FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Eto u nedjelju oproštaj sa Srebrenikom.Hvala im od srca.
Dobra je utakmica . Aktuelni prvak i viceprvak .
Dobra je utakmica . Aktuelni prvak i viceprvak .
Hajmo prognozirati rezultat.Ja mislim x.
-
- Kontakt:
Ako je u Mostaru bilo neriješeno.......Pozitivanstav je napisao/la: ↑12 nov 2022, 10:13Poraz,ne vidim na osnovu cega prognozirat neki ppzitivan rezulatat...
Pa ekipa nema napadaca vec nekoliko utakmica,amaterski sve izgleda..
Treba bit realan drugovi,daj Boze da se uzme i 1 bod do zime..
-
- Kontakt:
Diaby i Kulibali, nema ih..
Nesto Jakirovic pricao kako su se neki u Tz vec isparili...
Nesto Jakirovic pricao kako su se neki u Tz vec isparili...
Da izgubimo još ovu u S. Brijegu pa da vidimo zimus kakav je pravac dal opstajemo il se gasimo. Danas malo bolje nego obično Al uz pomoć szdije poraz.
- Čestitke momcima i trenerima na današnjoj igri i utakmici općenito.Na terenenu su stajali ravnopravno.Dali su svoj maksimum do zadnje kapi znoja i tehničkog umijeća.Sudija je bio na strani gostiju cijelu utakmicu.Nije nam dosudio penal nakon igranja rukom igrača Zrinjskog u svom šesnestercu .Drugom golu gostiju prethodio je očiti faul nad našim igračem ali, sudija je dao znak igračima Zrinjskog da nastave sa kontranapadom iz kojeg su udvostručili vodstvo.Žao mi je što ne igra Smajlagić.Mislim da kao mlad igrač sebi čini štetu.Što se tiče ovih afrikanaca (Kulibali i Diaba)daleko im lijepa kuća bila.Nismo mi spali pored bosanske djece da dovodimo potpuno nepoznate igrače iz dalekog svijeta.Mislim da je i golman čist promašaj i da nam on nje potreben .Spor čovjek uz to visok a linijaš.Molim Boga da zima donese smiraj u naš klub.LJUDI GOVORE OVAKO I ONAKO.JA TO UZIMAM SA VELIKOM REZERVOM JER NISU TO NAVIJAČI FK TUZLA.NJIMA NAŠ KLUB DOĐE KAO DOBRA TEMA UZ KAFU.Uvjeren sem da će Azmir Husić zimu iskoristiti da konsoliduje ekipu ,da dovede trenera i da Tuzla City koretno privede kraju ovu sezonu.Draganu Joviću molim od Boga stabilizaciju zdravlja.On nas usljed zdravstvenog stanja neće biti u stanju voditi u narednim utakmicama.
Ja sam nekoliko puta pročitao tvoj post i zaključio da te ne razumijem. Prvo nismo stajali ravnopravno, 2. onakvi penali se sude samo renomiranim ekipama a skoro nikad boraniji kakva smo mi,3. ako Smajlagić može da igra a čini sebi štetu to je već problem 4. Diabi ako je odstupio opet problem jer je igrač dva koplja iznad naših veznjaka...Kulibali mala šteta 5. Barkola je moderan golman i on je danas spasio nas od veće blamaže.6. ekipa koja ima svoju djecu( mešinović, burić pa i Huso) vode nas u drugu ligu.Ako ovi rezultati ne vode nekakvim fuzijama onda se nema šta puno filozofirati, ili će Husić odstupiti ili mora najbližim saradnicima uručiti otkaz. Ja ću odgledati za vikend utkmicu i nadati se nekom čudu jer samo čudo drži navijača pozitivnim.Volio bih da Balja kaže može li gore od ovoga . 6 tekmi 1 bod a svakako je gore 7 tekmi jedan bod.tuzlac je napisao/la: ↑13 nov 2022, 17:23- Čestitke momcima i trenerima na današnjoj igri i utakmici općenito.Na terenenu su stajali ravnopravno.Dali su svoj maksimum do zadnje kapi znoja i tehničkog umijeća.Sudija je bio na strani gostiju cijelu utakmicu.Nije nam dosudio penal nakon igranja rukom igrača Zrinjskog u svom šesnestercu .Drugom golu gostiju prethodio je očiti faul nad našim igračem ali, sudija je dao znak igračima Zrinjskog da nastave sa kontranapadom iz kojeg su udvostručili vodstvo.Žao mi je što ne igra Smajlagić.Mislim da kao mlad igrač sebi čini štetu.Što se tiče ovih afrikanaca (Kulibali i Diaba)daleko im lijepa kuća bila.Nismo mi spali pored bosanske djece da dovodimo potpuno nepoznate igrače iz dalekog svijeta.Mislim da je i golman čist promašaj i da nam on nje potreben .Spor čovjek uz to visok a linijaš.Molim Boga da zima donese smiraj u naš klub.LJUDI GOVORE OVAKO I ONAKO.JA TO UZIMAM SA VELIKOM REZERVOM JER NISU TO NAVIJAČI FK TUZLA.NJIMA NAŠ KLUB DOĐE KAO DOBRA TEMA UZ KAFU.Uvjeren sem da će Azmir Husić zimu iskoristiti da konsoliduje ekipu ,da dovede trenera i da Tuzla City koretno privede kraju ovu sezonu.Draganu Joviću molim od Boga stabilizaciju zdravlja.On nas usljed zdravstvenog stanja neće biti u stanju voditi u narednim utakmicama.
Poštujem tvoje viđenje utakmice ali ja ću ostati pri svom.Usput da kažem, da je raskinuta saradnja sa SD MURATOVIĆEM.
Pisat ćemo svi vjerovatno opširnije nakon Širokog. Neka kapitalne teme za sada sačekaju.
Husić isuviše voli fudbal i on će još dugo voditi FK TUZLA.
Nije lako igrati BH ligu kad vidiš unaprijed da je neregularna t.j. da je već određeno ko će u Europu a ko ispasti.Kad još daješ novac a nisi u stanju na zelenom terenu u sportskom ,poštenom nadmetanju, pokazati koliko vrijediš jer se sve unaprijed zna, onda si u dvostruko teškoj situaciji.1.Ne možeš voditi plansku sportsku politiku.2.Ipak moraš davati novac za prosječnost.Husić je odlučio da na neregularnost naše lige odgovori na način kako je odgovorio.Popišao je mafiju u fs jednom očitom "opstrukcijom" neregularnog BH prvenstva(unaprijed najavljenog). Povrijedio je na žalost svoje trenere , igrače i navijače.Vidi se da se slično ponaša i predsjednik Sarajeva Mirvić i još neki u manjem obimu.Zrinjski i Borac su hrvatski i srpski nacionalni timovi ,za njih se ne troši privatni kapital.Bošnjacima to ne treba jer, nemaju samo jedan klub koji bi bio br.1.Istina je da su neki bošnjački klubovi flertovali sa hrvatskim i srpskim.Primjer Sarajeva je u svježem sjećanju.O nejedinstvu bošnjačkih klubova nije ni potrebno po ko zna koji put govoriti. Itd,itd.
Husić isuviše voli fudbal i on će još dugo voditi FK TUZLA.
Nije lako igrati BH ligu kad vidiš unaprijed da je neregularna t.j. da je već određeno ko će u Europu a ko ispasti.Kad još daješ novac a nisi u stanju na zelenom terenu u sportskom ,poštenom nadmetanju, pokazati koliko vrijediš jer se sve unaprijed zna, onda si u dvostruko teškoj situaciji.1.Ne možeš voditi plansku sportsku politiku.2.Ipak moraš davati novac za prosječnost.Husić je odlučio da na neregularnost naše lige odgovori na način kako je odgovorio.Popišao je mafiju u fs jednom očitom "opstrukcijom" neregularnog BH prvenstva(unaprijed najavljenog). Povrijedio je na žalost svoje trenere , igrače i navijače.Vidi se da se slično ponaša i predsjednik Sarajeva Mirvić i još neki u manjem obimu.Zrinjski i Borac su hrvatski i srpski nacionalni timovi ,za njih se ne troši privatni kapital.Bošnjacima to ne treba jer, nemaju samo jedan klub koji bi bio br.1.Istina je da su neki bošnjački klubovi flertovali sa hrvatskim i srpskim.Primjer Sarajeva je u svježem sjećanju.O nejedinstvu bošnjačkih klubova nije ni potrebno po ko zna koji put govoriti. Itd,itd.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 13 nov 2022, 19:43, ukupno mijenjano 1 put.
Sjećam se da si bio protiv Samira da se vrati na sd a da sam te ja kritikovao zbog tvog tvrdog stava. Sad uviđam koliko si bio u pravu.
Muratović jest bio uspješan loptaš međutim pokazalo se jako loš menadžer... koliko samo promašaja u zadnjem mandatu to nebi ni Bajern izdržao. Hvala na poštovanju mog mišljenja.
Ps: ja kad gledam utakmicu ponašam se iracionalno odnosno navijački... poslije sve događaje svodim na realno koliko moj intelekt dozvoljava.
Nema u mojoj analizi ni nacionalizma kao ni minimiziranja protivnika niti fafoziranja svoje ekipe, zato sam danas rekao da penal i nije morao biti dosuđen niti su sudije bile protiv nas a da moramo zaslužiti da nam u budućnosti sude kao njima danas.
Svi naši igrači su pod ugovorima .Neki do kraja ove sezone ali većina do 2024 i 2025. To je vrlo važno.Uvjeren sam da će zimska pauza donijeti dobro našem klubu.Sad barem imamo cilij u prvenstvu .Taj cilj je očito opstanak.

U 2. POL.umjesto Mešinovića ušao je Fereira.

U 2. POL.umjesto Mešinovića ušao je Fereira.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 13 nov 2022, 21:24, ukupno mijenjano 2 puta.
Danas sam u povratku iz Srebrenika navratio na Tušanj.Prve ponjave trave su već postavljene.Sutra akoBogda posao ide dalje.
-
- Kontakt:
Prošlo je dosta vremena , dovoljno da vidimo šta je on bio u stanju uraditi na mjestu SD.Pozitivanstav je napisao/la: ↑13 nov 2022, 21:18Ako.je istina za Muratovica da odlazi onda je to ok,on po.meni nema kapacitet za nesto vise..
Mozda grijesim,takav mi je dojam
Selver Ahmetović(Taran) je premješten od strane Azmira H. za trenera pionira.On navodno to odbija i ne dolazi na treninge.
-
- Kontakt:
[*]
Realno i ovaj Mujic ne djeluje bolji.
Sad kad grmi.vidi se losa strategija i izbor trenera.
Pa sta hoce,kantonalna liga mu domet bila..
Jović na žalost zbog pogoršanog zdravlja nije u stanju više biti trener.Očito je da valja tražiti novog ,kvalitetnog trenera.Pozitivanstav je napisao/la: ↑13 nov 2022, 21:51[*]Pa sta hoce,kantonalna liga mu domet bila..
Ovi "vojnici kluba" bi izgleda samo da čerupaju dok se ima šta.Nemamo mi u svojim redovima trenera sa autoritetom i znanjem.Ali eto,ne pada snijeg da pokrije brijeg......
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.