FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Mi cemo za 2-3 godine u svom sastavu,ako sve bude u redu vezano za njihov napredak,imati golmanski par Kjosevski-Cutahija.To su nasa djeca koja su svojim radom i igrama u omladinskoj skoli pokazali takvu vrstu napretka,koji je privukao paznju celnika naseg kluba da ih nagradi ugovorima.To se zove promocija.Naravno da ne moze odmah da se ocekuje od njih dvojice da sada stanu na gol.Zato treniraju sa prvim timom,tu ce biti Antolovic i oni ce prikupljati dragocjeno iskustvo,radeci na visoj razini.Kada sazrije to vrijeme,oni ce ciniti golmanski par.Pa to je neprocjenjivo.Sama ta cinjenica je fenomenalna.No onda ce doci vrijeme pa ce se od tog golmana traziti da ima ogromne odgovornosti i da bude stub odbrane nase ekipe.Tako je bilo i sa Sehicem.Stao je na gol,i bio pravo dijete na golu.Znao je primati ocajne golove.Ali je onda skupio igara i iskustva,narastao na tom novom nivou.Prodao se,postao jedan od reprezentativnih cuvara-postao cijenjen.Sada brani vani.To je poenta promocije.Poenta promocije nije da taj igrac potpise sa 17 godina i odmah bude glavni igrac.To su roditelji ocekivali sa Gojakom.On bi vremenom postao glavni igrac naseg tima,ugovor bi mu bio odlican i sve bi bilo u redu,no nije bilo strpljenja,on je trebao odmah biti glavni igrac.To moze biti samo u Olimpicu,a ne u nekom ozbiljnom klubu.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Da.Olimpic je neobiljan klub.Inače ako se nešto spominje u negativnom kontekstu obično se kaže da to može u samo u Olimpicu.Takvih postova ovdje i na još nekim temama ima na desetine.Čim je nešto negativno,ružno odmah se "prilijepi" za Olimpic.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Nama je najbolje da prestanemo pisati na nasoj temi i prepustimo je ostalima.Nasi navijaci se banuju dok drugi mogu ovdje pisati i raditi sta hoce bez ikakvih sankcija.Zadnjih deset stranica je napisano takvih gluposti i gadosti od navijaca drugih klubova da te Bog sacuva, i uvjek je tako.Kada gubimo onda smo losi,nikakvi,nema stimanja i sve je regularno,kada smo prvi nista nije regularno.Licno ne odgovaram i ne polemisem sa tim likovima niti cu ikada, niti cu se spustati na nivo na ciji se IQ i magarci smiju.Ali mi stvarno vise dokur..o ulaziti na temu radi takvih, da ja takvo nesto napisem na temi Sarajeva, Veleza, Slobode ili nekog drugog dobio bi trajni ban.Zato raja bolje da se mi povucemo jedno vrijeme.I za kraj budimo ponosni na svoj klub i ne pljujmo po nikome, juce smo zasluzeno izgubili ali smo sa tim porazom dokazali da smo najveci, samo najveci svima smetaju i samo najveci mogu ujediniti male.
Zadnja izmjena: dino lj, dana/u 27 apr 2014, 17:03, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
-
- Kontakt:
Ma meni je samo zao sto se @boccaccio toliko trudi da na fin, kulturan način objasniti ono što je izgleda ostatku foruma neobjašnjivo jer kako drugačije tumačiti kad lik poslije onakvog njegovog posta napiše : Da slažem se s tobom u gotovo svemu , u pravu si ali.... i onda ponovno počne pisati o onome o čemu je već pisao i na šta mu je odgovoreno.
Mislim da se tu se gubi smisao svakog daljnjeg objašnjavanja zašto vjerujemo ( ako nastave sa ozbiljnim radom i ako ih zaobiđu teže povrede) u lijepu zajedničku budućnost,zašto smo ponosni na njih, zašto ih zovemo našom djecom, našom mladosti.
Mislim da se tu se gubi smisao svakog daljnjeg objašnjavanja zašto vjerujemo ( ako nastave sa ozbiljnim radom i ako ih zaobiđu teže povrede) u lijepu zajedničku budućnost,zašto smo ponosni na njih, zašto ih zovemo našom djecom, našom mladosti.
- plavalokomotiva
- Kontakt:
Ako vec ne mozemo do titule, neka pobjede ove 2 utakmice da se sklone pojedinci s naseg PDF-a
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim
-
- Kontakt:
OlimpiC nije neozbiljan nego SMIJEŠAN klub, ako se klubom uopšte može nazvati nešto što ima manje navijača nego ja rodbine. OlimpiC nikada neće imati budućnost u Sarajevu, jer ovdje ljudi odmah nanjuše kada nešto smrdi, a vjeruj mi u OlimpiC-u nešto podobro smrdi.Mancini je napisao/la:Da.Olimpic je neobiljan klub.Inače ako se nešto spominje u negativnom kontekstu obično se kaže da to može u samo u Olimpicu.Takvih postova ovdje i na još nekim temama ima na desetine.Čim je nešto negativno,ružno odmah se "prilijepi" za Olimpic.
Trba vratiti Adilovica 

@koga briga E baš si smiješan!
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
- ficobahtic
- Kontakt:
Imamo li jos kakvih sansi za titulu?
Hajde, nema veze bit ce bolje sljedece godine (evo me ko pitari
). Nadali smo se da mozemo napraviti podvig ali je realno to bilo jako tesko napraviti jer smo imali bezbroj pehova i ne znam da li je i jednu utakmicu odigrao isti sastav, jos ako dodamo da je ekipa dosta mlada i neiskusna i da se nekim igracima stalno rotiraju pozicije onda zaista bolje od ovoga skoro da nije ni moglo! Idemo sad do kraja obezbjediti euroligu i pokusati sto spremniji docekati izazove u evropi i sljedecoj sezoni!

Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
- SarajlijaTM
Bokaču svaka cast sto daje odgovor na pitanje @pisac koje je postavio 50ti put i dobio odgovor na njega. Vrati malo par stranica unazad i vidjet ces da su mu i prije pokusavali argumentovano objasniti.Ali na forumu kad ti neko radi ovo sto @pisac radi ovdje se inace zove trolanje,ma koliko god on to znao upakovati.aleksandar_veliki je napisao/la:Naravno da ces u Banovice i to povratne karte nema. Ugledaj se na kolegu boccaccia, kako lijepo covjeku odgovori. Bez ikakve frke, psovke. Aferim majstore, a pisac nikog nije uvriiedio, covjek ima svoje misljenje, brani pozicije svog kluba, da li je ispravnop ili ne, o tome mozemo diskutovati.Tarapana1 je napisao/la:jes da cu ic u banovice al nmg se suzdrzat..PISAC NAPUSI NAM SE I TI I SVI POPUT TEBE DOSADO BOZIJA !
Mozda je covjek zaboravan,senilan ili sta drugo,al nije moj problem to niti bilo koga ovdje,nek uzme pripadajucu terapiju pa mozda nece zaboravljati
Sve je isto na temi fks i ostalih klubova,vrti se prica anti zeljo,samo sa raznim pogrdnim epitetima dodatim u postove i omalovazavanje sagovornika dodajuci neprimjerene konetare uz imena.Prvi sam ga ja prijavio 10x u zadnjih 10 dana pa opet pise???
EVO DA SE ZNA UBUDUĆE:
Molio bih sve koji ucestvuju na ovoj temi da sljedeci put kopiraju ove citate @pisac ,jer su to odgovori na sva njegova pitanja.HVALA
boccaccio je napisao/la:Evo cijelo vrijeme te citam,mogu da razumijem tvoje forsiranje,ali nikako ne mogu da razumijem sta ti zapravo hoces da kazes.Pa naravno da su stariji igraci nosioci igre i da su oni osnova i glavna poluga tima,igraci koji vuku tim u dobre rezultate.Ne bi valjalo da nije tako.Ne bi se bas moglo ocekivati da u igri imas mladog juniora Kerima Memiju koji je potpisao petogodisnji ugovor,i da ocekujes da ce on igrati 90 minuta,davati takav rezultat da bi se Zeljo mogao boriti za titulu.pisac je napisao/la:Sve to fino zvuci. Ali realnost je da vam nije ovih iskusnijih igraca tipa Svraka, Stanic, Jamak, Tomic vi ni Evropu ne bi vidjeli. Niti jedan od tih vasih mladih igraca nije imao zapazenu ulogu ove sezone da bi se moglo reci da ste se vi okrenuli podmladjivanju. U ostalom to je vas problem. Ako se zelite i dalje zavaravati sa tom pricom, ko sam ja da vam otvaram oci?
Dao Bog da slijedecu godinu pocnete sa svim tim igracima koje si nabrojao u prvih jedanaest
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
To sto ti kazes da bas ne vidis mlade igrace,vec samo nosioce igre koji su stariji,to je u redu.Ali nije bas da vidis onda dobro,ili si iskljuciv po tom pitanju.Necu da uporedim djecu iz skole tvog kluba i njihovu minutazu,gdje je samo Dupovac taj koji ima pune minute,a i Dupovac je jedini igrac Sarajeva ili jedan od rijetkih koji je bez obzira na godine izasao iz omladinskog pogona tvog kluba.Ostalih dva tri igraca nemaju minutazu,malo nesto Radovac.Uglavnom jos igraju za juniorski pogon.
Ne govorim da u tome ima bilo sta lose,postoje dvije razlicite politike kluba u ovom trenutku.Kod nas su i nosioci igre momci iz Zeljine skole.Ako su i stariji,nasa su djeca.Pa ako spominjes Svraku i Jamaka kao glavne poluge naseg tima,onda forsiras bez veze godine,jer nije to poenta uopste,nego si se bazirao da mi pisemo o nasoj djeci,ali da tu ne spadaju Svraka ili Jamak npr.
Okreces onako kako ti odgovara.No bez obzira na to,ne moze se bez tih poluga,koje cine osim pomenutog dvojca i Benjamin Colic,Nermin Zolotic,Eldar Hasanovic...sve djeca iz pogona.Oni su isto tako prije nekih sezona bili u poziciji ovih koji danas nadolaze ( Sadikovic,Bajic,Memija,Kjosevski,Cutahija,Hasanhodzic....).Zolotic je do Maribora i pocetka te sezone,jedva ponekad ulazio u igru kao izuzetno mlad igrac,jer je tu bio Nyema i Svraka.I sada se desava da je bez njega nemoguce igrati tu poziciju kvalitetno.Prema tome,promocija mladih igraca se ne zasniva na tome da ova pobrojana djeca udju na teren i igraju 90 minuta.To si totalno pogresno percipirao.Od njih sviju ,samo dva ili tri igraca su dobili poneku minutu.Bajic je zabio nekoliko golova a krilni je igrac,nije imao veliku minutazu,no dobio je na paznji,dobija na zrelosti i debilno bi bilo da on igra stalno jer je u ovom trenutku nemoguce od njega i ostalih poletaraca ocekivati trenutan rezultat.
Sa djecom koja tek dolaze,treba oprezno i strpljivo.Nasi u klubu grade taj kvalitet,i nasa djeca su u konkurenciji u 18 igraca svaku utakmicu.Oni dobijaju svoje prilike.A Zolotic,Jamak,Svraka,B.Colic,Hasanovic,Ara Hodzic,koji je jako mlad i vec nije nas igrac,ali je nase dijete...to su poluge i osnova tima sagradjena iz naseg pogona.Njima su dodati kvalitetni igraci koji nisu iz pogona,ali je to normalno.Selimovic i Bucan kao dva najstarija,pa ovi mladi igraci poput Tomica i Kvesica,tu je Kerla i Stanic,koji su u nas klub dosli kao totalno mladi i nezreli igraci koji jos nisu ni pocinjali svoju karijeru.Zeljo ih prakticno odskolovao do kraja i naravio od njih igrace.
Ti kada vidis nas tim u globalu,ima vise od deset igraca koji su Zeljina djeca.Neki od tih igraca su sada malo stariji i nosioci su igre.Ali i oni su prolazili neke stvari koje sada prolazi npr.Bajic ili Memija.Svraka je morao u Travnik na posudbu,Jamak je bio u Celiku.Pa su dosli ponovo i izgradili se kao igraci.
Prijatelju,promocija igraca je velika stvar.Koliko god ti to ne vidis,a forsiras drugacije,dok u istom trenutku pises o svom klubu spominjuci Cimirota,Travancica,Bilbiju....onda bas ne vidim tvoju poentu,no uporan si bas,a da nisi bas skontao pentu u kojem trenutku se Zeljo sada nalazi.Sadikovic,Bajic,Memija,Hasanhodzic,Kjosevski,Cutahija,Durakovic i ostala mlada klapa ce vec u iducoj sezoni imati svoje minutaze,uz naravno one starije igrace koji ce opet biti glavna poluga.Promocija igraca je momenat kada oni potpisu i dobijaju zrelost radeci sa starijim i igrajuci utakmice u takmicarskoj ligi u zavisnosti od momenta i rezultata.Nikako svih 90 minuta.
Ja razumijem i to sto ti kazes,da se kod nas forsira termin nasa djeca,a na terenu Bucan i Selimovic i Jamak i Svraka.Znam sta hoces da kazes.Ali normalna je pojava da oni regularno igraju.Ovi mladi ulaze i lagano stasavaju.A nasa su djeca.Mi smo na to ponosni.Koliko god se to tebi ne svidjalo.Dvije politike i dva kluba.Jedni kupe Cimirota,drugi proizvedu Sadikovica.
To je to.Ti budi ponosan na Cimirota,mi cemo biti ponosni na Sadikovica.
boccaccio je napisao/la:Kazes da se nije niko pojavio ove godine tipa Zolotica ili Kvesica.Ali shvatices momenat da se ni Zolotic nije samo tako pojavio u timu i postao dobar i kvalitetan igrac,oslonac kluba.On je kao i ovi mladici danas ulazio u igru po nekoliko minuta,ili nije ulazio u igru nikako.O tome ti ja pricam.A bio je promovisan kao mladi igrac koji bi mogao biti perspektivan u buducnosti te realnim radom i napredovanjem postici nesto u svojoj karijeri.Danas imas nekoliko Zolotica koji su u takvoj situaciji u kojoj je bio Zolotic.I to je super stvar,bar mi navijaci tako gledamo.Postoji sansa da Bajic,Sadikovic,Memija,Hasanhodzic,sjajni mladi golman Kjosevski,pa jos veca golmanska nada Cutahija,kroz neko vrijeme postanu ono sto je Zolotic danas u timu.Ne moze se odmah ocekivati da udje Memija i postane Zolotic odjednom.Ni Zolotic nije postao Zolotic odmah,vec je trenirao,radio i cekao sansu da udje u igru i dobije desetak minuta.A sada u ovom trenutku ima bar 6 igraca koji su promovisani u prvi tim Zelje i cekaju svoju sansu.Bajic i Sadikovic su vec dobili solidne minute u odnosu na svoje godine.Ara Hodzic je glavni nas napadac,tek izasao iz nase skole,pa evo i napravio transfer u englesku.Mi se radujemo zbog tih stvari,iako cemo uvijek morati imati nekoliko igraca sa strane koji ce pojacati kvalitet.To je to.pisac je napisao/la:Prvi konstruktivan i argumentovan post. Svaka cast. Otprilike sve sto si rekao je istina. Otprilike se slazem sa svim sto si rekao. Bit onoga sto ja pisem je to da uprkos onome sto se ovdje pise, vi ove godine realno niste afirmisali niti jedno novo ime. Nije se pojavio niko tipa Zolotica ili Kvesica sto je bio slucaj ranijih godina. Ne kazem ja da pobrojani igraci nisu talenti i da nece postati dobri igraci, ali za sad to nisu imena za koja mozes garantovati da ce sutra biti nosioci igre i da ce nesto uraditi u karijeri. Niko od njih ove sezone nije imao neku bitnu ulogu i nije napravio znacajan pomak. Mozda to urade slijedece sezone, ali ove to definitivno nisu. realno, nikakvo podmladjivanje vi niste uradili ove sezone, samo su sjedili na klupi i igrali epizodne uloge pojedini zato sto alternative niste imali zbog objektivnih razloga. Jos cu samo ovo reci, niste se smijeli onako lako odreci Gojaka, on vam je bio prava perspektiva.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
p.s.-predpostavljam da i ovaj deniro ima "arhumentovane postove",kao i ona dvojica iz doboja i sanskog mosta...boccaccio je napisao/la:Mi cemo za 2-3 godine u svom sastavu,ako sve bude u redu vezano za njihov napredak,imati golmanski par Kjosevski-Cutahija.To su nasa djeca koja su svojim radom i igrama u omladinskoj skoli pokazali takvu vrstu napretka,koji je privukao paznju celnika naseg kluba da ih nagradi ugovorima.To se zove promocija.Naravno da ne moze odmah da se ocekuje od njih dvojice da sada stanu na gol.Zato treniraju sa prvim timom,tu ce biti Antolovic i oni ce prikupljati dragocjeno iskustvo,radeci na visoj razini.Kada sazrije to vrijeme,oni ce ciniti golmanski par.Pa to je neprocjenjivo.Sama ta cinjenica je fenomenalna.No onda ce doci vrijeme pa ce se od tog golmana traziti da ima ogromne odgovornosti i da bude stub odbrane nase ekipe.Tako je bilo i sa Sehicem.Stao je na gol,i bio pravo dijete na golu.Znao je primati ocajne golove.Ali je onda skupio igara i iskustva,narastao na tom novom nivou.Prodao se,postao jedan od reprezentativnih cuvara-postao cijenjen.Sada brani vani.To je poenta promocije.Poenta promocije nije da taj igrac potpise sa 17 godina i odmah bude glavni igrac.To su roditelji ocekivali sa Gojakom.On bi vremenom postao glavni igrac naseg tima,ugovor bi mu bio odlican i sve bi bilo u redu,no nije bilo strpljenja,on je trebao odmah biti glavni igrac.To moze biti samo u Olimpicu,a ne u nekom ozbiljnom klubu.
- delpiero502
- Kontakt:
Kadeti dobili Leotar 6:0. Sada su prvi u ligi sa utakmicom manje. Igraju momci za 10, svaka im čast.
Ako bi išta pozitivno moglo biti u ovom trenutku, to je da bi mogli proći koje kolo u Ligi Evrope, da nam dođu pare koje su trebale biti tu odavno, da prodamo igrače (da zaradimo na njima) i da dovedemo adekvatna pojačanja. I vjerujem uz ostanak Stanića, Zole, Kvesića, Čolića (ili ako odu dobre zamjene) možemo vratiti titulu i dobaciti nešto dalje u Europi.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- SarajlijaTM
Sad bi mogao ici stanic i/ili tomic,a zola,kvesa i benjo prije zime,malo vjerovatnoFaraonTM je napisao/la:Ako bi išta pozitivno moglo biti u ovom trenutku, to je da bi mogli proći koje kolo u Ligi Evrope, da nam dođu pare koje su trebale biti tu odavno, da prodamo igrače (da zaradimo na njima) i da dovedemo adekvatna pojačanja. I vjerujem uz ostanak Stanića, Zole, Kvesića, Čolića (ili ako odu dobre zamjene) možemo vratiti titulu i dobaciti nešto dalje u Europi.
-
- Kontakt:
kad se sve sabere i oduzme ovaj trenerski trojac Dino,Memić i Karić nimalo ne ulijevaju nadu za bolji rezultat i napredak ekipe pa bi prije svega za narednu sezonu i europsku ligu abd. trebalo bi se potražiti neko novo modernije riješenje,jer ovakav pristup igrača i trenera na utakmicama govore nešto sasvim drugačije.Pristup igri pojedinih igrača na važnim utakmicama je ispod svakog mogućeg kriterija a ti isti igrači igraju konstantno. Dino već čestita titulu Zrinjskom umjesto da motiviše igrače za predstojeći derbi.
- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
zar nije akademija"divova" na celnim pozicijama u oml..kategorijama,ipak su uzeli sve talente iz bihdelpiero502 je napisao/la:Kadeti dobili Leotar 6:0. Sada su prvi u ligi sa utakmicom manje. Igraju momci za 10, svaka im čast.

to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Lončarić na kraju sezone ide.SarajlijaTM je napisao/la:Sad bi mogao ici stanic i/ili tomic,a zola,kvesa i benjo prije zime,malo vjerovatnoFaraonTM je napisao/la:Ako bi išta pozitivno moglo biti u ovom trenutku, to je da bi mogli proći koje kolo u Ligi Evrope, da nam dođu pare koje su trebale biti tu odavno, da prodamo igrače (da zaradimo na njima) i da dovedemo adekvatna pojačanja. I vjerujem uz ostanak Stanića, Zole, Kvesića, Čolića (ili ako odu dobre zamjene) možemo vratiti titulu i dobaciti nešto dalje u Europi.
DRUG NEBI TI PUNCA
Amawe vrati sesuper je napisao/la:zar nije akademija"divova" na celnim pozicijama u oml..kategorijama,ipak su uzeli sve talente iz bihdelpiero502 je napisao/la:Kadeti dobili Leotar 6:0. Sada su prvi u ligi sa utakmicom manje. Igraju momci za 10, svaka im čast.![]()

SRETAN BROJ - 1725
- zeljeznicar1
- Kontakt:
Amawe vrati se
[/quote]
Zasto to radis ?

Zasto to radis ?
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!
Pa dobro, ne bi bilo loše prodati njih, još bolje bi bilo da ih zadržimo, mada ne vjerujem da smo toliko finansijski jaki da ih možemo sačivatom, ali vjerujem da se može pronaći fina zamjena za njih.SarajlijaTM je napisao/la:Sad bi mogao ici stanic i/ili tomic,a zola,kvesa i benjo prije zime,malo vjerovatnoFaraonTM je napisao/la:Ako bi išta pozitivno moglo biti u ovom trenutku, to je da bi mogli proći koje kolo u Ligi Evrope, da nam dođu pare koje su trebale biti tu odavno, da prodamo igrače (da zaradimo na njima) i da dovedemo adekvatna pojačanja. I vjerujem uz ostanak Stanića, Zole, Kvesića, Čolića (ili ako odu dobre zamjene) možemo vratiti titulu i dobaciti nešto dalje u Europi.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Trenutno korisnika/ca: bvsic, Majestic-12 [Bot], MSOZ101, SamoDaKazeem i 74 gosta.