FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Tacno Pique i Alba pokusavaju prodat utakmicu zajedno sa jaranom im Minguezom. 
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Nisam očekivao neku revoluciju za 14 dana, ali ovo je baš očajna partija. Nek nam je Bog na pomoći u utorak da pobijedimo kako znamo i umijemo. Nažalost povrede dosta toga kroje u napadačkom dijelu igre. Najvažnije danas je +3 boda i da se malo popnemo na tabeli. Mingeza koliko je prošle godine biio dobar, toliko je ove godine očajan, mogao bi on negdje na posudbu u januaru ako čega imamo imamo desnih bekova. Kada se vraća Dembele?
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010
Osvajači kupa 2010
Jednostrano raskinuti ugovor s Coutinhom na kraju utakmice.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Kakva kurchina od igraca. Frajer izgubljen u vremenu i prostoru.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
I na činjenicu da je salgija, on se sprda kao da igra na Copacabani, nešto potkopava loptu, izvodi neke finte... Najgori transfer u historiji fudbala.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Hvala qurcu i osvojise tri boda. Moglo je biti 1-3 i da bude zasluzeno..
@igrajlopte 🐦
Izađe Busquets, uđe Coutinho, De Jong ode na pivota i umalo 1:3 za Espanyol.
Jedva, Espanyol bolja ekipa zasluzili su veceras 3 boda.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Odavno goru odbranu od ove Barcine nisam gledao. Razumijem da škripi, ali ko god ubaci u brzinu više, to je odmah gol opasnost. Evo i Espanyol napravi pritisak, mogli ljudi najmanje dva uvaliti. Odbrana ne da je katastrofalna, nego nema riječi da se opiše ovaj propuh.
Generalno, veoma dobro za prvu utakmicu, već se vidi Xavijev rukopis. Ono što je ovdje najgore je to što su fizički zapušteni totalno, tako da će Xavi i to u hodu morati popravljati. Da su barem na nekoj optimalnoj razini, sve bi lakše bilo, ovako popadali u prvom dijelu nakon presinga i kasnije meda ne mogu.
Coutinho je tragikomedija, ne mogu da vjerujem da je to onaj igrač iz Liverpoola. Mingueza kloc, Gavi odličan, Abde se fino pokazao.
Generalno, veoma dobro za prvu utakmicu, već se vidi Xavijev rukopis. Ono što je ovdje najgore je to što su fizički zapušteni totalno, tako da će Xavi i to u hodu morati popravljati. Da su barem na nekoj optimalnoj razini, sve bi lakše bilo, ovako popadali u prvom dijelu nakon presinga i kasnije meda ne mogu.
Coutinho je tragikomedija, ne mogu da vjerujem da je to onaj igrač iz Liverpoola. Mingueza kloc, Gavi odličan, Abde se fino pokazao.
Nije se nikad ni trebao praviti ugovor sa njim. Smece od igraca.
Jedva se ovo izguralo na kraju.
Ekipa spremna za 70 minuta maksimalno ! zadnji 20 minuta raspad, potpuno izgubili snagu
Prvo poluvrijeme dok su imali snage da trce, da rade presing, da izlaze visoko i prilaze espanjolovim - izgledalo je dobro i licilo na nesto
Kad ostanu bez snage i pluca, izgledaju grozno.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Proigrat će ekipa kad Busquetsa ne bude u njoj.
A meni se sve više čini da i De Jonga možeš svrstati u onu grupu bacanja para sa Dembeleom, Griezmannom i Coutinhom.
Xavi je unio već nekih svojih sistema u igru, sada će ovo napredovati iz kola u kolo, ali nažalost krpit ćeš se sa fizičkom spremom. Večeras u jednom momentu 3-4 igrača ili leže na travi ili gledaju prema klupi i mole da izađu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- jasonstatham
- Kontakt:
Daj ba, treba ovog Coutinha sresti nakon treninga i pljunuti. Pa bolje sa balavcem iz La Massie nego s njim.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Cim se rival odvazi krenuti naprijed ,ekipa puca po savovima.
Depay je haoticno los, ima boljih u B timu sigurno.
Nezasluzena pobjeda.Penal nije bio , Espanyol imao mnogo sansi.I dalje se igra isti fudbal , ekipa nema kvalitet.Nece biti promjene , treba vremena naravno.
Tezak posao pred Maestrom , ako uspije heroj je !
Depay je haoticno los, ima boljih u B timu sigurno.
Nezasluzena pobjeda.Penal nije bio , Espanyol imao mnogo sansi.I dalje se igra isti fudbal , ekipa nema kvalitet.Nece biti promjene , treba vremena naravno.
Tezak posao pred Maestrom , ako uspije heroj je !
Xavi: "Zadovoljan sam prikazom i igrom koju su ovi momci večeras pružili."
"Ono što mi se najviše svidjelo jeste zalaganje i želja momaka. Istina je da ima mnogo stvari za popraviti. Zapravo, ima ih mnogo."
"Publika nam je mnogo pomogla. Na Camp Nouu nisam bio skoro 6 godina i dosta toga se promijenilo. Drago mi je što sam ponovno tu."
"Ilias i Abde su odigrali odličnu utakmicu. Oni su veliki talenti i treba davati prilike mladim igračima."
"Istina je da je Espanyol imao dobre šanse, ali sve je to fudbal. U suštini, zadovoljan sam prikazanim."
"Velika mi je čast biti ponovno u svom domu. Istinski sam Culé i uvijek ću dati sve što mogu za Barçu."
"Mislim da smo zaslužili pobjedu, ali Espanyol je stvarno odigrao odličan meč."
- DzananMusa11
- Kontakt:
Barselona treba igrat svaku na 0-0 i drzati psojed 90 posto, jer čim nekom damo gol i on skonta da mora napast,i natrpat ce nas. Espanjol zadnjih 20 minuta izgledao kao Arsenal sa sve Anrijem. Kurcinjo igrač za beach soccera
...u ovakvim utakmicama je do sada (unazad 4-5 sezona) uvijek bilo 50-50, ali si bezbroj puta kiksao i hvatao se za glavu, tako da ne treba biti pesimista odmah u startu - vidi se da Xavi nešto pokušava, a ova će utakmica poslužiti i njemu da spozna da je kondicija glavni i osnovni problem ove ekipe. 60 minuta je maximum koji većina ovih igrača može podnijeti u ritmu koji ne samo on, već i kompletan moderni fudbal danas traži.
Uostalom, i sa lošijim Espanjolima smo jedva pobjeđivali i razliku u tim utakmicama su uglavnom činili vanserijski igrači koje nemaš više. Ne govorim o razvaljivanjima i rapsodijama, jer je to vrijeme daleko iza nas. I onaj zadnji tzv."navijač" Barselone treba da shvati da cifre kojima su mnoga goveda u timu preplaćena ne vrijede apsolutno ništa na terenu, jer se kompletna klima u LaLigi promijenila - i moraš krenuti ispočetka.
Meni lično ne smetaju ovakve utakmice i jedva čekam utorak da vidim šta se može protiv boljeg protivnika od sinoćnjeg, ali opet ne sumnjam ni 1% u pobjedu i prolaz dalje (ne po zaslugama, već po pukoj sreći da je raspored u grupi LP dao da se sa Bajernom igra na početku i na kraju, i da su oni to što jesu i nikome ne daju pardona).
Sinoć je bio onaj penal, udario ga je po stajnoj nozi, nema govora da nije. Šanse su se morale realizovati prije 60.minute i otići na dva razlike da se onda lakše diše. Što znači da je realizacija problem i to je vidljivo iz svemira. Najnesigurniji dio ekipe je spona odbrana (koja je loša baš) i vezni red. Prije ili kasnije, Gavi i Nico će morati preuzimati širi teren i možda i nositi loptu naprijed (nekome, vjerovatno na krila) - jer se više jednostavno ne možeš pouzdati ni u Busketsa ni u deJonga. Ovog prvog očito još nosi srce i trudi se, pa i sinoć je imao par baš kikseva kad nije mogao disati; sreća vile nas pronosale. Ovaj drugi je kriminalno loš i osim povratne lopte na početku glavom za Depaja, nije apsolutno ništa korisno uradio. I dalje se gura na lijevu stranu između Albe i lijevog krila iliti bezuspješno pokušava uletit u 16 isključivo kad Buskets ima loptu ispred dva protivnička bloka. Užas. Kad dobije loptu u polukontri dva-tri puta je zaustavi i mrlja - totalno van ritma je i takta, biće veliki problem prebaciti ga na viši nivo kvaliteta pošto se od njega baš puno očekuje.
Plus-minus, vidio sam želju i vrlo malo bolikyrca, čak sam vidio i pokušaje kreativnosti naprijed, ali u ovom slučaju se jednostavno MORAŠ orijentisati na kondiciju i max ozbiljnost u napadu. Prilike se jako teško stvaraju i moraš naučiti napadače da je svaki promašaj katastrofa.
Nije strašno, biće bolje.
Uostalom, i sa lošijim Espanjolima smo jedva pobjeđivali i razliku u tim utakmicama su uglavnom činili vanserijski igrači koje nemaš više. Ne govorim o razvaljivanjima i rapsodijama, jer je to vrijeme daleko iza nas. I onaj zadnji tzv."navijač" Barselone treba da shvati da cifre kojima su mnoga goveda u timu preplaćena ne vrijede apsolutno ništa na terenu, jer se kompletna klima u LaLigi promijenila - i moraš krenuti ispočetka.
Meni lično ne smetaju ovakve utakmice i jedva čekam utorak da vidim šta se može protiv boljeg protivnika od sinoćnjeg, ali opet ne sumnjam ni 1% u pobjedu i prolaz dalje (ne po zaslugama, već po pukoj sreći da je raspored u grupi LP dao da se sa Bajernom igra na početku i na kraju, i da su oni to što jesu i nikome ne daju pardona).
Sinoć je bio onaj penal, udario ga je po stajnoj nozi, nema govora da nije. Šanse su se morale realizovati prije 60.minute i otići na dva razlike da se onda lakše diše. Što znači da je realizacija problem i to je vidljivo iz svemira. Najnesigurniji dio ekipe je spona odbrana (koja je loša baš) i vezni red. Prije ili kasnije, Gavi i Nico će morati preuzimati širi teren i možda i nositi loptu naprijed (nekome, vjerovatno na krila) - jer se više jednostavno ne možeš pouzdati ni u Busketsa ni u deJonga. Ovog prvog očito još nosi srce i trudi se, pa i sinoć je imao par baš kikseva kad nije mogao disati; sreća vile nas pronosale. Ovaj drugi je kriminalno loš i osim povratne lopte na početku glavom za Depaja, nije apsolutno ništa korisno uradio. I dalje se gura na lijevu stranu između Albe i lijevog krila iliti bezuspješno pokušava uletit u 16 isključivo kad Buskets ima loptu ispred dva protivnička bloka. Užas. Kad dobije loptu u polukontri dva-tri puta je zaustavi i mrlja - totalno van ritma je i takta, biće veliki problem prebaciti ga na viši nivo kvaliteta pošto se od njega baš puno očekuje.
Plus-minus, vidio sam želju i vrlo malo bolikyrca, čak sam vidio i pokušaje kreativnosti naprijed, ali u ovom slučaju se jednostavno MORAŠ orijentisati na kondiciju i max ozbiljnost u napadu. Prilike se jako teško stvaraju i moraš naučiti napadače da je svaki promašaj katastrofa.
Nije strašno, biće bolje.
Džeri Drejk
Samo da na vrijeme skontaju da od onog Garsije nikad neće biti stoper, čovjek nema konstituciju za to... bolje da ga treniraju kao beka ili zadnjeg veznog
Mingueza na transfer listu, nema on taj kapacitet, Coutinho nije ni za fenjeraša niko nije propao kao on, ni Balotelli
Mingueza na transfer listu, nema on taj kapacitet, Coutinho nije ni za fenjeraša niko nije propao kao on, ni Balotelli
- ElCartel11
- Kontakt:
Alves - Umtiti - Araujo - Balde
Gavi - De Jong - Pedri
Dembele - Depay - Fati
Kad budu svi zdravi i spremni. Na zimu dovesti centarfora ako se bude moglo ikako.
Hoce li i Xavi nastaviti kao prethodnici i jos uvijek furati prvu postavu sa Piqejem, Albom, Buskecom i ostalim sranjima od igraca?
Gavi - De Jong - Pedri
Dembele - Depay - Fati
Kad budu svi zdravi i spremni. Na zimu dovesti centarfora ako se bude moglo ikako.
Hoce li i Xavi nastaviti kao prethodnici i jos uvijek furati prvu postavu sa Piqejem, Albom, Buskecom i ostalim sranjima od igraca?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.