odluke donose Benaglio i novinari Weilmann i Rudolph onda je logično da se ništa bolje nije ni pronašlo. Tako je bilo i kod nas u Hamburgu, amateri biraju podobne i poslušne i nema tu napretka. Sa Heckingom je lako surađivat, poštuje autoritete i to im je dovoljno.Amirutah1988 je napisao/la: ↑29 maj 2026, 12:17Nijedan portal nije se ni našalio da ga spomene.
Vise se raspravlja o novom treneru,nego o poziciji sport.direktora,jer to je manje-vise i određeno,mislim i prije baraz utakmice sa Paderbornom
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Navikao sam se da pisem o Wolfsburgu na temi Cvajte,sta cu moramledar je napisao/la: ↑29 maj 2026, 12:23@Amirutah
Kad smo kod vukova bolje da nastavimo temu u cvajti![]()
Tako je to kada trosis velike novce,čak i pretplatis,a dobijes zapravo nista.
Svjesni smo ,mi navijaci,da necemo dobiti,ne samo za Majera vec i druge igrace ni priblizno novca,ali isto tako,ne moze se ni prodati za bilo šta.
Wind ne bi smio biti prodat ispod 5 miliona,
Za Amouru jos proslog ljeta pisalo se da ce traziti +/- 20 miliona,kupili ga za nesto manje od 15 miliona,ispod 10 bilo bi suludo prodati
Wimmer,bilo je opcija u Engleskoj ili da ostane u BL,od proljeca se utihnulo o njegovoj prodaji i odlasku.Čak sta vise navijaci se nadaju njegovom ostanku,meni licno nije igrac kojeg zelim u klubu.
Vini Souza kupili ga za 15 milionaE,daj Boze da se neki engleski klub našali pa da ga vrati u Championship gdje mu je i mjesto,pa makar ga uzeli i za pola cijene(jedan od najvecih promašaja)
Paredesa ne znam ko bi i želio,dosao je u Wolfsburg iz MLS lige,moze se prodati za 2-3 miliona minimum,ali nisam čitao da ga želi neki klub.
Trazimo 10 miliona za njega,u opciji je i posudba uz kupovinu.
Kouilerakis,jedan od mojih omiljenih igrača,citao sam da je Real zainteresiran,zaista bih volio da ode u neki top klub,ali cijena s obzirom da je 2003 godiste,ne bi smjela biti ispod 20 miliona ,jer zaista vrijedi.
Ne želim ni da spominjem ime najveceg krivca za poraz protiv Paderborna,neka ide za bilo koji novac,samo da ga vise nikad očima ne vidim
Kumbedi i Jenz otici ce za sicu,Vavro-njega bih ostavio,zahvalan igrac,pokazao je da mu je stalo do kluba skoro u svakoj utakmici,sto je ove sezone bila rijetkost u ovoj ekipi.
Grabara,ispod 15 miliona ne bih razmatrao ponude,da je neki drugi golman bio,Wolfsburg kakvu je imao odbranu,bili bi zakucani za samo dno BL.
Ono što želim za Kouilerakisa,i Grabari želim,u neki top klub jer su zaslužili.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja da se pitam, ja bih zaganjao Amouru i doveo ga u BVB sad po snizenoj cijeni.
Meni se on nesto uvijek svidjao kao igrac. Brz, prodoran, dobar. Jest da bi se protiv BVB-a uvijek momacki ispromasivao, ali bi se uvijek borio i trcao ko lud...
Meni se on nesto uvijek svidjao kao igrac. Brz, prodoran, dobar. Jest da bi se protiv BVB-a uvijek momacki ispromasivao, ali bi se uvijek borio i trcao ko lud...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Amouri je trebala ekipa koja igra brz fudbal,kao sto kazu cik-cak potezi,to u Wolfsburgu nije imao,ove sezone prosto se pogubio,doslo je i do sukoba između Heckinga i njega,sigurno ne bi dosao u Wolfsburg da je znao kako ce se kretati ove dvije sezone.kraljttbvb je napisao/la: ↑29 maj 2026, 14:14Ja da se pitam, ja bih zaganjao Amouru i doveo ga u BVB sad po snizenoj cijeni.
I u ovoj katastrofi od Wolfsburga,bio je dobar igrac,a dovesti ga u jedan sređen klub sa dobrom podlogom,sigurno je dobar potez,isplativ,jer mu je 26 godina,moze igrati 5 godina jako dobro,njemu ce naredni klub biti prekretnica u karijeri.
@Amirutah
Od 33 igrača u kadru istekla su vam 3 danca (Lindström, Daghim i Wind) i Paredes i to je dobra stvar. Vraćaju se u svoje matične klubove Seelt i Belocian (otvorena mogućnost produljenja). To je 6 igrača manje. Ali vam se zato vraća 6 igrača sa posudbe (Kaminski, Olsen, Vranckx, Franjić, Grzywacz, Angely). Znači opet ste na istom, s tim što ova zadnja 3 povratnika ne uzimaju neku plaću.
Produljili/potpisali ste svoje mladce Bürgera i Neiningera što je ulaganje u budućnost.
Došao vam je Rexhbecaj iz fuggera kostenloss.
Ostaje pitanje Eriksena koji ima još godinu dana ugovora za kojeg sumnjam da mu se u tim godinama igra cvajta.
Od odlazaka konkretni su samo Grabara (Brügge), Amoura (Everton) i Majer (Como). Očekuje se rješavanje statusa Eriksena i naravno Koulierakisa koji je prekvalitetan za cvajtu, no ponuda zasad nema.
To bi bio neki rezime dosad.
Glavni problemi su financije i s tim povezano brojno stanje koje se nedovoljno smanjuje. Financije bi se trebale popraviti od odlazaka, samo što će naravno svi htjet profitirat od vaše situacije pa bi efekt mogao bit puno manji od očekivanog. Brojno stanje se može rješavat ko i dosad - posudbama, no to donosi samo malo financijsko rasterećenje. Optimalan za cvajtu bi bio kadar 25-26 nogoloptača, što znači da bi se uz gore nabrojane morali riješit njih još pešest.
Od 33 igrača u kadru istekla su vam 3 danca (Lindström, Daghim i Wind) i Paredes i to je dobra stvar. Vraćaju se u svoje matične klubove Seelt i Belocian (otvorena mogućnost produljenja). To je 6 igrača manje. Ali vam se zato vraća 6 igrača sa posudbe (Kaminski, Olsen, Vranckx, Franjić, Grzywacz, Angely). Znači opet ste na istom, s tim što ova zadnja 3 povratnika ne uzimaju neku plaću.
Produljili/potpisali ste svoje mladce Bürgera i Neiningera što je ulaganje u budućnost.
Ostaje pitanje Eriksena koji ima još godinu dana ugovora za kojeg sumnjam da mu se u tim godinama igra cvajta.
Od odlazaka konkretni su samo Grabara (Brügge), Amoura (Everton) i Majer (Como). Očekuje se rješavanje statusa Eriksena i naravno Koulierakisa koji je prekvalitetan za cvajtu, no ponuda zasad nema.
Glavni problemi su financije i s tim povezano brojno stanje koje se nedovoljno smanjuje. Financije bi se trebale popraviti od odlazaka, samo što će naravno svi htjet profitirat od vaše situacije pa bi efekt mogao bit puno manji od očekivanog. Brojno stanje se može rješavat ko i dosad - posudbama, no to donosi samo malo financijsko rasterećenje. Optimalan za cvajtu bi bio kadar 25-26 nogoloptača, što znači da bi se uz gore nabrojane morali riješit njih još pešest.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 30 maj 2026, 12:04, ukupno mijenjano 1 put.
Što se trenera tiče izgleda da je Strobl iz Verla najizgledniji kandidat. Hm, Hecking i Schwegler menadžeri, abmiciozan ali neiskusan trener, vidjećemo kako će to izgledati, u svakom slučaju biće zanimljivo.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Lindstrom,Daghim i Wind su prošlost ,Paredes isto.ledar je napisao/la: ↑30 maj 2026, 11:53@Amirutah
O Beloican se jos raspravlja,čeka se Leverkuzen.
Olsen ce otici,Franjic,Cozza i Kaminski(jučer sam.procitao da se nece vratiti) ,tesko je vjerovati da ce Aster biti tu,ja ga i ne želim.
Neininger je dobra odluka,iznenadio sam se kad je Elvis odlučio vratiti se u Wolfsburg,bez obzira gdje klub igrao,i vjeruj u ovoj priči oko ispadanja,skroz sam na njega zaboravio,bit ce on nama+,to je sigurno.
Za Eriksena je zainteresovan Ajax,skrasit ce se on vec negdje,ako nista da stekne medijsku popularnost barem jos na 1 godinu.
Kouilerakis,dat ce Bog da ode u neki dosta jači i bolji klub,ako je tačno Real je zainteresiran
Ja kako sam do sad pobrojao 14 igrača je sigurno da odlaze
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Prema Bildu , Tim Walter je odbio ponudu VfL Wolfsburga. Navodno je klub iz Donje Saske kontaktirao 50-godišnjaka, ali je odlučio odbiti.
Razlog očito leži u njegovoj trenutnoj situaciji u Holstein Kielu. Walter je preuzeo klub u veljači i osigurao im opstanak u Bundesligi. Nakon jedanaest utakmica, postizao je prosjek od 1,55 poena po utakmici.
Alexander Blessin se već nekoliko tjedana povezuje s VfL Wolfsburgom . Nekoliko medija, uključujući Wolfsburg Allgemeine Zeitung , izvijestilo je o interesu kluba iz Donje Saske.
Pedesettrogodišnjak je prošle sezone trenirao FC St. Pauli. Nakon ispadanja hamburškog kluba iz lige, Blessin ostaje kandidat za trenersku poziciju Wolfsburga. Prema novinama WAZ, ima dobre šanse dobiti posao.
Ime kruži Volkswagen Arenom već mjesecima. To sugerira da oni koji su na vlasti ozbiljno razmatraju trenerski profil bivšeg trenera St. Paulija.
Još jedno ime koje se nedavno pojavilo je Tobias Strobl iz SC Verla . Prema RevierSportu, Wolfsburg ozbiljno razmatra 38-godišnjaka.
Na prvi pogled, potpisivanje ugovora s trenerom treće lige bilo bi prilično iznenađujuće. Međutim, Strobl je brzo stekao izvrstan ugled. Tek je u ljeto 2025. prešao iz FC Augsburga II u Verl. Tamo je klub predvodio do snažne sezone, završivši šesti i osvojivši Westfalski kup.
Njegov ofenzivni i hrabar stil igre posebno je hvaljen. Strobl se smatra trenerom koji razvija momčadi i tjera ih da igraju atraktivan nogomet. To bi moglo biti zanimljivo VfL Wolfsburgu nakon razočaravajuće sezone.
Međutim, postoji jedna prepreka. Strobl još uvijek ima ugovor s Verlom do ljeta 2027. Prema RevierSportu, ovaj ugovor ne sadrži klauzulu o otkupu. Nadalje, sportski direktor Zlatko Janjić nedavno je izjavio da trenutno sve ukazuje na to da će trener ostati.
Evo večeras update - Ajax zainteresiran za Eriksena i Majera, Juve za Koulierakisa (slab interes), Celta za Maehlea. Grabara i Amoura su još na čekanju,Amirutah1988 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 17:40Olsen ce otici,Franjic,Cozza i Kaminski(jučer sam.procitao da se nece vratiti) ,tesko je vjerovati da ce Aster biti tu,ja ga i ne želim.
Neininger je dobra odluka,iznenadio sam se kad je Elvis odlučio vratiti se u Wolfsburg,bez obzira gdje klub igrao,i vjeruj u ovoj priči oko ispadanja,skroz sam na njega zaboravio,bit ce on nama+,to je sigurno.
Za Eriksena je zainteresovan Ajax,skrasit ce se on vec negdje,ako nista da stekne medijsku popularnost barem jos na 1 godinu.
Kouilerakis,dat ce Bog da ode u neki dosta jači i bolji klub,ako je tačno Real je zainteresiran.
Ja kako sam do sad pobrojao 14 igrača je sigurno da odlaze
zasad niko nije prodan.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.