pisac je napisao/la:Sve to fino zvuci. Ali realnost je da vam nije ovih iskusnijih igraca tipa Svraka, Stanic, Jamak, Tomic vi ni Evropu ne bi vidjeli. Niti jedan od tih vasih mladih igraca nije imao zapazenu ulogu ove sezone da bi se moglo reci da ste se vi okrenuli podmladjivanju. U ostalom to je vas problem. Ako se zelite i dalje zavaravati sa tom pricom, ko sam ja da vam otvaram oci?
Dao Bog da slijedecu godinu pocnete sa svim tim igracima koje si nabrojao u prvih jedanaest
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Evo cijelo vrijeme te citam,mogu da razumijem tvoje forsiranje,ali nikako ne mogu da razumijem sta ti zapravo hoces da kazes.Pa naravno da su stariji igraci nosioci igre i da su oni osnova i glavna poluga tima,igraci koji vuku tim u dobre rezultate.Ne bi valjalo da nije tako.Ne bi se bas moglo ocekivati da u igri imas mladog juniora Kerima Memiju koji je potpisao petogodisnji ugovor,i da ocekujes da ce on igrati 90 minuta,davati takav rezultat da bi se Zeljo mogao boriti za titulu.
To sto ti kazes da bas ne vidis mlade igrace,vec samo nosioce igre koji su stariji,to je u redu.Ali nije bas da vidis onda dobro,ili si iskljuciv po tom pitanju.Necu da uporedim djecu iz skole tvog kluba i njihovu minutazu,gdje je samo Dupovac taj koji ima pune minute,a i Dupovac je jedini igrac Sarajeva ili jedan od rijetkih koji je bez obzira na godine izasao iz omladinskog pogona tvog kluba.Ostalih dva tri igraca nemaju minutazu,malo nesto Radovac.Uglavnom jos igraju za juniorski pogon.
Ne govorim da u tome ima bilo sta lose,postoje dvije razlicite politike kluba u ovom trenutku.Kod nas su i nosioci igre momci iz Zeljine skole.Ako su i stariji,nasa su djeca.Pa ako spominjes Svraku i Jamaka kao glavne poluge naseg tima,onda forsiras bez veze godine,jer nije to poenta uopste,nego si se bazirao da mi pisemo o nasoj djeci,ali da tu ne spadaju Svraka ili Jamak npr.
Okreces onako kako ti odgovara.No bez obzira na to,ne moze se bez tih poluga,koje cine osim pomenutog dvojca i Benjamin Colic,Nermin Zolotic,Eldar Hasanovic...sve djeca iz pogona.Oni su isto tako prije nekih sezona bili u poziciji ovih koji danas nadolaze ( Sadikovic,Bajic,Memija,Kjosevski,Cutahija,Hasanhodzic....).Zolotic je do Maribora i pocetka te sezone,jedva ponekad ulazio u igru kao izuzetno mlad igrac,jer je tu bio Nyema i Svraka.I sada se desava da je bez njega nemoguce igrati tu poziciju kvalitetno.Prema tome,promocija mladih igraca se ne zasniva na tome da ova pobrojana djeca udju na teren i igraju 90 minuta.To si totalno pogresno percipirao.Od njih sviju ,samo dva ili tri igraca su dobili poneku minutu.Bajic je zabio nekoliko golova a krilni je igrac,nije imao veliku minutazu,no dobio je na paznji,dobija na zrelosti i debilno bi bilo da on igra stalno jer je u ovom trenutku nemoguce od njega i ostalih poletaraca ocekivati trenutan rezultat.
Sa djecom koja tek dolaze,treba oprezno i strpljivo.Nasi u klubu grade taj kvalitet,i nasa djeca su u konkurenciji u 18 igraca svaku utakmicu.Oni dobijaju svoje prilike.A Zolotic,Jamak,Svraka,B.Colic,Hasanovic,Ara Hodzic,koji je jako mlad i vec nije nas igrac,ali je nase dijete...to su poluge i osnova tima sagradjena iz naseg pogona.Njima su dodati kvalitetni igraci koji nisu iz pogona,ali je to normalno.Selimovic i Bucan kao dva najstarija,pa ovi mladi igraci poput Tomica i Kvesica,tu je Kerla i Stanic,koji su u nas klub dosli kao totalno mladi i nezreli igraci koji jos nisu ni pocinjali svoju karijeru.Zeljo ih prakticno odskolovao do kraja i naravio od njih igrace.
Ti kada vidis nas tim u globalu,ima vise od deset igraca koji su Zeljina djeca.Neki od tih igraca su sada malo stariji i nosioci su igre.Ali i oni su prolazili neke stvari koje sada prolazi npr.Bajic ili Memija.Svraka je morao u Travnik na posudbu,Jamak je bio u Celiku.Pa su dosli ponovo i izgradili se kao igraci.
Prijatelju,promocija igraca je velika stvar.Koliko god ti to ne vidis,a forsiras drugacije,dok u istom trenutku pises o svom klubu spominjuci Cimirota,Travancica,Bilbiju....onda bas ne vidim tvoju poentu,no uporan si bas,a da nisi bas skontao pentu u kojem trenutku se Zeljo sada nalazi.Sadikovic,Bajic,Memija,Hasanhodzic,Kjosevski,Cutahija,Durakovic i ostala mlada klapa ce vec u iducoj sezoni imati svoje minutaze,uz naravno one starije igrace koji ce opet biti glavna poluga.Promocija igraca je momenat kada oni potpisu i dobijaju zrelost radeci sa starijim i igrajuci utakmice u takmicarskoj ligi u zavisnosti od momenta i rezultata.Nikako svih 90 minuta.
Ja razumijem i to sto ti kazes,da se kod nas forsira termin nasa djeca,a na terenu Bucan i Selimovic i Jamak i Svraka.Znam sta hoces da kazes.Ali normalna je pojava da oni regularno igraju.Ovi mladi ulaze i lagano stasavaju.A nasa su djeca.Mi smo na to ponosni.Koliko god se to tebi ne svidjalo.Dvije politike i dva kluba.Jedni kupe Cimirota,drugi proizvedu Sadikovica.
To je to.Ti budi ponosan na Cimirota,mi cemo biti ponosni na Sadikovica.