Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Moje misljenje je da Max 100% ide u Mercedes. Sa kim sad u Red Bullu da ostane? Kakva im je u opste perspektiva?
Previse su oni vaznih i bitnih ljudi izgubili, da bi njihov brzi povratak na vrh bio moguc.
Ajmo se malo zaigrati i baciti suludu pretpostavku vozacke krizaljke.
1. Max ide u Mercedes
2. Lando i Oscar do kraja vode krvavu bitku i varnice sipaju na sve strane. Oscaru pod uticajem Vebera puca film i odluci preci u Red Bull, gdje mu obecavaju da ce biti neprikosnoveni lider novog proekta
3. Russel dolazi na upraznjeno mjesto u Mclarenu
Previse su oni vaznih i bitnih ljudi izgubili, da bi njihov brzi povratak na vrh bio moguc.
Ajmo se malo zaigrati i baciti suludu pretpostavku vozacke krizaljke.
1. Max ide u Mercedes
2. Lando i Oscar do kraja vode krvavu bitku i varnice sipaju na sve strane. Oscaru pod uticajem Vebera puca film i odluci preci u Red Bull, gdje mu obecavaju da ce biti neprikosnoveni lider novog proekta
3. Russel dolazi na upraznjeno mjesto u Mclarenu
ne znam da je rasel bio povezivan sa mclarenom. a oskar ima ugovor za narednu godinu.
rasel je rekao da je on siguran da nigde ne ide.
rasel je rekao da je on siguran da nigde ne ide.
Ma znam da nema nista od ovoga, nego eto malo se zaigrao.
A sto se ugovora tice, vidimo da oni ocito u F1 nista ne vrijede.
Pade mi na pamet sad i Ricardo. Imao je cvrst ugovor za Mclarenom i to dosta visok. Kad su ga otjerali i isplatili mu, ako se ne varam, dvije godine ugovora, to mi je izgledalo suludo tad. Jeste da je on izgledao lose, puno losije od Norisa, ali ni Mclaren nije izgledao dobro, te dati 40 miliona za otkaz i dovesti rookia...
Ko bi rekao da ce im to biti fenomenalan potez. U mnostvu losih debitanata unazad 5,6 godina, Oscar je jedina svijetla tacka i velika perspektiva za ekipu.
- AshburtonG
- Kontakt:
Samo je pitanje koji bi retard volio imat Landa prije Oscara u ekipi.
Ovo je pocetak kraja RB. Horner je uz Neweya izgradio ekipu, a i Maxa napravio ovim sto jeste. Mislim da Max sa svojom kompanijom nije nigdje dobrodosao, osim u Mercedes, jer je Toto dobar sa Josom. Kao vozac je svima prva meta, ali nazalost on dolazi u paketu sa starim.
Za Hornera me ne bi iznenadilo da ode u Aston.

Ovo je pocetak kraja RB. Horner je uz Neweya izgradio ekipu, a i Maxa napravio ovim sto jeste. Mislim da Max sa svojom kompanijom nije nigdje dobrodosao, osim u Mercedes, jer je Toto dobar sa Josom. Kao vozac je svima prva meta, ali nazalost on dolazi u paketu sa starim.
Za Hornera me ne bi iznenadilo da ode u Aston.
- sirBobbyMoore
- Kontakt:
Mislim da bi svaki tim to volio. Jer na stranu vozacki gledano gdje su obojica vozaci slicnog ranga, sa Landom ti dolazi i vise sponzora i navijaca. Marketinski gledano bolje je dovesti Landa.AshburtonG je napisao/la: ↑09 jul 2025, 12:43Samo je pitanje koji bi retard volio imat Landa prije Oscara u ekipi.![]()
-
- Kontakt:
Baš o ovome sam govorio prije neki dan. Toksična holandska strana je konačno uspjela otjerati Hornera
Čovjek koji je napravio ovaj Red Bull. Zbog njega su uzeli sve one vozačke i konstruktorske titule. Prvo sa Vettelom, a onda i sa Verstappenom. Puno je lakše zamijeniti Verstappena nego takvog lidera kao što je Horner, pa i Vettel je uzeo 4 titule zaredom, a zašto - zbog bolida. Nikada nije bio vanserijski vozač, ali je jednostavno taj RB bio toliko bolji od konkurencije.
Mislim da sada toksična holandska strana ostaje u RB-u. Good luck fighting for points buddy

Čovjek koji je napravio ovaj Red Bull. Zbog njega su uzeli sve one vozačke i konstruktorske titule. Prvo sa Vettelom, a onda i sa Verstappenom. Puno je lakše zamijeniti Verstappena nego takvog lidera kao što je Horner, pa i Vettel je uzeo 4 titule zaredom, a zašto - zbog bolida. Nikada nije bio vanserijski vozač, ali je jednostavno taj RB bio toliko bolji od konkurencije.
Mislim da sada toksična holandska strana ostaje u RB-u. Good luck fighting for points buddy

I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Legenda red bulla, f1 i motosporta uopšte, podržavao sam ga u tom sukobu struja u Red Bullu. Ako Max ostane onda je opravdano, ali džaba i Max ako će bolid i ekipa biti rasulo kao ove sezone
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- AshburtonG
- Kontakt:
Lando nije sampionski kalibar. Bukvalno je razvijao ovaj bolid i opet je losiji od Piastrija, iako ima cijeli tim iza sebe. Momak je brz na jedan krug, ali sampionski mentalitet nema. Nesto poput Leclerca.sirBobbyMoore je napisao/la: ↑09 jul 2025, 12:50Mislim da bi svaki tim to volio. Jer na stranu vozacki gledano gdje su obojica vozaci slicnog ranga, sa Landom ti dolazi i vise sponzora i navijaca. Marketinski gledano bolje je dovesti Landa.AshburtonG je napisao/la: ↑09 jul 2025, 12:43Samo je pitanje koji bi retard volio imat Landa prije Oscara u ekipi.![]()
Oko marketinske strane se slazem. Tu je definitivno Lando atraktivniji, sve dok Piastri ne uzme prvu titulu.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Hajde Toto šta čekaš više, potpiši GOAT-a više
Strašna vijest da je otpušten Horner
Strašna vijest da je otpušten Horner
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Horner je od onog napakovanog skandala potpuno drugi čovjek, sve što od tada radi je čista sabotaža tima i Maxa. Prije tog kapa dole majstore.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Neće Max u Mercedes. Nije samo bolid u pitanju već i sam Toto koji je jedna varalica i lažnjak.Chip je napisao/la: ↑08 jul 2025, 21:58Villeneuve upozorava Maxa: Ko garantuje da će Mercedes imati prednost u motoru
https://www.f1-bih.com/villeneuve-upozo ... -u-motoru/
Šta mislite?
Inače ben sulejman je saopštio da se F1 vraća na V8 motore uskoro. Tome će se najviše obradovati Ferari ali i Red Bull, ova dva tima su ovo želela. A mogo bi i GM da se isto omasti s obzirom na njihovo golemo iskustvo sa ovim motorima iz Nascara.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
rikardova greška je bila kad je napustio red bul. nigde mu nije bilo bolje nego sa maxom u red bulu. to je kasnije shvatio pa se pokajnički vratio. ali kasno...Evander je napisao/la: ↑09 jul 2025, 12:27Ma znam da nema nista od ovoga, nego eto malo se zaigrao.
A sto se ugovora tice, vidimo da oni ocito u F1 nista ne vrijede.
Pade mi na pamet sad i Ricardo. Imao je cvrst ugovor za Mclarenom i to dosta visok. Kad su ga otjerali i isplatili mu, ako se ne varam, dvije godine ugovora, to mi je izgledalo suludo tad. Jeste da je on izgledao lose, puno losije od Norisa, ali ni Mclaren nije izgledao dobro, te dati 40 miliona za otkaz i dovesti rookia...
Ko bi rekao da ce im to biti fenomenalan potez. U mnostvu losih debitanata unazad 5,6 godina, Oscar je jedina svijetla tacka i velika perspektiva za ekipu.
Šta bi se desilo da je Horner ostao a Max otišao. Gde bi Red Bull bio?Bundesliga je napisao/la: ↑09 jul 2025, 12:54Baš o ovome sam govorio prije neki dan. Toksična holandska strana je konačno uspjela otjerati Hornera![]()
Mislim da sada toksična holandska strana ostaje u RB-u. Good luck fighting for points buddy![]()
Ako je slučaj bio ILI-ILI pa svako normalan bi zadržao Maxa i otpustio Hornera. Horner ni ne pravi auto on je menadžer. Za auto je odgovoran Vah i od 2026 kompanija Ford.
Ako je istina da je bilo ko bilo ciji ostanak/odlazak uslovio ostankom/odlaskom bilo koga, zamisli koliko je to toksicna sredina. Ko zeli sutra u takvoj atmosferi raditi?
Sumnjam da će iz Red Bull GmbH to htjeti, ogroman je to izvor prihoda i marketing za njih. Pa samo su uduplali prodaju limenki od 2015., a i Red Bull postaje tim sa tradicijom i brend, 6 titula konstruktora, 8 vozačkih, mnogo je tu historije i uspjeha u kraktom vremenskom periodu da se to brzo izbriše.
Svakako jako glup potez, moje neke predikcije su da RB ulazi sa 2 novih vozača u sezonu.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
to sam tako rekao znaš zašto. jer je matešić pre smrti želeo tim prodati poršeu. ali horner nije dao. e sad pošto horner više nije glavni a novi vlasnici ne znam koliko su oni entuzijasti za f1. uglavnom ako nastave pobeđivati ostaju.Lynx je napisao/la: ↑10 jul 2025, 10:02Sumnjam da će iz Red Bull GmbH to htjeti, ogroman je to izvor prihoda i marketing za njih. Pa samo su uduplali prodaju limenki od 2015., a i Red Bull postaje tim sa tradicijom i brend, 6 titula konstruktora, 8 vozačkih, mnogo je tu historije i uspjeha u kraktom vremenskom periodu da se to brzo izbriše.
Svakako jako glup potez, moje neke predikcije su da RB ulazi sa 2 novih vozača u sezonu.
Za F1 ne trebaju vise entuzijasti. Sad je to jako profitabilan biznis. Vrijednosti ekipa vrtaglavo rastu.
Mada, nema nista sto nije na prodaju, uz adekvatnu cijenu.
Ako i na cemu F1 moze zahvaliti Libertiju, to je onda da su digli brend F1 na visine gdje nisu nikad prije bili.
Prije samo par godina, ekipe su propadale, otpustale radnike radi manja sredstava. Jedan Mclaren je bio pred bankrotom i gasenjem.
Mada, nema nista sto nije na prodaju, uz adekvatnu cijenu.
Ako i na cemu F1 moze zahvaliti Libertiju, to je onda da su digli brend F1 na visine gdje nisu nikad prije bili.
Prije samo par godina, ekipe su propadale, otpustale radnike radi manja sredstava. Jedan Mclaren je bio pred bankrotom i gasenjem.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Da su se nastavili pitati matori Ecclestone i slični njemu, dosad bi bio ključ u bravu. Kad se sjetim perioda 2013-2015, prazne tribine na pola staza
#Punoljetstvo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.